Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένα το γεγονός-πάθημα του 2018 που γίνεται μάθημα

Έγινε και δεν πρέπει να επαναληφθεί

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Ένα το γεγονός-πάθημα του 2018 που γίνεται μάθημα

Σε τέτοιες περιπτώσεις σκεφτόμαστε ευχάριστα πράγματα. Ειδικά γι’ αυτόν τον ΠΑΟΚ που κερδίζει τους πάντες και τα πάντα στην Ελλάδα, πολλά ευχάριστα είναι αυτά που έχουν σημαδέψει τη χρονιά που φεύγει.

Δεν θα συμφωνήσω και θα το θέσω λίγο διαφορετικά το θέμα, τώρα που κάνουμε έναν απολογισμό.

Για εμένα το μεγάλο γεγονός του 2018 δεν μπορεί να είναι άλλο από την απώλεια του περσινού πρωταθλήματος. Δεν γίνεται να είναι κάτι άλλο από την κλοπή αυτή που σημαδεύει τη νεότερη ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Έγιναν πολλά και διάφορα μέσα στο 2018, αλλά το να σου παίρνουν με αυτόν τον τρόπο και με δύο μηδενισμούς σε εντός έδρας παιχνίδια το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια σου, δεν έχει προηγούμενο.

Αυτό είναι ΤΟ γεγονός Αυτό και… όλα τα άλλα έπονται.

Ο ΠΑΟΚ ο οποίος έχει μέσα στο 2018 34 νίκες σε 37 αγώνες κόντρα σε Ελληνικές ομάδες για πρωτάθλημα και κύπελλο, κέρδισε μέσα στα γήπεδα το περσινό πρωτάθλημα, κέρδισε ΜΟΝΟ με νίκες το κύπελλο, ενώ και στο μισό της σεζόν που διανύουμε έχει βάλει τις βάσεις για να ξανακάνει το νταμπλ.

Τώρα όμως πρέπει και να το πανηγυρίσει. Γιατί πέρυσι το κέρδισε, αλλά δεν το πανηγύρισε.

Με οδηγό λοιπόν το πώς κλάπηκε το περσινό πρωτάθλημα, αλλά και με σύμμαχο την αυτοπεποίθηση που παρουσιάζει η ομαδάρα του Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ και όλος ο οργανισμός μπαίνει σε λίγες ημέρες και στο 2019.

Έχουμε την αίσθηση ότι παρά το +8 (το οποίο στα γήπεδα είναι +10) παρά το ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε όλα τα ντέρμπι, παρά το ότι αυτή η ομάδα κερδίζει όλα τα ντέρμπι, παρά το ότι έχει την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα, το σύνολο των ΠΑΟΚτσήδων παραμένει προσγειωμένο και απόλυτα προσηλωμένο στον στόχο.

ΚΑΝΕΙΣ δεν εφησυχάζει. ΚΑΝΕΙΣ δεν πετάει στα σύννεφα. Όλοι δίνουν τη μάχη τους. Κάθε εβδομάδα. Σε κάθε γήπεδο.

Κάπως έτσι πιστεύουμε λοιπόν ότι το σημαντικότερο γεγονός του 2018, σημαδεύει τη φετινή προσπάθεια και είναι οδηγός ώστε ο ΠΑΟΚ να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που του βάζουν οι αντίπαλοι και… κάπου εκεί στα μέσα του 2019 να κερδίσει, αλλά και να πανηγυρίσει αυτά που και πέρυσι κέρδισε μέσα στο γήπεδο, αλλά δεν τον άφησαν να τα πανηγυρίσει.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκανε το three peat Κίριλ Ντεσπόντοφ!

Ένα ακόμα σπουδαίο βραβείο για τον 27χρονο επιθετικό του ΠΑΟΚ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την περασμένη Πέμπτη, πανηγύρισε την πρόκριση στους "8" του Europa Conference League, όντας καθοριστικός προερχόμενος από τον πάγκο. Από σήμερα, μπορεί να υπερηφανεύεται πως για το 2023, είναι ο κορυφαίος Βούλγαρος ποδοσφαιριστής!

Ο λόγος φυσικά για τον Κίριλ Ντεσπόντοφ, ο οποίος κέρδισε το συγκεκριμένο βραβείο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και για τέταρτη στην καριέρα του, συγκεντρώνοντας 317 βαθμούς στην ψηφοφορία που πήραν μέρος δημοσιογράφοι, ξεπερνώντας τον Ίλια Γκοέφ της Λιντς που συγκέντρωσε 106 πόντους και τον Ιβάιλο Τσότσεφ της Λουντογκόρετς που συγκέντρωσε 87 βαθμούς, όπως δηλαδή συνέβη και πέρσι!

Κάπως έτσι, ο Ντεσπόντοφ ξεπέρασε τους Ιβελίν Ποπόφ και Χρίστο Μπόνεφ οι οποίοι στην καριέρα τους κέρδισαν τρεις φορές το βραβείο του καλύτερου Βούλγαρου ποδοσφαιριστή, με τον 27χρονο επιθετικό του ΠΑΟΚ και αρχηγό της Εθνικής Βουλγαρίας να βάζει πλέον...πλώρη για να "πιάσει" τον τεράστιο Χρίστο Στόιτσκοφ στις 5 κατακτήσεις και να πλησιάσει τον Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ που σταμάτησε στις επτά!

"Είναι τεράστια τιμή για μένα να κερδίζω αυτό το βραβείο. Παράλληλα, είναι και με μεγάλη ευθύνη γιατί με υποχρεώνει να συνεχίσω να δουλεύω και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Το κέρδισα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μια άνοδος στην απόδοσή μου.

Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, την οικογένεια μου και την αρραβωνιαστικιά μου που με στηρίζουν σε καλές και κακές στιγμές, ενώ θέλω να πω πως όποιος από τους τρεις μας κέρδιζε το βραβείο, θα το άξιζε" σημείωσε ο "Κύριλλος" του ΠΑΟΚ κατά την παραλαβή του βραβείου του!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Aπειλεί με αποχώρηση από την Super Lig η Φενέρμπαχτσε!

H ανακοίνωση των “Καναρινιών” και οι πέντε ποδοσφαιριστές τους που κινδυνεύουν με τιμωρία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έκτακτη γενική συνέλευση στις... 2 Απριλίου συγκάλεσε η Φενέρμπαχτσε, προκειμένου να αποφασιστούν οι κινήσεις του συλλόγου μετά τα απίστευτα επεισόδια στο χθεσινό εκτός έδρας παιχνίδι με την Τράμπζονσπορ, έπειτα από "ντου" οπαδών των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο, ορισμένοι εκ των οποίων έφεραν μαχαίρια, σφυριά και κοντάρια!

Μάλιστα, η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται ακόμα και να αποχωρήσει από την Super Lig της Τουρκίας, με τη σχετική ανακοίνωση να αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Θα εξεταστούν οι δράσεις που θα πρέπει να κάνουμε, συμπεριλαμβανομένης της απόσυρσής της πρώτης ομάδας από τη Super Lig, με βάση τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο παιχνίδι της 17ης Μαρτίου και τα πρόσφατα γεγονότα στο τουρκικό ποδόσφαιρο».

Υπενθυμίζεται πως στα επεισόδια τραυματίστηκαν ποδοσφαιριστές και μέλη της "Φενέρ", ενώ οι Οουστερβόλντε, Οσαγί, Ισμαήλ Γιουκσέκ, Φρεντ και Μπατσουαγί κινδυνεύουν ακόμα και με αποκλεισμό ενός χρόνου για τη συμμετοχή τους στον "χαμό", από τη στιγμή που συνεπλάκησαν με οπαδούς της Τράμπζονσπορ!

Η αίσθηση που υπάρχει πάντως στην Τουρκία είναι πως οι πέντε ποδοσφαιριστές της Φενέρμπαχτσε δεν θα τιμωρηθούν, με τις απειλές του συλλόγου της Κωνσταντινούπολης για αποχώρηση από το πρωτάθλημα να αποτελούν πιθανότατα μοχλό πίεσης προς αυτή την κατεύθυνση!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Προτείνουν Κοτάρσκι στη Σέλτικ!

Πως έχει το όλο θέμα με πρωταγωνιστή τον 24χρονο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ στη σωστή του διάσταση!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Παρελθόν από την Σέλτικ, μετά από τρεις σεζόν, θα αποτελέσει τον Ιούνιο όποτε και ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του, ο Τζο Χαρτ!

Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο 36χρονος διεθνής Άγγλος τερματοφύλακας, με τον λογαριασμό "Everything Celtic" στο "Χ", να πηγαίνει αμέσως την ιστορία ένα... βήμα παραπάνω!

"Επιβεβαιώθηκε πως ο Τζο Χαρτ θα αποχωρήσει από τον σύλλογοι στο τέλος της σεζόν και έτσι με ένα "φρέσκο" τιμ για τις μεταγραφές καλείται να μας βρει το νέο νούμερο ένα μας! Αυτές είναι οι τρεις επιλογές που θα μπορούσαν να μας απασχολήσουν" αναφέρεται χαρακτηριστικά στο επίμαχο tweet του "Everything Celtic", με τους τρεις τερματοφύλακες που προτείνει ο συντάκτης του να είναι ο 20χρονος Σέρβος Βέλικο Ίλιτς της Μπάτσκα Τόπολα, ο 24χρονος Κροάτης, Νεντίλικο Λάμπροβιτς, της Μπάτσκα Τόπολα και ο Ντομινίκ Κοτάρσκι!

"Ο 24χρονος είναι ένας φανταστικός τερματοφύλακας αλλά ξεχωρίζει και με τη μπάλα στα πόδια του. Ο Μπρένταν Ρότζερς αγαπάει τους τερματοφύλακες που μπορούν να μοιράσουν την μπάλα και το νούμερο 1 του ΠΑΟΚ το έχει στο ντουλαπάκι του, μαζί με 15 clean sheets επίσης" τονίζεται επιπροσθέτως για τον Κοτάρσκι, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Δικέφαλο μέχρι τον Ιούνιο του 2028, χωρίς να υπάρχει σε αυτό ρήτρα αποδέσμευσης!

Εν κατακλείδι: Ούτε τα σκωτσέζικα ΜΜΕ αποκαλύπτουν πως η Σέλτικ θέλει τον Κοτάρσκι, καθώς ο συγκεκριμένος οπαδικός λογαριασμός στο "X" δεν είναι ούτε ιστοσελίδας ούτε εφημερίδας, ούτε ο Κροάτης γκολκίπερ του ΠΑΟΚ βρίσκεται στη λίστα των "Κελτών", τουλάχιστον για την ώρα, όπως γράφτηκε στο σύνολο σχεδόν του ελληνικού ηλεκτρονικού Τύπου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ