Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Όλα όσα έγιναν απόψε στην Τούμπα

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Το πρώτο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός τελείωσε με σκορ 1-1. Ο ΠΑΟΚ δικαιούνταν να κερδίσει βάσει της καταιγιστικής και απόλυτα κυριαρχικής εμφάνισής του στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι πάντα δύσκολο να μην παίρνεις αυτό που δικαιούσαι και γι’ αυτό λίγες ώρες μετά το τέλος του ματς επικρατεί μία σχετική απογοήτευση. ΑΛΛΑ…

Θα επιμείνω σε αυτό που υποστήριζα πριν το ματς. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη ανάγκη να εκμεταλλευτεί ως ορόσημο αυτό το ντέρμπι. Να «πατήσει» πάνω σε αυτό και να πορευθεί στην συνέχεια της χρονιάς. Επειδή λοιπόν τέτοια καταιγιστική εμφάνιση σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχει πολλά χρόνια να πραγματοποιήσει ο Δικέφαλος, ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να κρατήσει τα θετικά αυτής της παρουσίας και να τα αξιοποιήσει ψυχολογικά, τακτικά και κυρίως σε αυτοπεποίθηση, για να συνεχίσει να βελτιώνεται.

Δεν μπορεί το οτιδήποτε άλλο να επισκιάσει αυτή την τρομακτική παρουσία των παικτών του Γκαρσία, οι οποίοι στο δεύτερο μέρος δεν δέχθηκαν ούτε επίθεση και επικράτησαν κατά κράτος απέναντι σε έναν τόσο καλό και χρόνια δουλεμένο αντίπαλο. Έτσι πιστεύω και πρέπει να γίνει προσπάθεια από όλους ώστε να αναδειχθούν ΚΥΡΙΩΣ τα πάμπολλα θετικά αυτής της εμφάνισης. Το έχει μεγάλη ανάγκη ο ΠΑΟΚ τώρα που ο Γκαρσία φτιάχνει τη δική του ομάδα.

Πάμε σε περαιτέρω ανάλυση…

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά, αλλά ο Ολυμπιακός με την μπάλα στα πόδια ήταν ανώτερος. Η υπερφόρτωση της πλευράς που αμύνονταν ο Γιαννούλης και με τον Βαλμπουενά που άλλαζε συνεχώς για να συνεργαστεί με Βρουσάι-Φορτούνη και Ραφίνια, ήταν ένα επικίνδυνο τρικ που δημιούργησε προβλήματα. Ο ΠΑΟΚ βέβαια ήταν εξ’ αρχής επικίνδυνος σε όλες τις εκτελέσεις στημένων φάσεων.

Όλα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος. Με ένα ακόμη γέμισμα ο ΠΑΟΚ (που έφθασε τις οκτώ τελικές με κεφαλιά) προηγήθηκε. Αυτό όμως δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός όφειλε να αντιδράσει, αλλά ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε. Έκλεψε πολλές μπάλες, έφθασε πολλές φορές με προοπτική κοντά στην αντίπαλη περιοχή, απλά του έλειψε η μεγάλη φάση. Το εκπληκτικό ήταν ότι ο Ολυμπιακός δεν έκανε ούτε επίθεση! Όχι μόνο δεν έκανε τελική, αλλά ούτε και επίθεση. Κατάφερε να ισοφαρίσει από το πουθενά!

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε, αλλά η μπάλα ήθελε να «καθίσει» στην ισοπαλία και αδίκησε τους ασπρόμαυρους στο σουτ του Τζόλη, ο οποίος δεν μπήκε νωρίτερα γιατί η ομάδα όπως ήταν μέσα στο γήπεδο «πετούσε» και «πατούσε» τον Ολυμπιακό. Ίσως αν έμπαινε κάτι να κέρδιζε η ομάδα σε ευστοχία, κάτι να έχανε σε τακτική. Ποιος ξέρει;

Πολλοί αναδεικνύουν ως πρώτο θέμα την κακή απόδοση του Πασχαλάκη, ο οποίος και πάλι αντί να σβήνει φάσεις, τις δημιουργούσε! Προφανώς και υπάρχει πρόβλημα στη θέση. Ποιος δεν το ξέρει; Ο ΠΑΟΚ πήρε αρκετούς τίτλους με αυτόν τον τερματοφύλακα, ο οποίος όμως από πέρυσι δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Η ομάδα έχει Πασχαλάκη, Ζίβκοβιτς και Ρέι, αλλά το πρόβλημα στο τέρμα είναι ξεκάθαρο και χρειάζεται πολύ μεγάλη δουλειά για να λυθεί. Μπορεί να λυθεί αύριο, όταν για να αποκτηθεί γκολκήπερ-εγγύηση πρέπει να φύγουν δύο και να δαπανηθούν πολλά χρήματα για τον ένα που πρέπει να αποκτηθεί;

Στο τέρμα λοιπόν όσο η ΠΑΕ δουλεύει για να βρει την μεγάλη λύση (ήδη έπρεπε να γίνεται προσπάθεια) υπάρχουν παίκτες για να αγωνιστούν, όσο και αν δεν εγγυώνται για την επιτυχία. Σε άλλες θέσεις αν βγουν οι βασικοί (πχ στα χαφ) ποιος θα παίξει; Ποιος θα αντικαταστήσει τον Σβααμπ και τον Ελ Καντουρί; Ο Αουγκούστο που είναι… αλλού;

Και σήμερα αναδείχθηκε πρόβλημα στο τέρμα, αλλά το πρόβλημα να έχει η ομάδα σε ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό 13 ενεργούς παίκτες, είναι –για εμένα- πολύ μεγαλύτερο.

Και επειδή ο ΠΑΟΚ ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να συνεχίσει την καλή δουλειά για να έχει διάρκεια σε τέτοια επίπεδα απόδοσης όπως τα σημερινά, χρειάζονται άμεσα μερικές κομβικές αποφάσεις. Θα είναι κρίμα να χαθεί αυτή η ευκαιρία ανάκαμψης.

Το αμέσως επόμενο ματς στο Ηράκλειο θα είναι ΠΟΛΥ κομβικό ώστε ο ΠΑΟΚ να παραμείνει στο ίδιο υψηλό επίπεδο εμφανίσεων. Πρέπει να βρεθεί ο τρόπος ώστε αυτή η εμφάνιση να έχει συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Απόψε γράφεται ιστορία!

Στις 22:00 στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του έχουν ραντεβού με τους “4” της Ευρώπης!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

H μεγάλη ημέρα έφτασε! Σήμερα το βράδυ στις 22:00, στην κατάμεστη Τούμπα, ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του έχουν ραντεβού με την ιστορία!

Απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ, η οποία "κουβαλάει" τη νίκη της στο "Γιαν Μπρέιντελ" με 1-0, ο Δικέφαλος καλείται να γράψει την ενδοξότερη - μέχρι την επόμενη - σελίδα στο ευρωπαϊκό "βιβλίο" του, στην τρίτη "απόπειρα" του να δώσει το "παρών" σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Στις 20 Μαρτίου 1974, "έπεσε" πάνω στην πανίσχυρη Μίλαν του Τζιάνι Ριβέρα και το ταξίδι σταμάτησε στους "8" του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Στις 14 Απριλίου 2022 δε, "έπεσε" πάνω στη Μαρσέιγ και στον Στιβ Ματαντά, που πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του.

Αυτή τη φορά, όπως και κόντρα στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ο ΠΑΟΚ καλείται να τα κάνει όλα... τέλεια και να φτάσει δύο βήματα μακριά από τον τελικό της 29ης Μαΐου στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχοντας αποδείξει πως διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να συνεχίσει μέχρι τέλους το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όλοι παίζουμε στην Τούμπα!

Το PAOK24 News ήταν για ακόμη ένα βράδυ κοντά σας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Χορταστική» η ζωντανή εκπομπή του PAOK24 News by GAS24 το βράδυ της Τετάρτης.

Στ. Κόλκας, Δ. Τσορμπατζόγλου, Σ. Αναστασιάδης με ρεπορτάζ, σχόλια και αναλύσεις για όλα τα θέματα της «ασπρόμαυρης» επικαιρότητας και κυρίως το μεγάλο παιχνίδι που έχει μπροστά του ο «Δικέφαλος του Βορρά» κόντρα στη Μπριζ.

Δείτε την εκπομπή στο παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=S07_yWYkL9Y

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το τελευταίο Sold Out στην Τούμπα!

Η τελευταία φορά που στην Τούμπα δεν έπεφτε… καρφίτσα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Καπνός» μέσα σε ελάχιστα λεπτά έγιναν τα εισιτήρια της ρεβάνς του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ, με τον κόσμο του Δικεφάλου να ανυπομονεί για το παιχνίδι με τους Βέλγους, το οποίο χαρακτηρίζεται -και όχι άδικα- από πολλούς, ως ένα από τα σημαντικότερα της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας.

Τα «μαγικά» χαρτάκια της αυριανής αναμέτρησης έγιναν ανάρπαστα καθώς λίγα λεπτά μετά την κυκλοφορία τους στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ το πρωί της Τρίτης (16/4), δεν υπήρχε εισιτήριο ούτε για δείγμα! Το αυριανό θα είναι το πρώτο Sold Out κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στην Τούμπα το βράδυ της Πέμπτης δεν θα πέφτει... καρφίτσα για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ, στο οποίο τα εισιτήρια έγιναν ανάρπαστα από τον κόσμο της ομάδας ήταν στις 14 Απριλίου 2022 και στη ρεβάνς κόντρα στη Μαρσέιγ και πάλι για τη φάση των «8» του Europa Conference League. Aπό τότε μέχρι και το παιχνίδι με τους Βέλγους υπήρχαν πολλά παιχνίδια που η Τούμπα ήταν γεμάτη, όμως για πρώτη φορά εξαντλήθηκε και το τελευταίο εισιτήριο που υπήρχε διαθέσιμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ