Connect with us

ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο δημοσιογραφικός κόσμος απεργεί

Η 24ώρη απεργία και οι διεκδικήσεις

Ρεπορτάζ PAOK24

Ο δημοσιογραφικός κόσμος απεργεί

Το PAOK24 συμμετέχει στην απεργία που προκύρηξε η ΕΣΗΕΜΘ.

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΜΑΗ 2021

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από 28/4/2021 συνεδρίασή τους αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας την Τρίτη 4 Μάη 2021, ημέρα που θα εορταστεί η παγκόσμια ημέρα τιμής και μνήμης των εργατικών αγώνων για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την παγκόσμια Ειρήνη, Υγεία και Ασφάλεια.

Οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, οι οποίοι απεργούν την ίδια ημέρα μετά την κήρυξη γενικής πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας από την ΓΣΕΕ και ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ από τις 06.00 π.μ. της Τρίτης 4 Μαΐου έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 5 Μαΐου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου.

Ο εορτασμός της φετινής πρωτομαγιάς έρχεται σε μία πρωτόγνωρη παγκόσμια συγκυρία πανδημίας και υγειονομικής κρίσης, η οποία χρησιμοποιείται ως αφορμή για αμφισβήτηση και καπήλευση των συλλογικών μας δικαιωμάτων,  του ωραρίου, της εργασιακής μας αξιοπρέπειας. Την ώρα μάλιστα που προετοιμάζεται νέο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα με ένα αντεργατικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την κατάργηση του 8ωρου, την επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα, την παραπέρα ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας.

Η συνεχιζόμενη  πανδημία και υγειονομική κρίση, με την επιδείνωση των καθημερινών προβλημάτων και της αβεβαιότητας για κάθε εργαζόμενο, ανέδειξαν πιο επιβεβλημένα από ποτέ, στη σύγχρονη ιστορία,  τη σημασία της συλλογικής αλληλεγγύης και της μάχιμης εγρήγορσης απέναντι στις συνέπειες που φέρνει ένας «ακήρυχτος» οικονομικός πόλεμος σε καιρό ειρήνης.

Το μήνυμα της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς,  σε συνάφεια με το μήνυμα της 24ωρης απεργίας σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εκφράζει το φόρο τιμής σε όλους τους εργαζόμενους που σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο συνεχίζουν να στηρίζουν με αυταπάρνηση και απόλυτη αφοσίωση το καθήκον στη συνοχή του κοινωνικού ιστού. Και αυτό αφορά όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ (δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς),  που η καθημερινή τους μάχη στην αντικειμενική και αδιάβλητη ενημέρωση των πολιτών υπήρξε και συνεχίζεται πιο δύσκολη αλλά και πιο αναγκαία από ποτέ.

 Ο εορτασμός μάλιστα της Παγκόσμιας ημέρας Ελευθερίας του Τύπου στις 3 Μαΐου έρχεται να συμπληρώσει και να αναδείξει ακόμα περισσότερο την ανάγκη για υπεράσπιση, μέσα από την ελευθεροτυπία, των αρχών της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, της  Ισότητας, του Σεβασμού στα Εργασιακά Δικαιώματα, για να μη συνθλίβεται η ποιότητα της Ενημέρωσης, αλλά να ανατροφοδοτείται με κανόνες δεοντολογίας, αξιοπιστίας και πλουραλισμού.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ,

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ:

  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
  • Δωρεάν δημόσια υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους και στήριξη των Ταμείων του κλάδου
  • Άμεση εξόφληση δεδουλευμένων, όπου οφείλονται
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
  • Αποκατάσταση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων και τήρηση της υποχρέωσης των εργοδοτών για κατάρτιση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, χωρίς παρελκυστικές τακτικές με στόχο την αποτροπή των ΣΣΕ που τους δεσμεύουν και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας
  • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχο το δικαίωμα της αυτοτελούς διεκδίκησης συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργίας
  • Άμεσα συντονισμένα μέτρα υγείας και ασφάλειας προσαρμοσμένα στις επαγγελματικές απαιτήσεις και επαγγελματικά χαρακτηριστικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ

καλούν όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της 4ης Μαΐου

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ

 

 * Εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν την απεργία καθώς και οι συνάδελφοι που καλύπτουν την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πανδημία.

                    

 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

44.000€ εγγυημένες* στην 4η περίοδο της Novileague! Ξεκίνα από σήμερα (21+) *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ

Νύχτα – κόλαση στο Ισραήλ: Σε καταφύγια οι Σφαιρόπουλος, Δέδας, (vid)

Απίστευτες σκηνές στο Ισραήλ από τις πυραυλικές επιθέσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε εντελώς έκρυθμη κατάσταση βρίσκονται τα πράγματα στη Λωρίδα της Γάζας εξαιτίας των εκατέρωθεν πυραυλικών επιθέσεων. Τα γεγονότα κάνουν το γύρο του κόσμου κι αποτελούν πρώτο θέμα συζήτησης σε όλα τα μεγάλα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων. Μάλιστα οι Γιάννης Σφαιρόπουλος, Βασίλης Γεραγωτέλλης, οι παίκτες και τα μέλη του επιτελείου της Μακάμπι Τελ Αβίβ υποχρεώθηκαν να πάνε σε καταφύγιο για λόγους ασφαλείας για λίγες ώρες και μετά επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Τρομακτικά είναι τα στιγμιότυπα που ήρθαν από το παιχνίδι ανάμεσα στην Μακάμπι Ραάνανα με τη Μακάμπι Κίριατ Μότζκιν ια τη δεύτερη κατηγορία του ισραηλινού πρωταθλήματος μπάσκετ. Για την ακρίβεια το ματς διεκόπη προσωρινά στην τέταρτη περίοδο και στο άκουσμα των σειρήνων κι οι παίκτες των δύο ομάδων ξάπλωσαν στο παρκέ.

Όπως έγραψε στο Twitter o Στέφανος Δέδας, “Σε αυτές τις στιγμές που τρέχω σε καταφύγια για τις βόμβες με τα τρία μικρά παιδιά μου και ο ουρανός πέφτει πάνω από τα κεφάλια μας, μου θυμίζει ότι το μπάσκετ είναι απλά διασκέδαση. Ευχαριστώ όλους στην Ελλάδα και στο Ισραήλ που έτρεξαν να ενημερωθούν για εμένα και την οικογένεια μου. Είμαστε ασφαλείς. Σας ευχαριστώ”.

Δείτε τα σχετικά tweets καθώς και το αναλυτικό ρεπορτάζ:

\

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ

Πρόστιμο 30.000 ευρώ στο δράστη που κρέμασε σκύλο σε γέφυρα στα Χανιά (vid)

Κάποτε όλοι πληρώνουν τις απάνθρωπες πράξεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στην εξιχνίαση υπόθεσης κακοποίησης και θανάτωσης ζώου συντροφιάς προχώρησαν την Τρίτη αστυνομικοί Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων. Το περιστατικό αφορά σε σκύλο που είχε βρεθεί κρεμασμένος στις 10 Φεβρουαρίου σε γέφυρα στην περιοχή Νεροκούρου του δήμου Χανίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ

Κορωνοϊός: Πάλι ξεπερνούν τις 3000 τα κρούσματα (vid)

Η σημερινή ενημέρωση κι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

3.197 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 1.356 καταγράφηκαν στην Αττική και τα 343 στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν 52 ακόμη θάνατοι από επιπλοκές της νόσου, ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 732.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Trending