Connect with us

ΔΙΑΦΟΡΑ

Να μην ξεχάσουμε τον Χρήστο Παυλίδη

Ας φροντίσει και ο ΠΑΟΚ να θεσπίσει πλέον μια εκδήλωση ή να ονοματίσει μια βράβευση με το όνομα του.

Άκης Σακισλόγλου

Να μην ξεχάσουμε τον Χρήστο Παυλίδη

Φέτος τα Χριστούγεννα, περισσότερο από κάθε στιγμή του χρόνου, ακόμα κι από τις περσινές γιορτές που ήταν οι πρώτες χωρίς αυτόν, μου έλλειψε το φιλαράκι μου, ο Χρήστος Παυλίδης.

Θα γιόρταζε χθες. Και θα ήταν ένα από τα πρώτα μου τηλεφωνήματα. Ξέρετε, εγώ το PAOK24 κυρίως από τον Χρηστάρα το έμαθα. Ήμουν, βέβαια, φίλος και με τον Σταύρο και τον Δημήτρη αλλά ο Χρήστος ήταν «αδελφός», εργάζονταν εδώ και από αυτόν μάθαινα πόσο διαφορετικό και καινοτόμο ήταν το εγχείρημα του συγκεκριμένου σάιτ. Μια ζωή όλο ΠΑΟΚ, ειδήσεις, αγώνες, συνεντεύξεις, ταξίδια. Μια ζωή όπως την διαλέξαμε και μάς διάλεξε. Μια ζωή που πάντα μάς δημιουργούσε πληρότητα γιατί ήταν αυτό που αγαπούσαμε να κάνουμε.
Ο Χρήστος Παυλίδης ήταν πολλά πράγματα. Αθόρυβος από επιλογή και με κίνδυνο να μην αναγνωρίζεται η αξία του. Μη ανταγωνιστικός από χαρακτήρα με αποτέλεσμα να τον θεωρούν δεδομένο. Ανίκανος ακόμα και να σκεφτεί να κάνει κακό στον οποιονδήποτε με κόστος να μην τον σέβονται όσο του άξιζε. Ο Χρήστος ήταν μοναδική περίπτωση: Ουσιαστικός, εργατικός, με τεράστιο θαυμασμό και αγάπη για τους αθλητές, τους προπονητές, τον κόσμο και όλους όσους δημιουργούσαν τα ποδοσφαιρικά γεγονότα που περιέγραφε.
Γνωριστήκαμε  στο «σχολείο» του Αγγελιοφόρου κάπου το 2000. Αγαπηθήκαμε. Μιλούσαμε για μουσικές, για θέατρο, για αγαπημένα στέκια και για τον ΠΑΟΚ. Του είπα να φύγει από τη δική μας εφημερίδα, τον Αγγελιοφόρο, να πάει στη Μέτροσπορ. «Θα σε μάθει όλος ο κόσμος. Ούτε ταξί δε θα πληρώνεις, θα στο κερνάνε», του έλεγα. Κυνήγησε τα όνειρά του όλα. Με πήρε και μένα μαζί του σε ένα ραδιοφωνικό. Στήσαμε στον 103 του Κώστα Βασιλόπουλου την εκπομπή «Όχι άλλο κάρβουνο». Μιλούσαμε στην prime time ζώνη ενός αθλητικού ραδιοφώνου για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο και το «Ας περιμένουν οι γυναίκες», δίναμε προσκλήσεις για θέατρο και συναυλίες, παίρναμε συνεντεύξεις από τον Μανώλη Γλέζο και τον Μήτσο Παπαχρήστο. Τηλεφωνούσαν στο κέντρο οι ακροατές και έλεγαν «σας παρεμβάλλει άλλος σταθμός» κι έλεγε η τηλεφωνήτρια: «όχι, τα παιδιά κάνουν εκπομπή, απλώς παίζουν Τρύπες και Χατζηφραγκέτα».
Τέτοιος άνθρωπος ήταν ο Χρήστος: Αμάσητος. Με εξαιρετικά ελληνικά, με ρεπορτάζ διασταυρωμένο, με προθέσεις πάντα καθαρές και τίμιες. Χωρίς υστεροβουλία. Και με μία οικογένεια εκπληκτική. Από γονείς και αδέλφια μέχρι την αγαπημένη του Τότα και την Μαιρούλα. Ειλικρίνεια, αγάπη, απέραντος αυτοσαρκασμός, χαρά και όρεξη για ζωή. Αντιμετώπισε την αρρώστια του με γενναιότητα και με αξιοπρέπεια. Όπως ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Δε μάς βάρυνε ποτέ με τα δικά του. Κι ας έβγαζε τεράστιο λούκι. Λίγο καιρό πριν «φύγει» κι ενώ ο όγκος είχε επανεμφανιστεί στο κεφάλι του, ήπιαμε καφέ κάτω από το σπίτι του. Του πρότεινα να κατέβουμε στην Αθήνα στον τελικό με τον Ολυμπιακό. Για το γούρι. Για να επαναλάβουμε τον άθλο του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, όταν μείναμε στην εθνική και μας έφερε η οδική βοήθεια. Δεν μπορούσε να πει ναι. Είχε διαισθανθεί το τέλος του. Την μοίρα του και κρυφογέλαγε. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ εκείνον τον καφέ. Ήταν ο αποχαιρετισμός του. Με φωνή που μπέρδευε τα λόγια και ψυχή που ξεχώριζε όλα τα συναισθήματα.

Χρήστος Παυλίδης, Στέργιος Αναστασιάδης, Ελένη Μπούντου, Γιάννης Παρασκευαϊδης, Αγάπη Γαβριηλίδου, Ηλίας Καπράλος, Σταύρος Κόλκας και η αφεντιά μου, ξημερώματα μετά τον τελικό κυπέλλου του ΟΑΚΑ το 2019, νταμπλούχοι, περιμένουμε την οδική να φορτώσει το αυτοκίνητο του Παυλίδη που μας άφησε.

Φέτος μού έλλειψε πολύ το φιλαράκι μου. Τέτοιες μέρες θα πίναμε Olmega σοκολάτα σε σφηνάκια. Θα μιλούσαμε για ταινίες. Θα μας έλεγε για τις συναυλίες που ψάχνει κούτρα εισιτήριο να πάει. Με τον Χρήστο τον Φραγκαντώνη θα κανονίζαμε και κανένα εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Έτσι για να… «Περιμένουν οι γυναίκες». Αλλά ο Χρηστος δεν είναι εδώ. Τίποτα από αυτά δε θα γίνει. Θα κάνουμε άλλα πράγματα. Θα κάνουμε πως δεν μάς πειράζει. Πώς η ζωή συνεχίζεται. Κι ας μην είναι τίποτα ίδιο. Κι ας πονάνε όλα όταν τα ανακαλείς στο μυαλό και τα νοσταλγείς.
Σας γράφω αυτό το άρθρο γιατί αγωνιώ μην ξεχαστεί αυτό το παιδί, το φιλαράκι μας, ο Χρηστάρας ο Παυλίδης. Όταν έφυγε, αρκετοί σκεφτήκαμε πως μπορούμε να κάνουμε πολλά για να τον κρατήσουμε ζωντανό αλλά… «ο χρόνος είναι ο χειρότερος γιατρός». Έρχεται και τα εξαφανίζει όλα. Έτσι άρχισε να ξεθωριάζει και η μνήμη του Χρήστου Παυλίδη. Όχι απότομα αλλά πιο ύπουλα, αργά, σταθερά. Αξίζει τον κόπο να το θυμόμαστε αυτό το παιδί. Δεν ήταν ένας απλός «ρεπόρτερ ΠΑΟΚ» ο Χρήστος. Δεν ήταν καν απλώς ένας άνθρωπος με δημόσιο λόγο. Ήταν ένας σπουδαίος χαρακτήρας με ποιότητα, ψυχραιμία, ανιδιοτέλεια. Ήταν μια ψυχή που μόνον καλό μπορούσε να κάνει. Και το έκανε και στον ΠΑΟΚ και σε μας τους συναδέλφους του.
Φέτος τα Χριστούγεννα ας μην ξεχάσουμε τον Χρήστο. Κι ας φροντίσει και ο ΠΑΟΚ να θεσπίσει πλέον μια εκδήλωση ή να ονοματίσει μια βράβευση με το όνομα του. Είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνουμε για να θυμόμαστε ποιος ήταν και τι χνάρι άφησε φεύγοντας.
Καλές γιορτές. Με υγεία.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ

Aδιανόητο ξύλο και εννιά αποβολές σε αγώνα στην Ουρουγουάη (vid)

Ασύλληπτες εικόνες από γήπεδο στην Λατινική Αμερική.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε ρινγκ μετέτρεψαν γήπεδο στην Ουρουγουάη παίκτες της Ντιφενσόρ Σπόρτινγκ και της Ρίβερ Πλέιτ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της χώρας, και ο διαιτητής έδωσε συνολικά εννέα κόκκινες κάρτες.

Η Ντιφενσόρ Σπόρτινγκ πήρε τη νίκη με 2-1, σε μια αναμέτρηση που ήταν από τις πιο βίαιες των τελευταίων ετών, αφού οι παίκτες έπαιζαν ξύλο μέχρι τα αποδυτήρια.

Μπουνιές, κλωτσιές και όποιον άλλον πιθανό τρόπο μπορεί να φανταστεί κάποιος χρησιμοποίησαν οι παίκτες και των δύο πλευρών για να ασκήσουν βία στους αντιπάλους τους, σε μια πραγματική μάχη εντός του αγωνιστικού χώρου.

Το ξύλο συνεχίστηκε και στην πορεία των παικτών προς τα αποδυτήρια. Ο διαιτητής του παιχνιδιού έδειξε συνολικά εννέα κόκκινες κάρτες, εκ των οποίων οι επτά για τους φιλοξενούμενους και δύο για τους γηπεδούχους.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=jclfX_qwGrA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ

«Μεγαλώνουμε Μαζί» – Η νέα πρωτοβουλία της Rhetor Law Firm για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας

Η Rhetor Law Firm στηρίζει έμπρακτα, με επιπλέον μισθούς, τους νέους γονείς που εργάζονται στην εταιρία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Νέα πρωτοβουλία της Rhetor Law Firm με την οποία στηρίζει έμπρακτα την ελληνική οικογένεια, δίνοντας κίνητρα στους εργαζομένους της.

Αρωγοί στην προσπάθεια των συνεργατών τους να αποκτήσουν παιδιά στέκονται οι ιδρυτές της Rhetor Law Firm, Δημήτρης Ζάχος και Ανδρέας Παπαμιμίκος, που υποστηρίζουν στην πράξη τους νέους γονείς.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, «το δημογραφικό αποτελεί ένα ζωτικό πρόβλημα ακόμα και για την επιβίωση του έθνους. Ο πληθυσμός της Ελλάδας αναμένεται να μειωθεί σημαντικά, από 800.000 έως και 2,5 εκατ. άτομα τα επόμενα 25 χρόνια. Δυστυχώς, εδώ και 12 χρόνια ο πληθυσμός της Ελλάδος μειώνεται κάθε έτος διαδοχικά. Και για να αντιμετωπιστεί, πέρα από τον κρατικό σχεδιασμό, χρειάζεται να υπάρξουν και ιδιωτικές πρωτοβουλίες».

Η δράση «Rhetor – Μεγαλώνουμε Μαζί» αποτελεί την έμπρακτη στήριξη προς τους συνεργάτες της εταιρίας και φιλοδοξεί «να αφήσει ένα σαφές αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία. Μια παρακαταθήκη γι’ αυτήν και για τις επόμενες γενιές. Με σεβασμό στις αξίες και τις αρχές μας και με πλήρη επίγνωση του κοινωνικού ρόλου της Rhetor, συνεχίζουμε να στηρίζουμε διαχρονικά τον άνθρωπο και την οικογένεια».

Στο πλαίσιο αυτό σε όλους τους νέους γονείς που εργάζονται στην εταιρία, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους, η Rhetor Law Firm προσφέρει:

· Επιπλέον 1 μισθό με την γέννηση του 1ου παιδιού
· Επιπλέον 2 μισθούς με την γέννηση του 2ου παιδιού
· Επιπλέον 3 μισθούς με την γέννηση του 3ου παιδιού
· Δωρεάν ασφάλεια υγείας παιδιού για τα πρώτα 2 χρόνια της ζωής του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ

«Τρέλα» Σκιαδαρέση, με φανέλα του Πρέλεβιτς στη σκηνή! (vid)

«Ω Μπάνε, Μπάνε» από τον γνωστό ηθοποιό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ένα ξεχωριστό δώρο επί σκηνής περίμενε τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση.

Ο γνωστός ηθοποιός, που τα Χριστούγεννα πρωταγωνίστησε στο χριστουγεννιάτικο βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, συμμετέχει στις εμφανίσεις που πραγματοποιούν οι Άγαμοι Θύται στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης του έδωσε μια φανέλα του Μπάνε Πρέλεβιτς την οποία έκανε δώρο ο «θρύλος» της ομάδας μπάσκετ του Δικεφάλου.

Γεμάτος χαμόγελο ο Σκιαδαρέσης παρέλαβε τη φανέλα και τη φόρεσε αμέσως δίνοντας μάλιστα το σύνθημα από τη σκηνή φωνάζοντας «Ω Μπάνε, Μπάνε!».

 

@deusthessaloniki #agamoithytai #gerasimosskiadaresis #paok #paokbc #baneprelevic #prelevic #thessaloniki #skg #skgstories #deusmusixexperience #foryou #deusmoments #deusthessaloniki #nightout ♬ πρωτότυπος ήχος - DEUS Music Experience

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ