Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Να έχουμε διάρκεια και συγκέντρωση!"

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ μετά τη νίκη στη Φλωρεντία, με τον Βλάνταν Ίβιτς να σημειώνει μιλώντας στην κάμερα της NOVA πως η ομάδα του θα πρέπει να δείξει διάρκεια.

Αγάπη Γαβριηλίδου

"Να έχουμε διάρκεια και συγκέντρωση!"

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός:

Για τη νίκη στη Φλωρεντία και τη σημασία της: “Η σημασία της νίκης είναι πολύ μεγάλη καθώς κερδίσαμε μία από τις πιο δυνατές ομάδες του Ιταλικού πρωταθλήματος. Ήταν η πρώτη φετινή τους ήττα εντός έδρας. Ήμασταν αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού και προσπαθήσαμε να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε στα προηγούμενα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια. Στο ποδόσφαιρο βέβαια κάποιες φορές χρειάζεται και η τύχη και εμείς χθες την είχαμε με το μέρος μας. Είχαμε και δύο-τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ, όπως βέβαια και ο αντίπαλος που ήταν καλύτερος από εμάς στο κομμάτι της οργάνωσης και της κατοχής. Πιστεύω ότι σταθήκαμε καλά, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και καταφέραμε να βγαίνουμε γρήγορα μπροστά, αξιοποιώντας τους χώρους που άφηνε η Φιορεντίνα”.

Για τη διάρκεια που θα πρέπει να δείξει η ομάδα του: “Πάντα το έχω αυτό στο μυαλό μου, καθώς η διάρκεια είναι το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι συνεχίζεται μετά και από νίκες και από ήττες. Πρέπει να μπαίνεις γρήγορα στην λογική του επόμενου αγώνα. Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι το επόμενο παιχνίδι έχει μεγάλη σημασία για εμάς. Χρειαζόμαστε καλά αποτελέσματα και στο πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε να ανεβούμε βαθμολογικά και να φτάσουμε εκεί που αξίζουμε”.

Για την “προσγείωση” στο ελληνικό πρωτάθλημα: “Με τα παιχνίδια να είναι κοντά το ένα με το άλλο δεν έχεις περιθώρια να σκέφτεσαι το προηγούμενο παιχνίδι που έδωσες. Το έχουμε καταλάβει αυτό καθώς παίζουμε από την αρχή της χρονιάς συνεχόμενα παιχνίδια. Ευχόμαστε αυτό να συνεχιστεί και του χρόνου και να μην έχουμε χρόνο αν σκεφτόμαστε τα προηγούμενα παιχνίδια. Η διάρκεια είναι αυτή που καθορίζει μία ομάδα και όλοι προετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι”.

Για την εικόνα των παικτών του και το τι θέλει να δει στο μέλλον: “Είναι η συγκέντρωση. Η συγκέντρωση πρέπει να υπάρχει σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε λεπτό. Εμείς αυτό που κάναμε καλά προχθές ήταν ότι ήμασταν συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Έτσι πρέπει να είμαστε σε κάθε παιχνίδι. Στα περισσότερα που δώσαμε μέχρι τώρα το είχαμε, άσχετα αν δεν ήρθαν σε ορισμένα από αυτά τα αποτελέσματα που θέλαμε. Το θετικό είναι ότι η ομάδα παλεύει σε κάθε παιχνίδι για την νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό, όπως δείξαμε και στο Αρτέμιο Φράνκι. Κάποιες φορές δεν μας βγαίνει, αλλά η ομάδα ξέρει τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο και έτσι θα συνεχίσουμε”.

Για το παιχνίδι με τη Λίμπερετς: “Καταρχάς πρέπει να ξέρουμε ότι ακόμα και με νίκη μπορεί να μείνουμε εκτός συνέχειας, αλλά μπορεί να περάσουμε και με ισοπαλία. Μέχρι εκείνο το παιχνίδι έχουμε πολλά παιχνίδια να μας απασχολήσουν πρώτα. Η Ευρώπη πάει τώρα στο πίσω μέρος του μυαλού μας”.

Για τους τραυματίες: “Παίρνω πληροφορίες από το τεχνικό τιμ και τα νέα είναι ευχάριστα. Σιγά σιγά επιστρέφουν και είναι όλοι σε καλό δρόμο για να προλάβουν την Δευτέρα. Πιστεύω ότι μέχρι τότε θα είναι όλοι καλά”.

Για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο: “Είναι μία καλή και οργανωμένη ομάδα. Έχει έναν προπονητή που γνωρίζω καλά καθώς τον έχω αντιμετωπίσει με την Κ20 του ΠΑΟΚ. Το τελευταίο διάστημα έχουν καταφέρει να πάρουν καλά αποτελέσματα και είναι μία ομάδα που ξέρει τι ζητάει στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι ήταν άλλωστε και με τον Δέλλα στον ΠΑΟΚ. Εμείς από την μεριά μας θέλουμε να αντιδράσουμε και μετά την ήττα από την Νέα Σμύρνη και να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Η αναγνώριση του κόσμου (vid)

Το «ευχαριστώ» της Τούμπας για το ευρωπαϊκό ταξίδι που έζησε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 από το Βέλγιο και αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 3-0, μετά και τη δεύτερη ηττα του από την Κλαμπ Μπριζ στην Τούμπα.

Οι «ασπρόμαυροι» ολοκλήρωσαν έτσι ένα πολύ όμορφο ευρωπαϊκό ταξίδι, το οποίο και έζησαν σε όλη την διαδρομή του παρέα με τον κόσμο. Από το Ισραήλ, τις διπλές επισκέψεις σε Κροατία και Σκωτία, την Γερμανία, την Φινλανδία, στο Βέλγιο.

Το όνειρο δεν συνεχίζεται, παρότι έδειχνε πιθανό να γραφτεί ένα μοναδικό σενάριο, ο ΠΑΟΚ μένει εκτός ημιτελικών. Η Τούμπα ωστόσο, αποθέωσε τους παίκτες του Λουτσέσκου και τους ευχαρίστησε με ένα θερμό χειροκρότημα και συνθήματα, μετά το φινάλε της αναμέτρησης με την Κλαμπ Μπριζ.

[video width="640" height="368" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/437075081_8145101892186448_3286360199323378476_n.mp4"][/video]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Απαρηγόρητος ο Τάισον (pics+vid)

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δεν μπορούσε να κρύψει την στεναχώρια του για τον αποκλεισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η λήξη του ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ, που σήμανε τον αποκλεισμό για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου, βρήκε τον Τάισον απαρηγόρητο να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, στα 37 του και έχοντας τεράστια εμπειρία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και το ποδόσφαιρο γενικότερα, έκλαιγε για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ.

Ο Τάισον έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με τον Δικέφαλο του Βορρά, όμως είναι λογικό να σκέφτεται ότι αυτή ήταν πιθανότατα η τελευταία του ευκαιρία για να πάει μέχρι το τέλος του δρόμου σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

[video width="640" height="368" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/437069127_3640989759552659_7722727461194668503_n.mp4"][/video]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Το όνειρο που τελείωσε με εφιάλτη

Ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ήταν λίγο δύσκολη -ίσως και ξένη- εικόνα το χθεσινό παιχνίδι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Κλαμπ Μπριζ. Ένα βασανιστικό πρώτο ημίχρονο με τον Δικέφαλο του Βορρά να βλέπει τις φιλοδοξίες του να γκρεμίζονται από το 0-2 των Βέλγων. Ένα δεύτερο ημίχρονο που ουσιαστικά περίμενε κανείς να ολοκληρωθεί. Να πάμε παρακάτω.

Ο ΠΑΟΚ οδήγησε τους φιλάθλους του σε ένα μαγικό ευρωπαϊκό ταξίδι. Από τα καλοκαιρινά προκριματικά, εκεί όπου πετούσε εκτός τη μια μετά την άλλη, Μπεϊτάρ, Χάιντουκ και Χαρτς. Στη φάση των ομίλων, τερματίζοντας πρώτος, αήττητος και με δυο νίκες κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Στους "16", με την τεράστια ανατροπή κόντρα στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Η Κλαμπ Μπριζ είναι μια πολύ ανώτερη ομάδα του ΠΑΟΚ. Το έδειξε στο σύνολο των δυο αγώνων. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο Δικέφαλος δεν κατάφερε ποτέ να βρει έστω ένα δεκάλεπτο-τέταρτο να παίξει αυτό που ξέρει, έκανε τη διαφορά στο ζευγάρι.  Η Μπριζ περνάει δίκαια στα ημιτελικά και ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του 6 τελικούς, στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση της Stoiximan Super League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ