Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Το καλό παράδειγμα το δίνουν οι ηγέτες"

Ο Αμπέλ Φερέιρα μίλησε για όλα στη συνέντευξη Τύπου της Τούμπας. Από τη σημερινή νίκη του ΠΑΟΚ και τις ευχές που έδωσε στους παίκτες του, μέχρι την απόφαση των διαιτητών για αποχή.

Αγάπη Γαβριηλίδου

"Το καλό παράδειγμα το δίνουν οι ηγέτες"

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη σημερινή νίκη και την εμφάνιση του ΠΑΟΚ: “Έχουμε μιλήσει πολύ για τη λέξη ισορροπία. Εγώ δεν ξεχνάω όταν η ομάδα αποκλείστηκε από την Ευρώπη, ήμουν εδώ μπροστά σας, όπως και τα δύο παιχνίδια με τη Σλόβαν δεν έχουν φύγει από το μυαλό μου. Πρέπει να έχουμε πάντα όμως μία ισορροπία. Δεν είμαστε σήμερα οι καλύτεροι του κόσμου και τότε δεν ήμασταν οι χειρότεροι.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι μιλάμε για ένα μαραθώνιο. Σίγουρα θα χάσουμε βαθμούς, δεν μπορείς να κερδίζεις συνέχεια. Ούτε η καλύτερη ομάδα δεν το καταφέρνει αυτό. Αλλά πρέπει πάντα να έχεις πίστη. Πιστεύω ότι αυτό το κάνουμε όλοι μαζί, σε κάθε παιχνίδι που περνάει”.

Αυτό που με απασχολεί είναι να βρίσκω τον κατάλληλο τρόπο για να κερδίζει η ομάδα. Το πως θέλουμε να κερδίζουμε. Σε αυτό συγκεντρωνόμαστε. Αν στο τέλος φτάσεις σε αυτό το επίτευγμα, είναι ο καρπός όλων όσων έχεις κάνει. Μπορώ να σας πω ότι σήμερα πριν το παιχνίδι, είπαμε με τους παίκτες πως ναι είναι ευκαιρία να περάσουμε πρώτοι, αλλά εγώ τους είπα ότι θέλω να είμαστε πρώτοι στο τέλος του πρωταθλήματος. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να είναι ο καθένας συγκεντρωμένος στο γήπεδο. Στο φινάλε, ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει”. 

Για όσα βιώνει στην Ελλάδα και την αποχή των διαιτητών: “Δεν είμαι Έλληνας, αλλά όσο είμαι εδώ, μου αρέσουν πολύ οι Έλληνες. Έχουμε πολλές ομοιότητες. Αυτή τη στιγμή, που είναι και ημέρες γιορτών και όλοι δίνουμε ευχές, εμένα με μπερδεύει λίγο αυτό. Στο τέλος του ταξιδιού, όλοι θα πάμε στο ίδιο μέρος. Είτε είμαστε πλούσιοι, είτε φτωχοί, είτε οτιδήποτε… Εγώ ηγούμαι αυτής της προσπάθειας. Δεν μπορώ να ζητάω από τα παιδιά μου να μην καπνίζουν, όταν εγώ καπνίζω… Το ίδιο και στην ομάδα. Το παράδειγμα πρέπει να έρχεται από μένα σαν προπονητή. Από τη διοίκηση της ομάδας, από τον ιδιοκτήτη. Αυτοί είναι που έχουν αυτή την προβολή και μπορούν να δώσουν το παράδειγμα. Αυτό έχει να κάνει με τις αξίες του καθενός. Αν αυτό που μου λέτε για τους διαιτητές είναι αλήθεια, προφανώς είμαι λυπημένος. Μιλάμε για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, δεν είναι πόλεμος…

Κι όλοι μας έχουμε ευθύνες, για να δώσουμε την εικόνα από αυτό το προϊόν. Ο δικός μας τρόπος δουλειάς, προσπαθεί να δώσει αυτό το έρεισμα στον κόσμο να έρθει. Όπως όταν κάποιος πηγαίνει στο σινεμά ή στο θέατρο για να δει κάτι που αγαπάει. Τώρα αν θα αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη δεν το ξέρω, όμως εγώ προσπαθώ να δώσω το δικό μου παράδειγμα. Να δείχνω το σεβασμό για τον αντίπαλο πάντα, να τα δίνω όλα για τη νίκη κι όταν ο αντίπαλος είναι καλύτερος, να το αναγνωρίζω. Πάντα ωστόσο το παράδειγμα, έρχεται από τους ηγέτες. Αν δεν υπάρχει από εκεί το παράδειγμα, ξεχάστε το…

Για μένα είναι το ίδιο. Αν χρειαστεί να γίνει αυτή η διακοπή για καλό λόγο, ας γίνει. Μόνο σε στιγμές πραγματικής κρίσης, μπορεί να γίνουν μεγάλες τομές. Μερικές φορές χρειάζεται το θάρρος, για να πετύχεις πράγματα που δεν έχεις πετύχει. Σε κάθε περίπτωση για εμάς δεν αλλάζει κάτι. Έχουμε λίγες ημέρες διακοπές και θα τις περάσουμε με τις οικογένειες μας. Η ζωή ενός επαγγελματία παίκτη είναι δύσκολη και χρειάζεται κι ένα τέτοιο διάστημα με την οικογένεια του”.

Για την ευχή που έδωσε στους παίκτες του: “Τους ευχήθηκα καλές γιορτές και να λένε σε αυτούς που αγαπάνε, ότι τους αγαπάνε. Η ζωή δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Είναι ένα κομμάτι, σημαντικό σίγουρα, αλλά όχι το πιο σημαντικό. Τους είπα να είναι καλοί σύζυγοι, καλοί γονείς. Τους είπα να διασκεδάσουν και να χαρούν τις γιορτές. Να τις περάσουν με τους αγαπημένους τους ανθρώπους. Αυτός είμαι, αυτή είναι η φιλοσοφία μου και ως άνθρωπος και ως προπονητής.

Έχω πει ότι έχω μεγαλώσει σε δύσκολες καταστάσεις. Ακόμη κι αν είχαμε χάσει σήμερα, θα έδινα τις ίδιες μέρες στους παίκτες μου. Δουλεύουμε πολύ καλά και ξέρω ότι σε ένα παιχνίδι μπορεί να έχουμε μία ατυχία και να χάσουμε. Σήμερα κερδίσαμε γιατί ήμασταν σοβαροί κι είχαμε ένταση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Τους είπα ότι μπορούν να ξεκουραστούν κι όταν θα έρθουν θα πρέπει να έχουν ακόμη περισσότερη διάθεση. Μόνο κάτω από πίεση βελτιώνεται η ομάδα και μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα”.

Για το παιχνίδι με τον Άρη: “Εγώ δεν μπορώ να ελέγξω τον αντίπαλο. Σίγουρα θέλει τη νίκη. Δεν θα έχουμε δυστυχώς τους φιλάθλους μας. Αυτό με μπερδεύει λίγο, το γεγονός ότι ο κόσμος δηλαδή δεν μπορεί να είναι σε άλλο γήπεδο, αλλά φαντάζομαι έχει να κάνει με λόγους ασφαλείας. Είναι κρίμα, αλλά το κατανοώ. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι κάνουμε πάντα. Θα είναι ένα έντονο παιχνίδι, ένα ντέρμπι. Όπου κι αν πηγαίνω μου λένε όλοι να κερδίσουμε τον Άρη. Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, σοβαροί και να κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα. Παίζουμε παντού για να κερδίσουμε και θα προσπαθήσουμε να το διαχειριστούμε κι αυτό”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και οι Νιγηριανοί… περιμένουν τον Εκόνγκ!

Μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το πως έχει η κατάσταση, όσον αφορά την αποζημίωση του ΠΑΟΚ, μετά το σοβαρό τραυματισμό του Γουΐλιαμ Τροστ-Εκόνγκ στο πρόσφατο Κύπελλο Εθνων Αφρικής με την εθνική ομάδα της Νιγηρίας, ενημερωθήκατε μέσα από το PAOK24.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του, έκαναν τους συμπατριώτες του, να τον… περιμένουν να επιστρέψει στις αρχές Ιουνίου και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Στη Νιγηρία υπάρχει δημοσίευμα που χρησιμοποιεί τις πρόσφατες δηλώσεις του, στις οποίες ανέφερε ότι ο ίδιος πιστεύει πως θα έχει ξεπεράσει το σοβαρό τραυματισμό του ως το τέλος της σεζόν, ενώ την επόμενη, θα είναι στο 100%.

Ο συντάκτης σημειώνει ότι στις 5 Ιουνίου, η Νιγηρία αντιμετωπίζει τη Νότια Αφρική και στις 8 το Μπενίν και υπάρχει ελπίδα ότι ο Εκόνγκ θα είναι ξανά διαθέσιμος τότε, για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άλλη μια υπέροχη πρωτοβουλία του PAOK Action

Βοηθάει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη να ζήσουν την εμπειρία της Τούμπας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως αναφέρει σχετικά η ΠΑΕ… «Με ιδιαίτερη τιμή η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την οργανωμένη, μόνιμη και συστηματική εφαρμογή του Σχολιασμού Ισότιμης Ακουστικής Περιγραφής, ΑDeC)))livex στο γήπεδο της Τούμπας για ανθρώπους με οπτικές αναπηρίες και εμποδιζόμενα άτομα.

Στόχος μας είναι να μπορούν ο άνθρωποι με οπτική αναπηρία να ζήσουν βιωματικά τους αγώνες όπως τους βιώνουν οι βλέποντες.

Στο γήπεδο της Τούμπας θα υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για άτομα με προβλήματα όρασης και τους συνοδούς τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν το αίτημά τους έως 3 ημέρες πριν τον αγώνα στον υπεύθυνο προσβασιμότητας (ACCESo Responsible) με τους εξής τρόπους:

Στο τηλέφωνο 6936844214
Rakuten Viber ΠΑΟΚ ΙΣΟΤΙΜΑ#1
Στην ψηφιακή πλατφόρμα https://padlet.com/info27180/PAOK_ISOTIMA
Με QR code

Η μεθοδολογία “PAOK_ADeC_for_Football” είναι μια μεθοδολογία σύμφωνα με τα guidelines για την Κοινωνική ευθύνη του διεθνές προτύπου ISO 26000 αποτυπωμένη στην Αgenda 2030, και στους 17 στόχους αειφορίας των Ηνωμένων Εθνών, ικανοποιώντας ιδιαίτερα τον στόχο «10 λιγότερες ανισότητες».

Την ισότιμη ακουστική περιγραφή περιγράφει ο οργανισμός EΧΕDRAMark unit of NKLABS με τα πιο σύγχρονο διαθέσιμα εργαλεία ΑΙ τεχνολογίας και τη βραβευμένη μεθοδολογία «ΑDeC)))livex», μια «σχολή ολοκληρωμένης σύνθεσης ρεαλισμού και βιώματος στην μεταφορά της πληροφορίας».

Ένα διαρκές, δηλαδή, κοινωνικό αποτύπωμα γιατί το ποδόσφαιρο είναι για όλους!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ