Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ποιον να μαρκάρεις πρώτο…»

Στο μεγάλο και στο καλό ρόστερ του ΠΑΟΚ, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, στάθηκε μεταξύ άλλων ο Μλάντεν Φούρτουλα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Στέργιος Αναστασιάδης

«Ποιον να μαρκάρεις πρώτο…»

Ο βετεράνος τερματοφύλακας του Δικεφάλου, πρωταθλητής Ελλάδας το 1976, μίλησε στον Arena FM και χαρακτηριστικά είπε:  

Για τις 22 νίκες του ΠΑΟΚ σε 25 παιχνίδια: «Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Η ομάδα είναι η καλύτερη στο πρωτάθλημα και δίκαια βρίσκεται στη πρώτη θέση. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, στον κ. Σαββίδη, στο τεχνικό τιμ, στους παίκτες, σε όλους».

Για το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ: «Υπάρχει μεγάλο και καλό ρόστερ. Υπάρχει συνέπεια, οι παίκτες πληρώνονται στην ώρα τους και οι συνθήκες είναι παρόμοιες με τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Υπάρχει ηρεμία και τα αποτελέσματα φέρνουν πάντα καλό κλίμα. Παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο να είναι όλα τακτοποιημένα. Η ομάδα είναι σαν τον… γάμο. Η συμβίωση είναι καλή, όταν όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι τακτοποιημένες».

Για την ομάδα του 2000 που κατέκτησε κύπελλο με οικονομικά προβλήματα: «Πολύ καλή ομάδα, πραγματικά. Δυστυχώς, όμως, δεν άντεξε ο κ. Μπατατούδης. Τα προβλήματα που αντιμετώπισε επηρέασαν και την ομάδα μας».

Για τον Πασχαλάκη: «Βασική θέση σε μια ομάδα είναι αυτή του τερματοφύλακα. Ο Πασχαλάκης έχει καταφέρει να εμπνέει σιγουριά. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση. Έχει πολύ καλά σωματικά προσόντα. Με τις εμφανίσεις του δείχνει ότι δίκαια κλήθηκε και στην εθνική. Είναι σε μια ώριμη ηλικία και όλα δείχνουν ότι θα κάνει πολύ καλή πορεία στον ΠΑΟΚ. Να είναι και πιο απλός. Να μην ψάχνει τις εντυπωσιακές επεμβάσεις».

Για τον Ρέι: «Θα έλεγα ότι είναι λάθος που δεν του δίνεται ευκαιρία να παίξει. Και σ αυτόν και στους άλλους τερματοφύλακες. Αυτό είναι θέμα προπονητή. Για μένα δικαιούνται και άλλοι να πάρουν ευκαιρίες. Δεν είναι ένας με τόσο μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Και οι άλλοι τερματοφύλακες είναι καλοί. Αφού τους πληρώνεις, πρέπει να δίνεις ευκαιρίες».

Για την άποψη ότι δεν πρέπει να γίνεται ροτέισον στη θέση του τερματοφύλακα: «Ναι, τα πιο πολλά παιχνίδια πρέπει να τα παίζει ο βασικός. Αλλά υπάρχει ευκαιρία, όπως στις αναμετρήσεις κυπέλλου να τον ξεκουράσεις και να δώσεις ευκαιρία και σε άλλους. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Δεν αφήνω αιχμές για κανέναν, απλά λέω τι θα έκανα εγώ. Τι θα κάνεις αν τραυματιστεί ο τερματοφύλακας; Θα πεις στους άλλους, εγώ σας εμπιστεύομαι ενώ δεν τους έδωσες ούτε μια ευκαιρία;».

Για την αποχώρηση του Πρίγιοβιτς: «Ήταν ένας πολύ καλός παίκτης που βοήθησε, πέτυχε πολλά γκολ και έφυγε φέρνοντας χρήματα στην ομάδα. Το στυλ του παιχνιδιού του, όμως, ήταν λίγο ξεπερασμένο. Το είχα πει και όταν είχε έρθει. Όταν έχεις τέτοιο παίκτη, πρέπει να παίζεις γι αυτόν. Τώρα παίζουμε διαφορετικό ποδόσφαιρο, με πλάγιους επιθετικούς που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Έχουμε δυο παίκτες που σκοράρουν με μεγάλη ευκαιρία. Και ο Πολωνός, πετυχαίνει εύκολα γκολ. Είναι πιο εύκολο για τον ΠΑΟΚ. Πριν μάρκαραν τον Πρίγιοβιτς και δυσκολευόμασταν να βάλουμε γκολ. Τώρα, ποιον να πρωτοπιάσεις. Δεν μπορώ να πω αν έκανε λάθος ή όχι ο Πρίγιοβιτς. Για τον ΠΑΟΚ, πάντως, βγήκε σε καλό. Λίγοι είναι οι παίκτες χωρίς τους οποίους δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ».

Για τον Βιεϊρίνια: «Είναι θαυμάσιο παιδί και πολύ καλός παίκτης. Είναι όμως και σε ηλικία που σε λίγο θα πρέπει να μάθουμε να παίζουμε και χωρίς τον Βιεϊρίνια. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αναντικατάστατος παίκτης στον ΠΑΟΚ».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δύο ομάδες, ένα μεγάλο “ραντεβού” (vid)

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι μία μεγάλη μέρα, που θα κρίνει ένα σημαντικό εισιτήριο. ΠΑΟΚ και Κλαμπ Μπριζ θα διασταυρώσουν τα "ξίφη" τους στην κατάμεστη, Τούμπα, με φόντο το πολυπόθητο εισιτήριο.

Κι οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση μέσα από τα social media τους, βάζοντας τον κόσμο τους στο κλίμα του μεγάλου αγώνα:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κλαμπ Μπριζ: Ο Χάγιεν και ο “ρυθμιστής”

Τι ετοιμάζει ο τεχνικός των Βέλγων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ κινείται σε ρυθμούς ΠΑΟΚ σήμερα και η προσοχή των Βέλγων, είναι στραμμένη στο μεγάλο ματς της Τούμπας.

Ο Νίκι Χάγιεν και οι ποδοσφαιριστές του βρίσκονται από χθες στη Θεσσαλονίκη, με τον τεχνικό της Μπριζ να συμπεριλαμβάνει κανονικά στην αποστολή τους Οντόι και Σπίλερς, ενώ εκτός είναι οι Μινιολέ, Όλσεν και -φυσικά- οι τιμωρημένοι.

Κεντρικό πρόσωπο όλες τις τελευταίες ημέρες είναι ο Σπίλερς, που χθες προπονήθηκε με προστατευτική μάσκα καθώς τον ταλαιπωρεί ακόμη το χτύπημα στο κεφάλι από τη σύγκρουση με τον Αλί Σαμάτα στο πρώτο ματς, με τον νεαρό άσο να είναι "ρυθμιστής" με φόντο την αποψινή ενδεκάδα.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν οι Βέλγοι, απόψε -εκτός απροόπτου- θα είναι ο Γιάκερς και στην άμυνα θα ξεκινήσουν οι Μέγιερ, Σάμπε, Σπίλερς και Ορντονιέζ, ενώ σε περίπτωση που δεν μπορέσει να παίξει ο προτελευταίος, θα πάρει τη θέση του ο Μπογιάτα.

Από εκεί και πέρα, ο Ονιεντίκα θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα, όπως και ο Φέτλεσεν και Βανάκεν, ενώ μεσοεπιθετικά θα είναι οι Νούσα, Σκόρας και Γιουτγκλά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ταξιδεύοντας για τον ΠΑΟΚ! (vid)

Από την Κρήτη, στη Θεσσαλονίκη με μία… στάση στον City 106.1

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχει ένα μεγάλο "ραντεβού" απόψε με την ιστορία και η Τούμπα φοράει τα καλά της, με φόντο ένα σπουδαίο βράδυ.

Φυσικά, άπαντες κινούνται σήμερα σε ρυθμούς Ευρώπης και το πρωί, μέσα από τον αέρα του City 106.1, πήραμε μία... "γεύση" από όσα θα ακολουθήσουν απόψε το βράδυ.

Στην πρωινή εκπομπή του Κωστή Τσατσαρού στήθηκε μία μικρή... Τούμπα, από ΠΑΟΚτσήδες που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη από την Κρήτη και το επόμενο "ραντεβού" δόθηκε στο γήπεδο:

[video width="640" height="368" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/436916998_7846686915362567_2454728102762926455_n.mp4"][/video]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ