Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Εγγύηση επιτυχιών ο Σαββιδης, αίσθηση μου πως θα μείνει ο Βαρέλα»

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, η φετινή πορεία, η απόσταση από τους αντιπάλους, η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη και σε διάφορα άλλα ζητήματα, αναφέρθηκε ο Γιώργος Γεωργιάδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Εγγύηση επιτυχιών ο Σαββιδης, αίσθηση μου πως θα μείνει ο Βαρέλα»

Αναλυτικά όσα δήλωσε…

Για το φετινό νταμπλ του ΠΑΟΚ:
«Ήταν μια εκπληκτική χρονιά για την ομάδα. Έκαναν φοβερή δουλειά οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές. Κατέκτησαν το πρωτάθλημα αήττητοι, κάτι που πολύ δύσκολα θα ξαναγίνει. Θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες σίγουρα στο μέλλον, αλλά το φετινό, θα ξαναγίνει πολύ σπάνια».

Για τα συστατικά της επιτυχίας:
«Πολλοί παίκτες από τον βασικό κορμό είναι τρία χρόνια μαζί, έχει ισχυρή διοίκηση η ομάδα, έχει ισχυρό μεγαλομέτοχο, τα καλύτερα χρόνια είναι μπροστά για τον ΠΑΟΚ. Εδώ και δυο-τρία χρόνια, είναι σε σταθερή ανοδική πορεία η ομάδα, μιας και έχουν έρθει πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές, υπάρχει τεράστιο, ποιοτικό ρόστερ, και θα συνεχίσει να υπάρχει. Οι ανταγωνιστές μας στην Ελλάδα δεν ξέρω κατά πόσο θα ενισχυθούν, οπότε ο ΠΑΟΚ έχει το πάνω χέρι».

Για τον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ:
«Αγωνιστικά, τη φετινή χρονιά ήταν δυο κλάσεις πάνω από όλες τις ελληνικές ομάδες ο ΠΑΟΚ, ενώ για την ΑΕΚ ήταν μια χαμένη χρονιά. Πριν το παιχνίδι θα ήταν πολύ δύσκολο να σκέφτονται πως θα χάσουν κι άλλον τελικό, γι’ αυτό και δυσκολεύτηκαν. Ο ΠΑΟΚ όμως, αν δεν είχε την σταθερότητα και τη συνέπεια, θα πήγαινε στο ρυθμό της ΑΕΚ ο τελικός. Μετά τα πανηγύρια για το πρωτάθλημα, η ομάδα κατέβηκε συγκεντρωμένη στον τελικό κι αυτό έχει να κάνει με τον προπονητή. Υπάρχουν σταθερές στον ΠΑΟΚ. Υπάρχει οργάνωση, ισορροπία, ποιότητα. Υπάρχουν πολλά περισσότερα από την ΑΕΚ. Ακόμη κι αν έλειπε ο Βιεϊρίνια, η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δυο ομάδων ήταν μεγάλη».

Για τη φυγή του Πρίγιοβιτς:
«Τη στιγμή που έφυγε ο Πρίγιοβιτς, υπήρχε ανησυχία σε όλους, κανείς δεν ήταν σίγουρος για το τι θα ακολουθήσει, αλλά αφού ήθελε ο ίδιος να φύγει, δε μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό. Ο Άκπομ είναι σπουδαίος παίκτης πιστεύω, ήξερα ότι θα μπορέσει να τον αντικαταστήσει. Πήραμε και τον Σφιντέρσκι και το κενό του Πρίγιοβιτς καλύφθηκε. Ο ΠΑΟΚ εξελίσσεται, κάθε χρόνο θα γίνεται καλύτερος και οι επιτυχίες είναι μπροστά μας».

Για τον Ιβάν Σαββίδη:
«Χωρίς τον Ιβάν Σαββίδη, δεν θα ονειρευόμασταν ποτέ ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο όπως φέτος. Κι αυτός εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια που περνούσαν στον ΠΑΟΚ. Τώρα γνωρίζει καλύτερα όσα κάνει, αν και στην αρχή υπήρχε μια άλλη τάξη πραγμάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όσα κι αν επένδυες, δεν υπήρχε πιθανότητα να πάρεις κάτι. Όταν αυτό ισορρόπησε, επενδύοντας περισσότερα χρήματα σε ποδοσφαιριστές και γενικότερα στην ομάδα, έφτασε στο σημείο που είμαστε σήμερα. Έγινε πιο σοφός για το τι πρέπει να κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τους επόμενους στόχους του ΠΑΟΚ:
«Είναι ένα όνειρο για όλους οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ. Μελέτησα τους πιθανούς αντιπάλους και θεωρώ πως θα παίξει μεγάλο ρόλο η κλήρωση. Η ομάδα θα είναι πανέτοιμη, αλλά η κλήρωση θα παίξει τεράστιο ρόλο. Άλλο να τύχεις με τον Άγιαξ, άλλο με την Αστάνα για παράδειγμα».

Για τις αλλαγές στην ομάδα το καλοκαίρι, που ίσως χρειαστεί να είναι περισσότερες από πέρυσι:
«Ίσως σχετικά με πέρυσι, χρειάζονται περισσότερες αλλαγές φέτος. Δεν φοβάμαι όμως. Αν και επηρεάζουν πολύ οι σοβαροί τραυματισμοί που έχουμε, είμαι απόλυτα σίγουρος πως σε αυτά τα παιχνίδια (πρ. Τσάμπιονς Λιγκ), η ομάδα θα είναι έτοιμη. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει κάποιους έμπειρους, αλλά και κάποιους νεαρούς ποδοσφαιριστές, για να στελεχωθεί. Νομίζω όλα θα είναι καλά. Πέρυσι το καλοκαίρι, η ομάδα βασίστηκε στον βασικό κορμό της όταν έπαιξε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, φέτος θα χρειαστούμε περισσότερες αλλαγές, αλλά ας ελπίσουμε να είμαστε έτοιμοι και τότε».

Για τον Φερνάντο Βαρέλα και αν θα παραμείνει στον ΠΑΟΚ του χρόνου:
«Χθες ο μεγαλομέτοχος το είπε στην γιορτή, ότι θέλει να παραμείνει ο Βαρέλα στην ομάδα. Η αίσθηση μου είναι, πως θα μείνει, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι μέχρι να τελειώσουν οι μεταγραφές».

Για το αν μέσα στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν τι έφταιξε για την αποτυχημένη πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ ώστε να το διορθώσουν τη νέα σεζόν:
«Μέσα στη χρονιά, γίνονται αυτά, χωρίς να το καταλαβαίνεις. Η αίσθηση μας ήταν πως καιγόμασταν να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αυτό υποσυνείδητα πέρασε και στους ποδοσφαιριστές. Δεν υπήρξε κάποιο παιχνίδι που ήταν αδιάφοροι οι παίκτες στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά υπήρξαν και οι κρίσεις μέσα στη χρονιά, κανείς δεν θέλει να χάνει. Στο μυαλό του γκρουπ, ήταν πως πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Για το μέλλον του ΠΑΟΚ:
«Δε βλέπω το λόγο να μη συνεχίσει δυνατά ο ΠΑΟΚ. Υπάρχουν όλα τα εχέγγυα. Υπάρχει ένας άνθρωπος που θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλο. Δεν έχει καμία σχέση ο ΠΑΟΚ των προηγούμενων 20 ετών με αυτόν φέτος. Μόνο το έμβλημα και το σήμα είναι ίδιο από τότε. Είχε πάρει και παλαιότερα τρόπαια ο ΠΑΟΚ, αλλά τώρα είναι διαφορετική η κατάσταση. Θα πρέπει να κάνουμε πολύ σημαντικά λάθη για να μην προχωρήσουμε μπροστά. Δεν νομίζω ότι θα συμβούν αυτά».

Πηγή: Arena FM

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ίωση είναι και… δεν πέρασε!

Το χρονικό της γρίπης που έχει “τσακίσει” τον Δικέφαλο εν μέσω “τελικών”!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Και όμως! Η ίωση που "εισχώρησε" στον ΠΑΟΚ εδώ και έναν 20ήμερο και δεν λέει να τον "εγκαταλείψει", εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα στον Δικέφαλο στην τελική - και πλέον κρίσιμη - ευθεία της φετινής σεζόν!

Πρώτο "θύμα" της, ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς ο οποίος προσβλήθηκε παραμονές του αγώνα με τη Λαμία και δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, ενώ ακολούθησε ο Τάισον ο οποίος ναι μεν ταξίδεψε στην Αθήνα για το ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά τελικά δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί ούτε ως αλλαγή!

Ο επόμενος, ήταν ο Τόμας Μουργκ παραμονή του ταξιδιού του ΠΑΟΚ στο Μπριζ και έτσι ο Αυστριακός "καθηλώθηκε" στη Θεσσαλονίκη, ενώ την ημέρα του πρώτου αγώνα με τους Βέλγους, ο Μπράντον Τόμας ξύπνησε το πρωί με πυρετό, ζαλάδα και έντονη αδυναμία, συμπτώματα που τα "κουβαλούσε" τόσο κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στο ματς του "Γιαν Μπρέιντελ" ως αλλαγή όσο και τις ημέρες που ακολούθησαν στη Θεσσαλονίκη.

"Θύμα" της ίωσης με την επιστροφή του ΠΑΟΚ από το Βέλγιο έπεσε και ο Μάρκος Αντόνιο, για να ακολουθήσει ο Σουαλιό Μεϊτέ τρία 24ωρα πριν τον τον αγώνα - ρεβάνς με την Κλαμπ Μπριζ. Τελικά, συμμετέχοντας μόνο στην προπόνηση της περασμένης Τετάρτης, ο 30χρονος χαφ πήρε φανέλα βασικού κόντρα στους Βέλγους αλλά ήταν φανερό από το ξεκίνημα του αγώνα πως στερούνταν δυνάμεις, κάτι που συνέβη και με τον Γιάννη Κωνσταντέλια!

Συγκεκριμένα, ο 20χρονος μεσοπιθετικός προσβλήθηκε από ίωση και δεν συμμετείχε στην προπόνηση της περασμένης Τετάρτης και δεν έκανε καν προθέρμανση πριν τη σέντρα της αναμέτρησης με την Κλαμπ Μπριζ, αγωνίστηκε για 20 λεπτά ως αλλαγή παρότι εξασθενημένος και χθες δεν μετέβη καν στη Νέα Μεσημβρία έχοντας μεταξύ άλλων και βήχα, για να φτάσουμε έτσι στη σημερινή εξέλιξη με τον αποκλεισμό του από την αποστολή για το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης". 

Αξίζει να σημειωθεί πως και άλλοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ αλλά και άνθρωποι του Δικεφάλου που βρίσκονται γύρω από την ομάδα προσβλήθηκαν από ίωση όλο αυτό το διάστημα χωρίς να έχουν τόσο έντονα συμπτώματα όσο οι παραπάνω, με όλο αυτό να προκαλεί πολλά προβλήματα στον Ράζβαν Λουτσέσκου επί καθημερινής βάσης, καθώς για παράδειγμα ο Μεϊτέ προπονήθηκε χθες το πρωί έχοντας πυρετό κοντά στους 38 βαθμούς!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Aποστολή χωρίς Κωνσταντέλια!

Η ίωση που δεν λέει να “εγκαταλείψει” τον ΠΑΟΚ στερεί από τον Ράζβαν Λουτσέσκου ένα από τα βασικά “όπλα” του!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μία πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης", στην οποία δεν συμμετείχε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας λόγω ίωσης!

Έτσι, ο νεαρός μεσοεπιθετικός δεν θα ταξιδέψει στην Αθήνα, όπως και οι Ιβάν Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Γουίλιαμ Τρόοστ - Έκονγκ, με την αποστολή να αποτελείται από τους Κοτάρσκι, Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδη, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Όττο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη, Μιχαηλίδη, Μπάμπα, Τσιγγάρα, Σβαμπ, Μάρκος Αντόνιο, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Μουργκ, Τάισον, Α.Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Μπράντον, Σαμάτα και Τζίμα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Kατηγορίας elite το φετινό τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης»

Με τη συμμετοχή ομάδων όπως η Παρτιζάν, η Νιουκάστλ, ο Ερυθρός Αστέρας και φυσικά ο ΠΑΟΚ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ξεχωριστό θα είναι το φετινό τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης», το οποίο διοργανώνεται και διεξάγεται από το 2009 στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Σχετικά, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

"Το τουρνουά “Παναγιώτης Κατσούρης”, διεξάγεται από το 2009, στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή μας. Αυτή τη χρονιά όμως, μετατρέπεται σε ένα elite τουρνουά αναπτυξιακών ηλικιών με την συμμετοχή επαγγελματικών ομάδων από την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και ακαδημιών υψηλού επιπέδου.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στις 27 και 28 Απριλίου στο αθλητικό κέντρο LOLAS στη Σουρωτή, θα αφορά τις ηλικίες Κ15 και Κ13 και εκτός από  τα τμήματα του ΠΑΟΚ, θα ταξιδέψουν ως την Θεσσαλονίκη, μεταξύ αλλων, η Νιούκαστλ, η Μπόχουμ, η Παρτιζάν.

Στην 1η φάση θα αγωνιστούν 16 ομάδες που θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους, βάσει δυναμικότητας. Στη 2η φάση – στο μονοπάτι gold – θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο, ενώ στο μονοπάτι θα αγωνιστούν οι τρίτοι και τέταρτοι των ομίλων. Όσο για την τελική φάση, θα διεξαχθεί με νοκ άουτ αγώνες, έως τον τελικό.

Κ15

GROUP A

ΠΑΟΚ, Τζουνιορούλ (Ρουμανία), Πανιώνιος, Ατρόμητοι Λάρισας

GROUP B

Eρυθρός Αστέρας (Σερβία), Έξετερ (Αγγλία), Παναιτωλικός, Μπέμπηδες

GROUP C

Νιούκαστλ, Ράντερς FC (Δανία), ΝΠΣ Βόλος, ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης

GROUP D

Παρτιζάν, Ομόνοια Λευκωσίας, Μακεδονικός, Αγία Παρασκευή Βόλου

Κ13

GROUP A

ΠΑΟΚ, Έξετερ, Ατσαλένιος, Red Star School

GROUP Β

Ράντερς, ΝΠΣ Βόλος, TSC Όστερχουτ (Ολλανδία), Μπέμπηδες

GROUP C

Μπόχουμ, ΑΕΚ Λάρνακας, Pro Soccer Academy, ΠΑΟΚ Κομοτηνής

GROUP D

Παρτιζάν, Παναθηναϊκός, Ακαδημία Αρσακλή, ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης

Κάθε ομάδα θα παίξει οκτώ αγώνες. Η διάρκεια των αγώνων θα είναι 20 λεπτά, ενώ στην τελική φάση 25 λεπτά. Στον τελικό, σε περίπτωση ισοπαλίας, ακολουθεί η διαδικασία των πέναλτι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ