Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Όλα πάνε καλά…"

Τη στιγμή που η μισή "αθλητική δικαιοσύνη" στην Ελλάδα είναι κατηγορούμενη και η άλλη μισή "σφυρίζει" αδιάφορα μπροστά σε στημένα παιχνίδια και εγκληματικές οργανώσεις, η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ συνεχίζει το… έργο της.

Στέργιος Αναστασιάδης

"Όλα πάνε καλά…"

Πιο συγκεκριμένα, στις 5 Απριλίου η ΠΑΕ Παναιτωλικός είχε προχωρήσει στην παρακάτω ανακοίνωση: “Η ομάδα μας χρόνια τώρα παλεύει για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο και πληρώνει το κόστος. Για τον ίδιο στόχο θα συνεχίζει να παλεύει, όχι στα λόγια, αλλά με σταθερή, σαφή και αδιαπραγμάτευτη στάση. Είναι εμφανές ότι κάποιοι κάνουν ότι μπορούν να διατηρήσουν ζωντανό ένα σαθρό, αρρωστημένο και παρωχημένο ποδόσφαιρο που όλη η κοινωνία του γυρίζει την πλάτη.

Συνεχίζουν να συμπεριφέρονται ξεδιάντροπα, δίχως ίχνος αξιοπρέπειας, δίχως ενοχές και εν τέλει δίχως καμία ηθική αναστολή. Σφυρίζουν αδιάφορα και χωρίς κανένα φραγμό ενεργούν ως ανεξέλεγκτοι τιμωροί και υπηρέτες συμφερόντων. Αν και γνωρίζουν ότι τελειώνει ο χρόνος τους!
Μας θυμώνει το γεγονός ότι εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν καταργώντας κάθε έννοια δικαίου, κάνοντας καθημερινά το ποδόσφαιρό μας όλο και πιο αναξιόπιστο.

Ο Παναιτωλικός υπερασπίζεται το δικαίωμά του να διεκδικεί ότι μπορεί με την αγωνιστική του απόδοση και μόνο. Αν αυτή αρκεί να του δώσει κάτι, έχει καλώς. Δεν ψάχνει για δικαιολογίες. Όμως, κανείς δεν νομιμοποιείται να του το στερήσει ετσιθελικά. Καλή ανάσταση…”.

Τελικά, η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ επέβαλλε στην ΠΑΕ Παναιτωλικός “την χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ και την υποχρεώνει να ανακαλέσει τις επίμαχες δηλώσεις”, από τη στιγμή που όλα πάνε… πρίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το μοναδικό πρόβλημα είναι οι ανακοινώσεις.

Πως αντέδρασε η ΠΑΕ Παναιτωλικός; Με την παρακάτω ανακοίνωση…

“Η Επιτροπή κρίνει ότι όσα η ανακοίνωση περιγράφει δεν ισχύουν και αποδεχόμαστε την ετυμηγορία της ανακαλώντας: Δεν υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο «κάποιοι που κάνουν ότι μπορούν να διατηρήσουν ζωντανό ένα σαθρό, αρρωστημένο και παρωχημένο ποδόσφαιρο που όλη η κοινωνία του γυρίζει την πλάτη».

Δεν υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο άνθρωποι που «συμπεριφέρονται ξεδιάντροπα, δίχως ίχνος αξιοπρέπειας, δίχως ενοχές και εν τέλει δίχως καμία ηθική αναστολή. Σφυρίζουν αδιάφορα και χωρίς κανένα φραγμό ενεργούν ως ανεξέλεγκτοι τιμωροί και υπηρέτες συμφερόντων. Αν και γνωρίζουν ότι τελειώνει ο χρόνος τους!»

Δεν υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο άνθρωποι που να μας θυμώνουν επειδή «εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν καταργώντας κάθε έννοια δικαίου, κάνοντας καθημερινά το ποδόσφαιρό μας όλο και πιο αναξιόπιστο».

Δεν έχει δικαίωμα ο Παναιτωλικός να «υπερασπίζεται το δικαίωμά του να διεκδικεί ότι μπορεί με την αγωνιστική του απόδοση και μόνο». Και φυσικά ανακαλούμε τη φράση: «Όμως, κανείς δεν νομιμοποιείται να του το στερήσει ετσιθελικά». Ήταν υπερβολική η απαίτησή μας για κάτι τέτοιο.

Γενικώς, στο ελληνικό ποδόσφαιρο όλα είναι καλά και κακώς κατά καιρούς εκφράζουμε δημόσια τις απόψεις μας ή διαμαρτυρόμαστε. Υ.Γ. Το «Καλή ανάσταση» στο τέλος της ανακοίνωσης ήταν ευχή ενόψει του Πάσχα που τότε πλησίαζε. Ευχή διαχρονική…”

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αχιλλέας Μπέος εναντίον Θόδωρου Καρυπίδη με βαριές εκφράσεις!

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος και που εμπλέκεται ο Μπερτόγλιο με τον μεγαλομέτοχο του Άρη!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Aνακοίνωση με την οποία καταφέρεται κατά του Θόδωρου Καρυπίδη, εξέδωσε η ΠΑΕ Βόλος.

Σε αυτή, ο μεγαλομέτοχος του Άρη χαρακτηρίζεται θρασύδειλος και... σιχαμένος, με την θεσσαλική ΠΑΕ να ισχυρίζεται πως ο Θόδωρος Καρυπίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα το μεσημέρι με τον Φακούντο Μπερτόγλιο, χωρίς να αποκαλύπτει το περιεχόμενο της συνομιλίας!

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος αναφέρει:

"Γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο Επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αλλά δεν πιστεύαμε ποτέ ότι αυτοί οι τύποι θα είναι εκτός από όλα τα άλλα και θρασύδειλοι.

Σήμερα το μεσημέρι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του ιδιοκτήτη του Αρη, Θοδωρή Καρυπίδη με τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Φακούντο Μπερτόγλιο.

Το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους. Όχι μόνο σε εμάς αλλά και σε όλη την φίλαθλη Ελλάδα.

Εμείς πάντως έχουμε λάβει τα μέτρα μας, έχοντας ενημερώσει τόσο τη Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ όσο και τις αρμόδιες Αρχές.

Η Δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο.

Απλά για μία ακόμη φορά αποδείξατε το πόσο σιχαμένοι είστε.

Σε όλους εσάς, πάντως, που το τελευταίο διάστημα δείχνετε ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα της ομάδα μας και την πορεία της στα πλέι άουτ, θα σας πούμε το εξής:

Υπάρχει και Θεός.

Ολοι σας και μόνοι μας…

Τhis is Voloς

Υ.Γ.: Πολλά συγχαρητήρια και μπράβο στον ποδοσφαιριστή μας Φακούντο Μπερτόγλιο, ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τη διοίκηση της ομάδας μας για το τηλεφώνημα που έλαβε".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το κακό παράγινε!

ΠΑΟΚ και clean sheet δεν έχουν… συναντηθεί το τελευταίο δίμηνο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Eπί τοις ουσίας, ειδικά από τη στιγμή που κάθε άλλο παρά καλή είναι η περίοδος που διανύει, ο ΠΑΟΚ έπρεπε χθες να κρατήσει ανέπαφη την εστία του κόντρα σε μία ομάδα που "μετρούσε" πέντε διαδοχικές ήττες και είχε απολογισμό δύο ισοπαλίες και εννέα ήττες στα τελευταία έντεκα παιχνίδια της, προκειμένου να βάλει τις βάσεις για τη νίκη.

Και όμως. Ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και έκανε ακόμα δυσκολότερο το ήδη δύσκολο έργο του στο ΔΑΚ "Αθανάσιος Διάκος", με την αντίδραση να έρχεται τελικά στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά να μην είναι αρκετή!

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ "μετράει" πλέον δέκα συνεχόμενα παιχνίδια με "παραβιασμένη" την εστία του, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν δύο ματς με τη Λαμία, δηλαδή την ομάδα που στα προηγούμενα 14 για το πρωτάθλημα, είχε βρει μόλις... μία φορά τον δρόμο προς την εστία των "ασπρόμαυρων".

Πιο συγκεκριμένα, το αρνητικό σερί του ΠΑΟΚ χωρίς clean sheet, έχει ως εξής:

7/3 Ντινάμο Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-0

10/3 ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

14/3 ΠΑΟΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ 5-1

31/3 Παναθηναϊκός -ΠΑΟΚ 2-3

3/4 ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1

7/4 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

11/4 Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ 0-1

18/4 ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ 0-2

21/4 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

24/4 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Διψήφιος» και ο Σβαμπ αλλά τι να το κάνεις…

Το “διπλό” ρεκόρ του Αυστριακού χθες στη Λαμία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Mε το γκολ που πέτυχε χθες στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, στην 50η φετινή συμμετοχή του σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ο Στέφαν Σβαμπ έφτασε τα 10 τη φετινή σεζόν και έγινε ο 5ος "ασπρόμαυρος" που γίνεται "διψήφιος".

Αυτοί που προηγήθηκαν είναι οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς (16), Κίριλ Ντεσπόντοφ (13), Γιάννης Κωνσταντέλιας (12) και Μπράντον Τόμας (10), με τον Αυστριακό να καταγράφει προσωπικό ρεκόρ ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ σε ότι αφορά τα γκολ μέσα σε μία σεζόν.

Ανάλογο αριθμό τερμάτων μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο ο Σβαμπ πέτυχε τη σεζόν 2010-2011 ως ποδοσφαιριστής της Λουστενάου, ενώ το ρεκόρ του είναι τα 13 γκολ τη σεζόν 2017-18, ως παίκτης της Ραπίντ Βιέννης.

Συνολικά, με τον Δικέφαλο στο στήθος, ο 33χρονος κεντρικός χαφ του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται σε δύο μήνες, έχει πετύχει 28 γκολ και έχει μοιράσει 21 ασίστ, σε 190 παιχνίδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ