Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ παλεύει με τα περσινά του όπλα για το repeat

Ο Ηλίας Καπράλος μέσα από το blog του στο PAOK24 αναλύει το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ότι έχει καταφέρει εδώ και 1,5 μήνα το έχει κάνει στο 90% με την περσινή ομάδα.

Ηλίας Καπράλος

Ο ΠΑΟΚ παλεύει με τα περσινά του όπλα για το repeat

Αυτή η ομάδα που έχει καταφέρει μέσα σε τρία χρόνια να κατακτήσει 5 τίτλους και να πανηγυρίσει 4, αυτό το καλοκαίρι άδειασε και οι κινήσεις που έχει έρθει στο μεταγραφικό παζάρι δεν έχουν βοηθήσει όσο θα ήθελε ο Αμπέλ Φερέιρα και έτσι εμπιστεύεται αυτούς που ξέρουν να κατακτούν τίτλους και να παίρνουν μεγάλες νίκες.

Ο Πασχαλάκης είναι στον ΠΑΟΚ δύο χρόνια και έχει ζήσει τα πάντα, ο Γιαννούλης είναι από πέρσι στην ομάδα και είναι και αυτός μία σταθερά του συνόλου του Δικεφάλου, ο Μάτος μέσα σε τρία χρόνια έχει δείξει το πόσο καταλυτικός παίκτης είναι στην εξέλιξη ενός αγώνα, ενώ το δίδυμο Κρέσπο και Βαρέλα είναι βασικοί στον ΠΑΟΚ από το Δεκέμβριο του 2016.

Στο κέντρο οι Κάνιας, Σάκχοφ και Μαουρίτσιο λείπουν από την ομάδα φέτος, αλλά ο Ελ Καντουρί είναι στον ΠΑΟΚ δύο χρόνια, ο Μίσιτς είναι από τον Γενάρη του 2019 πανηγυρίζοντας ένα κύπελλο και ένα πρωτάθλημα, ενώ ο Βέρνμπλουμ ακόμα δεν έχει δώσει τα αναμενόμενα, μιας και τραυματίστηκε νωρίς την περσινή σεζόν. Στο επιθετικό κομμάτι, οι Μπίσεσβαρ, Λημνιός, Ζαμπά, Ακπόμ και Σφιντέρσκι, έχουν διψήφιες συμμετοχές με την ομάδα του ΠΑΟΚ, κάτι που φαίνεται και από τα χρόνια που είναι στην ομάδα. Ακόμα και ο Πολωνός επιθετικός έχει περάσει από πολλές καταστάσεις μέσα στην ομάδα και δεν θεωρείται ένα νέο πρόσωπο, εδώ και 8 μήνες που είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Τι κινήσεις έκανε λοιπόν ο ΠΑΟΚ για να βελτιώσει το υπάρχον ρόστερ. Ζίφκοβιτς, Μιχάι, Σοάρες, Ντόυγκλας Αουγκούστο, Εσίτι και Στοχ ήρθαν στην Τούμπα, με στόχο να δώσουν βάθος στο ρόστερ του Αμπέλ Φερέιρα. Εν τέλει, οι Ζίφκοβιτς και Μιχάι μετρούν μηδέν συμμετοχές, ο Σοάρες έπαιξε όταν ο Μάτος ήταν τιμωρημένος, ο Ντόυγκλας Αουγκούστο δεν έχει κλείσει ακόμα 90λεπτο και ξεκίνησε βασικός μόνος στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, ο Στοχ έχει μετρήσει 2-3 10λεπτα και ο μοναδικός που δείχνει να θεωρείται βασικός είναι ο Εσίτι.

Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ που δεν προχώρησε σε παραπάνω μεταγραφές μέσα στο καλοκαίρι θα πορευτεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μέχρι τον Δεκέμβριο με τους ίδιους παίκτες και πολύ πιθανό και μέχρι το καλοκαίρι. Σίγουρα το ρόστερ δεν είναι φτωχό, σίγουρα αυτοί οι παίκτες που έχουν κατακτήσει τόσους τίτλους με τον Δικέφαλο δεν είναι λίγοι για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι και ψέμα να παραδεχτούμε ότι ο Αμπέλ Φερέιρα δείχνει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στην ομάδα που έφερε τους τίτλους στον ΠΑΟΚ και όχι στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, ειδικότερα στους παίκτες που αφορούν κρίσιμες θέσεις που ο ΠΑΟΚ έχει άπλετη ποιότητα, όπως το κέντρο της άμυνας η θέση του Μάτος, αλλά και ο μεσοεπιθετικός τομέας.

Η εν λόγω διαπίστωση έρχεται μετά από τα πρώτα αποτελέσματα. Ο κόουτς του ΠΑΟΚ βλέπει και τις προπονήσεις, αλλά και τις επιδόσεις των παικτών του στις επίσημες υποχρεώσεις και η εμπιστοσύνη του πηγαίνει στους περσινούς πρωταθλητές, ξέροντας πολύ καλά, ότι μέχρι η ομάδα να φτάσει στα επίπεδα που θέλει ο ίδιος χρειάζεται παίκτες με προσωπικότητα και με γνώση στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων μέσα στο παιχνίδι, όπως φάνηκε και χθες μέσα στο Περιστέρι.

Πλέον η προσοχή είναι στον αγώνα με τον Άρη. Όλοι ξέρουμε ότι οι αντίπαλοι θα δώσουν το κάτι παραπάνω. Δεν είναι μόνο ότι πάντα οι εν λόγω αγώνες για τον Άρη, έχουν την σημασία του αγώνα της χρονιάς, αλλά πλέον με την κακό τους ξεκίνημα θα είναι και ένας αγώνας που θα ψάξουν με κάθε τρόπο τον βαθμό ή τους βαθμούς και κόντρα σε τέτοια παιχνίδια αυτός ο ΠΑΟΚ, μπορεί να έχει πρόβλημα.

ΥΓ Πολλή κουβέντα έγινε μέσα στην εβδομάδα για το βίντεο μεταξύ Σαββίδη-Αυγενάκη. Κάποιοι απόρησαν γιατί είχε τόσα νεύρα με τις κάμερες ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ. Έχετε δει ποτέ να υπάρχουν κάμερες σε συνάντηση υπουργού και επιχειρηματία; Ή μήπως πιστεύετε ότι όταν βρεθεί ο υφυπουργός Αθλητισμού με κάποιον από τους ιδιοκτήτες ομάδων της Αττικής και του Πειραιά θα υπάρχει φωτογραφικός φακός σε απόσταση ενός χιλιομέτρου. Εδώ στα γήπεδα τους πηγαίνουν και δεν τους φωτογραφίζει κανένας και ποτέ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμφαση στην τακτική ενόψει Λεωφόρου – Τα νεότερα για Μπάμπα!

Όσα έγιναν στην πρωινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δύο μέρες πριν τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου δουλεύει πάνω στο πλάνο που θα φέρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (29.03) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής, ασκήσεις τακτικής, ενώ στο τελευταίο κομμάτι διεξήχθη κι οικογενειακό δίτερμα. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Το Σάββατο (30.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία και το απόγευμα θα αναχωρήσει για Αθήνα από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Μπλόκο» της Μπριζ στους ΠΑΟΚτσήδες! (pic)

Το κάλεσμα των Βέλγων στους φιλάθλους τους και το…στοπ στον κόσμο του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ ενημερώνει τον κόσμο της πως η διάθεση των εισιτηρίων για την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στα προημιτελικά του Conference League, συνεχίζεται.

Οι Βέλγοι καλούν τον κόσμο τους να προμηθευτούν από νωρίς το εισιτήριο που θα τους εξασφαλίσει θέση στο γήπεδο ενώ παράλληλα μπλοκάρουν τους ΠΑΟΚτσήδες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στην σελίδα των εισιτηρίων, σε ελληνικές ip.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Πιθανές αλλαγές ενόψει ΠΑΟΚ

Οι σκέψεις Τερίμ για το παιχνίδι της Κυριακής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται χωρίς προβλήματα για το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής των Play-Off με τον ΠΑΟΚ και ο Φατίχ Τερίμ είναι πιθανό να προχωρήσει σε δυο με τρεις αλλαγές, συγκριτικά με το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στο τέρμα θα βρίσκεται ο Ντραγκόφσκι. Στην άμυνα είναι πιθανές δυο αλλαγές. Τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά με Βαγιανίδη, Αράο, Γιενβτάι και Μλαντένοβιτς. Βιαγιαννίδης και Γιεντβάι δηλαδή, αντί των Ακαϊντίν, Κότσιρα.

Αλλαγή αναμένεται και στα χαφ. Αντί του Πέρεθ θα είναι ο Μπερνάρ, μαζί με Τσέριν και Μπακασέτα. Στις πλευρές θα δούμε τον Παλάσιος και έναν εκ των Μαντσίνι, Βέρμπιτς. Στην κορυφή αναμένεται ο Φώτης Ιωαννίδης.

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν στις τελευταίες προπονήσεις του Παναθηναϊκού. Για παράδειγμα, ερωτηματικό είναι για την ώρα η κατάσταση του Τάσου Μπακασέτα, ο οποίος αγωνίστηκε για 120 λεπτά στον αποκλεισμό της Εθνικής από την Γεωργία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ