Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη στιγμή που ξεκίνησε η προσπάθεια να πέσει το σάπιο σύστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο με βασικό άξονα έμπνευσης τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη.

Σταύρος Κόλκας

Το σχόλιο της ημέρας

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να μην κατέβει σε έναν αγώνα κυπέλλου, αρνούμενος να παίξει για άλλη μία φορά τον ρόλο του κομπάρσου.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ μπορεί να περηφανεύεται πως αυτό που αντιπροσώπευε ως κίνημα, μπορεί να το καταφέρει ως οργανισμός. Πέρασε από χίλια μύρια, ζήσαμε στιγμές απόγνωσης, όμως όλα αυτά ξεπεράστηκαν.

Πλέον έχει καθαρίσει και το τοπίο. Βλέπεις ποιοι ήταν δίπλα στον σύλλογο όλο αυτό το διάστημα, ποιοι ήταν απέναντί του, ποιοι το έπαιζαν φίλοι του αλλά από πίσω τον έσκαβαν. Όλα έχουν έρθει στο φως. Και ειδικά εντός Θεσσαλονίκης, δεν θα αργήσει η στιγμή που θα ξεκινήσει το ξεσκαρτάρισμα.

Εδώ δεν μιλάμε για καλές ή κακές εκτιμήσεις. Μιλάμε για συμπεριφορές. Κακή εκτίμηση πχ για μία απόφαση προπονητή, τον χαρακτήρα ενός παίκτη, για τα στοιχεία ενός στελέχους μία ομάδας γενικότερα, μπορούμε να κάνουμε όλοι. Και έχουμε κάνει όλοι. Οπαδοί, δημοσιογράφοι, ακόμη και η ίδια η ομάδα.

Το να σταθείς απέναντι σε αυτόν που προσπαθεί να καθαρίσει το ποδόσφαιρο υποστηρίζοντας τις θέσεις των εγκληματιών, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει έτσι και βέβαια, δεν έχει να κάνει σε καμία των περιπτώσεων με κακή εκτίμηση. Είναι στυγνή λαμογιά.

Αυτά για τα όσα έχουν συμβεί, πολλά από τα οποία θα διαβάσετε και στην αυριανή Forza του Σαββατοκύριακου. Πάμε στην επικαιρότητα.

Έρχεται το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Για εμένα, είναι πολύ πιο δύσκολο από αυτό απέναντι στον Ολυμπιακό. Είναι εκτός έδρας παιχνίδι σε ένα γήπεδο που όσο μου αρέσει εμφανισιακά, τόσο το μισό από τις πίκρες που μου έχει χαρίσει. Απέναντι σε μία ομάδα που γνωρίζει πως μία ήττα μπορεί να της κοστίσει ακόμη και την είσοδο στα πλέι οφς, αφού αν κερδίσει η Ξάνθη στη Κέρκυρα, της ξεφεύγει με πέντε βαθμούς. Είναι ξεκάθαρα μεγαλύτερο το κίνητρο της Ένωσης από αυτό του Ολυμπιακού.

Το ευχάριστο είναι πως επιστρέφει ο Κάνιας και απλά περιμένουμε να δούμε αν θα ξεκινήσει. Πάντως προπονείται οκτώ μέρες, είναι αθλητικό παιδί, λογικά δεν θα είναι ρίσκο να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα. Και είναι απαραίτητος για πολλούς λόγους.

Έχει αποδειχτεί πως όταν παίζει ο Κάνιας ο ΠΑΟΚ ξεπερνά με μεγάλη ευκολία την πίεση που ασκεί ψηλά ο αντίπαλος.

Έχει αποδειχτεί πως η ομάδα έχει πολύ καλύτερη τακτική ισορροπία.

Έχει αποδειχτεί πως μπορεί να πιέσει πιο ψηλά λόγω της… απελευθέρωσης του Τσίμιροτ.

Καλώς να επιστρέψει ο Κάνιας και πάμε παρακάτω.

Αύριο η ομάδα μπάσκετ αγωνίζεται στο Ρέθυμνο, χωρίς τον Κλάντον αλλά με το νέο μεταγραφικό απόκτημα, τον Σόμπι. Η ομάδα πρέπει να βρει τρόπο να καλύψει το κενό του κορυφαίου της παίκτη, σε μία έδρα που δυσκολεύεται και σε νησί που φέτος δεν το έχουμε με τίποτα.

Στο βόλεϊ ο αγώνας με την Παναχαϊκή δεν έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, όμως όπως και να χει, παραμονές φάιναλ φορ που κρίνουν τίτλο, η σοβαρότητα είναι αυτή που χτίζει τις βάσεις για μεγάλες νίκες.  

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα τελευταία δευτερόλεπτα που τον πλήγωσαν

Ο Δικέφαλος στερήθηκε δις τον θρίαμβο στις τελευταίες στιγμές στη «Λεωφόρο»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, με το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για τη δεύτερη αγωνιστική των Play-Off.

Σε ένα γήπεδο που πληγώθηκε δυο φορές φέτος στις καθυστερήσεις, εκεί όπου στερήθηκε τον θρίαμβο για πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αρχικά, για την 7η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το προβάδισμα (1-2) μέχρι το φινάλε και τον Γερεμέγεφ να σκοράρει στην τελευταία φάση.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου. Ο Δικέφαλος του Βορρά, με την πλάτη στον τοίχο, έπρεπε να ανατρέψει το 0-1 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα. Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική και ολοκληρωτική εμφάνιση, για 120 λεπτά, κατάφερε να προηγηθεί με 0-2 και να έχει στα χέρια του σκορ πρόκρισης.

Ο τραυματισμός του Μπάμπα, διάσειση στο κεφάλι που έστειλε τον Γκανέζο στο νοσοκομείο, ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να παίξει με 10 παίκτες για τα τελευταία λεπτά της παράτασης και εκεί ο Λημνιός, πάλι στην τελευταία φάση, μείωσε σε 1-2 και έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι. Τα όσα απίστευτα συνέβησαν στη «ρώσικη ρουλέτα», έδωσαν την πρόκριση στον Παναθηναϊκό, με τον ΠΑΟΚ να πληγώνεται και πάλι στα...χασομέρια.

Σαν κάτι να χρωστάει η ποδοσφαιρική μοίρα στην ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου στο συγκεκριμένο γήπεδο. Κάτι που «καίγεται» να πάρει την ερχόμενη Κυριακή, για να διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μπριζ: Η νέα βαθμολογία και η απόσταση απ’ την κορυφή

Πως διαμορφώνεται η κατάσταση και οι κρίσιμες μάχες των Βέλγων πριν τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, ξεκινά τώρα την διαδικασία των Play-Off στο βελγικό πρωτάθλημα.

Με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, πραγματοποιείται αναδιαμόρφωση της βαθμολογίας, με τις ομάδες να βλέπουν του βαθμούς που συνέλεξαν να διαιρούνται δια του δυο.

Έτσι, η διαφορά της Μπριζ από την πρώτη Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ «ψαλιδίστηκε» κατά 10 βαθμούς. Από τους 19 που είχαν στην κανονική διάρκεια, μπαίνουν με 9 στα Play-Off. Γεγονός που προσφέρει στην αντίπαλο του Δικεφάλου την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση.

Με τα νέα δεδομένα, η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ έχει 35 βαθμούς, η Άντερλεχτ ακολουθεί με 32 και στη συνέχεια είναι οι Άντβερπ και Κλαμπ Μπριζ με 26. Από 24 έχουν οι Σερλκ Μπριζ και Γκενκ.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ φιλοξενείται από την Σερκλ Μπριζ στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος (1/4) και στη συνέχεια υποδέχεται την Άντερλεχτ (7/4), τέσσερις μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Στο ενδιάμεσο από τα προημιτελικά παίζει και πάλι στην έδρα της με την Άντβερπ και αμέσως μετά τους «ασπρόμαυρους» πάει στην έδρα της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Επομένως, είναι πολύ πιθανό μαζί με τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια να φανεί σε μεγάλο βαθμό και το κατά πόσο θα καταφέρει -ή όχι- να διεκδικήσει κάτι καλύτερο η Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκαθαρίζει του Ράχμαν Μπάμπα

Ο Γκανέζος αριστερός μπακ και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των Play-Off του πρωταθλήματος.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου βλέπει σε όλο το διάστημα των εθνικών ομάδων τον Ράχμαν Μπάμπα να μην προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα και ο Γκανέζος μπακ παραμένει ερωτηματικό για το παιχνίδι της Κυριακής.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έχει συμπληρώσει 3 εβδομάδες εκτός δράσης, με την τελευταία του παρουσία να είναι στην επική πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τους "16" του Europa Conference League.

Έκτοτε δεν έχει λάβει μέρος σε καμία από τις προπονήσεις με το υπόλοιπο σύνολο του Λουτσέσκου, πραγματοποιώντας όλον αυτόν τον καιρόν ατομικό πρόγραμμα. Απομένουν δυο προπονήσεις, για να ανακοινώσει ο ΠΑΟΚ την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα, και σε αυτές θα φανεί το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος ο Μπάμπα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ