Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μπας Νιχάους στο Άρης – ΠΑΟΚ

Ο Ολλανδός χασάπης στο «Κλ. Βικελίδης»

Αντώνης Τσακαλέας

Ο Μπας Νιχάους στο Άρης – ΠΑΟΚ

Ο Ολλανδός Μπας Νιχάους ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την αναμέτρηση ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ. Ήταν διαιτητής στις αναμετρήσεις Τότεναμ – ΠΑΟΚ (1-2) και ΠΑΟΚ – Εστερσουντς (3-1). Όταν κλήθηκε να διευθύνει την αναμέτρηση με την Έστερσουντς, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε καταγράψει το προφίλ του…

«O Νιχάους γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου του 1977 στο Ενσέντε της Ολλανδίας και είναι επαγγελματίας χασάπης. Με την διαιτησία ασχολήθηκε από μικρός, έχοντας σαν έμπνευση τον πατέρα του, και το ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία το έκανε τον Μάρτιο του 2005 σε ένα παιχνίδι της Χέρενφεεν κόντρα στην Βααλβάικ.

Έγινε διεθνής το 2007, ξεκινώντας από φιλικά εθνικών ομάδων και παιχνίδια για τα προκριματικά του Κυπέλλου UEFA και του  Champions League, ενώ από το 2009 άρχισε να ορίζεται και σε παιχνίδια ομίλων. Από το 2011 ανήκει στην Elite Category στους πίνακες διαιτησίας της UEFA.

To όνομα του ξυπνάει ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες αναμνήσεις στους φίλους του ΠΑΟΚ. Ευχάριστες γιατί ήταν ο διαιτητής που σφύριξε στο ιστορικό διπλό του ΠΑΟΚ κόντρα στην Τότεναμ, δυσάρεστες γιατί ο Ολλανδός ρέφερι παραλίγο να στερήσει αυτή την νίκη από τον Δικέφαλο με τις αποφάσεις του. Ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε το προβάδισμα με 0-2, ο Νιχάους απέβαλε τον Σταφυλίδη για χέρι πάνω στην γραμμή και έδωσε πέναλτι στους Άγγλους που μείωσαν το σκορ, σε μία φάση που η μπάλα βρήκε στο σώμα του πρώην άσου του ΠΑΟΚ, ενώ στο δεύτερο μέρος άφησε ατιμώρητο ένα εγκληματικό μαρκάρισμα του Ντεφόε στον Κοντρέρας.

Το παιχνίδι κόντρα στην Έστερσουντς δεν θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Ολλανδού στην χώρα μας, καθώς έχει σφυρίξει ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Ντόρτμουντ για τους ομίλους του Champions League και ένα της ΑΕΚ κόντρα στην Χάιντουκ Σπλιτ για τους ομίλους του Europa League, ενώ ήταν ο διαιτητής και του Άρσεναλ-Ολυμπιακός τον Σεπτέμβριο του 2015, με τις ελληνικές ομάδες να έχουν το απόλυτο με τον Ολλανδό ρέφερι».

Αναλυτικά οι διαιτητές:

Σάββατο 12/12
17:15 ΑΕΛ-ΟΦΗ: Κουτσιαύτης (Κουρομπύλια, Καλαμπόκης, 4ος Αγγελάκης, VAR: Διαμαντόπουλος, Φωτόπουλος)

19:30 Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα: Παπαδόπουλος (Νικολακάκης, Νικολαΐδης, 4ος Μαλούτας, Ρούπερτι, Τζιώτζιος)

Κυριακή 13/12
15:00 Λαμία-Ολυμπιακός: Βάτσιος (Μπουξμπάουμ, Δημόπουλος, 4ος Τσακαλίδης, VAR: Κουμπαράκης, Μπαλτάς)

17:15 Απόλλων-ΑΕΚ: Γκορτσίλας (Ψαρρής, Κολοσιώνης, 4ος Περράκης, VAR: Ευαγγέλου, Χριστάκογλου)

17:15 Βόλος-Παναιτωλικός: Φωτιάς Τριανταφύλλου, Πάγκαλος, 4ος Τσαγκαράκης, VAR: Τζοβάρας, Παπαδάκης)

19:30 Άρης-ΠΑΟΚ: Νάιχαους (Πρόντγικ, Κλέινγιαν, 4ος Ζαμπάλας, VAR: Ρούπερτι, Μυωσιάδης)

Δευτέρα 14/12
19:30 Αστέρας Τρ.-Ατρόμητος: Σκουλάς (Κούλα Χασά, Πάτρας, 4ος Μανούχος, VAR: Παπαπέτρου, Κωνσταντίνου)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ένας πρώην του ΠΑΟΚ στο δρόμο του Ολυμπιακού

Ο Ρόμπιν Όλσεν θα προσπαθήσει να σταματήσει τους «ερυθρόλευκους»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άστον Βίλα και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα ημιτελικά του Europa Conference League με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων να διεξάγεται τη Μ. Πέμπτη στις 2/5 στην Αγγλία.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες βοήθησε την αγγλική ομάδα να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa Conference League κόντρα στη Λιλ, όμως ο Αργεντινός γκολκίπερ δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες, η μία στην κανονική διάρκεια και η άλλη στη διαδικασία των πέναλτι.

Μπορεί να γλίτωσε την κόκκινη κάρτα, αλλά όχι και την τιμωρία. αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το «The Athletic» και αισίως επιβεβαίωσε η UEFA, ο Μαρτίνες θα απουσιάσει από το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό, καθώς οι κάρτες ισχύουν κανονικά στο «ποινολόγιο».

Έτσι, τη θέση του κάτω από τα δοκάρια στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό θα πάρει ο άλλοτε τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ρόμπιν Όλσεν!

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που ο Όλσεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, αφού είχε παίξει απέναντί του δύο φορές με τη Μάλμε και μία με τον ΠΑΟΚ.

Τη φετινή σεζόν ο Σουηδός γκολκίπερ έχει καταγράψει 6 συμμετοχές, έχοντας δεχτεί 8 γκολ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μια «γροθιά» ο ΠΑΟΚ (vid)

O «ασπρόμαυρος» οργανισμός αφήνει πίσω τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μία σειρά από δημοσιεύσεις σε όλα τα social media, είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ, προσπαθεί να βγάλει ένα κλίμα ενότητας για την επόμενη μέρα, κλίμα το οποίο έβγαλε προς τα έξω ο ίδιος ο κόσμος στην Τούμπα.

«Ενωμένοι σα γροθιά» είναι το μήνυμα της ομάδας, αυτήν τη φορά στο Twitter/X, χρησιμοποιώντας ένα βίντεο από τα χειροκροτήματα του κόσμου στην ομάδα, μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα και την ήττα-αποκλεισμό με 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ