Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Μαίνονται οι δασικές πυρκαγιές (vid)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μαρί Ελ

PAOK24

Ρωσία: Μαίνονται οι δασικές πυρκαγιές (vid)
Σε εξέλιξη 146 πυρκαγιές σε όλη τη Ρωσία αυτή τη στιγμή…
ΣΧΟΛΙΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα!

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία και εγκληματική οργάνωση, αναζητείται ο «Ρουμάνος»!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

H εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά των συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Οι ποινικές διώξεις αφορούν σε δώδεκα κακουργήματα και σωρεία πλημμεληματικών πράξεων που πλέον βαραίνουν του συλληφθέντες.

Ειδικότερα πρόκειται για τα αδικήματα:

Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (οκτώ άτομα)

Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.

Ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.

Συνεργεία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης

Έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.

Ηθική αυτουργία στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης

Συνέργεια στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.

Κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων με αφορμή αθλητική εκδήλωση.

Ηθική αυτουργία στην κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο με

αφορμή αθλητική εκδήλωση

Εκβίαση με απειλής βλάβης της επιχείρησης άλλου κατά συναυτουργία κατά διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.

Ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή με αθλητικό υπόβαθρο.

Διακεκριμένη βία κατά υπαλλήλων που διέτρεξαν σοβαρό κίνδυνο.

Εμπρησμός από τον οποίο μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα κατά αθλητική εκδήλωση.

Διατάραξη κοινής ειρήνης κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.

Φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.

Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά υπαλλήλων και μη.

Βιαιοπραγία κατά άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.

Κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικής βλάβη κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.

Κατοχή βεγγαλικών και κροτίδων κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης .

Κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες.

Κλοπή κατά συναυτουργία.

Παράνομη οπλοκατοχή.

Παράνομη οπλοφορία.

Οπλοχρησία κατά εξακολούθηση

Παράνομη κατοχή κροτίδων.

Προμήθεια κατοχή ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά περίπου 160 άτομα. Από τους συλληφθέντες ένας είναι ανήλικος ενώ συνολικά υπολογίζονται οι κατηγορούμενοι κάτω των 18 ετών να είναι 15.

Επίσης, πέντε κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση, διώκονται και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, σκέλος το οποίο αναμένεται να διαχωριστεί ενώ ακόμα επτά κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών χωρίς να εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση, εκ των οποίων έχουν συλληφθεί τρεις.

Αναζητείται ο «Ρουμάνος» της εγκληματικής συμμορίας

Την ίδια στιγμή, οι έρευνες των Αρχών έχουν επικεντρωθεί στη σύλληψη του επονομαζόμενου «Ρουμάνου» ο οποίος ανήκει στην ηγετική ομάδα της εγκληματικής συμμορίας και βρίσκεται στη δικογραφία που έχει συνταχθεί. Παράλληλα αναζητούνται και δυο ηθικοί αυτουργοί για τη δολοφονία του αστυνομικού.

Πώς έκαναν τις συνεννοήσεις τους

Την ίδια στιγμή έρχονται στο φως νέα στοιχεία για τον τρόπο που επικοινωνούσαν μεταξύ τους. Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες που μετέδωσε ο Γιάννης Ζιάκας στο OPEN, οι συλληφθέντες έκαναν τις συνεννοήσεις τους μέσω των social media και των εφαρμογών αποκρυπτογραφημένων μηνυμάτων για το πώς θα οργανωθούν και πώς θα έφταναν στο σημείο που θα έκαναν την επόμενη επίθεσή τους.

Οι κόντρες των «ομάδων» για την ηγεσία

Και ενώ η έρευνα για τον θάνατο του αστυνομικού ήταν σε εξέλιξη, όλο το προηγούμενο διάστημα πολλοί από τους συλληφθέντες τσακώνονταν μεταξύ τους για το ποιος θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ιεραρχία τους. Καταγράφονται μάλιστα συνομιλίες από άτομα που είναι στους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού από τα δυτικά προάστια να τσακώνονταν γιατί αντίστοιχη ομάδα από το Παγκράτι ήθελε να αναλάβει ηγετικό ρόλο.

Το δεύτερο μέρος της έρευνας της αστυνομίας

Σημειώνεται πως οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους είναι σεσημασμένοι για κλοπές και ναρκωτικά κι αυτό είναι το δεύτερο μέρος της έρευνα που θα ακολουθήσει μετά το πέρας της διαδικασίας που είναι σε εξέλιξη για τον θάνατο του αστυνομικού. Επίσης, πολλά από τα άτομα αυτά ανήκαν και σε ομάδα μπράβων και πουλούσαν προστασία ακόμα και σε καντίνες γηπέδων.

Ποιοι είναι οι «εγκέφαλοι»

Την ίδια ώρα, οι Αρχές εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στους ηθικούς αυτουργούς, οι οποίοι φέρεται να είναι πέντε.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα άτομα που στρατολογούσαν και έκαναν πλύση εγκεφάλου σε νεαρούς χούλιγκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, πρόκειται για τα εξής άτομα:

O Ι.Α, αρχηγικό μέλος της Θύρας 7. Ο συγκεκριμένος εντοπίστηκε σε καφετέρια στα Ιωάννινα μαζί με μια φίλη του. Είχε στην κατοχή του 5.000 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα και οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προσπαθούσε να διαφύγει στην Αλβανία.

Άλλο ένα πρόσωπο που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός είναι ο γνωστός πλέον μάνατζερ του τράπερ. Όταν είχε εξεταστεί από τις Αρχές, είχε πει: «Εγώ μετέφερα ένα πανό και έφυγα». Μετά τη δολοφονία Λυγγερίδη είχε συναντηθεί με τον 18χρονο, που είναι προφυλακισμένος.

Πρόσωπο με το παρατσούκλι «Ρουμάνος», που είναι άλλος ένας από τους κατηγορούμενους για ηθική αυτουργία. Στις 03/04 ήταν ένα από τα άτομα, τα οποία είχαν συμμετοχή σε συμπλοκή έξω από το «Καραϊσκάκης» με άλλους οπαδούς του Ολυμπιακού.

«Κοκός», 31 ετών. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα από τα δύο όπλα, τα οποία έχουν εντοπιστεί στις έρευνες των Αρχών.

Ο «Σαρκ», 31 ετών. Πρόκειται για οργανωμένο οπαδό στον σύνδεσμο του Ολυμπιακού στη δυτική Αττική. Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό με ρόπαλο.

«Καταφέραμε τον στόχο μας, έχουμε νεκρό αστυνομικό»

Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τη δολοφονία του αστυνομικού οι Αρχές είχαν βάλει στο στόχαστρο συγκεκριμένα άτομα και μάλιστα τους βιντεοσκόπησαν να συναντιούνται και να συνομιλούν. Ο Alpha μάλιστα μετέδωσε την πληροφορία πως ακούγονταν ακόμα και να καυχιούνται για τη δολοφονία, ενώ φέρεται να παραδέχτηκαν το έγκλημα λέγοντας ότι «εμείς καταφέραμε και σκοτώσαμε έναν αστυνομικό».

Αυτό το επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως ανέφερε: «γύρω στα 60 άτομα ήταν αρχηγοί και υπαρχηγοί. Και το φοβερό είναι ότι, μετά τη δολοφονία, ακούγονται να λένε: καταφέραμε τον στόχο μας, έχουμε νεκρό αστυνομικό».

Πηγή: ethnos.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΕΡΤ, ο ΠΑΟΚ και οι… άγνωστοι! (vids)

Το παιχνίδι της Κρατικής τηλεόρασης εις βάρος του ΠΑΟΚ με αποδείξεις!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Πόσω μάλλον όταν μία κατάσταση "σέρνεται" εδώ και μήνες, με την ενορχήστρωση της ΕΡΤ, της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης!

Τις τελευταίες ώρες, από την ογκωδέστατη δικογραφία της υπόθεσης της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό του Ρέντη, προκύπτει πως μεταξύ των συλληφθέντων είναι ηγετικά στελέχη της Θύρας 7!

Η... ενημέρωση της ΕΡΤ; "Συμπλοκές οπαδών με την Αστυνομία", "στενός πυρήνας χούλιγκαν", ο "πυρήνας των οργανωμένων προέρχεται από σύνδεσμο της Δυτικής Αττικής", "όλοι οι ηθικοί αυτουργοί είναι οργανωμένοι της ίδιας ομάδας" και γενικώς... γενικότητες.

Πουθενά δεν ακούγεται η λέξη "Ολυμπιακός", πουθενά δεν ακούγεται η φράση "Θύρα 7". Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ΕΡΤ συνεχίζει, από τον περασμένο Δεκέμβριο, να συνδέει με ύπουλο τρόπο τα επεισόδια στο κλειστό του Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη με τον ΠΑΟΚ και τους οπαδούς του!

Σε συνέχεια δεκάδων ρεπορτάζ που "έπαιζαν" στο παρασκήνιο πλάνα από παλαιότερα επεισόδια στην Τούμπα, ακόμα και χθες, ακόμα και μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την προέλευση των ηθικών και φυσικών αυτουργών της δολοφονίας Λυγγερίδη, η ΕΡΤ στο χθεσινό κεντρικό της δελτίο ειδήσεων "έπαιζε" πλάνα από τα επεισόδια στον τελικό του Πανθεσσαλικού Σταδίου το 2017 και πλάνα από την Τούμπα, ενώ το "σούπερ" στο κάτω μέρος της οθόνης έγραφε: "Επιχείρηση ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία Λυγγερίδη, οι συλληφθέντες προέρχονται από θύρα οργανωμένων οπαδών συγκεκριμένης ομάδας" (Δείτε το βίντεο στο 3:54 πατώντας ΕΔΩ)

Όλα αυτά, ενώ η ΕΡΤ δεν είχε τον παραμικρό ενδοιασμό να υπογραμμίζει σε κάθε δελτίο της πως ο 25χρονος που παραδόθηκε στην Αστυνομία για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού ήταν οπαδός του ΠΑΟΚ (δείτε και διαβάστε πατώντας ΕΔΩ), ενώ υπάρχουν δεκάδες δημοσιεύματα και βίντεο προηγούμενων ετών που η Κρατική Τηλεόραση, δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να συνδέσει συλλήψεις οπαδών με τον ΠΑΟΚ (διαβάστε πατώντας ΕΔΩ).

Φόβος απέναντι στον Ολυμπιακό και στον κόσμο του; Άνωθεν εντολές; Μίσος εναντίον του ΠΑΟΚ; "Αντίποινα" για την επιστολή διαμαρτυρίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την απόφαση της ΕΡΤ να μη στείλει απεσταλμένο στη Φρανκφούρτη για την κάλυψη του αγώνα με την Αϊντραχτ, στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη; Κάτι άλλο; Γιατί συμβαίνει όλο αυτό; Μπορεί κάποιο στέλεχος της ΕΡΤ να απαντήσει;

Όποιες και αν είναι οι εξηγήσεις, το σίγουρο είναι πως εδώ και καιρό υπάρχει μια απροκάλυπτη επιχείρηση της ΕΡΤ για στοχοποίηση του ΠΑΟΚ και του κόσμου του, τη στιγμή που όπως αποδεικνύεται υπάρχει μεγάλη διάθεση για "προστασία" του Ολυμπιακού, προφανώς με απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ και όχι των δημοσιογράφων ή των εκφωνητών ειδήσεων!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Χειρονομίες και προκλήσεις από τους συλληφθέντες (vid)

Η στάση τους και οι τελευταίες εξελίξεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα δικαστήρια οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες οπαδοί του Ολυμπιακού, για την δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό, Γιώργο Λυγγερίδη, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Οι 63 κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, οι τρεις για ναρκωτικά και ένας για κατοχή βεγγαλικών, ενώ η μεταγωγή τους έγινε με τέσσερα λεωφορεία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αρκετοί από τους συλληφθέντες ήταν επιθετικοί και προκλητικοί απέναντι στους αστυνομικούς και τους δημοσιογράφους κάνοντας διάφορες χειρονομίες, με τον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να αποφασίζει για την απαγγελία κατηγοριών και τα αδικήματα που θα αποδοθούν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ