Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο παραλήρημα Ερντογάν! (vid)

Απειλεί να ανοίξει τα σύνορα o Τούρκος πρόεδρος!

PAOK24

Νέο παραλήρημα Ερντογάν! (vid)
Ο νομικός και τουρκολόγος Δρ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, για τις νέες απειλές του Ερντογάν…
ΣΧΟΛΙΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλάκη ο «Κοκός»!

«Παρίσταται στους αγώνες του Ολυμπιακού, σε όλα τα αθλήματα και βρίσκεται συνήθως στον αγωνιστικό χώρο φορώντας διαπίστευση» σύμφωνα με το κατηγορητήριο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας 31χρονος γνωστός με το προσωνύμιο «Κοκός» έχει ήδη πάρει τον δρόμο για τη φυλακή, ενώ ακόμη 3 έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, στην υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη.

Ανάμεσα στους τρεις είναι ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη, στον οποίο επιβλήθηκαν οι όροι της υποχρεωτικής εμφάνισης σε ΑΤ και της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων.

Ο 31χρονος που έχει προφυλακιστεί κατά το κατηγορητήριο «παρίσταται στους αγώνες της ομάδας του Ολυμπιακού, σε όλα τα αθλήματα και βρίσκεται συνήθως στον αγωνιστικό χώρο φορώντας διαπίστευση».

Όπως προκύπτει από το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό, πρόκειται για ένα από τα ηγετικά στελέχη, εμφανίζεται να υποκινεί οπαδούς του Ολυμπιακού στην εκδήλωση επεισοδίων, ενώ έχει προκύψει και η συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις, είτε ως φυσικός αυτουργός είτε ως ηθικός αυτουργός. Ξεχωρίζει στη θύρα 7, καθώς κάθεται σε χώρο που επιτρέπονται διαπιστευμένοι.

Επίσης κινείται ελεύθερα σε όλους τους χώρους των γηπέδων χωρίς κανέναν περιορισμό, δηλαδή εισέρχεται σε όποια θύρα θέλει στη διάρκεια του αγώνα, περιφέρεται στον αγωνιστικό χώρο και δίνει εντολές στον οργανωτή της κερκίδας που τις μεταφέρει στους οργανωμένους οπαδούς με την ντουντούκα.

Αποκομίζει χρηματικά οφέλη από τα προαναφερόμενα «μεροκάματα» και δεν διστάζει να έρθει σε αντιπαράθεση με τα υπόλοιπα ηγετικά Μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης, όταν απειλείται να χάσει μερίδιο από αυτά».

«Πρώτη φορά έπιασα φωτοβολίδα, την άφησα κάτω»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία Λυγγεριδη, υποστήριξε στην ανακρίτρια ανηλίκων πως «είμαι φίλαθλος της ομάδας του Ολυμπιακού και έτσι κατά καιρούς παρακολουθώ αγώνες του Ολυμπιακού στο γήπεδο, χωρίς βέβαια να είμαι οργανωμένος οπαδός της ομάδας ούτε και μέλος σε κάποιο σύνδεσμο αυτής και χωρίς ποτέ να έχω εμπλακεί σε επεισόδια προ των επίδικων πράξεων για τις οποίες κατηγορούμαι.

Σημειωτέον ότι στο γήπεδο δεν έχω πάει παρά μόνο λίγες φορές ως φίλαθλος της ομάδας συνοδευόμενος πάντα από τον αδερφό μου λόγω της ανηλικότητας μου. Καμία σχέση δεν είχα ποτέ με τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού. Δεν γνωρίζω τις ενέργειές τους, τους στόχους τους, αλλά ούτε και τα πρόσωπα τα οποία συμμετέχουν σε αυτήν».

Περιγράφοντας τα επεισόδια, φέρεται να είπε πως όταν έφτασε στο στάδιο είχε ξεκινήσει ήδη ο αγώνας. «Ξαφνικά, μετά το πρώτο σετ άνοιξε η πόρτα του γηπέδου και είδα περίπου 100 άτομα να βγαίνουν προς τα έξω τρέχοντας. Τότε ο αδερφός μου τους ακολούθησε για να δει τι συμβαίνει. Έτσι βγήκα και εγώ έξω για να διαπιστώσω τι συμβαίνει.

Στην προσπάθεια μου να προσεγγίσω τον αδερφό μου, ο οποίος βρισκόταν αρκετά πιο μπροστά από μένα, παρέμεινα στο σημείο κάποια λεπτά μέσα στο πλήθος, όταν κάποιος άγνωστος μου έδωσε να κρατήσω μία φωτοβολίδα. Πρώτη φορά στη ζωή μου έπιανα φωτοβολίδα, δεν ήξερα τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί. Μόλις συνειδητοποίησα ότι στο χέρι μου υπάρχει κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο φοβήθηκα, αμέσως την άφησα από το χέρι μου και την πέταξα αμέσως κάτω».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο ανήλικος αδερφός του 18χρονου!

H απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα Πειραιά και οι περιοριστικοί όροι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ανήλικος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί ως ο δράστης της ρίψης της ναυτικής φωτοβολίδας που σκότωσε τον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη, έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη.

Ο 16χρονος αδελφός του προσωρινά κρατουμένου , με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα Πειραιά, είναι ανάμεσα στα άτομα που συνελήφθησαν στην μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για οπαδική βία. Ο ανήλικος είναι ανάμεσα στην πρώτη ομάδα των χούλιγκαν που μετήχθη το πρωί στα δικαστήρια για απολογίες που αφορούν την δράση εγκληματικής οργάνωσης στην οποία χρεώνεται η δολοφονία του αστυνομικού.

Στον 16χρονο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε Αστυνομικό Τμήμα καθώς και της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων.

Ακόμα ένας ελεύθερος υπό όρους

Ένας ακόμη κατηγορούμενος ολοκλήρωσε την απολογία του και αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων . Οι απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων που οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια συνεχίζονται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Αρχηγοί της Εγκληματικής φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του ΟΣΦΠ!»

Σοκαριστικές λεπτομέρειες στο φως

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που καταθέτουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες για την υπόθεση των επεισοδίων στο Κλειστό του Ρέντη της 7ης Δεκέμβριο του 2023, που κόστισαν την ζωή στον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη, όπως φαίνεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με έναν εκ των τριών, στην κατάθεση που έδωσαν, κάποιοι από τους ηγέτες της «Εγκληματικής Οργάνωσης» κατάφεραν να φυγαδευτούν μαζί με τα μέλη της ομάδας βόλεϊ (!!!) του Ολυμπιακού, την ώρα που ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης τσακωνόταν με αστυνομικό, διότι δεν ήθελε να προσαχθούν οι χούλιγκαν.

Πιο συγκεκριμένα στην κατάθεση αναφέρεται:

«Το βράδυ της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη είδα τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Μιχάλη Κουντούρη να τσακώνεται με έναν αστυνομικό γιατί δεν ήθελε να πάνε οι οπαδοί του Ολυμπιακού προσαγωγή», αναφέρει αρχικά ο προστατευόμενος μάρτυρας.

Σε άλλο σημείο μάλιστα, εξηγεί τον τρόπο που κάποιοι από τους κατηγορούμενους κατάφεραν να αποφύγουν την προσαγωγή: «Σε όλους τους αγώνες του Ολυμπιακού ο Ιωσήφ βρίσκεται με καρτελάκι στον αγωνιστικό χώρο. Μαζί με άλλους δυο, τον Κιάτο και τον Μάριο, μετά τα επεισόδια στο Ρέντη, δεν προσήχθησαν μαζί με όλους εμάς και όπως άκουσα να συζητιέται αργότερα φυγαδεύτηκαν μαζί με την αποστολή της ομάδας του Ολυμπιακού.

Επειδή πηγαίνω αρκετά χρόνια στο γήπεδο, αυτοί οι τρεις μαζί με κάποιους άλλους είναι τα άτομα που ασχολούνται ενεργά με τη Θύρα 7, είναι σχεδόν σε όλους τους αγώνες του Ολυμπιακού στα περισσότερα αθλήματα.

Συνήθως κάθονται εντός του αγωνιστικού χώρου, κάποιοι φοράνε καρτελάκι και παίρνουν αποφάσεις τόσο για την οργάνωση της κερκίδας με συνθήματα, πανό κλπ όσο και για τα μεγάλα επεισόδια που πρόκειται να συμβούν.

Εννοώ ότι σε επεισόδια που έχουν συμβεί είτε με την αστυνομία, είτε με αντίπαλους οπαδούς, αυτοί είναι που θα έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο σχετικά με τον τρόπο και τον χρόνο που θα πραγματοποιηθούν οι επιθέσεις».

Πηγή: sdna.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ