Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΔΟΕ καταδικάζει «την παραβίαση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας»

Στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

PAOK24

Η ΔΟΕ καταδικάζει «την παραβίαση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας»

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή καταδικάζει την παραβίαση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας από τη Ρωσία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΟΕ, λίγες ώρες μετά την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων κατά της Ουκρανίας. Η Ολυμπιακή Εκεχειρία, η οποία υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 2 Δεκεμβρίου 2021, άρχισε επτά ημέρες πριν την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου και καλύπτει και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που διεξάγονται στην κινεζική πρωτεύουσα από τις 4 έως τις 13 Μαρτίου. Το ψήφισμα του ΟΗΕ ζητά από τα κράτη-μέλη του Οργανισμού να συνεργαστούν με τη Διεθνή Ολυμπιακή και τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή, «… ώστε να χρησιμοποιήσουν τον αθλητισμό ως ένα εργαλείο για την προώθηση της ειρήνης, του διαλόγου και της συμφιλίωσης», υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή της η ΔΟΕ.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προσθέτει ότι έχει ορίσει μία ομάδα εργασίας, που θα παρακολουθεί την κατάσταση και θα συμβάλει στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στα μέλη της Ολυμπιακής κοινότητας της Ουκρανίας, όπου αυτό είναι εφικτό.

ΣΧΟΛΙΑ

MEDIA

Μια ομάδα μια θλίψη (vid)

Το PAOK24 News by GAS24 ήταν για ακόμη ένα βράδυ κοντά σας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η άσχημη εικόνα του ΠΑΟΚ στο «Αθανάσιος Διάκος» και η ισοπαλία με σκορ 1-1 κόντρα στη Λαμία απασχόλησαν το PAOK24 News by GAS24 της Τετάρτης.

Δείτε την εκπομπή παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?v=qGsReZcyusM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νίκη… τίτλου για την ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό (vid)

Αποφασιστικό βήμα τίτλου για την ομάδα του Αλμέιδα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 του Παναθηναϊκού και έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όντας πλέον σε απόσταση ασφαλείας από τους διεκδικητές του τίτλου.

Οι Ελίασον (7΄,69΄), Πόνσε (38΄) πέτυχαν τα γκολ της Ένωσης που βρίσκεται στην κορυφή σε απόσταση 4 βαθμών από τον Παναθηναϊκό, του οποίου υπερτερεί και σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Πιο έτοιμη από ποτέ για το ματς της χρονιάς, η ΑΕΚ «στρίμωξε» από το πρώτο λεπτό τον Παναθηναϊκό στα καρέ του και άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς. Στο 7΄ από λάθος του Αράο στο χώρο του κέντρου η μπάλα έφτασε στον Ελίασον ο οποίος με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια «κεραυνοβόλησε» τον Ντραγκόφσκι προσθέτοντας ακόμα ένα κρίσιμο γκολ στην εφετινή πλούσια συγκομιδή του.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει με κεφαλιά του Ιωαννίδη που έφυγε λίγο άουτ στο 35΄, αλλά η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και πλησίαζε συνεχώς με καλές προοπτικές την περιοχή των φιλοξενούμενων. Στο 38΄ ένα... παιδικό λάθος του Ακαϊντίν έκανε τον Φατίχ Τερίμ να πιάσει με απόγνωση το κεφάλι του, χωρίς να χρειαστεί να παρακολουθήσει την εξέλιξη της φάσης.

Κι αυτή ήταν, ο Πόνσε να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Ντραγκόφσκι και να πλασάρει υποδειγματικά για το 2-0.

Στο ημίχρονο ο Τερίμ ουσιαστικά αναγνώρισε το λάθος του, αποσύροντας τους -αρνητικούς στα πρώτα 45΄- Λημνιό και Παλάσιος. Το σύστημα των «πράσινων» διαφοροποιήθηκε, η απόδοσή τους βελτιώθηκε, όμως η ΑΕΚ ήταν εκείνη που σκόραρε ξανά και τελείωσε το παιχνίδι. Ατομική ενέργεια του Πινέδα από αριστερά, σύγχυση στην περιοχή του Παναθηναϊκού και ο Ελίασον από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 69΄.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (77΄ Άμραμπατ), Χατζισαφί, Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (82΄ Μάνταλος), Ελίασον (77΄ Μήτογλου), Αραούχο (58΄ Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (77΄ Γκαρσία)

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας (77΄ Βαγιαννίδης), Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (64΄ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (64΄ Βέρμπιτς), Λημνιός (46΄ Σπόραρ), Παλάσιος (46΄ Βιλένα), Ιωαννίδης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Τα μεροκάματα ο βασικός λόγος ενασχόλησης με τον Ολυμπιακό”

Οι διαφορετικές προεκτάσεις και ο… Δήμος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το διαβιβαστικό προς τη Δικαιοσύνη, ρίχνει ακόμη περισσότερο φως για τα μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης από τη Θύρα 7, αλλά και όλη τη δράση τους.

Με βάση το Διαβιβαστικό, όλα γίνονταν για τα μεροκάματα, ενώ -μεταξύ άλλων- σημειώνεται πως βασικά στελέχη είχαν προσληφθεί στον Δήμο Πειραιά, αλλά δεν πήγαιναν ποτέ.

Τι αναφέρει το Διαβιβαστικό:

"Τα «μεροκάματα» έχουν πολύ υψηλή σημασία για τα Μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης και αποτελούν τον βασικότερο λόγω ενασχόλησής τους με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην ετήσια συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την 07/02/2024 μελών της Θύρας 7, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης, κύρια θεματολογία, εάν όχι η μοναδική και αιτία διαπληκτισμού, ήταν τα «μεροκάματα» και ο λόγος που πρέπει να διακοπούν, λόγω της νέας αυστηρότερης Νομοθεσίας.

Πέραν των ανωτέρω, από την άρση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών προέκυψε ότι τα μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης Κ.Π., Μ. Δ., Κ. Χ. και έτεροι οπαδοί της ομάδας του Ολυμπιακού όπως οι Σ. Π. και Κ. Σ., εργάζονταν στον Δήμο Πειραιά χωρίς να πηγαίνουν καν στην εργασία τους. Μετά το περιστατικό στο Ρέντη, ο Δήμαρχος Πειραιά ζήτησε οι ανωτέρω, πλέον να πηγαίνουν κανονικά για εργασία αλλιώς να αιτούνται άδεια.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Κ. Π., προσλήφθηκε στον Δήμο Πειραιά, με την βοήθεια Δημοτικού Υπαλλήλου στον οποίο έδινε προσκλήσεις για αγώνες του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και ο Χ. Ι. εμφαίνεται να εργαζόταν στον Δήμο Πειραιά κατά το χρονικό διάστημα από 20/04/2023 έως 19/06/2023.

Εκτιμάται ότι τα ανωτέρω χρήζουν περαιτέρω έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υφίσταται παράβαση του Ν.4816/2021 «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ