Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρελά στους τρελούς δεν πούλησε κανείς

Η πρόκριση στη Γάνδη, η μεγάλη εικόνα και η πίστη στο πλάνο του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Άκης Σακισλόγλου

Τρελά στους τρελούς δεν πούλησε κανείς

Ο Κώστας Βασιλόπουλος, ένας δημοσιογράφος του ΠΑΟΚ, από τους παλιούς, τους «Old school» ρεπόρτερ, μού είχε πει κάποτε: «Όταν κερδίζει ο ΠΑΟΚ νιώθω σαν να έχω πέντε εκατομμύρια ευρώ την τσέπη μου». 

Ταυτίστηκα τόσο πολύ με αυτήν την αίσθηση του συναδέλφου που την μετέφερα στη γυναίκα μου. Από τότε, κάθε φορά που ο ΠΑΟΚ χάνει, αυτή με ρωτάει: «Τι έγινε Σακισλόγλου; Έχασες τίποτα εκατομμύρια;»
Το μπλογκ αυτό γράφεται στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Γάνδη. Όλη μέρα στην Βελγική πόλη και μετά στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών άκουγες γέλια, τραγούδια, ιστορίες από ταξίδια στην Ευρώπη… Χωρίς αμφιβολία, όλοι αυτοί οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και όσοι άλλοι είναι στην Ελλάδα, νιώθουν σαν να έχουν πέντε εκατομμύρια ευρώ στην τσέπη. 
Για τη βόρεια Ελλάδα που φτωχοποιήθηκε από τα μνημόνια, αποδεκατίστηκε από την πανδημία και «σκοτείνιασε» από τα σύννεφα του πρόσφατου πολέμου, η πορεία του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, η εδραίωση στην κορυφή, τα κύπελλα, το νταμπλ και τώρα η ευρωπαϊκή του επιτυχία, ήταν μια μικρή παρηγοριά, μια ανάσα σε όσα οι άνθρωποι περνούν. Ήταν η χαρά που σε κάνει να ξεχνάς τα προβλήματά σου.
Οι προκρίσεις του ΠΑΟΚ στους 8 του Conference League και στους 4 του κυπέλλου Ελλάδας είχαν, όμως, και μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια. Ήρθαν σε μια χρονική συγκυρία, από το θάνατο του Αλκη Καμπανού και μετά, στην οποία ένα ολόκληρο κλαμπ, ένας ολόκληρος οργανισμός, δέχτηκε το βάρος μιας ενοχής και μιας κατακραυγής που συνολικά δεν την άξιζε. Την στεναχώρια για το θάνατο του παιδιού επέτεινε η ιστορία με το πανό, οι επιθέσεις όσων θέλουν να χρεώσουν τα πάντα στον Ιβάν Σαββίδη και στον ΠΑΟΚ και η υποκρισία όσων ανθρώπων «εκτός ποδοσφαίρου» δαιμονοποίησαν το άθλημα, τους φιλάθλους, τους οπαδούς των ομάδων. Μεγάλο σύννεφο είχε (και έχει ακόμα) απλωθεί πάνω από τα κεφάλια μας. Σχεδόν σταματήσαμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο, κερδίζαμε αγώνες και κανείς δεν είχε όρεξη για πανηγύρια.
Ναι, ο μέσος οπαδός του ΠΑΟΚ ήταν στο καναβάτσο όλο αυτό το διάστημα και περίμενε μια μεγάλη χαρά να τον κατακλύσει για να αλλάξει η ψυχολογία του, να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν. Ήρθε η ΑΕΚ στο κύπελλο, η Μίντιλαντ και η Γάνδη να φέρουν την χαρά και το κουμπί μοιάζει να γύρισε. Πιστέψτε με, δεν είναι λίγο αυτό.
Δεν μίλησε πολύ μετά την πρόκριση της
Πέμπτης ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Πλέον δε χρειάζεται να το κάνει. Όλοι βλέπουμε και καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει, όλοι αφήσαμε στην άκρη την μικρή εικόνα μιας πρόσκαιρης νίκης ή ήττας και βλέπουμε την μεγάλη εικόνα, την προοπτική. Βλέπουμε τον ΠΑΟΚ των επόμενων δύο ετών να χτίζεται. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου είναι η τυπική περίπτωση ποδοσφαιρανθρώπου που πιστεύει στο πλάνο, στη σκληρή δουλειά, στην ψυχική προετοιμασία. Εστιάζει σε αυτά και μιλά μέσα από τα αποτελέσματα. Δεν είχαμε καμία αμφιβολία του τι θα συμβεί από πέρσι το καλοκαίρι. Την μεγάλη εικόνα την είχαμε δει. Δεν ξέραμε από πού θα ξεκινήσει η αλλαγή (Ελλάδα ή Ευρώπη) και μέχρι πού θα φτάσει (αυτό δεν το γνωρίζουμε ούτε τώρα). Είχαμε και έχουμε μια σιγουριά ενστίκτου. 
Πατήσαμε Θεσσαλονίκη ευτυχισμένοι αλλά εσείς μη με ψάξετε για δανεικά. Δεν έχω πέντε εκατομμύρια στην τσέπη. Ξέρω μάλιστα πως και την… «ψυχολογία» εκατομμυριούχου που μου προκάλεσε η πρόκριση στα προημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, κάποια στιγμή ίσως την χάσω στο ΟΑΚΑ, στο Καραϊσκάκη ή στο Βελοντρόμ. Αυτό που σίγουρα έχω να σας δώσω είναι διηγήσεις, ιστορίες και πολλά μα πολλά συναισθήματα. Το ποδόσφαιρο μάς διδάσκει πως όλα μπορούν να συμβούν κι ο αδύναμος μπορεί να νικήσει τον δυνατό. Ίσως σε κάποιους φαίνεται λίγο όλο αυτό. Ίσως να το απαξιώνουν συχνά με την κλασική φράση: «το ποδόσφαιρο θα σου δώσει να φας;» Κι όμως, μερικές φορές η χαρά που σου δίνει αυτή η ομαδική έκφραση, αξίζει περισσότερο από λεφτά. Είναι μια άλλη τροφή, ψυχολογική που σήμερα την χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ γιατί σύντομα έρχεται οικονομική και συναισθηματικό ανηφόρα αρκετών ετών.
Υ.γ.: Η Πύρρειος νίκη – πρόκριση στη Γάνδη έστειλε ένα διπλό μήνυμα σε διοίκηση και φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Στη διοίκηση να ενισχύσει την ομάδα. Να εμπιστευθεί τα στελέχη και να τους δώσει το απαιτούμενο μπάτζετ. Στους φιλάθλους το ίδιο μήνυμα είχε άλλο πνεύμα: Να αγαπήσουμε επιτέλους όλους ποδοσφαιριστές του ρόστερ και να μην τους απαξιώνουμε. Ξέρουμε πως ο ΠΑΟΚ που θα ξεπεράσει τα κατορθώματα της περιόδου 2017-2019 χρειάζεται περισσότερους και  ποιοτικότερους παίκτες όμως σήμερα αυτούς έχουμε και από αυτούς θα ζητήσουμε να βγάλουν το κάρο από τη λάσπη. Ο Μουργκ είναι παιχτούρα και τους κάνει πλάκα. Ο Σίντκλεϊ είναι θηρίο ανήμερο και με τον Τέιλορ θα τρίβετε τα μάτια σας από δω και στο εξής. Τρελά στους τρελούς δεν πούλησε κανένας. 
ΣΧΟΛΙΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα Σμύρνη: Πυροβολισμοί σε αγώνα βόλεϊ γυναικών!

Ένας τραυματίας, αναζητείται ο δράστης!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε πριν από λίγο στο κλειστό της Νέας Σμύρνης «Ανδρέας Βαρίκας», στο περιθώριο του αγώνα γυναικείου βόλεϊ μεταξύ Πανιωνίου και ΟΦΗ!

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, άνδρας περίπου 30 ετών πυροβόλησε έναν άλλον στον μηρό, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο δράστης έχει διαφύγει της σύλληψης και αναζητείται από την αστυνομία, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για διαπληκτισμό μεταξύ οργανωμένων οπαδών!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το σαββατοκύριακο του ΠΑΟΚ

Όλη η ασπρόμαυρη δράση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Γεμάτο με ασπρόμαυρη δράση και το σαββατοκύριακο που μας έρχεται με το... μενού να είναι πλούσιο με σημαντικές αναμετρήσεις εντός και εκτός Θεσσαλονίκης για τα τμήματα του ΠΑΟΚ.

Το PAOK24 σας παρουσιάζει την ασπρόμαυρη ατζέντα.

Σάββατο 13/4

Ποδόσφαιρο - Super League Κ15 - 12:00

ΠΑΟΚ - Άρης (Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, Μίκρα)

Ποδόσφαιρο - Super League Κ17 - 14:00

Βόλος - ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο - Super League K19 - 15:00

Κηφισιά - ΠΑΟΚ

Χάντμπολ Γυναικών - 15:00

ΠΑΟΚ - Κορυδαλλός (Σπίτι του Χάντμπολ Μίκρα - live stream AC PAOK TV YouTube)

Πόλο Ανδρών - 15:30

ΠΑΟΚ - Περιστέρι (Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης)

Πόλο Γυναικών - 17:00

ΝΕ Πατρών - ΠΑΟΚ

Χάντμπολ Ανδρών - 18:00

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (Σπίτι του Χάντμπολ Μίκρα - live stream AC PAOK TV YouTube)

Κυριακή 14/4

Ποδόσφαιρο - Super League 2 - 16:00

ΠΑΟΚ Β - Αναγέννηση Καρδίτσας (Γήπεδο Μακεδονικού, Ευκαρπία)

Ποδόσφαιρο Γυναικών  - 16:00

Βόλος - ΠΑΟΚ

Μπάσκετ Ανδρών - 20:15

ΠΑΟΚ - Καρδίτσα (PAOK Sports Arena - ΕΡΤ3)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποινή φυλάκισης στο Νίκο Γεωργέα!

Η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Παρά την απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως, ο πρώην ποδοσφαιριστής Νίκος Γεωργέας καταδικάστηκε σε φυλάκιση για ψευδή κατάθεση.

Συγκεκριμένα, ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και της Βέροιας μεταξύ άλλων είχε καταθέσει στο δικαστήριο σχετικά ένα παιχνίδια ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη «βασίλισσα του βορρά», το οποίο είχε διεξαχθεί το 2013 και είχε λήξει με 3-0 υπέρ των Πειραιωτών.

Ο Γεωργέας είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή του ότι ο τότε γενικός αρχηγός της ομάδας είχε πάει στα αποδυτήρια του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ζητώντας από τους παίκτες να χάσουν με 3-0. Η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών ελήφθη κατά πλειοψηφία και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για ψευδορκία, ενώ το δικαστήριο έκρινε ότι ουδείς παίκτης του Ολυμπιακού επιβεβαίωσε στον κατηγορούμενο την χειραγώγηση του ματς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ