Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο εδώλιο και οι 12 για ανθρωποκτονία με δόλο

Τι προτείνει η εισαγγελέας για την υπόθεση του Άλκη

PAOK24

Στο εδώλιο και οι 12 για ανθρωποκτονία με δόλο

Την παραπομπή σε δίκη για ανθρωποκτονία με δόλο και των δώδεκα νεαρών που συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, πρότεινε η εισαγγελέας Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελέας θεωρεί ότι οι συγκεκριμένες είχαν σκοπό να σκοτώσουν όλα τα άτομα της παρέας του αδικοχαμένου, Άκη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

“Ενεργώντας από κοινού και με κοινό δόλο, ήτοι μετά από συναπόφαση και σε κοινή δράση κατά συρροή, αφενός μεν ευρισκόμενοι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκότωσαν άλλον, αφετέρου έχοντας συναποφασίσει να τελέσουν το έγκλημα της ανθρωποκτονίας με δόλο”.

Στην πρόταση αναφέρεται ότι ο 19χρονος Άλκης Καμπανός υπέκυψε στα τραύματά του από τα τραύματα που είχε στα πόδια και από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ προτείνετε η παραπομπή ενός κατηγορουμένου επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας και των υπολοίπων για συνέργεια.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέντη: Έρχονται τέσσερα νέα εντάλματα σύλληψης για ηγετικά στελέχη

Είχαν κάνει «επάγγελμα» την οπαδική τους ταυτότητα, καθώς μέσω αυτής έβγαζαν χρήματα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε διαρκή ετοιμότητα παραμένουν τα στελέχη του τμήματος καταπολέμησης της Αθλητικής Βίας, καθώς αναμένονται εντάλματα για συλλήψεις που αφορούν σε οπαδούς του Ολυμπιακού και ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης που βρίσκεται πίσω από τα επεισόδια και τη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τουλάχιστον τέσσερα εντάλματα αναμένεται να εκδοθούν για ηγετικά στελέχη της οργάνωσης που έχουν να κάνουν και με την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη αλλά και με την δράση εν γένει της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα ηγετικά κυρίως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν κάνει «επάγγελμα» την οπαδική τους ταυτότητα, καθώς μέσω αυτής έβγαζαν χρήματα. Ένα από τα ηγετικά μέλη είχε αποκτήσει μάλιστα από αυτά τα «μεροκάματα» ακόμη και καινούργιο αυτοκίνητο.

Παράλληλα κέρδιζαν χρήματα και μέσα από κλοπιμαία τα οποία πωλούσαν ακόμη και σε συγγενείς θυμάτων κλοπής.

Χαρακτηριστική είναι η εξής περίπτωση: Στις 5/11/2015 σε αποθήκη στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας, όπου υπήρχαν μοτοσικλέτες για φύλαξη και επισκευή, έγινε κλοπή κατά την οποία αφαίρεσαν κράνος, καρμπυρατέρ, και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 1.500 ευρώ.

Δέκα ημέρες μετά στις 15/11/2015 οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα από τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης να προσπαθεί να τα πουλήσει σε συγγενή θύματος κλοπής δύο καρμπυρατέρ. Δηλαδή να πουλήσει σε συγγενή ανθρώπου που είχαν κλέψει τα ανταλακτικά του αυτοκινήτου του θύματος κλοπής.

Γιατί επέλεξαν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη»

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας και από τις καταθέσεις που έδωσαν οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για τρία άτομα που φέρουν τις κώδικές ονομασίες «67Β», «67Ε» και «67ΣΤ» οι οποίοι περιγράφουν, τόσο την κατάσταση που επικρατεί εντός και εκτός γηπέδων, όσο και τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ των επεισοδίων στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη.

Χτύπησε με φωτοβολίδα φίλαθλο με παιδί

Όπως μετέδωσε ο σταθμός, ο μάρτυρας «67Β» ανέφερε αρχικά για τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης ότι: «Κάθονται σε χώρο που δεν επιτρέπεται η είσοδος σε θεατές αλλά μόνο σε διαπιστευμένα πρόσωπα, και αυτοί έχουν καρτελάκι. Κινούνται ελεύθερα σε όλους τους χώρους των γηπέδων», συμπληρώνοντας πως «όταν κάποιοι δεν υπακούσουν, μαζεύει ομάδα των δικών του ατόμων και τραμπουκίζουν και δέρνουνε τα άτομα που δεν υπακούν».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στον άνθρωπο που φέρει το παρατσούκλι «Κοκός» και περιέγραψε περιστατικό κατά το οποίο «χρησιμοποίησε φωτοβολίδα στυλό, η οποία πέτυχε κατά λάθος έναν φίλαθλο του Ολυμπιακού που συνόδευε δύο – τρία παιδάκια. Όταν ο φίλαθλος αυτός αντέδρασε ο… πήγε και τον χτύπησε».

«Έχω δει σε δύο-τρεις αγώνες τον… να παίρνει χρήματα από τους ιδιοκτήτες καντινών για να τους επιτρέπουν να βρίσκονται στο σημείο και να μην τους προκαλούν φθορές. Πέρυσι κάποιοι εξ αυτών δεν έδωσαν χρήματα και τους έσπασαν την καντίνα», είπε ο ίδιος.

Πώς τα ηγετικά στελέχη βάζουν κόσμο στο γήπεδο

Από την πλευρά του ο προστατευόμενος μάρτυρας «67Ε» αναφερόμενος στα ηγετικά στελέχη και πώς βάζουν κόσμο στο γήπεδο υποστήριξε ότι: «Λόγω του ότι γνωρίζουν πολλούς ανθρώπους στα γήπεδα και κυρίως παράγοντες του Ολυμπιακού στην ΠΑΕ και στην ΚΑΕ και στον ερασιτέχνη, έχουν τη δυνατότητα να βάζουν τους «μικρούς» δωρεάν».

«Έχω δει σε αγώνες κάποιοι να βγάζουν από την τσέπη τους ένα μάτσο πενηντάρικα πουλώντας εισιτήρια. Σε αυτό βοηθάει και οι καρτέλες διαπίστευσης που φέρουν οι “μεγάλοι”», αποκάλυψε.

Σε ότι αφορά την επίθεση στο Ρέντη με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη είπε ότι «ακουγόταν ότι το σχέδιο ήταν να γίνει επίθεση σε βάρος των ΜΑΤατζήδων στο συγκεκριμένο γήπεδο και όχι στο ΣΕΦ ή το Καραϊσκάκη γιατί αυτά τα μεγάλα γήπεδα έχουν κάμερες, ενώ το «Μελίνα Μερκούρη, όχι».

Πώς φυγαδεύτηκαν τα ηγετικά στελέχη

Ο μάρτυρας «67ΣΤ» είπε στους αστυνομικούς ότι: «μόλις μαθεύτηκε ότι θα μας πάρουν προσαγωγή κάποιοι βανδάλισαν το κυλικείο κάνοντας ζημιές και παίρνοντας προϊόντα και κάποιοι άλλοι έβαλαν φωτιά στις τουαλέτες».

Περιγράφοντας τον τρόπο που έβαζαν κόσμο εντός τους γηπέδου ανέφερε ότι: «βρήκα έξω από τις θύρες των οργανωμένων άτομα, τους έδωσα από 15-30 ευρώ, περιμένεις για λίγο έξω και στη συνέχεια σου επιτρέπουν την είσοδο».

Μιλώντας για τρία ηγετικά στελέχη το βράδυ των επεισοδίων ισχυρίστηκε ότι: «αυτοί οι τρεις δεν προσήχθησαν μαζί με όλους εμάς και όπως άκουσα να συζητιέται αργότερα, φυγαδεύτηκαν μαζί με την αποστολή της ομάδας του Ολυμπιακού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Θα φας 10 χρόνια και θα βγεις “όνομα”»

Νέοι ανατριχιαστικοί διάλογοι μετά το θανατηφόρο χτύπημα, ο ανήλικος αδερφός καθησυχάζει τον φυσικό αυτουργό!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ανατριχίλα προκαλούν οι διάλογοι μεταξύ του φερόμενου ως φυσικού αυτουργού της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη και του ανήλικου αδερφού του, 37 ημέρες μετά τα επεισόδια έξω από το κλειστό του Ρέντη που οδήγησαν στον θανατηφόρο τραυματισμό του αστυνομικού.

Τα δύο αδέρφια που φέρεται να είχαν κομβικό ρόλο στα επεισόδια, επικοινωνούν προσπαθώντας να καταλάβουν ποια φωτοβολίδα είναι αυτή που έχει καρφωθεί στον άτυχο αστυνομικό.

Παράλληλα ο ανήλικος αδερφός καθησυχάζει τον μεγάλο και κατηγορούμενο για το θανατηφόρο χτύπημα πως θα φάει μόλις 10 χρόνια γιατί «έχει ελαφρυντικά», ενώ όταν βγει «θα είναι πια όνομα».

Ο διάλογός τους, τον οποίο παρουσίασε το Star:

18χρονος: Έκανε τίποτα ο οπλουργός; Γιατί δεν θυμάμαι τι μου είπε η μαμά.

16χρονος: Όχι, περιμένουν να βρει δύο φωτοβολίδες τέτοιες, μια σαν τη δικιά σου μια σαν τις άλλες.

18χρονος: Μμμμ

16χρονος: Και να αρχίσουν. Τώρα έχουν πάει να δουν πού έχει σκάσει, τι, πώς, τέτοια, τα μέτρα…

18χρονος: Γιατί κάτι μου είπε η μαμά ότι έχει δει αυτός ότι είναι φθαρμένη μπροστά.

16χρονος: Ναι, λέει ότι φαίνεται ότι αυτή που έχει καρφωθεί στον αστυνομικό, έχει κάνει γκελ φαίνεται.

18χρονος: Αλήθεια;

16χρονος: Ναι

18χρονος: Κοίτα ρε… Αν είναι δυνατόν ρε… Τι είπα

16χρονος: Εσύ το γκελ… έχει γίνει όντως;

18χρονος: Όχι

16χρονος: Πω! Θα σε… στο ορκίζομαι.

18χρονος: Δεν έχει κάνει γκελ. Ευθεία έφυγε.

16χρονος: Θα σε… Μία που έχει κάνει γκελ έχει φύγει κάτω από το αμάξι και η άλλη καρφώθηκε απευθείας στον αστυνομικό.

18χρονος: Ρε φίλε ποια έχει κάνει γκελ; Με μπέρδεψες τώρα.

16χρονος: Δεν ξέρω. Εγώ θυμάμαι εικόνα να κάνει η μια γκελ και να φεύγει σε ένα αυτοκίνητο και η άλλη να καρφώνεται κατευθείαν.

18χρονος: Μήπως ήταν η δικιά μου που έκανε γκελ και χτύπησε κάτω;

16χρονος: Δεν ξέρω ρε. Εσύ δεν θυμάσαι πού σου έφυγε;

18χρονος: Όχι ρε. Πού να θυμάμαι;

16χρονος: Ντάξει μη μασάς. Καμιά δεκαριά χρόνια θα φας άμα είναι η δικιά σου.

18χρονος: Ναι ρε τίποτα, ναι δεκάρα θα φάω νομίζεις, όχι ισόβια.

16χρονος: Όχι ρε αφού έχεις ελαφρυντικά.

18χρονος: Δεν μετράνε ρε αυτά στο δικαστήριο.

16χρονος: Μη μασάς ρε.

18χρονος: Ναι…

16χρονος: Θα βγεις «όνομα». Μη μασάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Το video που “έκαψε” τους συλληφθέντες

Νέες αποκαλύψεις για τα στοιχεία που οδήγησαν στις συλλήψεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ένα video-ντοκουμέντο που αποθήκευσε άγνωστος σε στικάκι USB, το οποίο άφησε σε χώρο του γηπέδου "Γ. Καραϊσκάκης", είναι όπως φαίνεται το "κλειδί" που οδήγησε στις συλλήψεις οπαδών, για τα επεισόδια και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, στις 18 Φεβρουαρίου και ενώ η έρευνα της αστυνομίας ήταν σε πλήρη εξέλιξη, άγνωστος τηλεφώνησε στην υπηρεσία αντιμετώπισης αθλητικής βίας στις 15:00 κι ανέφερε: "Άφησα απέναντι από τη Θύρα 5 στο Καραϊσκάκη ένα φλασάκι. Έχει τις κινήσεις των οργανωμένων πριν τα επεισόδια".

Στο σημείο βρέθηκε αμέσως αστυνομικός και πήρε το στικάκι, στο οποίο βρέθηκαν 15 video στα οποία φαίνεται ποιοι βγήκαν από το γήπεδο, ποιοι ενεπλάκησαν στα επεισόδια, αλλά και οι κινήσεις των δύο ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης.

Το στικάκι μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ προκειμένου να εντοπιστεί αν υπήρχαν ίχνη DNA, ενώ αυτό που υποψιάζονται οι αστυνομικοί είναι ότι κάποιος από τους συλληφθέντες άφησε το στικάκι προκειμένου να ελαφρύνει τη θέση του.

Οι κατηγορούμενοι οπαδοί θα απολογηθούν ενώπιον των ανακριτών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ