Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρωταθλητής Ευρώπης με ιστορική επίδοση ο Χρήστου (vid)

Ελληνική επιτυχία για την κολύμβηση στην Ρώμη

PAOK24

Πρωταθλητής Ευρώπης με ιστορική επίδοση ο Χρήστου (vid)

Ο Απόστολος Χρήστου με χρόνο 24.36 στον τελικό στα 50μ. ύπτιο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

Μάλιστα, πρόκειται για έναν χρόνο που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ για τον Έλληνα αθλητή.

“Ήταν ένα όνειρο. Ήταν αυτό που ήθελα από το 2016. Ήρθε ύστερα από έξι χρόνια. Τρομερή η ατμόσφαιρα. Το χάρηκα πάρα πολύ. Δεν σκέφτηκα πολλά μέσα στην κούρσα. Είμαι χαρούμενος.

Στον προπονητή μου είναι και η γιορτή του, τον Παναγιώτη Βελέντζα, αφιερώνω το μετάλλιο. Περίμενα χρόνια να ακούσω τον Εθνικό μας Ύμνο”, είπε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Απόστολος Χρήστου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Αυτοί είναι οι πέντε ηθικοί αυτουργοί!

Ο “Κοκός”, ο “Σαρκ” και ο “Ρουμάνος, που καυχιούνταν για τον θάνατό του 31χρονου αστυνομικού και στρατολογούσαν νεαρούς!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στους αυτουργούς της δολοφονικής επίθεσης στον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη στον Ρέντη, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους οι Αρχές.

Πρόκειται, σύμφωνα με το Star, για τα άτομα που στρατολογούσαν και έκαναν πλύση εγκεφάλου σε 16χρονους και 20χρονους και τους μετέτρεπαν σε «φονικές μηχανές».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα πέντε «κεφάλια» είναι:

Ο Ι.Α, αρχηγικό μέλος της Θύρας 7. Ο συγκεκριμένος εντοπίστηκε χθες το απόγευμα σε καφετέρια στα Ιωάννινα μαζί με μια φίλη του. Είχε στην κατοχή του 5.000 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα και οι αρχές δεν αποκλείουν να προσπαθούσε να διαφύγει στην Αλβανία.

Άλλο ένα πρόσωπο που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός είναι ο γνωστός πλέον μάνατζερ του τράπερ. Όταν είχε εξεταστεί από τις αρχές είχε πει: «Εγώ μετέφερα ένα πανό και έφυγα». Σύμφωνα με το Star, μετά τη δολοφονία Λυγγερίδη είχε συναντηθεί με τον 18χρονο,που είναι προφυλακισμένος, δια ζώσης.

Πρόσωπο με το παρατσούκλι «Ρουμάνος», που είναι άλλος ένας από τους κατηγορούμενους για ηθική αυτουργία. Στις 03/04 ήταν ένα από τα άτομα τα οποία είχαν συμμετοχή σε συμπλοκή έξω από το «Καραϊσκάκης», με άλλους οπαδούς του Ολυμπιακού.

«Κοκός», 31 ετών. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα από τα δύο όπλα τα οποία έχουν εντοπιστεί στις έρευνες των αρχών.

Τέλος, ο «Σαρκ», 31 ετών. Πρόκειται για οργανωμένο οπαδό στον σύνδεσμο του Ολυμπιακού στη Δυτική Αττική. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ένας αστυνομικός δέχτηκε επίθεση με ρόπαλο και πήγε στο 401. «Νόμιζα ότι ήταν κλέφτες» υποστήριξε.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, οι συλληφθέντες για την επίθεση στον Γιώργο Λυγγερίδη, θα οδηγηθούν στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Σύμφωνα με τον Alpha, μετά τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη οι Αρχές «στόχευσαν» τα συγκεκριμένα άτομα και τους έχουν βιντεοσκοπήσει να συναντιούνται και να συνομιλούν. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες ακούγονταν ακόμα και να καυχιούνται για τη δολοφονία, ενώ δεν δίστασαν να παραδεχθούν το έγκλημα λέγοντας ότι «εμείς καταφέραμε και σκοτώσαμε έναν αστυνομικό».

ΕΛ.ΑΣ.: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από τη δολοφονία Λυγγερίδη

Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη, που δρούσε από το 2019, βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη. Σύμφωνα με δήλωση του αρχηγού της Αστυνομίας, Δημήτρη Μάλλιου, έχουν γίνει ήδη 60 συλλήψεις, ενώ οι κατηγορούμενοι φέρονται να έχουν διαπράξει κακουργήματα και πλημμελήματα, εκτός από την Αττική, και στον Βόλο και στα Ιωάννινα.

Αναλυτικά:

Τους τελευταίους 4 μήνες η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διεξήγαγε υπό άκρα μυστικότητα εκτεταμένη έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής επίθεσης χούλιγκαν στην περιοχή του Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού της ΥΑΤ, Γεώργιου Λυγγερίδη.

Όπως είναι ήδη γνωστό, για την εξιχνίαση αυτής της δολοφονικής επίθεσης από την πρώτη στιγμή είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 400 προσαγωγές, ώστε να μη χαθεί κανένα πειστήριο, ενώ ένα άτομο είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Στη συνέχεια, η δικογραφία που συντάχθηκε περιελάμβανε μαρτυρίες, βίντεο και άλλα ευρήματα, που κατέδειξαν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από την επίθεση, ενώ επιβεβαίωναν συσχέτιση της αθλητικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα.

Ειδικότερα, προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις και δρούσαν κυρίως σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα.

Για την αποδόμηση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα διεξήχθη, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικών σκύλων, με αποτέλεσμα τη σύλληψη, μέχρι στιγμής, 60 ατόμων.

Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί 58 έρευνες σε οικίες και 15 σε οχήματα και έχει κατασχεθεί πλήθος πειστηρίων όπως: πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα.

Η δέσμευσή μας για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας και συνολικά της ανομίας είναι απόλυτη. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο και αποφασιστικότητα για την ασφάλεια των πολιτών και την ειρηνική συνύπαρξη στην κοινωνία μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέντη: Χειροπέδες στον σκληρό πυρήνα των οπαδών της Θύρας 7 – Πώς οργανώθηκε η επίθεση!

Είχαν κατασκευάσει έναν περιφερόμενο στρατό που προκαλούσε επεισόδια κυρίως με αστυνομικούς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για την ηγετική ομάδα που οργάνωσε και εκτέλεσε το σχέδιο που οδήγησε στον θανάσιμο τραυματισμό με ναυτική φωτοβολίδα του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, στις 7 Δεκεμβρίου 2023 έξω από το κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη, όπου γινόταν αγώνας βόλεϊ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, πρόκειται για άτομα τα οποία κατηγορούνται ότι είχαν κατασκευάσει έναν περιφερόμενο στρατό που προκαλούσε επεισόδια κυρίως με αστυνομικούς.

Ο σκληρός πυρήνας της Θύρας 7 ανάμεσα στους συλληφθέντες

Μάλιστα ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο σκληρός πυρήνας της Θύρας 7. Πρόκειται για πέντε άτομα τα οποία αποφάσιζαν, σχεδίαζαν, έδιναν εντολές και μοίραζαν τους ρόλους.

Σημειώνεται ότι μεταξύ τους είχαν και προσωνύμια. Στο κόσμο των χούλιγκαν ήταν γνωστοί με τα ονόματα «Όμλε», «Κοντός», «Ρουμάνος», «Κοκο». Ήταν αυτοί που είχαν αποφασίσει ότι θα κάνουν τα επεισόδια στου Ρέντη και είχαν ενημερώσει τους υπόλοιπους για τα σχέδιά τους.

Ορισμένοι από τους συλληφθέντες παραδέχθηκαν ότι αυτό που ήθελαν να πετύχουν στου Ρέντη ήταν τα επεισόδια με αστυνομικούς.

Μετέφεραν τα πολεμοφόδια από τον Πειραιά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάποιοι από αυτούς περιέγραψαν την οργάνωση που υπήρχε πριν τα επεισόδια. Είπαν ότι ξεκίνησαν από τον Πειραιά όπου έβαλαν τα πολεμοφόδια μέσα στα αυτοκίνητα και πως ξεκίνησαν πομπή περνώντας από τον Κηφισό. Όταν έφτασαν στου Ρέντη στάθμευσαν τα οχήματά τους στο πάρκινγκ και μπήκαν στο γήπεδο.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και το άτομο που έδωσε το σύνθημα για το πότε πρέπει να βγουν από το γήπεδο και να πραγματοποιήσουν την επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ. Το συνθηματικό το οποίο είχε προσυμφωνηθεί ήταν «πάμε να τους καθαρίσουμε».

Ηγετικό μέλος ετοιμαζόταν να φύγει από την Ελλάδα

Την ίδια ώρα, στους συλληφθέντες υπάρχει και ένα άτομο που ανήκει στην ηγετική ομάδα και κατά τη σύλληψή του βρέθηκαν πάνω του 5.000 ευρώ με τους αστυνομικούς να αναφέρουν ότι το ποσό αυτό δικαιολογείται μόνο ως χρήματα τα οποία είχε συγκεντρώσει για να φύγει από την Ελλάδα, καθώς είχε ενημερωθεί ότι οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε τελικό στάδιο για τον εντοπισμό του.

Πηγή: ethnos.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΛ.ΑΣ. για Λυγγερίδη: «Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση, έχουν κατασχεθεί πειστήρια»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πρώτη επίσημη ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για τη μεγάλη επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον θανάσιμο τραυματισμό του Γιώργου Λυγγερίδη.

Το PAOK24 σας ενημέρωσε νωρίτερα για τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από ναυτική φωτοβολίδα που δέχτηκε στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο βόλεϊ.

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας (22/4) βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας, με δεκάδες προσαγωγές χούλιγκαν του Ολυμπιακού, ενώ στο στόχαστρο βρίσκεται και ένας πιο κλειστός πυρήνας 3-5 ατόμων, "κεφάλια" της Θύρας 7.

Η πρώτη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ