Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστολή Παναθηναϊκού στη Λίγκα για τους Πολωνούς διαιτητές

Για την αλλαγή διαιτητών στο ΑΕΚ – Άρης τοποθετήθηκαν οι «Πράσινοι».

PAOK24

Επιστολή Παναθηναϊκού στη Λίγκα για τους Πολωνούς διαιτητές

Μία ημέρα μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τοποθετήθηκε και αυτή για την αλλαγή διαιτητών στο ΑΕΚ – Άρης και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Οι “πράσινοι” έστειλαν επιστολή προς τη Super League και ζητάει από τη διοργανώτρια να λάβει τις απαραίτητες εξηγήσεις από την ΚΕΔ για την αλλαγή των Πολωνών διαιτητών στο ΑΕΚ – Άρης.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή προς τη Super League:

«Αξιότιμοι κύριοι

Την 9-4-2022 διεξήχθη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των play off της Super League ο αγώνας μεταξύ της ΑΕΚ και του Άρη, ο οποίος έληξε με σκορ 3-1.

Για τον αγώνα αυτόν η ΚΕΔ είχε ορίσει τους Πολωνούς διαιτητές Πάβελ Ρατσκόφσκι, Ράντοσλαβ Σιέτζκα, Άνταμ Κούπσικ και Κριστόφ Γιάκουμπικ οι οποίοι αφίχθησαν στην Αθήνα το βράδυ της 8-4-2022.

Πλην όμως, 2,5 ώρες πριν τον αγώνα, στις 3:19 της 9-4-2022 η ΚΕΔ/ΕΠΟ προέβη στην κάτωθι ανακοίνωση:

«Από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ανακοινώνονται τα εξής: Κατόπιν κοινού αιτήματος μέσω επιστολών που εστάλησαν από τις ΠΑΕ ΑΕΚ και Άρης σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επεισόδιο των αξιωματούχων διαιτησίας του σημερινού αγώνα ΑΕΚ-Αρης, η ΚΕΔ/ ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε αντικατάσταση τους με Έλληνες διαιτητές ως ακολούθως.

ΔIAITHTHΣ: ΔIAMANTOΠOYΛOΣ APIΣTOTEΛHΣ EΠΣ APKAΔIAΣ

1OΣ BOHΘOΣ: MΠOYΞMΠAOYM PAIXAPNT EΠΣ AN.ATTIKHΣ

2OΣ BOHΘOΣ: TPYΦΩN ΠETPOΠOYΛOΣ

4OΣ ΔIAITHTHΣ: BEPΓETHΣ XPHΣTOΣ EΠΣ APKAΔIAΣ

VAR: EYAΓΓEΛOY AΓΓEΛOΣ EΠΣ AΘHNΩN

AVAR:ΦΩTOΠOYΛOΣ ANTPEAΣ EΠΣ AΘHNΩN».

Τίθεται ήδη από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, ζήτημα παράβασης καθήκοντος στην οποία προέβη η ΚΕΔ/ΕΠΟ και ο επικεφαλής της κ.Μπένετ, προβαίνοντας σε αντικατάσταση διαιτητών α) κατόπιν κοινού αιτήματος των δύο διαγωνιζόμενων ομάδων και β) βάσει δημοσιευμάτων! Οι αποφάσεις της ΚΕΔ ως σήμερα δεν μας είχαν εντυπωσιάσει με την διαφάνεια και την αξιοπιστία τους αλλά με το να αντικαθιστά διαιτητές με γνώμονα δημοσιεύματα, η ΚΕΔ ομολογουμένως ξεπέρασε και τον εαυτό της! Εξίσου σκανδαλώδες είναι και το γεγονός ότι η απόφαση της ΚΕΔ ελήφθη κατόπιν κοινού αιτήματος των διαγωνιζόμενων ομάδων! Από πότε οι διαγωνιζόμενες ομάδες δικαιούνται να διαμορφώνουν την απόφαση για τον διαιτητή τους Το πόσο βάναυσα πλήττει τον υγιή ανταγωνισμό και τις υπόλοιπες ομάδες μία τέτοια πρακτική, φρονούμε πως δεν χρειάζεται να αναλυθεί!

Η αντικατάσταση των Πολωνών διαιτητών προκλήθηκε από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι ανωτέρω κατά την πτήση τους προς την Αθήνα ήταν μεθυσμένοι και δημιούργησαν επεισόδιο με συνεπιβάτη τους. Για την ως άνω πρωτοφανή αντικατάσταση των διαιτητών στην οποία προέβη η ΚΕΔ/ΕΠΟ στην πλέον κρίσιμη καμπή των φετινών play off ο επικεφαλής της ΚΕΔ κ.Μπένετ οφείλει να απαντήσει στα κάτωθι ερωτήματα:

1) Αναφορικά με τους νομίμως ορισθέντες Πολωνούς διαιτητές από ποιον, πότε και με ποιον τρόπο ενημερώθηκε για το φερόμενο επεισόδιο με συνεπιβάτη τους στην πτήση προς Αθήνα;

2) Ζήτησε ενημέρωσή του από κάποιον αρμόδιο φορέα (Αστυνομία, Διοίκηση Αεροδρομίου, αεροπορική εταιρεία κλπ) αναφορικά με το συμβάν;

3) Επικοινώνησε και πότε με τους Πολωνούς διαιτητές για να λάβει ενημέρωση και από αυτούς;

4) Συναντήθηκε με τους Πολωνούς διαιτητές και και σε καταφατική περίπτωση πότε και ποιο ήταν το περιεχόμενο της συνάντησής τους; Γιατί οι εξηγήσεις των διαιτητών κρίθηκαν ανεπαρκείς; Οι διαιτητές υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ;

5) Ισχύει ο ισχυρισμός του διαιτητή κ.Πάβελ Ρατσκόφσκι ότι ο κ.Μπένετ μετέβη στο ξενοδοχείο για να του ανακοινώσει ότι δεν θα διαιτητεύσει τον αγώνα;

6) Με βάση ποιο κανονιστικό πλαίσιο έκρινε ότι τα σχετικά δημοσιεύματα επαρκούν για να προβεί σε αντικατάσταση των διαιτητών;

Επίσης για λόγους διαφάνειας και νομιμότητας ο κ.Μπένετ οφείλει να αποστείλει στη Superleague για να τεθούν υπόψη των ομάδων όλα τα έγγραφα (επιστολές, αναφορές, αλληλογραφία) που αφορούν στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο δε κ.Μπαλτάκος οφείλει ομοίως να απαντήσεις από ποιον, πότε και με ποιον τρόπο ενημερώθηκε για το φερόμενο επεισόδιο και σε ποιες ενέργειες προέβη σχετικά.

Πλέον οι μάσκες έχουν πέσει και έχει καταστεί φανερό ποιοι επιθυμούν να μη διαιτητεύουν τους κρίσιμους αγώνες του Πρωταθλήματος ξένοι διαιτητές αλλά να γυρίσουμε σε διαιτησίες σαν τη χθεσινή του κ. Διαμαντόπουλου που αλλοιώνουν βάναυσα το Πρωτάθλημα.

Σε αυτές τις προσπάθειες αλλοίωσης του Πρωταθλήματος οι υγιείς ομάδες οφείλουν να αντιδράσουν και να δώσουν στον κάθε κ. Μπένετ και στον κάθε κ. Μπαλτάκο να καταλάβουν ότι οι εποχές οι η ΕΠΟ λειτουργούσε ως εντολοδόχος συγκεκριμένων συμφερόντων και ομάδων έχουν περάσει.

Η ΕΠΟ θα διασφαλίζει τα συμφέροντα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και μόνο, αλλιώς οι διοικούντες αυτήν θα βρεθούν σπίτια τους, αφού πρώτα περάσουν από την Εισαγγελία για να δώσουν εξηγήσεις για τα πεπραγμένα τους.

Για τον λόγο αυτό ζητούμε με απόφαση του Συνεταιρισμού να σταλεί επιστολή προς τους κκ Μπένετ και Μπαλτάκο προκειμένου να απαντήσουν στα ανωτέρω ερωτήματα εντός τριών εργασίμων ημερών, επιφυλασσόμενοι (είτε ως Συνεταιρισμός ή και ως θιγόμενες ομάδες) για τις νόμιμες ενέργειές μας σε περίπτωση που οι εξηγήσεις τους κριθούν ανεπαρκείς και στοιχειοθετηθεί παράβαση των καθηκόντων τους».

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκλονίζει η αδελφή Λυγγερίδη (vid)

Όσα είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη για το δολοφονημένο αστυνομικό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αστυνομικός, Γιώργος Λυγγερίδης, έχασε τη ζωή του από ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη και παρότι από τότε έχουν παρθεί ένα σωρό ανούσια μέτρα, οι δολοφόνοι του κυκλοφορούν ελεύθεροι…

Η Κατερίνα Λυγγερίδη, αδελφή του δολοφονημένου αστυνομικού, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή του «Star» και συγκλόνισε με όσα είπε:

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Nτεμετράτζε: «Το ματς του αιώνα για τη Γεωργία»

Όσα ανέφερε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής για το παιχνίδι με την Εθνική Ελλάδας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O παλαίμαχος στράικερ των Φέγενορντ και Ρεάλ Σοσιεδάδ, Γκιόργκι Ντεμετράτζε χαρακτήρισε την αυριανή αναμέτρηση ως «το ματς του αιώνα» για την Γεωργία κάνοντας αναφορά στην ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στην Τυφλίδα.

Οι Γεωργιανοί ζουν και αναπνέουν για την αυριανή (26/3, 19:00) αναμέτρηση με την Ελλάδα, φιλοδοξώντας για πρώτη φορά στην ιστορία τους να προκριθούν σε τελική φάση Euro. Ο άλλοτε φορ της εθνικής ομάδας της Γεωργίας, Γκιόργκι Ντεμετράτζε κατέθεσε την δική του άποψη για το ματς με την Εθνική.

«Το ματς κόντρα στην Ελλάδα είναι ιστορικό για τη χώρα μου. Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων (1981) από τη Ντιναμό Τυφλίδας. Είναι το ματς του αιώνα μπροστά μας, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε», τόνισε αρχικά, ο πρώην παίκτης της Φέγενορντ προσθέτοντας:

«Οι οπαδοί θα μας βοηθήσουν πολύ. Πάνω από 500.000 άνθρωποι ήθελαν να αγοράσουν εισιτήρια αλλά το στάδιο χωράει μόνο 55.000. Δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στην ιστορία της ομάδας κάτι ανάλογο. Τόσο εμείς, όσο και η Ελλάδα διαθέτουμε καλή ομάδα.

Παρακολούθησα το ματς της Ελλάδας με το Καζακστάν. Διαθέτουν πολύ καλή άμυνα. Οι οπαδοί θα είναι ο 12ος παίκτης μας. Κατά τη γνώμη μου έχουμε περισσότερες πιθανότητες από την Ελλάδα επειδή παίζουμε στην έδρα μας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μια άκρως «ασπρόμαυρη» εβδομάδα

Η επιστροφή του ποδοσφαίρου, η… σαββατιάτικη Τετάρτη και μία κούπα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το γεμάτο ΠΑΟΚ σαββατοκύριακο δίνει τη σκυτάλη σε μία άκρως «ασπρόμαυρη» εβδομάδα με πολλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια για τα τμήματα του Δικεφάλου.

Η Τετάρτη (27/3) θα μοιάζει με... Σάββατο από πλευράς αγώνων. Στην ατζέντα επιστρέφει η ποδοσφαιρική δράση, ενώ υπάρχει και η προσπάθεια του ανδρικού βόλεϊ για την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης

13:00 ΠΑΟΚ - Χανιά (Πόλο Γυναικών - Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο)

15:00 ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης (Πόλο Ανδρών - Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο)

16:00 Άρης - ΠΑΟΚ (Ποδόσφαιρο Γυναικών - Κύπελλο Ελλάδας - Γήπεδο Αγ. Βασιλείου)

19:00 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (Βόλεϊ Γυναικών, playoffs - PAOK Sports Arena)

19:30 ΠΑΟΚ - ΑΕΣΧ Πυλαίας (Χάντμπολ Ανδρών - Σπίτι του Χάντμπολ Μίκρα)

Η μάχη για την κούπα

Την Παρασκευή στις 20:15 στη Λάρισα, στο ΕΑΚ Νεάπολης, η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στον δεύτερο ημιτελικό του Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας τον Ολυμπιακό.

Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών είναι αυτό μεταξύ Παναθηναϊκού και Μίλων.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο στις 20:15.

Γεμάτο σαββατοκύριακο με ποδοσφαιρική επιστροφή

Φουλ δράση και το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μαρτίου.

Το Σάββατο αγωνίζονται εκτός έδρας το χάντμπολ ανδρών κόντρα στο Διομήδη Άργους στις 16:00 και η γυναικεία ομάδα βόλεϊ στις 19:00 απέναντι στην ΑΕΚ.

Την Κυριακή στις 14:00 στη Μίκρα το τμήμα ποδοσφαίρου σάλας του ΠΑΟΚ θα παίξει με τον Κένταυρο στον πρώτο προημιτελικό της Futsal League B.

Την ίδια μέρα στις 15:00 στο PAOK Sports Arena η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον Πρωτέα Βούλας.

Στις 16:00 στους Νέους Επιβάτες η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ φιλοξενεί την ΑΕΛ.

Στις 18:00 τα βλέμματα στραμμένα στο «Απ. Νικολαΐδης» για τη μεγάλη μάχη της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό για την 3η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

*Το σαββατοκύριακο είναι προγραμματισμένος και ο πρώτος αγώνας της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ για τα playouts του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πατρών στο PAOK Sports Arena.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ