Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέοι ορίζοντες για το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ

Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, σημαντικό ρόλο στην πορεία του αγωνιστικού τμήματος παίζουν και οι… αφανείς ήρωες.

Ελένη Μπούντου

Νέοι ορίζοντες για το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ

Προπονητές, γιατροί, φυσιοθεραπευτές, φροντιστές, όλοι αυτοί που φροντίζουν να παρέχουν στους παίκτες ό,τι χρειάζονται προκειμένου να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό στο γήπεδο.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η ανάπτυξη και η εξέλιξη είναι οι μοναδικές τακτικές που μπορούν να σε οδηγήσουν στην κορυφή. Το ιατρικό επιτελείο του Δικεφάλου τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου και συνεχίζει να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται.

Τα στελέχη του ΠΑΟΚ πρόσθεσαν άλλη μια μέθοδο αποθεραπείας, αποκατάστασης και πρόληψης τραυματισμών, το ΕRGON® IASTM TECHNIQUE.

Το ιατρικό τιμ του Δικεφάλου εκπαιδεύτηκε στη νέα αυτή τεχνική σε πρόγραμμα που περιελάμβανε την εργαστηριακή επίδειξη και εφαρμογή τεκμηριωμένων τεχνικών κινητοποίησης των μαλακών μορίων με σκοπό την αξιολόγηση, την αποκατάσταση, αλλά και την πρόληψη αθλητικών τραυματισμών.

Η ΕRGON® TECHNIQUE είναι μία καινοτόμα θεραπευτική προσέγγιση που συνδυάζει στατικούς και δυναμικούς χειρισμούς με ειδικό εξοπλισμό. Αναπτύχθηκε από Έλληνες ακαδημαϊκούς και κλινικούς φυσικοθεραπευτές και πλέον την εφαρμόζουν χιλιάδες θεραπευτές σε όλο τον κόσμο και την εμπιστεύονται κορυφαίοι αθλητικοί σύλλογοι, όπως η Άρσεναλ.

Παράλληλα, η εκπαίδευση επεκτάθηκε και σε γενικότερες στρατηγικές πρόληψης κακώσεων των μαλακών μορίων σε αθλητές υψηλού επιπέδου βασισμένες στην εκπαίδευση του περιτονιακού ιστού.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν ο υπεύθυνος του ιατρικού επιτελείου του Δικεφάλου, Μανώλης Παπακώστας , καθώς και οι συμμετέχοντες φυσικοθεραπευτές Αθανάσιος Καπούλας, Πέτρος Νικολακούδης και Γεώργιος Γκαγκάλης.

Την εκπαίδευση πρόσφερε η εταιρεία Ostracon, συνεργάτης της ΠΑΕ σε καινοτόμες λύσεις και εξοπλισμό αποκατάστασης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Μπλόκο» της Μπριζ στους ΠΑΟΚτσήδες! (pic)

Το κάλεσμα των Βέλγων στους φιλάθλους τους και το…στοπ στον κόσμο του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ ενημερώνει τον κόσμο της πως η διάθεση των εισιτηρίων για την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στα προημιτελικά του Conference League, συνεχίζεται.

Οι Βέλγοι καλούν τον κόσμο τους να προμηθευτούν από νωρίς το εισιτήριο που θα τους εξασφαλίσει θέση στο γήπεδο ενώ παράλληλα μπλοκάρουν τους ΠΑΟΚτσήδες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στην σελίδα των εισιτηρίων, σε ελληνικές ip.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Πιθανές αλλαγές ενόψει ΠΑΟΚ

Οι σκέψεις Τερίμ για το παιχνίδι της Κυριακής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται χωρίς προβλήματα για το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής των Play-Off με τον ΠΑΟΚ και ο Φατίχ Τερίμ είναι πιθανό να προχωρήσει σε δυο με τρεις αλλαγές, συγκριτικά με το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στο τέρμα θα βρίσκεται ο Ντραγκόφσκι. Στην άμυνα είναι πιθανές δυο αλλαγές. Τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά με Βαγιανίδη, Αράο, Γιενβτάι και Μλαντένοβιτς. Βιαγιαννίδης και Γιεντβάι δηλαδή, αντί των Ακαϊντίν, Κότσιρα.

Αλλαγή αναμένεται και στα χαφ. Αντί του Πέρεθ θα είναι ο Μπερνάρ, μαζί με Τσέριν και Μπακασέτα. Στις πλευρές θα δούμε τον Παλάσιος και έναν εκ των Μαντσίνι, Βέρμπιτς. Στην κορυφή αναμένεται ο Φώτης Ιωαννίδης.

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν στις τελευταίες προπονήσεις του Παναθηναϊκού. Για παράδειγμα, ερωτηματικό είναι για την ώρα η κατάσταση του Τάσου Μπακασέτα, ο οποίος αγωνίστηκε για 120 λεπτά στον αποκλεισμό της Εθνικής από την Γεωργία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αγωνιστική που μπορεί να κρίνει πολλά

Δυο…εξάποντα ντέρμπι μεταξύ των τεσσάρων που διεκδικούν το πρωτάθλημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό για την δεύτερη αγωνιστική των Play-Off, στην Stoiximan Super League, και σε συνδυασμό με το άλλο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, μπορεί να διαμορφωθεί μια ολόκληρη κατάσταση στη βαθμολογία.

Φυσικά και οι 8 αγωνιστικές που θα απομένουν το βράδυ της Κυριακής, είναι πολλές, ωστόσο ανάλογα με τα αποτελέσματα αυτής της δεύτερης στροφής, μπορεί να έχουμε συγκεκριμένες συνθήκες.

Για παράδειγμα, σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ στην «OPAP Arena», οι «ερυθρόλευκοι» θα μείνουν στο -8 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Διαφορά που είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθεί στη συνέχεια, επομένως ο Ολυμπιακός πιθανότατα να μείνει εκτός διεκδίκησης τίτλου.

Άλλωστε, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν και τα προημιτελικά της Ευρώπης. Από δυο πολύ απαιτητικά και υψηλής έντασης παιχνίδια, που δεν θα έχουν οι άλλοι.

Ως προς την Κυριακή που έρχεται ωστόσο, για να μην προτρέχουμε, φυσικά και θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο και το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ. Τα δυο αυτά παιχνίδια είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Ο ΠΑΟΚ θέλει πάση θυσία τη νίκη, σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τη Μπριζ, ούτως ώστε παραμείνει στη διεκδίκηση του τίτλου μέχρι το φινάλε της σεζόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ