Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Μας λείπουν χημεία κι αυτοπεποίθηση"

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών στη Ριζούπολη και αναδείχθηκε ισόπαλος με 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Αγάπη Γαβριηλίδου

"Μας λείπουν χημεία κι αυτοπεποίθηση"

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τοποθετήθηκε στη συνέντευξη Τύπου για όσα είδε σήμερα από τους παίκτες του στο γήπεδο σήμερα, τις επιλογές του, τις μεταγραφές και τη συνέχεια της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το σημερινό ματς: “Είναι δύο χαμένοι πόντοι για εμάς, λόγω της δυναμικής του αγώνα και λόγω του γεγονότος ότι παίζαμε για πολλά λεπτά με παραπάνω παίκτη. Ο Απόλλωνας στο πρώτο μέρος μας πίεσε ψηλά, προσπαθήσαμε να το αντιμετωπίσουμε αυτό και δεν το πετύχαμε πάντα, αλλά όταν το κάναμε, θα έπρεπε να δημιουργήσουμε καλύτερες ευκαιρίες. Για 10 λεπτά μετά την αποβολή είχαμε ένα πολύ καλό διάστημα με ενθουσιασμό κι εκεί αν πετυχαίναμε εκεί ένα γκολ, το παιχνίδι θα πήγαινε αλλιώς.

Στο δεύτερο ημίχρονο στο ξεκίνημα φυσιολογικά είχαμε εμείς τον έλεγχο, αλλά δεν είχαμε την υπομονή να εκμεταλλευτούμε κάποιες καταστάσεις στα τελευταία μέτρα. Δεν πήραμε αυτή την ευθύνη να πάμε στο ένας με έναν, να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε καλύτερα τους χώρους που άφηνε ο αντίπαλος. Είχαμε ακόμη 2-3 ευκαιρίες από κόρνερ, είχαμε κι ένα δοκάρι και δεν σκοράραμε. Αυτό που λείπει είναι η χημεία και υπάρχει σίγουρα και μία έλλειψη αυτοπεποίθησης. Λόγω του αρνητικού ξεκινήματος στη χρονιά, ένα γκολ και μία νίκη σήμερα θα μπορούσε να μας δώσει ψυχολογία για τη συνέχεια. Είναι παιχνίδι όμως, πρέπει να επανέλθουμε, πρόσεξα μία φρεσκάδα παραπάνω, αλλά στο τέλος αυτό που μένει είναι ότι χάσαμε τους δύο βαθμούς”.

Για τους παίκτες που βρέθηκαν σε κακή μέρα: “Μπορεί να συμβεί αυτό, 1-2 παίκτες να μην βρίσκονται στην τέλεια μέρα. Αν είχαμε παίκτες σε καλύτερη μέρα, θα μπορούσαμε πολύ πιο εύκολα να χαλάσουμε την ισορροπία του αντιπάλου. Αυτό που μας έλειψε ήταν να πάμε στο ένας με έναν, φοβηθήκαμε να πάρουμε αυτή την ευθύνη. Ο μόνος που κατάφερε να το κάνει αυτό στο τέλος του αγώνα, ήταν ο Μάτος, ο οποίος κατάφερε να χαλάσει την ισορροπία του αντιπάλου με τις ενέργειες του”.

Για τις επιλογές του: “Κάποιοι έλειπαν και δεν συμμετείχαν στις προπονήσεις, γιατί είχαν υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες. Για τους νέους παίκτες που έρχονται στην ομάδα, πρέπει να υπάρχει πάντα ένας χρόνος προσαρμογής για να καταλάβουν την ομάδα, τους αντιπάλους, το πρωτάθλημα… Και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να προστατέψουμε τους νέους παίκτες, γιατί αν θα είναι σε καλή κατάσταση, θα δώσουν άλλη ποιότητα στην ομάδα. Όσον αφορά στο πλάτος, η μπάλα ερχόταν αργά και η αντίπαλη ομάδα έκανε πιο γρήγορα το transition. Όπως είπα και πριν, δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε το ένας με έναν με κάποιους παίκτες”.

Για τη διαφορά δυναμικότητας με τον Απόλλωνα: “Στο χαρτί είναι αλήθεια, αλλά στη ζωή είναι εντελώς διαφορετικά κάποια πράγματα. Αλλά ξέρω ότι ό,τι και να σας πω θα πείτε κάτι διαφορετικό. Είμαστε άνθρωποι και ο καθένας έχει διαφορετικά συναισθήματα. Πριν το παιχνίδι μίλησα με 1-2 παίκτες και μου είπαν ότι είναι καλά και ήθελαν να παίξουν. Αν τους ρωτήσετε τώρα, θα σας πουν όλοι ότι ήθελαν πολύ τη νίκη σήμερα. Αλλά μερικές φορές στο γήπεδο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πολλές φορές μία ενέργεια, όπως ένα δοκάρι για παράδειγμα, αν γίνει γκολ δίνει άλλη ώθηση στον παίκτη και τα πράγματα είναι διαφορετικά”.

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει χάσει έδαφος στο ξεκίνημα κι αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα: “Δεν είπα ότι παλεύουμε για αυτό τον στόχο, είπα ότι έχουμε ένα όνειρο. Πείτε μου τι έκανε ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός αυτό το διήμερο; Αυτό είναι το πρωτάθλημα. Δεν παίζεται σήμερα το πρωτάθλημα, υπάρχουν άλλοι επτά μήνες. Η ομάδα σε κάποια στιγμή θα είναι πολύ δυνατή. Πριν από μερικές εβδομάδες είδα το Σούπερ Καπ της Ισπανίας, η Ρεάλ διέλυσε την Μπαρτσελόνα και όλοι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα έπεσαν συναισθηματικά. Ο Πικέ είπε ότι ποτέ δεν ένιωσε πιο δυνατή την Ρεάλ. Λίγες βδομάδες μετά η Μπαρτσελόνα έχει τέσσερις βαθμούς περισσότερους από τη Ρεάλ στο πρωτάθλημα. Θα ήθελα σήμερα να γυρίσω σπίτι μου με μία νίκη, είμαστε πολύ στενοχωρημένοι, αλλά αυτή είναι η δυναμική μίας ομάδας και είμαστε στην αρχή”.

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο: “Είμαστε απογοητευμένοι όλοι, αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Να δουλεύεις, να παλεύεις και να ξαναδουλεύεις”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Nότιγχαμ Φόρεστ: Σκέψεις για νομικές κινήσεις κατά του Γκάρι Νέβιλ!

Για τη δήλωση του πρώην αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περί… μαφιόζικης συμμορίας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Να κινηθεί νομικά κατά του Γκάρι Νέβιλ, για τις δηλώσεις του πρώην αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περί... μαφιόζικης συμμορίας, σκέφτεται η Νότιγχαμ Φόρεστ σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

«Ειλικρινά μου θυμίζει ανακοίνωση μαφιόζικης συμμορίας! Ο Κλάτενμπεργκ πρέπει να παραιτηθεί από τη δουλειά του στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Αν βλέπει αυτές τις λέξεις που αμφισβητούν την ακεραιότητα και ουσιαστικά αποκαλεί έναν διαιτητή του VAR απατεώνα επειδή υποστηρίζει έναν συγκεκριμένο σύλλογο, τότε υποστηρίζει αυτά που λέγονται και θα έχανε βασικά όλη την αξιοπιστία νομίζω με τους διαιτητές στο παιχνίδι. Θα πρέπει να παραιτηθεί απόψε και να αποστασιοποιηθεί από αυτή τη δήλωση, κατά τη γνώμη μου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκάρι Νέβιλ ο οποίος εργάζεται ως σχολιαστής του Sky Sports, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της Νότιγχαμ Φόρεστ μετά το παιχνίδι με την Έβερτον.

Υπενθυμίζεται πως "σκληρή" ανακοίνωση κατά της Νότιγχαμ Φόρεστ εξέδωσε χθες και η Premier League, με την βρετανική ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη να υποστηρίζει πως δεν της δόθηκαν τρία πέναλτι στο ματς με την Έβερτον, κατηγορώντας ανοιχτά τον διαιτητή του VAR, Στιούαρτ Άτγουελ, υπογραμμίζοντας πως είναι οπαδός της Λούτον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Βγάζει» ενδεκάδα ο Λουτσέσκου!

Αρχίζει και… τελειώνει η προετοιμασία για τον πρώτο εκ των πέντε “τελικών” που έχει μπροστά του ο ΠΑΟΚ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πρωινό είναι το σημερινό ραντεβού των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ με τον Ράζβαν Λουτσέσκου, στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας.

Ουσιαστικά, η σημερινή προπόνηση θα σηματοδοτήσει την έναρξη και την... λήξη της προετοιμασίας των "ασπρόμαυρων" για το αυριανό παιχνίδι με τη Λαμία στο ΔΑΚ "Αθανάσιος Διάκος", καθώς όσοι αγωνίστηκαν βασικοί την Κυριακή στο "Γ. Καραϊσκάκης", ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας και αποκατάστασης.

Κατά τη διάρκειά της δε, ο Ρουμάνος προπονητής θα εξωτερικεύσει τις σκέψεις του για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, έχοντας ξανά στη διάθεσή του τον Γιάννη Κωνσταντέλια και μην υπολογίζοντας στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Μετά το τέλος της προπόνησης, θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα μεταβεί στη Λαμία, με όλους στον Δικέφαλο να γνωρίζουν πως τα περιθώριά τους για απώλεια νέων βαθμών, έχουν απλά... τελειώσει!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΣ Γιάννινα: Παρελθόν και επίσημα ο Γρηγορίου!

Η ανακοίνωση των Ηπειρωτών και ο αντικαταστάτης του Έλληνα προπονητή!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Aνακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε και επίσημα τη λύση της συνεργασίας της με τον Μιχάλη Γρηγορίου, εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

«Μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανσερραϊκό, ο τεχνικός της ομάδας μας, Μιχάλης Γρηγορίου, υπέβαλλε την παραίτηση του η οποία έγινε αποδεκτή.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 θα ήθελε να ευχαριστήσει τόσο τον ίδιο όσο και το επιτελείο του και τους εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα τους.

Για τα επόμενα δύο εναπομείνοντα παιχνίδια της σεζόν την τεχνική ηγεσία αναλαμβάνει ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος με συνεργάτες τους Τάσο Ανθυμιάδη και Δημήτρη Χαρίση (γυμναστής), ενώ στο προπονητικό τιμ θα παραμείνει ο Κωνσταντίνος Παγανιάς ως προπονητής τερματοφυλάκων.

Παράλληλα, ήδη, ξεκίνησε η αναζήτηση του επόμενου προπονητή όπως και ο σχεδιασμός ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς» ανέφερε η ανακοίνωση των Ηπειρωτών!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ