Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΣΑΠ: «Οι ποδοσφαιριστές των μικρότερων κατηγοριών δεν είναι άνθρωποι κατώτερου Θεού!»

Η «φωνή» των ποδοσφαιριστών για όσα συμβαίνουν στις μικρότερες κατηγορίες

Αντώνης Τσακαλέας

ΠΣΑΠ: «Οι ποδοσφαιριστές των μικρότερων κατηγοριών δεν είναι άνθρωποι κατώτερου Θεού!»

Με νέα ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΠ, αντιδρά στην άρνηση των λοιμωξιολόγων να εξαιρέσουν από την αναστολή, λογω κορωνοϊού, τις SL2 – FL. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια της επιστολής που στις 2 Νοεμβρίου έστειλε ο ΠΣΑΠ στους κύριους Κικίλια, Αυγενάκη, Χαρδαλιά, Μαυρωτά, αλλά και τις πολλές ανακοινώσεις μας (1, 2) όπου συνεχώς κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου, σε όλους τους αρμόδιους φορείς, για το μέλλον της Super League 2 και της Football League, έχουμε δυστυχώς να συμπληρώσουμε πολλά και δυσάρεστα.

Πριν λίγη ώρα, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η διοργανώτρια αρχή της Super League 2/Football League την οποία βαραίνει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη μεγάλη καθυστέρηση έναρξης των δυο επαγγελματικών κατηγοριών, ενημερωθήκαμε πως η επιτροπή λοιμωξιολόγων απάντησε αρνητικά στο αίτημά της, ώστε να υπάρξει η πολυπόθητη σέντρα στο πρωτάθλημα της SL2. Παρότι μάλιστα όλες οι ομάδες και μάλιστα εγγράφως συμφώνησαν πως θα τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο που τους ζητήθηκε, το οποίο μας έχει αποδείξει, μέσω της υλοποίησής του στη Super League 1, πως είναι αποτελεσματικό. Αυτό σημαίνει πως οι αθλητές θα συμπληρώσουν 10 ολόκληρους μήνες αγωνιστικής απραξίας.

Δυστυχώς διακρίνουμε πως δεν δίνεται η απαραίτητη βαρύτητα στις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος.

Κύριοι, κατανοούμε απόλυτα την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας και οι ποδοσφαιριστές έχουμε αποδείξει με πράξεις στο διάστημα της πανδημίας πως στηρίζουμε έμπρακτα το δημόσιο σύστημα υγείας, όμως η παραπάνω εξέλιξη θα βάλει στην «εντατική» εκατοντάδες εργαζόμενους συναδέλφους μας και όχι μόνο.

Το σκεπτικό της απόφασής σάς είναι πως δεν πρέπει να δοθεί το λάθος μήνυμα στην κοινωνία. Εμείς σας απαντάμε πως το λάθος, κατά τη γνώμη σας, μήνυμα μπορεί να μετατραπεί σε θετικό και αισιόδοξο προς όλους τους πολίτες που παραμένουν έγκλειστοι στα σπίτια τους, αφού μέσω της Δημόσιας Τηλεόρασης θα μπορούν να παρακολουθούν καθημερινά το αγαπημένο τους άθλημα, καθώς μία λύση θα ήταν να ορίζονται οι αγώνες μέσα στην εβδομάδα ώστε να συμπληρώνουν την δράση του Σαββατοκύριακου από την Super League 1.

Κύριοι, πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στα 2 επαγγελματικά πρωταθλήματα της πατρίδας μας που απασχολούν περισσότερους από 600 ποδοσφαιριστές, ώστε να μην απολέσουν την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν. Όλοι γνωρίζουμε πως στον αθλητισμό μια χαμένη χρονιά δεν μπορεί να αναπληρωθεί και θα επηρεαστεί το μέλλον τους.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη και σας θέτουμε όλους προ τον ευθυνών σας. Ήδη η Ελλάδα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ποδοσφαιρικά δακτυλοδεικτούμενη, αφού είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η δεύτερη τη τάξη επαγγελματική της κατηγορία, εξέλιξη που σε καμία περίπτωση δεν μας τιμά και θέλουμε να πιστεύουμε πως ούτε μας αντιπροσωπεύει.

Το κυριότερο όμως έγκειται στο γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές των μικρότερων κατηγοριών ούτε είναι και το σπουδαιότερο, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι κατώτερου Θεού.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαλτάκος: «Τελικός χωρίς κόσμο αν δε βελτιωθεί το Πανθεσσαλικό»

Η απόφαση μετά τη σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων πλευρών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου και του Θεόδωρου Καρυπίδη, πραγματοποιήθηκε η σημερινή σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ και μετά τις διάφορες διαφωνίες, για τον κόσμο, τον αριθμό των εισιτηρίων και την έδρα, ο πρόεδρος, Τάκης Μπαλτάκος, είπε:

«Έγινε σήμερα μία σύσκεψη, όπου συμμετείχαν ο κ.Μπέος, οι δύο διαγωνιζόμενες ΠΑΕ και φυσικά η ΕΠΟ. Σε αυτή τη σύσκεψη πήραμε μερικές αποφάσεις. Το πρώτο που πρέπει να πούμε, είναι ότι η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να τηρήσει την προκήρυξή της. Η προκήρυξη είναι σαφής, όταν μία ομάδα προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη και η άλλη από την Αθήνα, το γήπεδο διεξαγωγής είναι στον Βόλο. Σε αυτή την περίπτωση, αν οι ομάδες συμφωνήσουν σε κάτι άλλο, εμείς μπορούμε να τις ακούσουμε. Ο Άρης όμως είπε με σαφήνεια ότι δεν δέχεται να παίξει στο ΟΑΚΑ, οπότε η ΕΠΟ λέει το ίδιο πράγμα. Πάμε στον Βόλο όπως λέει η προκήρυξη. Στον Βόλο όμως, με βάση τον νέο όνομα, για να πάμε και να παίξουμε τελικό, να πληρούνται οι προϋποθέσεις που σήμερα δεν πληρούνται. Αυτό σημαίνει ότι αν οι προύποθέσεις αυτες δεν πληρούνται μέχρι κάποιο χρονικό σημείο εύλογο, που το βλέπω δύσκολο, ο αγώνας θα γίνει στον Βόλο κεκλεισμένων των θυρών, μόνο και μόνο επειδή με το νέο σύστημα, τις κάμερες και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια που απαιτούνται, δεν μπορεί το γήπεδο να φιλοξενήσει τελικό με κόσμο. 

Ο Παναθηναϊκός εξέφρασε επιφυλάξεις για τον κόσμο ακόμη κι αν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Ακόμη κι αν το γήπεδο είναι 100% έτοιμο με βάση τον νέο νόμο, ο Παναθηναϊκός εκφράζει επιφυλάξεις λόγω επεισοδίων που μπορεί να συμβούν. Ο Δήμαρχος του Βόλου, δέχεται να γίνει ο αγώνας στον Βόλο, με περίπου 11.000 φιλάθλους. Αλλά αυτό είναι κάτι θεωρητικό, δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Άρα σήμερα η απόφαση είναι ο τελικός του Κυπέλλου στον Βόλο χωρίς οπαδούς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπέος για τελικό Κυπέλλου και εισιτήρια

Ο αριθμός που ανέφερε ο δήμαρχος Βόλου και η διαφωνία Αλαφούζου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Αχιλλέας Μπέος βρέθηκε στη σημερινή σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ, με αφορμή τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού το Πανθεσσαλικό, βρίσκεται στη προκήρυξη της διοργάνωσης, από τη στιγμή που συμμετέχουν μία ομάδα από τη Βόρεια Ελλάδα και μία από τη Νότια.

Ο δήμαρχος Βόλου, ανέφερε βγαίνοντας από την αίθουσα… «Παραμένω στην ίδια προσέγγιση, αλλά με γνώμονα την ιστορία των δύο ομάδων, ότι στο παρελθόν δεν είχαν την ίδια αντιπαλότητα όπως Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ή Άρης-ΠΑΟΚ, είπαμε κάτω από προϋποθέσεις να έρθει ο κόσμος στον Βόλο. Και για τον Βόλο, την πόλη και για το ποδόσφαιρο, να υπάρξουν στο Πανθεσσαλικό 15.000 φίλαθλοι. Ο κ. Αλαφούζος ήταν αρνητικός γιατί ήταν λίγοι οι φίλαθλοι, ήθελε περισσότερα εισιτήρια. Τις αποφάσεις αυτές θα τις πάρει η ΕΠΟ με τις ομάδες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κεντρικό πρόσωπο ο Γιώργος Σαββίδης (pics)

Χαμόγελα ξανά για όλη την οικογένεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μία ημέρα μετά τα γενέθλια του Ιβάν Σαββίδη, ο γιος του, Γιώργος είναι αυτός που βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ο Γιώργος Σαββίδης γιορτάζει τα δικά του γενέθλια σήμερα και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε τις δικές της ευχές, μέσα από τα social media της, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται στον Γιώργο Σαββίδη υγεία, χαρές, ευτυχία και στιγμές μεγάλης υπερηφάνειας με τον ΠΑΟΚ!".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ