Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Να βρω τον εαυτό μου στην Πολωνία»

Συνέντευξη σε πολωνικό Μέσο παραχώρησε ο Γιάννης Μυστακίδης, ο οποίος έως το τέλος της σεζόν θα αγωνίζεται στην Γκόρνικ Ζάμπρζε ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ.

Στέργιος Αναστασιάδης

«Να βρω τον εαυτό μου στην Πολωνία»

«Νιώθω σαν στο σπίτι μου στη Γκόρνικ. Είμαι πολύ καλά προετοιμασμένος και έτοιμος να αγωνιστώ ακόμα κι από το πρώτο λεπτό. Το μόνο αρνητικό συγκριτικά με τη Θεσσαλονίκη, είναι ο καιρός, καθώς η θερμοκρασία εκεί ήταν στους 15 βαθμούς, ενώ όταν έφτασα εδώ, η θερμοκρασία ήταν κάτω από το μηδέν και παντού υπήρχε χιόνι.

Μάλιστα, οι συμπαίκτες μου μου είπαν ότι αυτός είναι σχετικά ήπιος καιρός, καθώς υπάρχουν μέρες που η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους -10, αλλά θα τρέχω περισσότερο στα γήπεδα και δεν θα κρυώνω τόσο, θα το συνηθίσω. Επίσης πρέπει να συνηθίσω και χωρίς τον ελληνικό Freddo, τον οποίο αγαπώ» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κατερινιώτης επιθετικός, που σε ότι αφορά τον δανεισμό του στον ΠΑΣ Γιάννινα, είπε: 

«Πέρασα τους προηγούμενους έξι μήνες στον ΠΑΣ Γιάννινα ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ. Δεν ήθελα όμως να μείνω εκεί, ήθελα να φύγω στο εξωτερικό, ενώ είχα προτάσεις από Πορτογαλία και Ισραήλ. Η απόφασή μου να έρθω στην Πολωνία δεν είναι βήμα πίσω για μένα, ενώ πριν υπογράψω το συμβόλαιό μου, μίλησα με τους Πρίγιοβιτς και Σφιντέρσκι, οι οποίοι μου εξήγησαν πως το πολωνικό είναι ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, το οποίο τα έχει όλα, γήπεδα, πολύ κόσμο και μεγάλη προβολή από τα ΜΜΕ.

Το Φθινόπωρο πέτυχα μόλις ένα γκολ. Η ομάδα έπαιζε αμυντικά και δε μπορούσα να βρω τον εαυτό μου σε μια τέτοια τακτική. Πριν έρθω στην Πολωνία, είδα κάποια βίντεο της Γκόρνικ και νομίζω το επιθετικό στυλ παιχνιδιού που εφαρμόζει ο προπονητής, μου ταιριάζει πολύ!».

Αναφορικά δε με το ότι αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ και ενώ ο Δικέφαλος είναι το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα, ο Μυστακίδης τόνισε: «Η Πολωνία είναι ένα πολύ καλό μέρος για μένα, στο οποίο θα έχω να πετύχω γκολ, να δώσω ασίστ και να δείξω πώς μπορώ να βοηθήσω. Η Γκόρνικ μου θυμίζει λίγο τον ΠΑΟΚ, άκουσα πως έχει τους καλύτερους οπαδούς στην Πολωνία».

Τέλος, για το κατά πόσο ο σοβαρός τραυματισμός που υπέστη στο πρόσφατο παρελθόν έχει επηρεάσει την εξέλιξή του, σημείωσε: «Εκείνη την περίοδο είχε αρκετές προτάσεις από το εξωτερικό, από τη Γερμανία, στην οποία έπαιζε και παλιότερα. Οι τραυματισμοί είναι μέρος της ζωής ενός αθλητή, πρέπει να συμβιβαστεί με αυτό. Τον προηγούμενο χρόνο προσπάθησα να βρω ρυθμό και είμαι βέβαιος ότι θα γίνεται καλύτερος με τον καιρό».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ