Connect with us

EURO 2020

«Man of the Match» ο Κρίστιαν Έρικσεν

Απίστευτη κίνηση από τους φιλάθλους

Θωμάς Παπάς

«Man of the Match» ο Κρίστιαν Έρικσεν

Το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν Έρικσεν, είναι κάτι που αναμφίβολα σημάδεψε τη σημερινή μέρα, τη διοργάνωση του Euro 2020, τη φετινή χρονιά κι όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Η αγωνία έφτασε στο κατακόρυφο για την κατάσταση της υγείας του παίκτη, καθώς τα πρώτα δείγματα δεν ήταν καθόλου μα καθόλου θετικά. Τελικά ο Έρικσεν συνήλθε, έφτασε στο νοσοκομείο και κατάφερε να επικοινωνήσει και με τους συμπαίκτες του.

Στο τέλος της ημέρας άκουσε και μία όμορφη είδηση, καθώς παρά το γεγονός πως η χώρα του ηττήθηκε με 0-1 από τη Φινλανδία, ο παίκτης της Ίντερ αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης. Οι φίλαθλοι απέδειξαν πως το ποδόσφαιρο ενώνει, το ποδόσφαιρο είναι σκεπτόμενο και πάνω απ’ όλα το ποδόσφαιρο θέλει κι αποπνέει υγεία.

ΣΧΟΛΙΑ

EURO 2020

Μπρέθγουεϊτ για Έρικσεν: «Νόμιζα ότι ήταν νεκρός»

Συγκλονίζουν τα όσα λέει ο Δανός ποδοσφαιριστής για τον συμπαίκτη του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μπορεί να έχει περάσει καιρός, ωστόσο κανείς δεν θα ξεχάσει τη στιγμή της κατάρρευσης του Κρίστιαν Έρικσεν στο Euro. Ειδικά οι παίκτες που ήταν στον αγωνιστικό χώρο τη στιγμή που έγινε το περιστατικό.

Ο συμπαίκτης του στην εθνική Δανίας, Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ, μίλησε για τη συγκλονιστική στιγμή της κατάρρευσης του Έρικσεν και ανέφερε πως εκείνη την ώρα είχε πιστέψει πως ο άσος της Ίντερ είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

«Έζησα μια από τις πιο χειρότερες καταστάσεις της ζωής μου. Αυτό που ήταν το πιο σημαντικό αθλητικό γεγονός στην ιστορία της Δανίας μετατράπηκε σε εφιάλτη. Ηταν μια στιγμή που κοίταξα τον Κρίστιαν Έρικσεν και νόμιζα ότι ήταν νεκρός. Αυτό που συνέβη εκείνη τη νύχτα ήταν σοκ για πολλούς ανθρώπους.

Όταν τον είδα άρχισα να προσεύχομαι πολύ. Ένιωσα ότι ήταν το μόνο πράγμα που μπορούσα να κάνω εκείνη τη στιγμή. Ολοι οι γιατροί ήταν από πάνω του. Ευτυχώς είχαμε αίσιο τέλος και ο Κρίστιαν είναι μια χαρά στην υγεία του. Ηταν το μόνο που θέλαμε», ανέφερε ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EURO 2020

Σφιντέρσκι: «Φανταστική εμπειρία»

Ο Πολωνός επιθετικός δεν ξεχνάει την παρουσία του στο EURO

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για τις εμπειρίες του με τη φανέλα της εθνικής Πολωνίας στο φετινό EURO, τα όνειρα του με το εθνόσημο, αλλά και τις πρώτες στιγμές ως διεθνής, μίλησε ο Κάρολ Σφιντέρσκι.

Αρχικά, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της εθνικής Πολωνίας λέγοντας:

«Παίξαμε με την Ανδόρα. Ήταν μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή για μένα, γιατί κατάφερα να σκοράρω στα γενέθλια του παππού μου, ο οποίος με πήγε στις ακαδημίες της Ράβιτζ. Αξίζει να ζεις για τέτοιες στιγμές».

Για το γκολ στο ντεμπούτο του:

«Σίγουρα, το γκολ που σημείωσα στο ντεμπούτο είναι ένας εξαιρετικός λόγος για να είσαι ευτυχισμένος. Για αυτό δούλεψα από μικρή ηλικία. Χαίρομαι που ήρθε επιτέλους αυτή η στιγμή. Έχω μια ευκαιρία στην εθνική ομάδα, σημείωσα ένα γκολ και θα μείνει μαζί μου για το υπόλοιπο της ζωής μου!».

Τέλος, για την παρουσία του στο EURO και την επόμενη μέρα:

«Ήταν καταπληκτική στιγμή. Είναι μια φανταστική εμπειρία να φοράς την φανέλα της Εθνικής. Είναι κρίμα που δεν πήγαν όλα όπως θέλαμε, αλλά δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Ελπίζω να εκπροσωπήσω την Πολωνία περισσότερες από μία φορές σε τέτοια τουρνουά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς που πίστεψαν σε εμάς και εξακολουθούν να πιστεύουν σε εμάς».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EURO 2020

Νέα ρατσιστική επίθεση για Ράσφορντ, Σάντσο και Σάκα

Η κατάσταση στην Αγγλία δείχνει να ξεφεύγει με αφορμή τα χαμένα πέναλτι στον τελικό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι ρατσιστικές αντιδράσεις στην Αγγλία για τα χαμένα πέναλτι στον τελικό του EURO 2020 με την Ιταλία δεν σταματούν, μία εβδομάδα μετά το παιχνίδι στο Λονδίνο. Αυτή τη φορά, ο χώρος εκτόνωσης των άρρωστων μυαλών στην Μεγάλη Βρετανία, ήταν ένας τοίχος που ήταν βαμένος με τις φανέλες των τριών παικτών, ώστε να τους στηρίξουν μετά τις αποδοκιμασίες για τα χαμένα πέναλτι στον τελικό του EURO 2020.

Σήμερα το πρωί, οι υπεύθυνοι του Arthur Wharton Foundation που είχαν κάνει τα αποκαλυπτήρια της τοιχογραφίας μία ημέρα νωρίτερα, αντίκρισαν το εμετικό σχόλιο των ρατσιστών κάτω από τους αριθμούς των τριών παικτών, το οποίο έγραφε: «Δεν συντασσόμαστε με τα τρία μαύρα λιοντάρια».

Μάλιστα, το ρατσιστικό παραλλήρημα πήρε ακόμη μεγαλύτερη έκταση καθώς σε άλλο σημείο του τοίχου, οι δράστες έγραψαν κάτω από το σήμα της εθνικής Αγγλίας πως «Αν ο τρέχων δείκτης των μη-λευκών μεταναστών συνεχιστεί, οι λευκοί Βρετανοί θα είναι μειονότητα μέχρι το 2060»!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ