Connect with us

ΕΥΡΩΠΗ

Ακύρωσε τις ποινές για τους ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Super League η UEFA

Ούτε γάτα, ούτε ζημιά για τους συλλόγους, που ενεπλάκησαν

Θωμάς Παπάς

Ακύρωσε τις ποινές για τους ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Super League η UEFA

Η UEFA, αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις πειθαρχικές διαδικασίες, που έχουν ήδη ανασταλεί, εναντίον των 12 «ανταρτών» συλλόγων που συμμετείχαν στην επιχείρηση δημιουργίας της ευρωπαϊκής Super League, σύμφωνα με απόφαση της Δικαιοσύνης της Μαδρίτης, όπως ανακοινώθηκε σχετικά.

«Οι πειθαρχικές κυρώσεις σε σχέση με το σχέδιο «Super League». κηρύσσονται άκυρες, χωρίς καμία προκατάληψη, σαν να μην είχε αρχίσει ποτέ η διαδικασία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της UEFA.

Αυτή η απόφαση, αφορά τόσο τους εννέα συλλόγους που είχαν αποχωρήσει επίσημα από το πρόγραμμα της Super League (Τότεναμ, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ιντερ και Μίλαν), όσο και τους εναπομείναντες τρεις «αντάρτες» που επέμεναν στην δημιουργία της Super League (Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα), τους οποίους η UEFA απείλησε να αποκλείσει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στις 7 Μαΐου, η UEFA ανακοίνωσε κυρώσεις, κυρίως οικονομικές, κατά των εννέα συλλόγων, οι οποίοι είχαν αποσυρθεί, με τους οποίους είχε δηλώσει ότι είχαν καταλήξει σε συμφωνία, μετά την απολογία τους και την αναγνώριση του «λάθους» τους.

Εμπορικό δικαστήριο της Μαδρίτης την 1η Ιουλίου ζήτησε από την UEFA να «ακυρώσει» αυτό που θεωρούσε ως «συγκαλυμμένη κύρωση», εναντίον αυτών των εννέα ποδοσφαιρικών συλλόγων.

Μεταξύ των «μέτρων αποκατάστασης» που έγιναν αποδεκτά από αυτούς τους εννέα συλλόγους και τελικά εγκαταλείφθηκαν, ήταν η κατάσχεση του 5% των εσόδων τους από την UEFA για μία σεζόν, μια «παγκόσμια» δωρεά 15 εκατομμυρίων ευρώ στο «κοινοτικό τοπικό» ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ή πρόστιμο 100 εκατομμυρίων ευρώ εάν επιδιώξουν ποτέ να συμμετάσχουν σε μία «μη εξουσιοδοτημένη» διοργάνωση.

Ο δικαστής της Μαδρίτης, είχε επίσης καλέσει την UEFA να ακυρώσει τις πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους, οι οποίες είχαν  ανασταλεί μέχρι νεοτέρας από τις 9 Ιουνίου από τον ευρωπαϊκό οργανισμό, θεωρώντας ότι «επρόκειτο για κατάφωρη παράβλεψη», της δικής του απόφασης τον περασμένο Απρίλιο, που απαγόρευε τις κυρώσεις.

Η UEFA, μέσω του προέδρου της, Αλεξάντερ Τσέφεριν, απείλησε την Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα και την Γιουβέντους, με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Η Μπριζ και το 51,8% εκτός έδρας

Τι κάνει η αντίπαλος του ΠΑΟΚ μακριά από το «Γιαν Μπρέιντελ»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για τον επαναληπτικό προημιτελικό με την Κλαμπ Μπριζ, στα πλαίσια του Europa Conference League, με την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να θέλει να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0.

Η βελγική ομάδα με τη σειρά της, ετοιμάζεται για το 28ο εκτός έδρας παιχνίδι κατά την φετινή αγωνιστική περίοδο και το PAOK24 συλλέγει και σας παρουσιάζει τι κάνει η Μπριζ μακριά από το «Γιαν Μπρέιντελ», αλλά και σε συνάρτηση με αυτό.

Στα -έως τώρα- 27 της παιχνίδια, η Κλαμπ Μπριζ διατηρεί ποσοστό νικών που αγγίζει το 52% (51,8), έχοντας φύγει σε 14 περιπτώσεις με το διπλό από την έδρα του αντιπάλου. Οι ήττες της είναι 9, κάτι που μεταφράζεται στο 33,3% και οι ισοπαλίες της 4, δηλαδή 14,8% του συνόλου των αγώνων της. Σαφώς μειωμένες οι επιδόσεις της, όταν για παράδειγμα στο «Γιαν Μπρέιντελ» μετρά μόλις μια ήττα σε 27 ματς (3,7%). Οι νίκες της είναι 18, γεγονός που την φέρνει στο 66,6%. Οι ισοπαλίες της 8, δηλαδή 29,6%.

Όσο αφορά τα σκορ, είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως από τις 9 εκτός έδρας ήττες, οι 6 έχουν σημειωθεί με σκορ 2-1. Άλλες δυο με 1-0 και μόλις μια με δυο γκολ διαφορά, αυτή με 2-0 από την Ουνιόζ Σεν Ζιλουάζ. Επομένως μιλάμε για μια ομάδα που δεν αφήνει να πάρει έκταση το εις βάρος της σκορ, ακόμη και σε κακές βραδιές.

Στο Conference έχει ηττηθεί δυο φορές μακριά από το Βέλγιο. Στο δεύτερο προκριματικό, με την Άαρχους να επικρατεί με 1-0 έχοντας προηγηθεί η νίκη της Μπριζ με 3-0 στον πρώτο αγώνα. Και στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των "16", με 2-1 από τη Μόλντε, σκορ που ανέτρεψε στον επαναληπτικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Επιστολή του Αγγελούδη στον Τσέφεριν!

Οι καταγγελίες, η δέσμευση και η απαίτηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Επιστολή στον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, απέστειλε σήμερα το απόγευμα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην Μπριζ με υπεύθυνη την Αστυνομία του Βελγίου!

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης καυτηριάζει και καταγγέλει τη στάση των βελγικών αρχών, οι οποίες, όπως αναφέρει, "επιτέθηκαν σε οικογενειάρχες, μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, αλλά και του δημοτικού συμβουλίου, συλλαμβάνοντας και αφήνοντας εκτός αγώνα ανθρώπους που είχαν νόμιμο δικαίωμα.

"Για εμάς στον Δήμο Θεσσαλονίκης, η ασφάλεια των οπαδών της Club Brugge που θα επισκεφθούν αυτές τις μέρες την πόλη μας, είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Μέλημά μας είναι να εκτονώνουμε και να επιλύουμε προβλήματα, αντί να δημιουργούμε μεγαλύτερα.
Θα θέλαμε ωστόσο να σας εφιστήσουμε την προσοχή, να ζητήσετε και να αξιολογήσετε προσεκτικά τις καταγγελίες των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ευκαιρία γιορτής και ανταλλαγής εμπειριών και όχι οι φίλαθλοι εκ προοιμίου εγκληματίες. Θεωρούμε αυτονόητο πως θα πράξετε τα δέοντα προκειμένου να αποδοθούν ΕΥΘΥΝΕΣ, για όσα διαδραματίστηκαν στο Βέλγιο, εις βάρος των φιλάθλων του ΠΑΟΚ", καταλήγει η επιστολή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

UEFA: Πειθαρχική έρευνα για τα επεισόδια στο Μπριζ!

Έφερε αποτέλεσμα σε πρώτη φάση το διάβημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στον διορισμό ειδικού ερευνητή, προκειμένου να διεξάγει πειθαρχική έρευνα για τα όσα έλαβαν χώρα την Πέμπτη στο Μπριζ, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ Κλαμπ Μπριζ και ΠΑΟΚ, προχώρησε η UEFA, σε συνέχεια του διαβήματος που της απέστειλε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

«Σε σχέση με τον αγώνα των προημιτελικών του UEFA Europa Conference League 2023/2024 μεταξύ της Κλαμπ Μπριζ και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που διεξήχθη στις 11 Απριλίου 2024 στο Μπριζ του Βελγίου, ορίστηκε Επιθεωρητής Δεοντολογίας και Πειθαρχικής της UEFA για τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας σχετικά με εικαζόμενα πειθαρχικά περιστατικά. Πληροφορίες για αυτό το θέμα θα είναι διαθέσιμες σε εύθετο χρόνο» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ