Connect with us

ΕΥΡΩΠΗ

Σλόβαν Μπρατισλάβας, τα δυνατά της σημεία

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ την Πέμπτη θέλει προσοχή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τρομάζει.

PAOK24

Σλόβαν Μπρατισλάβας, τα δυνατά της σημεία

Ο Δικέφαλος του Βορρά δίνει την Πέμπτη τον πρώτο του εντός έδρας αγώνα για τους ομίλους του Conference League εναντίον της Σλόβαν Μπρατισλάβας και έχει ως στόχο να διπλασιάσει τις νίκες του αφήνοντας στο μηδέν την προσεχή αντίπαλό του.

Οι Σλοβάκοι μπορεί να μην αποτελούν σε καμία περίπτωση φόβητρο, αλλά πρόκειται για μία καλά οργανωμένη ομάδα, κυρίως αμυντικά, αλλά και με σωστή και γρήγορη επιθετική μετάβαση που πρέπει να προσεχθεί.

Η Σλόβαν βρίσκεται στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημά της με 20 βαθμούς σε 9 αγωνιστικές,, έχοντας πετύχει 20 γκολ και ενώ έχει δεχθεί 7. Η νίκη που πέτυχε την Κυριακή εναντίον της Σένιτσα με 0-3, ήταν η πρώτη μετά από 3 ανεπιτυχή αποτελέσματα στα οποία μετρούσαν μία ήττα και 2 ισοπαλίες.

Ο πιο γνωστός παίκτης της Σλόβαν στο ελληνικό κοινό είναι ο πρώην εξτρέμ του Ολυμπιακού Βλάντιμιρ Βάις, με τον διεθνή Σλοβάκο να έχει αγωνιστεί φέτος 13 φορές και να έχει σκοράρει 3 τέρματα. Η συμμετοχή του Βάις στον αγώνα της Τούμπας είναι εξαιρετικά αμφίβολη λόγω του τραυματισμού που αντιμετωπίζει.

Στην επίθεση προσοχή χρειάζεται να δείξει ο ΠΑΟΚ τόσο στον Σλοβάκο επιθετικό Σάμουελ Μρας, που στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας του πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ, όσο και στον Νιγηριανό Εζεκιέλ Χέντι που σε 18 συμμετοχές έχει σκοράρει 8 φορές.

Στο χώρο του κέντρου η φιγούρα που ξεχωρίζει είναι ο πολύπειρος και αρχηγός της εθνικής Γεωργίας Γιάμπα Κανκάβα. Πρόκειται ίσως για τον ποδοσφαιριστή με τις περισσότερες παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο στο ρόστερ της Σλόβαν. Έχει αγωνιστεί στα 17 από τα 18 επίσημα παιχνίδια που έχουν δώσει σε όλες τις διοργανώσεις. Συμπαραστάτη δίπλα του έχει τον Ολλανδό μέσο Ζοέρι Ντε Καμπς, έναν παίκτη που αγωνίζεται από το 2016 στη Σλόβαν με γεμάτες χρονιές στο ενεργητικό του

Στην άμυνα ο προπονητής της ομάδας Βλάντιμιρ Βάις βασίζεται κυρίως στην εμπειρία του αρχηγού του Βασίλι Μποζίκοφ που αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός, αλλά και στις ικανότητες του αριστερού μπακ Βέρνον Ντε Μάρκο που συμμετέχει και στην επιθετική ανάπτυξη της Σλόβαν.

Θυμίζουμε ότι πριν ένα μήνα οι Σλοβάκοι έπαιξαν και αποκλείστηκαν από τον Ολυμπιακό για τα πλέι οφ του Europa Legue.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βαγγέλης Πάνος

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ζητά 120 εκ. Ευρώ για τον Γιόκερες

Τον απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι έναντι 17 εκ. Ευρώ…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Αρσεναλ θέλει το καλοκαίρι να βρει περισσότερες λύσεις στην επίθεση και φέρεται διατεθειμένη να πληρώσει μεγάλο ποσό για να αποκτήσει τον Βίκτορ Γκιοκέρες από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Και η Τσέλσι εξετάζει την περίπτωση του, αν τελικά δεν καταφέρει να πάρει τον Βίκτορ Οσίμεν από τη Νάπολι, καθώς τον διεκδικεί και η Παρί Σεν Ζερμέν, που τον θέλει στη θέση του Κιλιάν Μπαπέ.

Η διοίκηση όμως της ομάδα της Λισαβόνας αιφνιδίασε αρνητικά τον αθλητικό διευθυντή της Αρσεναλ, Εντου, που χτύπησε την πόρτα της για τον Γκιοκέρες, καθώς ζήτησε 120 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει τα δικαιώματα του, όπως σχετικά αποκάλυψε η αθλητική εφημερίδα της Λισαβόνας «Record». Να σημειωθεί πως τα «λιοντάρια» τον είχαν αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι από την Κόβεντρι με μόλις 17 εκατ. ευρώ, και η Ιπσουιτς από την Μπράιτον έναντι 1,5 εκ. Ευρώ το 2021...

Ο 24χρονος Σουηδός διεθνής φορ κάνει θραύση στην Πορτογαλία, καθώς φέτος έχει 22 γκολ και 10 ασίστ σε 24 παιχνίδια της Primeira Liga. Ο Μίκελ Αρτέτα έχει ξεχωρίζει τον διεθνή άσο και έχει εισηγηθεί την απόκτηση του, την οποία διεκδικούν ακόμη αρκετές ομάδες, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν κάποια από αυτές αποφασίσουν τελικά να βγάλουν αυτό το τεράστιο ποσό από τα ταμεία τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Απαλλαγή Ατσέρμπι από τις κατηγορίες για ρατσισμό

Επιστρέφει στη δράση ο 35χρονος Ιταλός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αθλητικός δικαστής, Γκεράρντο Μαστραντρέα, αποφάσισε την απαλλαγή του Φραντσέσκο Ατσέρμπι από τις κατηγορίες για ρατσισμό.
Ο αμυντικός της Ίντερ αθωώθηκε λόγω ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με την υπόθεση στην οποία ενεπλάκη από τον αμυντικό της Νάπολι, Ζουάν Ζεσούς, ο οποίος είχε παραπονεθεί ότι είχε δεχτεί προσβολές. Από τις έρευνες-όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ιταλικής εφημερίδας Gazzetta dello Sport- δεν προέκυψε άλλο αποδεικτικό υλικό πέραν της κατάθεσης του Βραζιλιάνου. Για το λόγο αυτό, στον 35χρονο δεν επιβλήθηκε ούτε τιμωρία ούτε αποκλεισμός και θα είναι στην αποστολή για τον αγώνα με την Έμπολι τη Δευτέρα 1 Απριλίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

UEFA: Παρών ο Γκαγκάτσης στην παρουσίαση νέου format

Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλάζουν από την επόμενη σεζόν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, αλλά και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Τζόρτζιο Μαρκέτι, βρέθηκαν σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να παρουσιάσουν σε εκπροσώπους ομάδων και ΜΜΕ, το νέο τρόπο διεξαγωγής των ευρωπαϊκών διοργανώσεων από την ερχόμενη σεζόν.

Από πλευράς ΠΑΟΚ, το «παρών» στη συγκεκριμένη εκδήλωση, έδωσε ο αντιπρόεδρος, Μάκης Γκαγκάτσης, ενώ φυσικά παρόντες ήταν και εκπρόσωποι άλλων ομάδων, καθώς και ο πρόεδρος της Stoiximan Super League, Μηνάς Λυσάνδρου.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τη σεζόν 2024-2025 και αυξάνονται αρκετά τα έσοδα των ομάδων που συμμετέχουν και προχωρούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ