Connect with us

ΕΥΡΩΠΗ

Η σταθερότητα του Πασχαλάκη και η τρικυμία της άμυνας (vid)

H απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στην ισοπαλία με την Σλόβαν στην Τούμπα

Ηλίας Καπράλος

Η σταθερότητα του Πασχαλάκη και η τρικυμία της άμυνας (vid)

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει την Σλόβαν και να αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα πρόκριση, αλλά κράτησε και πάλι το +3 από την Σλόβαν και περιμένει τα επόμενα παιχνίδια για να πετύχει τον στόχο της πρόκρισης και τον δεύτερο στόχο της πρωτιάς. Σε έναν αγώνα που ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε και είχε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, προδόθηκε από την αμυντική αδράνεια που έφερε την ισοφάριση, ενώ δεν είχε και την ένταση στη δημιουργία για να σπάσει την αμυντική διάταξη της Σλόβαν που κράτησε εν τέλει το 1-1.

Και πάλι στους κορυφαίους ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης με επεμβάσεις που κράτησαν τον ΠΑΟΚ, ενώ παρά την ασίστ ο Λούκας Τέιλορ ήταν από τους αδύναμους κρίκους της ομάδας, όπως και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο που φάνηκε να μην πιστεύουν και οι ίδιοι στον εαυτό τους.

Αναλυτικά η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ:

Πασχαλάκης: Διανύει μία φανταστική περίοδο. Κατάφερε να αποκρούσει όλες τις φάσεις που δημιούργησε η Σλόβαν, εκτός από το γκολ που και πάλι μπήκε μετά από την πρώτη δική του επέμβαση. Ήταν καλός με την μπάλα στα πόδια, είχε σωστές εξόδους και έδειξε ότι μπορεί να δώσει νίκες και βαθμούς εάν υποστηρίζεται από την υπόλοιπη άμυνα.

Σίντκλεϊ: Και σήμερα η απόδοση του ήταν ικανοποιητική. Δεν πήρε σχεδόν κανένα ρίσκο και αμυντικά ήταν σταθερός από την πλευρά του. Είχε κάποια ανεβάσματα, αλλά από ότι φαίνεται με τον Μιτρίτσα ακόμα δεν έχει βρει τις συνεργασίες που πρέπει για να βγάλει τις επελάσεις που έχει κάνει σε άλλα παιχνίδια.

Μιχαηλίδης: Δεν ήταν καλός σήμερα. Πολλά λάθη με την μπάλα στα πόδια και στις μεγάλες μπαλιές. Πολλές λάθος εκτιμήσεις σε κινήσεις αντιπάλων και το βασικό ότι δεν ήταν σταθερός σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Το γεγονός ότι πολλές φορές και σήμερα έδιωξε την μπάλα πλάγιο, ενώ είχε καθαρή πάσα στον Πασχαλάκη, δείχνει ότι και ο ίδιος φοβάται το λάθος.

Μιχάι: Και αυτός σήμερα ήταν σε κακή μέρα και ταλαιπωρήθηκε από τον Χέντι σε μεγάλο βαθμό. Στη φάση του γκολ χάνει την μονομαχία και μετά δεν μπορεί να ακολουθήσει τον Χέντι, στην επόμενη φάση πάει χαλαρός στο μαρκάρισμα και η Σλόβαν βγάζει και πάλι τετ α τετ, ενώ και στο δεύτερο ημίχρονο έμεινε μόνο στο να διώχνει την μπάλα χωρίς ρίσκο.

Τέιλορ: Είχε μία ασίστ και κάποιες καλές επελάσεις από τα δεξιά, αλλά αποτελούσε τον μεγαλύτερο κίνδυνο του ΠΑΟΚ. Στη φάση του γκολ δεν ακολουθεί τον αντίπαλο που σκοράρει, ενώ στα μαρκαρίσματα του έδειξε τέτοια αδυναμία που η Σλόβαν έπαιζε μόνο από την πλευρά του σε όλο το παιχνίδι. Ακόμα και στις πάσες του σε φάση άμυνας είχε λάθη που στοίχισαν κατοχές στην ομάδα και έδινε ευκαιρίες στον αντίπαλο.

Σβαμπ: Και πάλι στο κέντρο ήταν εκείνος που έδινε τον ρυθμό στην ομάδα. Είχε κλεψίματα, μοίρασε σωστά το παιχνίδι, αλλά φάνηκε ότι δεν είχε ανάσες. Δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά 1-2 φάσεις μέσα στην περιοχή και αυτό είναι ένα ακόμα δείγμα της κούρασης του, κάτι που φάνηκε και στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Εσίτι: Όπως από την αρχή της χρονιάς, έτσι και σήμερα ήταν θετικός, ορεξάτος και χρήσιμος για την ομάδα. Αμυντικά κάλυψε όσο μπορούσε τους συμπαίκτες του και τα λάθη τους. Κράτησε μπάλα ειδικά όταν κουράστηκε ο Σβαμπ, ενώ είχε και μερικές σωστές ενέργειες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, κάτι που δείχνει ότι αυτός βελτιώνεται μέσα από την προπόνηση και τη συνεργασία.

Μιτρίτσα: Πολύ κακός σε ακόμα ένα παιχνίδι ο Ρουμάνος. Καμία ενέργεια συνδυαστικού ποδοσφαίρου, καμία τελική στην εστία, καμία προσπάθεια που να βοηθήσει την ομάδα. Έμεινε μόνο σε ημιτελείς ατομικές ενέργειες στα όρια της υπερβολής. Θα μπορούσε να είχε αντικατασταθεί και νωρίτερα.

Ντόουγκλας Αουγκούστο: Ξεκίνησε δυναμικά όπως και στον αγώνα με την ΑΕΚ, αλλά δεν μπόρεσε να προσφέρει τα ίδια πράγματα. Πίεσε, αλλά δεν έκλεψε μπάλες, δεν είχε τις πάσες που έπρεπε να περάσει στην επίθεση και δεν ήταν τόσο κοντά στον Άκπομ για να φέρει ένα παίκτη παραπάνω κοντά στην περιοχή των Σλοβάκων.

Αντρίγια Ζίβκοβιτς: Έβγαλε 90λεπτο μετά από καιρό. Είχε διάθεση, καλές συνεργασίες όταν ανέβαινε ο Τέιλορ, πίεσε τον αντίπαλο και είχε κλεψίματα, παρόλα αυτά του έλειπε η σωστή δημιουργία και οι σωστές αποφάσεις στην επίθεση. Χαρακτηριστικό ήταν ο εκνευρισμός του που βγήκε στον ίδιο από τις λάθος ενέργειες του στο κρίσιμο τελευταίο τρίτο της επίθεσης.

Άκπομ: Πάλεψε, κέρδισε μονομαχίες, σκόραρε, αλλά και πάλι φάνηκε να του λείπει κάτι, ειδικότερα εκτός περιοχής. Σίγουρα το γκολ του δίνει πόντους, αλλά πέραν 2 φάσεων δεν μπόρεσε να φανεί ενοχλητικός στους αντίπαλους αμυντικούς της Σλόβαν, πόσο δε άλλωστε και να φτιάξει περισσότερες φάσεις.

Μπίσεσβαρ: Μπήκε για να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα, αλλά δεν το κατάφερε. Η Σλόβαν έκλεισε κάθε χώρο για τον ίδιο και αυτός δεν μπόρεσε ούτε να μπει στην περιοχή, αλλά ούτε και να πλαγιοκοπήσει από τα αριστερά. Έδειξε λίγο βαρύς, ίσως από τους συνεχόμενους αγώνες.

Κούρτιτς: Και αυτός μπήκε σαν αλλαγή, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο από την κατάσταση που υπήρχε στο γήπεδο πριν την είσοδό του. Μπορεί αμυντικά να έκοψε κάποιες ενέργειες των αντιπάλων, αλλά επιθετικά δεν μπόρεσε ούτε να πλησιάσει την περιοχή του Τσόβαν.

Βιεϊρίνια: Επιστροφή μετά από καιρό για τον αρχηγό που έδειξε περισσότερο τακτικά στοιχεία, παρά κάποια επιθετική ενέργεια. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ ήταν ασύνδετος στα τελευταία λεπτά και έτσι δεν μπόρεσε να βοηθήσει και ιδιαίτερα.

Κωνσταντέλιας και Σφιντέρσκι μπήκαν στο 75ο λεπτό, δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την απόδοση και τον ρυθμό της ομάδας, αλλά δεν μπορούν και να κριθούν για μόλις 15 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ζητά 120 εκ. Ευρώ για τον Γιόκερες

Τον απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι έναντι 17 εκ. Ευρώ…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Αρσεναλ θέλει το καλοκαίρι να βρει περισσότερες λύσεις στην επίθεση και φέρεται διατεθειμένη να πληρώσει μεγάλο ποσό για να αποκτήσει τον Βίκτορ Γκιοκέρες από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Και η Τσέλσι εξετάζει την περίπτωση του, αν τελικά δεν καταφέρει να πάρει τον Βίκτορ Οσίμεν από τη Νάπολι, καθώς τον διεκδικεί και η Παρί Σεν Ζερμέν, που τον θέλει στη θέση του Κιλιάν Μπαπέ.

Η διοίκηση όμως της ομάδα της Λισαβόνας αιφνιδίασε αρνητικά τον αθλητικό διευθυντή της Αρσεναλ, Εντου, που χτύπησε την πόρτα της για τον Γκιοκέρες, καθώς ζήτησε 120 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει τα δικαιώματα του, όπως σχετικά αποκάλυψε η αθλητική εφημερίδα της Λισαβόνας «Record». Να σημειωθεί πως τα «λιοντάρια» τον είχαν αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι από την Κόβεντρι με μόλις 17 εκατ. ευρώ, και η Ιπσουιτς από την Μπράιτον έναντι 1,5 εκ. Ευρώ το 2021...

Ο 24χρονος Σουηδός διεθνής φορ κάνει θραύση στην Πορτογαλία, καθώς φέτος έχει 22 γκολ και 10 ασίστ σε 24 παιχνίδια της Primeira Liga. Ο Μίκελ Αρτέτα έχει ξεχωρίζει τον διεθνή άσο και έχει εισηγηθεί την απόκτηση του, την οποία διεκδικούν ακόμη αρκετές ομάδες, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν κάποια από αυτές αποφασίσουν τελικά να βγάλουν αυτό το τεράστιο ποσό από τα ταμεία τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Απαλλαγή Ατσέρμπι από τις κατηγορίες για ρατσισμό

Επιστρέφει στη δράση ο 35χρονος Ιταλός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αθλητικός δικαστής, Γκεράρντο Μαστραντρέα, αποφάσισε την απαλλαγή του Φραντσέσκο Ατσέρμπι από τις κατηγορίες για ρατσισμό.
Ο αμυντικός της Ίντερ αθωώθηκε λόγω ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με την υπόθεση στην οποία ενεπλάκη από τον αμυντικό της Νάπολι, Ζουάν Ζεσούς, ο οποίος είχε παραπονεθεί ότι είχε δεχτεί προσβολές. Από τις έρευνες-όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ιταλικής εφημερίδας Gazzetta dello Sport- δεν προέκυψε άλλο αποδεικτικό υλικό πέραν της κατάθεσης του Βραζιλιάνου. Για το λόγο αυτό, στον 35χρονο δεν επιβλήθηκε ούτε τιμωρία ούτε αποκλεισμός και θα είναι στην αποστολή για τον αγώνα με την Έμπολι τη Δευτέρα 1 Απριλίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

UEFA: Παρών ο Γκαγκάτσης στην παρουσίαση νέου format

Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλάζουν από την επόμενη σεζόν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, αλλά και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Τζόρτζιο Μαρκέτι, βρέθηκαν σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να παρουσιάσουν σε εκπροσώπους ομάδων και ΜΜΕ, το νέο τρόπο διεξαγωγής των ευρωπαϊκών διοργανώσεων από την ερχόμενη σεζόν.

Από πλευράς ΠΑΟΚ, το «παρών» στη συγκεκριμένη εκδήλωση, έδωσε ο αντιπρόεδρος, Μάκης Γκαγκάτσης, ενώ φυσικά παρόντες ήταν και εκπρόσωποι άλλων ομάδων, καθώς και ο πρόεδρος της Stoiximan Super League, Μηνάς Λυσάνδρου.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τη σεζόν 2024-2025 και αυξάνονται αρκετά τα έσοδα των ομάδων που συμμετέχουν και προχωρούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ