Connect with us

ΕΥΡΩΠΗ

Ο Ράνγκνικ φέρνει προπονητή και ψυχολόγο στη Γιουνάιτεντ

Οι κινήσεις του Γερμανού

PAOK24

Ο Ράνγκνικ φέρνει προπονητή και ψυχολόγο στη Γιουνάιτεντ

Ο προσωρινός τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ραλφ Ράνγκνικ, δήλωσε σήμερα ότι έχει αποφασίσει να φέρει στο σύλλογο της Premier League δύο πρώην στελέχη συλλόγων ιδιοκτησίας της Red Bull, προκειμένου να τον βοηθήσουν στο ρόλο του στους «κόκκινους διαβόλους». Ο ένας είναι ο Αμερικανός τεχνικός, Κρις Άρμας, ο οποίος στο παρελθόν κάθησε στον πάγκο των Ρεντ Μπουλς της Νέας Υόρκης και θα ενταχθεί στη Γιουνάιτεντ ως βοηθός προπονητή, ενώ ο δεύτερος είναι ο Γερμανός αθλητικός ψυχολόγος, Σάσα Λένζε. Ο Ράνγκνικ, ο οποίος θα έχει τα «ηνία» των «κόκκινων διαβόλων» έως το τέλος της σεζόν και στο παρελθόν ήταν παγκόσμιος επικεφαλής ποδοσφαίρου για τη Red Bull, άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα γίνουν πολλές ακόμη προσθήκες στο επιτελείο του.

«Δεν θα είναι τόσες πολλές. Ως τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι με το επιτελείο που γνώρισα την περασμένη εβδομάδα, μου έδωσαν πολλή βοήθεια τις τελευταίες ημέρες στην προετοιμασία για τον αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας» είπε ο 63χρονος Γερμανός και συνέχισε: «Έχουμε αποφασίσει να φέρουμε έναν αθλητικό ψυχολόγο με τον Σάσα Λένζε, είναι από τη Γερμανία, ένας πρώην παίκτης Β΄ κατηγορίας. Έχω δουλέψει μαζί του για τρία χρόνια, συνεργάστηκα μαζί του στη Λειψία. Θα παρουσιαστεί στην ομάδα μόλις αποκτήσει βίζα και άδεια εργασίας, επομένως ελπίζω ότι θα τον έχουμε μαζί μας είτε αύριο (σ.σ. στον αγώνα με τη Γιουνγκ Μπόις στο «Ολντ Τράφορντ» για την τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου του Champions League) είτε την Πέμπτη».

Ο Ράνγκνικ τόνισε ότι είναι «απόλυτα λογικό» να έχει έναν αθλητικό ψυχολόγο στο επιτελείο του. «Εάν έχεις ειδικούς προπονητές για τους τερματοφύλακες, για φυσική αγωγή, ακόμη και για τους επιθετικούς, θα πρέπει επίσης να έχεις έναν ειδικό για το μυαλό» πρόσθεσε ανάμεσα σε άλλα, για να συμπληρώσει: «Για μένα σημασία έχει να βοηθήσει τους παίκτες, το μυαλό θα πρέπει να βοηθήσει το σώμα και όχι να εργαστεί εναντίον του. Οι παίκτες και ακόμη και το προπονητικό επιτελείο θα πρέπει να σκέφτονται με το σωστό τρόπο».

Σε ό,τι αφορά την αναμέτρηση με τη Γιουνγκ Μπόις, η οποία είναι βαθμολογικά αδιάφορη για τη Γιουνάιτεντ, η οποία έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο, ο Ράνγκνικ προανήγγειλε ότι θα κάνει αρκετές αλλαγές. Μάλιστα, ο Γερμανός είπε ότι ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας, Ντιν Χέντερσον, θα συμπεριληφθεί στο αρχικό σχήμα, όπως και ο Ολλανδός μέσος, Ντόνι φαν ντε Μπεκ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ένας πρώην του ΠΑΟΚ στο δρόμο του Ολυμπιακού

Ο Ρόμπιν Όλσεν θα προσπαθήσει να σταματήσει τους «ερυθρόλευκους»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άστον Βίλα και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα ημιτελικά του Europa Conference League με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων να διεξάγεται τη Μ. Πέμπτη στις 2/5 στην Αγγλία.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες βοήθησε την αγγλική ομάδα να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa Conference League κόντρα στη Λιλ, όμως ο Αργεντινός γκολκίπερ δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες, η μία στην κανονική διάρκεια και η άλλη στη διαδικασία των πέναλτι.

Μπορεί να γλίτωσε την κόκκινη κάρτα, αλλά όχι και την τιμωρία. αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το «The Athletic» και αισίως επιβεβαίωσε η UEFA, ο Μαρτίνες θα απουσιάσει από το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό, καθώς οι κάρτες ισχύουν κανονικά στο «ποινολόγιο».

Έτσι, τη θέση του κάτω από τα δοκάρια στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό θα πάρει ο άλλοτε τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ρόμπιν Όλσεν!

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που ο Όλσεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, αφού είχε παίξει απέναντί του δύο φορές με τη Μάλμε και μία με τον ΠΑΟΚ.

Τη φετινή σεζόν ο Σουηδός γκολκίπερ έχει καταγράψει 6 συμμετοχές, έχοντας δεχτεί 8 γκολ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μια «γροθιά» ο ΠΑΟΚ (vid)

O «ασπρόμαυρος» οργανισμός αφήνει πίσω τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μία σειρά από δημοσιεύσεις σε όλα τα social media, είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ, προσπαθεί να βγάλει ένα κλίμα ενότητας για την επόμενη μέρα, κλίμα το οποίο έβγαλε προς τα έξω ο ίδιος ο κόσμος στην Τούμπα.

«Ενωμένοι σα γροθιά» είναι το μήνυμα της ομάδας, αυτήν τη φορά στο Twitter/X, χρησιμοποιώντας ένα βίντεο από τα χειροκροτήματα του κόσμου στην ομάδα, μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα και την ήττα-αποκλεισμό με 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Χειροκροτήματα για τη Μπριζ στο αεροδρόμιο (vid)

Πριν την επιστροφή της μαζί με κόσμο που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ πέτυχε το στόχο της με το 0-2 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, περνώντας στα ημιτελικά του Europa Conference League και κατά την άφιξη της αποστολής σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», Βέλγοι που επέστρεφαν κι αυτοί στη βάση τους, χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές.

Δείτε το σχετικό βίντεο που δημοσίευσε η Κλαμπ Μπριζ στα social media…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ