Connect with us

ΕΥΡΩΠΗ

Οι καλύτεροι των ομίλων του CHL

Δεν λείπει το ελληνικό στοιχείο

Θωμάς Παπάς

Οι καλύτεροι των ομίλων του CHL

Πενήντα τέσσερα σημειώθηκαν στις 16 αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής του Champions League, φτάνοντας συνολικά τα 297 τέρματα σε 96 παιχνίδια, με την ολοκλήρωση της διαδρομής των ομίλων, ένα κάθε 29 λεπτά ή 3,10 ανά παιχνίδι.

Η 5η αγωνιστική είχε 43 γκολ, η 4η 55 γκολ, η 3η 59, η 2η 42 και η 1η αγωνιστική 44 γκολ.
Τα περισσότερα (42) έχουν σημειωθεί στα χρονικά διαστήματα 76΄-90΄, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της UEFA.

Η Μπάγερν έχει την καλύτερη επίθεση (2 γκολ), τις περισσότερες προσπάθειες (117) η Ίντερ, η Τσέλσι τη μεγαλύτερη κατοχή (62,5%), η Σαχτάρ τις περισσότερες σωστές μεταβιβάσεις (90,5%), η Σέριφ  τα πιο πολλά τάκλιν (101), Λιλ και Ντόρτμουντ τις πιο πολλές ανακτήσεις μπάλας (282), ενώ δεν υπάρχει ομάδα που να έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε αυτές τις 6 αγωνιστικές των ομίλων.

Πρώτος σκόρερ είναι ο Σεμπαστιέν Αλέ (Άγιαξ) με 10 γκολ, ενώ  μαζί με τον Ριγιάντ Μαχρέζ, έχουν τα πιο πολλά σουτ στην εστία (14). Ο Μπρούνο Φερνάντες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) έχει τις περισσότερες ασίστ (6), τα περισσότερα (26) τάκλιν έχει κάνει ο Αντο (Σέριφ), ενώ τις πιο πολλές αποκρούσεις (26) έχει πραγματοποιήσει ο Έλληνας τερματοφύλακας της Σέριφ Τίρασπολ, Γιώργος Αθανασιάδης.

Η κλήρωση για τη φάση των «16» έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 13/12 (13:00) στη Νιόν:

Οι «ισχυροί», ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη θέση στον όμιλό τους και θα δώσουν τις ρεβάνς στην έδρα τους: Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Άγιαξ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λιλ και Γιουβέντους.

Οι «ανίσχυχοι», δεύτερες των ομίλων: Παρί Σεν Ζερμέν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, Ίντερ, Μπενφίκα, Βιγιαρεάλ, Σάλτσμπουργκ και Τσέλσι.

Καμία ομάδα δεν μπορεί να παίξει με σύλλογο από τον ίδιο όμιλο του Champions League ή με ομάδα από την ίδια ομοσπονδία.

Οι πρώτες αναμετρήσεις στη φάση των «16» είναι προγραμματισμένες για τις 16/15/22/23 Φεβρουαρίου, με τους αγώνες ρεβάνς στις 8/9/15/16 Μαρτίου.

Η κλήρωση των προημιτελικών, ημιτελικών και τελικών θα γίνει την Παρασκευή 18 Μαρτίο

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Σοκ στην Αγγλία: «Συνελήφθησαν δύο ποδοσφαιριστές ομάδας της Premier League για βιασμό»

Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα δύο ποδοσφαιριστές ομάδας της Premier League συνελήφθησαν με την κατηγορία του βιασμού.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είδηση-βόμβα έσκασε στην Premier League καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα από το Νησί, δύο νεαροί ποδοσφαιριστές ομάδας του κορυφαίου πρωταθλήματος συνελήφθησαν για βιασμό.

Οι δύο ποδοσφαιριστές που δεν κατονομάζονται είναι από τον ίδιο σύλλογο και συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο, όπως ανέφερε η Sun.

Αμφότεροι είναι 19 ετών, με τον έναν να θεωρείται ως ύποπτος επίθεσης και υποκίνησης βιασμού ενώ ο άλλος συνελήφθη την επόμενη μέρα ως ύποπτος για συνέργεια.

Και οι δύο παίκτες έχουν πλέον αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση εν αναμονή περαιτέρω ερευνών, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Αγγλίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ρόμα: Επιστρέφει στις προπονήσεις ο Εντικά

Πριν απο λίγες ημέρες ο 24χρονος είχε καταρρεύσει εν ώρα αγώνα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αμυντικός της Ρόμα, Εβάν Εντικά, έλαβε άδεια για να ξεκινήσει εκ νέου την αθλητική δραστηριότητα μετά από μια σειρά από τεστ στα οποία υποβλήθηκε, όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Serie A την Τρίτη (23/4), λίγες μέρες αφότου ο 24χρονος άσος «κατέρρευσε» στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα των «τζαλορόσι» με την Ουντινέζε.

Ο γεννημένος στο Παρίσι αμυντικός, που εκπροσωπεί την Ακτή Ελεφαντοστού, μεταφέρθηκε με φορείο έχοντας πέσει στον αγωνιστικό χώρο στο 18ο λεπτό του αγώνα της Ρόμα στο Ούντινε το οποίο διακόπηκε με το σκορ στο 1-1.

Ο Εντικά που είχε τις αισθήσεις του αλλά πονούσε,πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μια μέρα μετά το περιστατικό, που συνέβη στις 14 Απριλίου.

«Ο Εντικά υποβλήθηκε σε μια σειρά καρδιολογικών και πνευμονικών εξετάσεων τρίτου επιπέδου», ανέφερε η Ρόμα σε ανακοίνωσή της συμπληρώνοντας:

«Οι εξετάσεις που έγιναν επιβεβαίωσαν την απουσία καρδιακών παθολογιών και την επούλωση χτυπήματος στον πνευμοθώρακα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ως εκ τούτου, ο παίκτης είναι σε θέση να συνεχίσει την αθλητική δραστηριότητα και θα παρακολουθείται τις επόμενες ημέρες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Κλοπ: «Κρύα κεφάλια και φρέσκα πόδια στο ντέρμπι του Μέρσισαϊντ»

«Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε τώρα για αυτό το παιχνίδι…»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα «κρύα» κεφάλια και τα «φρέσκα» πόδια ελπίζουμε να βοηθήσουν τη Λίβερπουλ να κερδίσει στην Έβερτον την Τετάρτη (24/4), αλλά θα πρέπει να το κάνει χωρίς τον Ντιόγκο Ζότα που τραυματίστηκε με τη Φούλαμ, δήλωσε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Η Λίβερπουλ άφησε ορισμένους βασικούς παίκτες εκτός αρχικής ενδεκάδας στη νίκη της Κυριακής με 3-1 επί τη Φούλαμ, συμπεριλαμβανομένων των Μοχάμεντ Σαλάχ, Ιμπραΐμα Κονάτε, Ντομινίκ Σομποζλάι, Ντάρβιν Νούνιες και Αλέξις Μακ Άλιστερ, ενόψει του ντέρμπι του «Μέρσεϊσαϊντ».

«Έπρεπε να το κάνουμε», είπε ο Κλοπ μιλώντας σήμερα (23/4) στους δημοσιογράφους. «Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε τώρα για αυτό το παιχνίδι... ελπίζουμε ότι και πάλι θα έχουμε πολλά φρέσκα πόδια στον αγωνιστικό χώρο».

Η νίκη της Κυριακής ήταν η πρώτη της Λίβερπουλ σε τρία παιχνίδια της Premier League, καθώς βρίσκεται δεύτερη στον πίνακα με 74 βαθμούς από 33 αγώνες, ισοβαθμώντας με την πρωτοπόρο Άρσεναλ και έναν μπροστά από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Ο Ζότα σημείωσε το τρίτο γκολ της Λίβερπουλ στη Φούλαμ, αλλά τώρα θα μείνει εκτός για δύο εβδομάδες λόγω τραυματισμού, είπε ο Κλοπ.

«Πρέπει να αντιμετωπίσεις όλες τις μικρές αναποδιές, αν είναι τραυματισμοί, αν είναι αποτελέσματα», είπε ο Κλοπ. «Το θέμα έχει να κάνει με το πώς μπορείς να αποκτήσεις ξανά το σωστό συναίσθημα. Και είμαι πολύ χαρούμενος με την ανταπόκριση».

Ο Κλοπ είπε ότι το να αντιμετωπίσεις την Έβερτον εκτός έδρας ήταν πάντα μια πρόκληση, με τα εννέα από τα τελευταία 11 ντέρμπι του «Μέρσισαϊντ» στο «Γκούντισον Παρκ» να λήγουν ισόπαλα: ω«Το Γκούντισον Παρκ μπορεί επίσης να δημιουργήσει μια πολύ καλή ατμόσφαιρα», είπε ο Κλοπ.

«Φαίνονται πάντα έτοιμοι για το παιχνίδι. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είμαστε έτοιμοι για αυτό. Ο πυρετός του ντέρμπι θα είναι στο μυαλό μας, οπότε πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος στην προετοιμασία για το παιχνίδι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ