Connect with us

ΕΥΡΩΠΗ

Μπόρις Τζόνσον: «Αδιανόητο να γίνει ο τελικός του Champions League στη Ρωσία»

Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τις εξελίξεις στο Ρωσο-ουκρανικό μέτωπο

PAOK24

Μπόρις Τζόνσον: «Αδιανόητο να γίνει ο τελικός του Champions League στη Ρωσία»

«Αδιανόητη» χαρακτήρισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, τη διεξαγωγή στην Αγία Πετρούπολη του τελικού του φετινού Champions League, μετά την απόφαση του Βλάντιμιρ Πούτιν να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητες τις «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία. «Νομίζω ότι είναι αδιανόητο ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά να διεξαχθεί τη Ρωσία, μετά την εισβολή της σε ένα κυρίαρχο κράτος», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση της υπουργού Αθλητισμού της Βρετανίας, Ναντίν Ντόρις: «Εχω σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με τα αθλητικά γεγονότα που πρόκειται να διοργανωθούν στη Ρωσία, όπως ο τελικός του Champions League. Θα συζητήσουμε με τις αρμόδιες αρχές. Δεν θα επιτρέψουμε στον Πρόεδρο Πούτιν να εκμεταλλευθεί γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας για να νομιμοποιήσει την παράνομη εισβολή του στην Ουκρανία».

Ο τελικός του Champions League είναι προγραμματισμένος για τις 28 Μαϊου, στην Gazprom Arena της Αγίας Πετρούπολης. Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών και το χθεσινό διάγγελμα του Προέδρου της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, η βρετανική εφημερίδα «Daily Star» αναφέρει σήμερα ότι η UEFA μελετά το ενδεχόμενο να μεταφέρει την έδρα του τελικού, αν υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης και προσθέτει ότι σε μία τέτοια περίπτωση, το Λονδίνο και το Στάδιο Γουέμπλεϊ είναι η πιθανότερη εναλλακτική λύση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ένας πρώην του ΠΑΟΚ στο δρόμο του Ολυμπιακού

Ο Ρόμπιν Όλσεν θα προσπαθήσει να σταματήσει τους «ερυθρόλευκους»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άστον Βίλα και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα ημιτελικά του Europa Conference League με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων να διεξάγεται τη Μ. Πέμπτη στις 2/5 στην Αγγλία.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες βοήθησε την αγγλική ομάδα να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa Conference League κόντρα στη Λιλ, όμως ο Αργεντινός γκολκίπερ δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες, η μία στην κανονική διάρκεια και η άλλη στη διαδικασία των πέναλτι.

Μπορεί να γλίτωσε την κόκκινη κάρτα, αλλά όχι και την τιμωρία. αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το «The Athletic» και αισίως επιβεβαίωσε η UEFA, ο Μαρτίνες θα απουσιάσει από το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό, καθώς οι κάρτες ισχύουν κανονικά στο «ποινολόγιο».

Έτσι, τη θέση του κάτω από τα δοκάρια στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό θα πάρει ο άλλοτε τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ρόμπιν Όλσεν!

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που ο Όλσεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, αφού είχε παίξει απέναντί του δύο φορές με τη Μάλμε και μία με τον ΠΑΟΚ.

Τη φετινή σεζόν ο Σουηδός γκολκίπερ έχει καταγράψει 6 συμμετοχές, έχοντας δεχτεί 8 γκολ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μια «γροθιά» ο ΠΑΟΚ (vid)

O «ασπρόμαυρος» οργανισμός αφήνει πίσω τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μία σειρά από δημοσιεύσεις σε όλα τα social media, είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ, προσπαθεί να βγάλει ένα κλίμα ενότητας για την επόμενη μέρα, κλίμα το οποίο έβγαλε προς τα έξω ο ίδιος ο κόσμος στην Τούμπα.

«Ενωμένοι σα γροθιά» είναι το μήνυμα της ομάδας, αυτήν τη φορά στο Twitter/X, χρησιμοποιώντας ένα βίντεο από τα χειροκροτήματα του κόσμου στην ομάδα, μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα και την ήττα-αποκλεισμό με 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Χειροκροτήματα για τη Μπριζ στο αεροδρόμιο (vid)

Πριν την επιστροφή της μαζί με κόσμο που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ πέτυχε το στόχο της με το 0-2 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, περνώντας στα ημιτελικά του Europa Conference League και κατά την άφιξη της αποστολής σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», Βέλγοι που επέστρεφαν κι αυτοί στη βάση τους, χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές.

Δείτε το σχετικό βίντεο που δημοσίευσε η Κλαμπ Μπριζ στα social media…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ