Connect with us

ΕΥΡΩΠΗ

Μουντιάλ Κατάρ: Τα 12 εισιτήρια και η κλήρωση με 29 ομάδες

Οι χώρες που διεκδικούν θέση

PAOK24

Μουντιάλ Κατάρ: Τα 12 εισιτήρια και η κλήρωση με 29 ομάδες

Ο Καναδάς, για πρώτη φορά μετά το 1986, εξασφάλισε παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο, κια έγινε η 20η ομάδα που έκλεισε θέση για το επόμενο Μουντιάλ στο Κατάρ (21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου 2022).

Εκτός από το Κατάρ, τη διοργανώτρια χώρα που προκρίθηκε αυτόματα, έχουν «κλείσει» θέση στην κορυφαία διοργάνωση ποδοσφαίρου στον πλανήτη, ακόμα 10 ομάδες από την Ευρώπη, τέσσερις  από τη Νότια Αμερική και τέσσερις από την Ασία, μέσω των προκριματικών αγώνων.

Οι εθνικές ομάδες που έχουν εξασφαλίσει παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022
Ζώνη Ευρώπης:Δανία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Κροατία, Ισπανία, Σερβία, Αγγλία, Ελβετία, Ολλανδία
Ζώνη Νότιας Αμερικής:Βραζιλία,Αργεντινή, Ισημερινός, Ουρουγουάη
Ζώνη Ασίας:Κατάρ(διοργανώτρια χώρα),Ιράν, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία.
Ζώνη Concacaf: Καναδάς

Η κατάσταση στο δρόμο για το Μουντιάλ του Κατάρ:

Ευρώπη
Ομάδες που συμμετείχαν (στην έναρξη των προκριματικών): 55
Θέσεις πρόκρισης: 13
Ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί: 10

Τα δύο από τα τρία τελευταία ευρωπαϊκά εισιτήρια για το Μουντιάλ του Κατάρ θα κριθούν αύριο, με την Ουαλία (νικήτρια 2-1 της Αυστρίας) να περιμένει προκειμένου να αντιμετωπίσει την νικήτρια  της αναμέτρησης μεταξύ Σκωτίας και Ουκρανίας, σε μεταγενέστερη ημερομηνία για να καθοριστεί ο τελευταίος εκπρόσωπος της UEFA στο Κατάρ 2022.

Τα play off:

Τρίτη 29/3
Πολωνία-Σουηδία
Πορτογαλία-Β. Μακεδονία
Ουαλία-Σκωτία/Ουκρανία  Δεν έχουν καθοριστεί ημερομηνίες

Αφρική
Συμμετείχαν ομάδες: 54
Θέσεις πρόκρισης: 5
Ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί: –

H Βόρεια Αφρική θα καταφέρει τελικά να έχει τη συντριπτική πλειοψηφία των αφρικανικών χωρών που θα είναι παρόντες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022;
Οι πέντε επαναληπτικές αυριανές συναντήσεις play off στη «μαύρη ήπειρο», θα δώσουν την απάντηση, μοιράζοντας τα πέντε εισιτήρια  για το Κατάρ, που αντιστοιχούν στις θέσεις της  αφρικανικής συνομοσπονδίας για το Μουντιάλ.

Αλγερία και Τυνησία ξεκίνησαν καλά, νικώντας εκτός έδρας στους πρώτους τους αγώνες, ενώ η Αίγυπτος και το Μαρόκο πρέπει να επιβεβαιώσουν τι καλές εμφανίσεις -αποτελέσματα της περασμένης εβδομάδας

Οι ρεβάνς των play off:

Τρίτη 29/03/2022
Μαρόκο-ΛΔ Κονγκό
Αλγερία-Καμερούν
Τυνησία-Μάλι
Σενεγάλη-Αίγυπτος
Νιγηρία-Γκάνα

Νότια Αμερική
Συμμετείχαν ομάδες:10
Προκριματικές θέσεις:4 ή 5
Ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί:4

Βραζιλία, Αργεντινή και πρόσφατα Ισημερινός και Ουρουγουάη, εξασφάλισαν τα απευθείας τέσσερα εισιτήρια για το Μουντιάλ του Κατάρ.
Περού, Κολομβία και Χιλή, είναι οι τρεις ομάδες  που διεκδικούν το εισιτήριο των play-off (απέναντι σε ομάδα από τη ζώνη της Ασίας) που εξασφαλίζει η πέμπτη θέση στον όμιλο της  Νότιας Αμερικής.

To πρόγραμμα:

18η αγωνιστική:
Τετάρτη 30/3
Βολιβία-Βραζιλία
Ισημερινός-Αργεντινή
Περού-Παραγουάη
Χιλή-Ουρουγουάη
Βενεζουέλα-Κολομβία

 

Η βαθμολογία (σε 17 αγώνες)
 

1. Βραζιλία    42 (36-5) *
2. Αργεντινή   38 (26-7) *
3. Ισημερινός  25 (26-18)
4. Ουρουγουάη  25 (20-22)
5. Περού       21 (17-22)
6. Κολομβία    20 (19-19)
7. Χιλή        19 (19-24)
8. Παραγουάη   16 (12-24)
9. Βολιβία     15 (23-38)
10. Βενεζουέλα 10 (14-33)
* Βραζιλία και Αργεντινή έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Ασία
Συμμετείχαν ομάδες:46
Προκριματικές θέσεις:5 ή 6
Ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί:5 (Κατάρ, Ιράν, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία)

Το Κατάρ κρατάει-νωρίτερα από κάθε άλλη ομάδα-το εισιτήριό του στα χέρια ως διοργανώτρια χώρα, το Ιράν επικύρωσε το δικό του στα τέλη Ιανουαρίου, η Νότια Κορέα στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ την περασμένη εβδομάδα θέση εξασφάλισαν Ιαπωνία και Σαουδική Αραβία.
Μένοντας εκτός της…απευθείας πτήσης για το Κατάρ, η Αυστραλία, ηττημένη (0-2) στο Σίδνεϊ από τους «Μπλε Σαμουράι», εξασφάλισε πάντως θέση στα play off, περιμένοντας καταρχήν αύριο την ομάδα που θα αντιμετωπίσει από την ζώνη της Ασίας, πριν και εφόσον νικήσει, κατευθυνθεί στο  διηπειρωτικό play off με την πέμπτη της  κατάταξης από την Νότια Αμερική.

Τρίτη 29/3

10η αγωνιστική
Ιαπωνία-Βιετνάμ
Ιράν-Λίβανος
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Νότια Κορέα
Συρία-Ιράκ
Ομάν-Κίνα
Σαουδική Αραβία-Αυστραλία

Οι βαθμολογίες:

1ος όμιλος (σε 9 αγώνες)
1. Νότια Κορέα    13-2  23
2. Ιράν           13-4  22
3. ΗΑΕ             6-7   9
4. Ιράκ            5-11  8
5. Λίβανος         5-11  6
6. Συρία           8-15  5
 

2ος όμιλος (σε 9 αγώνες)
1. Ιαπωνία         11-3  21
2. Σαουδική Αραβία 11-6  20
3. Αυστραλία       15-8  15
4. Ομάν            9-10  11
5. Κίνα            9-17   6
6. Βιετνάμ         7-18   3

CONCACAF (Βόρεια, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική)
Συμμετείχαν ομάδες:35
Προκριματικές θέσεις:3 ή 4
Ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί: Καναδάς

Ο Καναδάς, εξασφάλισε τη συμμετοχή του σε Μουντιάλ, για πρώτη φορά μετά το 1986, απομένουν δύο ακόμα απευθείας εισιτήρια, με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό να βρίσκονται στην pole position,  ενώ  μια τέταρτη χώρα θα σταλεί στα διηπειρωτικά play off με εκείνη που θα επικρατήσει στην Ωκεανία.

To πρόγραμμα:

14η αγωνιστική

Πέμπτη 31/3
Παναμάς-Καναδάς
Τζαμάικα-Ονδούρα
Μεξικό-Ελ Σαλβαδόρ
Κόστα Ρίκα-ΗΠΑ

Η βαθμολογία (σε 13 αγώνες):

1. Καναδάς       23-6   28
2. ΗΠΑ           21-8   25
3. Μεξικό        14-8   21
4. Κόστα Ρίκα    11-8   22
5. Παναμάς       16-19  18
6. Ελ Σαλβαδόρ    8-16  10
7. Τζαμάικα      10-21   8
8. Ονδούρα        6-24   4

Ωκεανία
Συμμετείχαν ομάδες:11
Προκριματικές θέσεις:0 ή 1
Ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί: –

Την Τετάρτη η Νέα Ζηλανδία θα αντιμετωπίσει τα Νησιά Σολωμόντα στη Ντόχα, διεκδικώντας το εισιτήριο play off, με τη νικήτρια να αντιμετωπίζει σε νέο play off την τέταρτη ομάδα του Κατάρ.
Η Νέα Ζηλανδία ήταν η τελευταία ομάδα της Ωκεανίας που προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο,  όταν έφτασε στους τελικούς του 2010 στη Νότια Αφρική.
Μάλιστα κέρδισε τα Νησιά Σολομώντα για να τερματίσει στην κορυφή της Ωκεανίας στα προκριματικά για τη Ρωσία το 2018, αλλά οι ελπίδες της να εμφανιστούν σε ένα τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο σταμάτησαν μπροστά στο Περού στα play off.

Το πρόγραμμα:
Νησιά Σολωμόντα- Νέα Ζηλανδία

Η κλήρωση την 1η Απριλίου

Η κλήρωση  της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ 2022, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Απριλίου, στις 19:00. (ώρα Ελλάδας) στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο της Ντόχα.

Η διαδικασία που εγκρίθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή Διαγωνισμών της FIFA προβλέπει ότι οι 28 ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί (29 μαζί με το Κατάρ ως διοργανώτρια χώρα), θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους, που ορίζονται από το 1 έως το 4, με βάση την Παγκόσμια Κατάταξη Ανδρών της FIFA που θα δημοσιευθεί στις 31 Μαρτίου.

Το Κατάρ, ως διοργανώτρια χώρα, θα πάρει την πρώτη θέση (Α1) στον 1ο όμιλο, μαζί με τις επτά πρώτες ομάδες της κατάταξης.
Οι χώρες που κατατάσσονται από την 8η έως την 15η θέση θα βρίσκονται στον 2ο όμιλο, ενώ αυτές που κατατάσσονται από τις 16 έως τις 23 θα καταλαμβάνουν τον 3ο όμιλο.
Τέλος, στον 4ο όμιλο θα έχει τις ομάδες από την 24η έως την 28η, συν δύο θέσεις για τους νικητές των διηπειρωτικών προκριματικών και μια θέση για τον νικητής των προκριματικών της UEFA.

Οι ομάδες της ίδιας συνομοσπονδίας θα παραμείνουν χωρισμένες στους διαφορετικούς ομίλους, με εξαίρεση αυτές της UEFA, η οποία εκπροσωπείται από 13 ομάδες. Με αυτόν τον τρόπο, οι πέντε από τους οκτώ ομίλους θα περιλαμβάνουν δύο ευρωπαϊκές ομάδες.

Η φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα διαρκέσει 12 ημέρες, με ρυθμό τεσσάρων αγώνων την ημέρα.
Παρόλο που η τελική κλήρωση θα καθορίσει τη φάση των ομίλων, το τελικό πρόγραμμα θα γίνει γνωστό μόνο αφού οριστεί ένα στάδιο και ένα χρονοδιάγραμμα για τους αγώνες κάθε ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ρόμα: Επιστρέφει στις προπονήσεις ο Εντικά

Πριν απο λίγες ημέρες ο 24χρονος είχε καταρρεύσει εν ώρα αγώνα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αμυντικός της Ρόμα, Εβάν Εντικά, έλαβε άδεια για να ξεκινήσει εκ νέου την αθλητική δραστηριότητα μετά από μια σειρά από τεστ στα οποία υποβλήθηκε, όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Serie A την Τρίτη (23/4), λίγες μέρες αφότου ο 24χρονος άσος «κατέρρευσε» στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα των «τζαλορόσι» με την Ουντινέζε.

Ο γεννημένος στο Παρίσι αμυντικός, που εκπροσωπεί την Ακτή Ελεφαντοστού, μεταφέρθηκε με φορείο έχοντας πέσει στον αγωνιστικό χώρο στο 18ο λεπτό του αγώνα της Ρόμα στο Ούντινε το οποίο διακόπηκε με το σκορ στο 1-1.

Ο Εντικά που είχε τις αισθήσεις του αλλά πονούσε,πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μια μέρα μετά το περιστατικό, που συνέβη στις 14 Απριλίου.

«Ο Εντικά υποβλήθηκε σε μια σειρά καρδιολογικών και πνευμονικών εξετάσεων τρίτου επιπέδου», ανέφερε η Ρόμα σε ανακοίνωσή της συμπληρώνοντας:

«Οι εξετάσεις που έγιναν επιβεβαίωσαν την απουσία καρδιακών παθολογιών και την επούλωση χτυπήματος στον πνευμοθώρακα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ως εκ τούτου, ο παίκτης είναι σε θέση να συνεχίσει την αθλητική δραστηριότητα και θα παρακολουθείται τις επόμενες ημέρες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Κλοπ: «Κρύα κεφάλια και φρέσκα πόδια στο ντέρμπι του Μέρσισαϊντ»

«Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε τώρα για αυτό το παιχνίδι…»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα «κρύα» κεφάλια και τα «φρέσκα» πόδια ελπίζουμε να βοηθήσουν τη Λίβερπουλ να κερδίσει στην Έβερτον την Τετάρτη (24/4), αλλά θα πρέπει να το κάνει χωρίς τον Ντιόγκο Ζότα που τραυματίστηκε με τη Φούλαμ, δήλωσε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Η Λίβερπουλ άφησε ορισμένους βασικούς παίκτες εκτός αρχικής ενδεκάδας στη νίκη της Κυριακής με 3-1 επί τη Φούλαμ, συμπεριλαμβανομένων των Μοχάμεντ Σαλάχ, Ιμπραΐμα Κονάτε, Ντομινίκ Σομποζλάι, Ντάρβιν Νούνιες και Αλέξις Μακ Άλιστερ, ενόψει του ντέρμπι του «Μέρσεϊσαϊντ».

«Έπρεπε να το κάνουμε», είπε ο Κλοπ μιλώντας σήμερα (23/4) στους δημοσιογράφους. «Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε τώρα για αυτό το παιχνίδι... ελπίζουμε ότι και πάλι θα έχουμε πολλά φρέσκα πόδια στον αγωνιστικό χώρο».

Η νίκη της Κυριακής ήταν η πρώτη της Λίβερπουλ σε τρία παιχνίδια της Premier League, καθώς βρίσκεται δεύτερη στον πίνακα με 74 βαθμούς από 33 αγώνες, ισοβαθμώντας με την πρωτοπόρο Άρσεναλ και έναν μπροστά από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Ο Ζότα σημείωσε το τρίτο γκολ της Λίβερπουλ στη Φούλαμ, αλλά τώρα θα μείνει εκτός για δύο εβδομάδες λόγω τραυματισμού, είπε ο Κλοπ.

«Πρέπει να αντιμετωπίσεις όλες τις μικρές αναποδιές, αν είναι τραυματισμοί, αν είναι αποτελέσματα», είπε ο Κλοπ. «Το θέμα έχει να κάνει με το πώς μπορείς να αποκτήσεις ξανά το σωστό συναίσθημα. Και είμαι πολύ χαρούμενος με την ανταπόκριση».

Ο Κλοπ είπε ότι το να αντιμετωπίσεις την Έβερτον εκτός έδρας ήταν πάντα μια πρόκληση, με τα εννέα από τα τελευταία 11 ντέρμπι του «Μέρσισαϊντ» στο «Γκούντισον Παρκ» να λήγουν ισόπαλα: ω«Το Γκούντισον Παρκ μπορεί επίσης να δημιουργήσει μια πολύ καλή ατμόσφαιρα», είπε ο Κλοπ.

«Φαίνονται πάντα έτοιμοι για το παιχνίδι. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είμαστε έτοιμοι για αυτό. Ο πυρετός του ντέρμπι θα είναι στο μυαλό μας, οπότε πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος στην προετοιμασία για το παιχνίδι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Nότιγχαμ Φόρεστ: Σκέψεις για νομικές κινήσεις κατά του Γκάρι Νέβιλ!

Για τη δήλωση του πρώην αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περί… μαφιόζικης συμμορίας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Να κινηθεί νομικά κατά του Γκάρι Νέβιλ, για τις δηλώσεις του πρώην αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περί... μαφιόζικης συμμορίας, σκέφτεται η Νότιγχαμ Φόρεστ σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

«Ειλικρινά μου θυμίζει ανακοίνωση μαφιόζικης συμμορίας! Ο Κλάτενμπεργκ πρέπει να παραιτηθεί από τη δουλειά του στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Αν βλέπει αυτές τις λέξεις που αμφισβητούν την ακεραιότητα και ουσιαστικά αποκαλεί έναν διαιτητή του VAR απατεώνα επειδή υποστηρίζει έναν συγκεκριμένο σύλλογο, τότε υποστηρίζει αυτά που λέγονται και θα έχανε βασικά όλη την αξιοπιστία νομίζω με τους διαιτητές στο παιχνίδι. Θα πρέπει να παραιτηθεί απόψε και να αποστασιοποιηθεί από αυτή τη δήλωση, κατά τη γνώμη μου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκάρι Νέβιλ ο οποίος εργάζεται ως σχολιαστής του Sky Sports, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της Νότιγχαμ Φόρεστ μετά το παιχνίδι με την Έβερτον.

Υπενθυμίζεται πως "σκληρή" ανακοίνωση κατά της Νότιγχαμ Φόρεστ εξέδωσε χθες και η Premier League, με την βρετανική ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη να υποστηρίζει πως δεν της δόθηκαν τρία πέναλτι στο ματς με την Έβερτον, κατηγορώντας ανοιχτά τον διαιτητή του VAR, Στιούαρτ Άτγουελ, υπογραμμίζοντας πως είναι οπαδός της Λούτον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ