Connect with us

ΕΥΡΩΠΗ

H κυπελλούχος Γάνδη και η πρωταθλήτρια Κοπεγχάγη

Τι έκαναν και τι περιμένουν στη φετινή σεζόν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Ηλίας Καπράλος

H κυπελλούχος Γάνδη και η πρωταθλήτρια Κοπεγχάγη

Μέσα στη σεζόν 2021-22 ο ΠΑΟΚ στο Europa Conference δεν έπαιξε ούτε με τον Άγιαξ, ούτε με την Μπενφίκα, αλλά ούτε και κάποια άλλη ολλανδική ομάδα. Ξεκίνησε από την Ιρλανδία και την Μποχίμιανς και έφτασε μέχρι την Κυανή Ακτή και την Μαρσέιγ σε μία πορεία καλύτερη από αυτή που περίμεναν πολλοί εντός και εκτός ομάδων. 

Πέραν της Μαρσέιγ που πρόσφατα παρακολουθούσαμε τα νέα της και είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του Conference League, αλλά και το φαβορί για τη 2η θέση του γαλλικού πρωταθλήματος και την απευθείας είσοδο στους ομίλους του Champions League, σημαντική είναι και η μελέτη των προηγούμενων αντιπάλων. 

Εξ αρχής ο ΠΑΟΚ πέρασε στους ομίλους του Conference League αποκλείοντας την Ριέκα στην Κροατία. Η ομάδα που έφερε στον ΠΑΟΚ τον Μάριν Λέοβατς, τον Αντόνιο Τσόλακ, αλλά και από εκεί ξεκίνησε και ο Γιόζιπ Μίσιτς, θα είναι του χρόνου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά κανείς δεν ξέρει με ποια ιδιότητα. Η Ριέκα βρίσκεται στην 4η θέση του κροατικού πρωταθλήματος και από την μία δεν απειλείται από την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ που είναι 5η, αλλά ούτε μπορεί να πιάσει την Χάιντουκ Σπλιτ που είναι στην 3η θέση. Η 4η θέση δεν οδηγεί στην Ευρώπη απευθείας, αλλά η Ριέκα είναι στον τελικό κυπέλλου με την Χάιντουκ και έτσι εάν πάρει το κύπελλο θα παίξει στην Ευρώπη, ενώ εάν το χάσει θα ανοίξει η 4η θέση για το επόμενο Conference League. 

Μετά την Ριέκα ήρθε στην Τούμπα η Σλόβαν Μπρατισλάβας. Η μόνιμη πλέον πρωταθλήτρια Σλοβακίας, συνεχίζει και φέτος το καλό της σερί. Είναι πρώτη με διαφορά από την Σπάρτακ Τρνάβα και έχει σχεδόν εξασφαλίσει ακόμα ένα πρωτάθλημα στην χώρα της. Από την άλλη μεριά εκτός του πρωταθλήματος η Σλόβαν είναι και στον τελικό του κυπέλλου και πάλι με αντίπαλο την Σπάρτακ Τρνάβα (και αυτή έχει αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ δύο φορές στο παρελθόν). 

Εκτός από την Γαλλία, την Κροατία και την Σλοβακία, ο ΠΑΟΚ φέτος πήγε δύο φορές και στην Δανία για να παίξει με την Κοπεγχάγη και την Μίντιλαντ. Στο πρωτάθλημα της Δανίας που πέρσι κατέκτησε η Μίντιλαντ ένταντι της Κοπεγχάγης, φέτος η ομάδα του Κάρλος Ζέκα είναι μπροστά με 6 βαθμούς στο γκρουπ πρωταθλητών έναντι της Μίντιλαντ με 6 παιχνίδια να απομένουν. Από την άλλη στο κύπελλο Δανίας, η Κοπεγχάγη αποκλείστηκε από τον Σεπτέμβριο στην πρώτη φάση που συμμετείχε, ενώ η Μίντιλαντ είναι ακόμα μέσα στο θεσμό καθώς έχει τον ημιτελικό με την Βέιλε, σε μία διοργάνωση που πλέον είναι το φαβορί για την κατάκτηση της. 

Τέλος εκείνη που ήδη έχει πανηγυρίσει έναν τίτλο είναι η Γάνδη. Η ομάδα που αποκλείστηκε με δύο ήττες από τον ΠΑΟΚ τον Μάρτιο, δεν μπόρεσε τελικά να μπει στα play-off του πρωταθλητή και πέρασε στο δεύτερο μίνι πρωτάθλημα που κρίνει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο, που η ίδια έχει ήδη κερδίσει με την κατάκτηση του κυπέλλου μερικές μέρες νωρίτερα στον τελικό με την Άντερλεχτ στα πέναλτι. 

Από τις 8 αντιπάλους που είχε μπροστά του φέτος ο ΠΑΟΚ, δεν αναφέραμε της πορείες της Μποχίμιανς και της Λίνκολν από το Γιβραλτάρ, καθώς και οι δύο ομάδες λειτουργούν σε ημιεπαγγελαμτικά πρωταθλήματα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ένας πρώην του ΠΑΟΚ στο δρόμο του Ολυμπιακού

Ο Ρόμπιν Όλσεν θα προσπαθήσει να σταματήσει τους «ερυθρόλευκους»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άστον Βίλα και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα ημιτελικά του Europa Conference League με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων να διεξάγεται τη Μ. Πέμπτη στις 2/5 στην Αγγλία.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες βοήθησε την αγγλική ομάδα να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa Conference League κόντρα στη Λιλ, όμως ο Αργεντινός γκολκίπερ δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες, η μία στην κανονική διάρκεια και η άλλη στη διαδικασία των πέναλτι.

Μπορεί να γλίτωσε την κόκκινη κάρτα, αλλά όχι και την τιμωρία. αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το «The Athletic» και αισίως επιβεβαίωσε η UEFA, ο Μαρτίνες θα απουσιάσει από το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό, καθώς οι κάρτες ισχύουν κανονικά στο «ποινολόγιο».

Έτσι, τη θέση του κάτω από τα δοκάρια στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό θα πάρει ο άλλοτε τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ρόμπιν Όλσεν!

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που ο Όλσεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, αφού είχε παίξει απέναντί του δύο φορές με τη Μάλμε και μία με τον ΠΑΟΚ.

Τη φετινή σεζόν ο Σουηδός γκολκίπερ έχει καταγράψει 6 συμμετοχές, έχοντας δεχτεί 8 γκολ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μια «γροθιά» ο ΠΑΟΚ (vid)

O «ασπρόμαυρος» οργανισμός αφήνει πίσω τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μία σειρά από δημοσιεύσεις σε όλα τα social media, είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ, προσπαθεί να βγάλει ένα κλίμα ενότητας για την επόμενη μέρα, κλίμα το οποίο έβγαλε προς τα έξω ο ίδιος ο κόσμος στην Τούμπα.

«Ενωμένοι σα γροθιά» είναι το μήνυμα της ομάδας, αυτήν τη φορά στο Twitter/X, χρησιμοποιώντας ένα βίντεο από τα χειροκροτήματα του κόσμου στην ομάδα, μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα και την ήττα-αποκλεισμό με 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Χειροκροτήματα για τη Μπριζ στο αεροδρόμιο (vid)

Πριν την επιστροφή της μαζί με κόσμο που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ πέτυχε το στόχο της με το 0-2 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, περνώντας στα ημιτελικά του Europa Conference League και κατά την άφιξη της αποστολής σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», Βέλγοι που επέστρεφαν κι αυτοί στη βάση τους, χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές.

Δείτε το σχετικό βίντεο που δημοσίευσε η Κλαμπ Μπριζ στα social media…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ