Connect with us

ΕΥΡΩΠΗ

Νάσκο Σιράκοφ: Ο… Ζαγοράκης της Λέφσκι Σόφιας! (vids)

Από τους σπουδαιότερους Βούλγαρους ποδοσφαιριστές, “σωτήρας” της Λέφσκι Σόφιας!

Στέργιος Αναστασιάδης

Νάσκο Σιράκοφ: Ο… Ζαγοράκης της Λέφσκι Σόφιας! (vids)

Θεωρείται – και όχι άδικα – ένας από τους σπουδαιότερους Βούλγαρους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών! Ο λόγος για τον Νάσκο Πετκόφ Σιράκοφ, ο οποίος δήλωσε χθες πως ο ΠΑΟΚ είναι η αγαπημένη του ελληνική ομάδα!

Ο 60χρονος πλέον Σιράκοφ, αφού διετέλεσε δις αθλητικός διευθυντής της Λέφσκι Σόφιας (2000-2008, 2013), από τον Ιούνιο του 2020 αποτελεί τον βασικό μέτοχο της βουλγαρικής ομάδας, όντας ουσιαστικά ο άνθρωπος που ενέπνευσε τους οπαδούς της Λέφσκι να συσπειρωθούν γύρω από την αγαπημένη τους ομάδα, προκειμένου αυτή να γλιτώσει τη χρεωκοπία και τον υποβιβασμό στην τέταρτη κατηγορία!

Επί ημερών Σιράκοφ, η Λέφσκι κατόρθωσε να ορθοποδήσει αγωνιστικά και να βάλει… τάξη στα οικονομικά της, ενώ η προσέλευση στο “Γκεόργκι Ασπαρούχοφ” είναι έκτοτε εντυπωσιακή σε σχέση με την… προ Σιράκοφ εποχή, κατάσταση που έχει πολλές ομοιότητες με την εποχή Ζαγοράκη στον ΠΑΟΚ!

Σε ότι αφορά την ποδοσφαιρική καριέρα του ισχυρού άντρα της αντιπάλου του Δικεφάλου στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League; Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Λέφσκι Σόφιας στο ξεκίνημα της δεκαετίας του 80 και εν συνεχεία αγωνίστηκε μεταξύ άλλων στη Ρεάλ Σαραγόσα, στην Εσπανιόλ και στη Λανς, πριν επιστρέψει στη Λέφσκι το 1996 και “κρεμάσει” τα παπούτσια του το 1998!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σιράκοφ αναδείχθηκε τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ του βουλγαρικού πρωταθλήματος και φόρεσε 73 φορές τη φανέλα της Εθνικής Βουλγαρίας με απολογισμό 23 γκολ, ενώ πήρε μέρος σε δύο Μουντιάλ (1986, 1994) και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1996!

Τα σημαντικότερα γκολ του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του; Σίγουρα αυτό κόντρα στην Ιταλία στο γήπεδο “Azteka” στις 31 Μαιου 1986, στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων, με το οποίο η Βουλγαρία πήρε ισοπαλία κόντρα στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 1982, αλλά και αυτό εις βάρος της Αργεντινής στο Μουντιάλ του 1994 (30/6/1994), με κεφαλιά στο 90ο λεπτό, με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 2-0, τέσσερις ημέρες μετά το πέναλτι που κέρδισε στο παιχνίδι με την Ελλάδα (4-0), σε φάση που ο Ηλίας Ατματζίδης τον ανέτρεψε με κίνηση… ελληνορωμαϊκής!

Γενικότερα πάντως, ο αθλητισμός είναι… σήμα κατατεθέν της οικογένειας Σιράκοφ, καθώς η σύζυγος του νυν προέδρου της Λέφσκι ήταν πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, ενώ ο πατέρας του, Πέτκο, ήταν ο πρώτος Βούλγαρος που στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην πάλη!

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ένας πρώην του ΠΑΟΚ στο δρόμο του Ολυμπιακού

Ο Ρόμπιν Όλσεν θα προσπαθήσει να σταματήσει τους «ερυθρόλευκους»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άστον Βίλα και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα ημιτελικά του Europa Conference League με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων να διεξάγεται τη Μ. Πέμπτη στις 2/5 στην Αγγλία.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες βοήθησε την αγγλική ομάδα να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa Conference League κόντρα στη Λιλ, όμως ο Αργεντινός γκολκίπερ δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες, η μία στην κανονική διάρκεια και η άλλη στη διαδικασία των πέναλτι.

Μπορεί να γλίτωσε την κόκκινη κάρτα, αλλά όχι και την τιμωρία. αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το «The Athletic» και αισίως επιβεβαίωσε η UEFA, ο Μαρτίνες θα απουσιάσει από το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό, καθώς οι κάρτες ισχύουν κανονικά στο «ποινολόγιο».

Έτσι, τη θέση του κάτω από τα δοκάρια στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό θα πάρει ο άλλοτε τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ρόμπιν Όλσεν!

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που ο Όλσεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, αφού είχε παίξει απέναντί του δύο φορές με τη Μάλμε και μία με τον ΠΑΟΚ.

Τη φετινή σεζόν ο Σουηδός γκολκίπερ έχει καταγράψει 6 συμμετοχές, έχοντας δεχτεί 8 γκολ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μια «γροθιά» ο ΠΑΟΚ (vid)

O «ασπρόμαυρος» οργανισμός αφήνει πίσω τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μία σειρά από δημοσιεύσεις σε όλα τα social media, είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ, προσπαθεί να βγάλει ένα κλίμα ενότητας για την επόμενη μέρα, κλίμα το οποίο έβγαλε προς τα έξω ο ίδιος ο κόσμος στην Τούμπα.

«Ενωμένοι σα γροθιά» είναι το μήνυμα της ομάδας, αυτήν τη φορά στο Twitter/X, χρησιμοποιώντας ένα βίντεο από τα χειροκροτήματα του κόσμου στην ομάδα, μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα και την ήττα-αποκλεισμό με 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Χειροκροτήματα για τη Μπριζ στο αεροδρόμιο (vid)

Πριν την επιστροφή της μαζί με κόσμο που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ πέτυχε το στόχο της με το 0-2 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, περνώντας στα ημιτελικά του Europa Conference League και κατά την άφιξη της αποστολής σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», Βέλγοι που επέστρεφαν κι αυτοί στη βάση τους, χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές.

Δείτε το σχετικό βίντεο που δημοσίευσε η Κλαμπ Μπριζ στα social media…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ