Connect with us

ΕΥΡΩΠΗ

Λουτσέσκου: «Μέσα Μπράντον και Νάρεϊ, έχω αυτοπεποίθηση για την ομάδα»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ανέλυσε το σκεπτικό του

PAOK24

Λουτσέσκου: «Μέσα Μπράντον και Νάρεϊ, έχω αυτοπεποίθηση για την ομάδα»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μίλησε ξεχωριστά για ποδοσφαιριστές, για την πορεία της νέας ομάδας ως τώρα, αλλά και για μεταγραφές, στη συνέντευξη Τύπου στην Τούμπα, πριν τον πρώτο αγώνα με τη Λέφσκι στη Σόφια, για το δεύτερο προκριματικό του Europa Conference League.

Αναλυτικά όσα είπε…

Για την ετοιμότητα των Μπράντον και Μπίσεσβαρ και για το αν ο Νάρεϊ θα είναι στη λίστα: «Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στην παρούσα φάση, παρότι είναι μία περίοδος που δε μου αρέσει καθόλου. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε, όσον αφορά την κατάσταση κάποιων παικτών, ειδικά για κάποιους που δεν είχαν την κατάλληλη προετοιμασία, οπότε με αυτά τα δεδομένα, ο Μπίσεσβαρ θα βρίσκεται εκτός από τον αυριανό αγώνα. Ο Νάρεϊ, θα βρίσκεται στη λίστα και θα είναι μαζί μας. Δεν είναι πολύ καιρό στις προπονήσεις με όλη την ομάδα, αλλά έχει κάνει προετοιμασία με την προηγούμενη ομάδα του, οπότε αναγκαζόμαστε να τον έχουμε μαζί μας. Θα μας χρειαστεί παρόλο που είναι πλήρως εντάξει με τα δεδομένα που ζητάμε. Ο Μπράντον, είναι ένας ποδοσφαιριστής που ήρθε κατευθείαν από τις διακοπές του. Δεν έχει κάνει προετοιμασία. Καθημερινά, προσπαθεί να βελτιωθεί στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Θα βρίσκεται και αυτός μαζί μας, μιας και σε αυτήν τη θέση, πραγματικά αναγκαζόμαστε να κινηθούμε τελείως διαφορετικά».

Για την κατάσταση του Λύρατζη: «Δε θα είναι μαζί μας στο πρώτο παιχνίδι, αλλά θα είναι 100 στο δεύτερο».

Για τον Κούτσια και αν τον βοηθούν ψυχολογικά τα γκολ στα φιλικά: «Πιστεύω ότι ο Κούτσιας δείχνει πιο χαλαρός, αλλά με το σωστό τρόπο. Η παρουσία του σε αυτά τα φιλικά και ενδεχομένως η σκέψη ότι θα είναι βασικός αύριο, τον απελευθέρωσε από την πίεση που είχε γενικότερα. Είναι ένας παίκτης που έχει μεγαλώσει κι ένα χρόνο σε σχέση με πέρσι, οπότε είναι λίγο πιο ώριμος. Το ίδιο ισχύει και με τον Κωνσταντέλια. Είναι παίκτες που έχουν δείξει ότι έχουν εξελιχθεί, ως άνθρωποι. Είναι πολύ πιο κοντά σε αυτό που θέλουμε, είναι πολύ πιο καλά στα φυσικά τους προσόντα και ως αθλητές. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που τους κρατήσαμε στο ρόστερ, υπολογίζοντας τους κανονικά για το γκρουπ, καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν. Είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία και των δύο σε αυτήν περίοδο, όντας τελείως διαφορετικοί ποδοσφαιριστές, σε σχέση με πέρσι.

Είναι δύο παίκτες, οι οποίοι ενδεχομένως να μην είχα διδαχθεί καλά, καθ’όλη τη διάρκεια μέχρι και πρόσφατα, το πως θα πρέπει να συμπεριφερθούν. Το γεγονός ότι έχουν αντιληφθεί κι έχουν μεγαλώσει σαν προσωπικότητες, νομίζω τους έδειξε στο σωστό δρόμο και το πως θα πρέπει να είναι μέρος, ενός αθλητικού συνόλου».

Για τη νοοτροπία κι αν έχει περάσει σε μια νέα ομάδα και για το πως νιώθει για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν: «Είμαι τόσο ανήσυχος όσο πρέπει να είναι ένας προπονητής, πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν. Δε μπορώ να σας πω πως θα είναι το μέλλον μας ή το αυριανό παιχνίδι, γιατί δεν το ξέρω. Μπορώ να σας πω όμως, είναι ότι με τους παίκτες που είχαμε στην Ολλανδία και την εβδομάδα που προπονηθήκαμε εδώ, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Είναι ένα γκρουπ που με οδηγεί στο να έρχομαι με θέληση στην προπόνηση.

Θα πρέπει να κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι, για να χτίσουμε ό,τι θέλουμε και να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε. Πρέπει να πιέσουμε τα όρια μας και ίσως και να τα ξεπεράσουμε, γιατί αν κάτι χαρακτήρισε το περσινό γκρουπ, ήταν ότι ξεπέρασε πραγματικά κάθε όριο που είχε. Ήταν κάτι πολύ σημαντικό και κάτι που θα πρέπει να κρατήσουμε. Υπάρχει ο ενθουσιασμός των νέων παικτών που ισχύει και για εμάς, για το τι καινούργιο, μπορεί να φέρει ένας καινούργιος ποδοσφαιριστής, ειδικά όταν είναι ένας νεαρός κι έχουμε αρκετούς από αυτούς. Βρισκόμαστε στο σημείο, που θέλουμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι, ακόμα και στην προπόνηση, να κάνουμε σωστά κάθε άσκηση που γίνεται. Αυτό, δίνει την αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές, αλλά και την ικανοποίηση σε εμένα, ότι πραγματικά, είμαστε σε καλό δρόμο».

Για τους αγώνες που περιμένει με τη Λέφσκι και για το αν περιμένει κάτι άλλο μεταγραφικά μετά την περσινή σεζόν των 60 αγώνων: «Περιμένω κάποιες κινήσεις και η διοίκηση ξέρει. Δε μας προκαλεί ιδιαίτερη πίεση τη δεδομένη στιγμή. Δε μπορούμε να προβλέψουμε πόσα παιχνίδια θα παίξουμε. Πέρσι ήταν διαφορετικά τα πράγματα σε αυτό. Στο μεταγραφικό κομμάτι, περιμένω πράγματα…

Περιμένω δύσκολο παιχνίδι αύριο στην έδρα της Λέφσκι. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο σήμερα. Θα αντιμετωπίσουμε μία σκληρή ομάδα, που δεν προτιμάει την καθαρή ανάπτυξη, όπως την έχουμε στο μυαλό μας από την άμυνα. Πάει πολύ στις δεύτερες μπάλες, παίζοντας πολλές «βρώμικες» μπάλες. Με παίκτες πολύ γρήγορους μπροστά, που εξυπηρετούν το στυλ που θέλει να παίξει. Δε νομίζω πως υπάρχει τόση μεγάλη πίεση στη Λέφσκι, όσο υπάρχει σε εμάς για την πρόκριση.

Υπάρχει και το άλλο έξτρα κίνητρο, το να αντιμετωπίσουν την ομάδα που ήταν πέρσι στα προημιτελικά της διοργάνωσης πέρσι. Είναι ευκαιρία να δείξουν τι πραγματικά μπορούν να κάνουν. Έχω αυτοπεποίθηση και έχω μια καλή αίσθηση, έχοντας δει πράγματα από τους ποδοσφαιριστές μου τις δύο τελευταίες εβδομάδες και στα φιλικά παιχνίδια. Νομίζω θα παρουσιαστούμε ακριβώς όπως πρέπει για το συγκεκριμένο παιχνίδι».

Για την απόκτηση μεσοεπιθετικού που θέλει από πέρσι: «Όσον αφορά την περσινή σεζόν, ήταν τελείως διαφορετική. Δεν ήταν καθόλου εύκολη, έχοντας να αντιμετωπίσουμε στην πιο κρίσιμη περίοδο, στα πλέι οφ, τις έξι κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας, συν τα παιχνίδια του Κυπέλλου, συν την Ευρώπη. Ήταν ένα ρόστερ που δεν είχε δημιουργηθεί τη στιγμή που θέλαμε. Με αναγκαστικές αλλαγές, με πωλήσεις, αποχωρήσεις, παίκτες που ήταν στο τέλος συμβολαίων, παίκτες που ήρθαν δανεικοί κι έφυγαν.

Ήρθε μία τελείως διαφορετική κατάσταση φέτος. Αντικαταστήσαμε αρκετούς με έναν αριθμό ποδοσφαιριστών που θέλαμε να έχουμε. Σίγουρα, θα ήθελα να έχω έναν ποδοσφαιριστή, δεν τον έχω τώρα. Το είπα και πριν ότι θα πρέπει να προσαρμοστώ για να μπορούμε να βρούμε την καλύτερη λύση. Αυτή είναι η κατάσταση τώρα.

Θα θέλαμε να πάρουμε ποδοσφαιριστές από τη Λίβερπουλ ή τη Μάντσεστερ Σίτι… Δυστυχώς όμως, δε μπορούμε να το κάνουμε, οπότε θα πρέπει να βρούμε έναν πιο λειτουργικό παίκτη, που θα εξυπηρετεί τις δικές μας ανάγκες, τη δεδομένη χρονική στιγμή».

Για τον Τζίμα και το δανεισμό του στον ΠΑΣ Γιάννινα: «Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο τη σύγχρονη εποχή, χρειάζεται ποδοσφαιριστές με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, στις θέσεις των πλάγιων αμυντικών. Ποδοσφαιριστές που είναι επιθετικογενείς, πολύ καλοί στις μονομαχίες και έχουν ταχύτητα και ποιότητα. Αυτό είχα στο μυαλό μου για τον Τζίμα, μία κατάσταση που θα μπορούσε να τον φέρει πολύ πιο εύκολα, σε κορυφαίο επίπεδο, όπως συνέβη με τον Τσιμίκα στη Λίβερπουλ και με τον Γιαννούλη στη Νόριτς.

Με αυτήν τη λογική, του είπα ότι μπορεί να μείνει μαζί μας, να δουλέψει, να πάρει παιχνίδια στη δεύτερη ομάδα σε αυτόν το ρόλο και να μπορέσει να εξελιχθεί και φυσικά, όταν χρειαζόταν, να χρησιμοποιούταν και από την πρώτη ομάδα. Παρ’όλα αυτά, διάλεξε τη λογική του να είναι ένας εξτρέμ, πιστεύοντας πως μπορεί να εξαντλήσει τις δικές του πιθανότητες.

Ο λόγος που πιστεύω ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να βρεθεί σε μια κορυφαία ομάδα, είναι γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί εξτρέμ, με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά. Είναι ένας γρήγορος και ποιοτικός ποδοσφαιριστής, απλά θεωρώ ότι από τη θέση του πλάγιου μπακ, ίσως να είχε πιθανότητες να βρεθεί πιο άμεσα σε μεγάλη ομάδα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Η Μπριζ και το 51,8% εκτός έδρας

Τι κάνει η αντίπαλος του ΠΑΟΚ μακριά από το «Γιαν Μπρέιντελ»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για τον επαναληπτικό προημιτελικό με την Κλαμπ Μπριζ, στα πλαίσια του Europa Conference League, με την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να θέλει να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0.

Η βελγική ομάδα με τη σειρά της, ετοιμάζεται για το 28ο εκτός έδρας παιχνίδι κατά την φετινή αγωνιστική περίοδο και το PAOK24 συλλέγει και σας παρουσιάζει τι κάνει η Μπριζ μακριά από το «Γιαν Μπρέιντελ», αλλά και σε συνάρτηση με αυτό.

Στα -έως τώρα- 27 της παιχνίδια, η Κλαμπ Μπριζ διατηρεί ποσοστό νικών που αγγίζει το 52% (51,8), έχοντας φύγει σε 14 περιπτώσεις με το διπλό από την έδρα του αντιπάλου. Οι ήττες της είναι 9, κάτι που μεταφράζεται στο 33,3% και οι ισοπαλίες της 4, δηλαδή 14,8% του συνόλου των αγώνων της. Σαφώς μειωμένες οι επιδόσεις της, όταν για παράδειγμα στο «Γιαν Μπρέιντελ» μετρά μόλις μια ήττα σε 27 ματς (3,7%). Οι νίκες της είναι 18, γεγονός που την φέρνει στο 66,6%. Οι ισοπαλίες της 8, δηλαδή 29,6%.

Όσο αφορά τα σκορ, είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως από τις 9 εκτός έδρας ήττες, οι 6 έχουν σημειωθεί με σκορ 2-1. Άλλες δυο με 1-0 και μόλις μια με δυο γκολ διαφορά, αυτή με 2-0 από την Ουνιόζ Σεν Ζιλουάζ. Επομένως μιλάμε για μια ομάδα που δεν αφήνει να πάρει έκταση το εις βάρος της σκορ, ακόμη και σε κακές βραδιές.

Στο Conference έχει ηττηθεί δυο φορές μακριά από το Βέλγιο. Στο δεύτερο προκριματικό, με την Άαρχους να επικρατεί με 1-0 έχοντας προηγηθεί η νίκη της Μπριζ με 3-0 στον πρώτο αγώνα. Και στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των "16", με 2-1 από τη Μόλντε, σκορ που ανέτρεψε στον επαναληπτικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Επιστολή του Αγγελούδη στον Τσέφεριν!

Οι καταγγελίες, η δέσμευση και η απαίτηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Επιστολή στον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, απέστειλε σήμερα το απόγευμα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην Μπριζ με υπεύθυνη την Αστυνομία του Βελγίου!

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης καυτηριάζει και καταγγέλει τη στάση των βελγικών αρχών, οι οποίες, όπως αναφέρει, "επιτέθηκαν σε οικογενειάρχες, μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, αλλά και του δημοτικού συμβουλίου, συλλαμβάνοντας και αφήνοντας εκτός αγώνα ανθρώπους που είχαν νόμιμο δικαίωμα.

"Για εμάς στον Δήμο Θεσσαλονίκης, η ασφάλεια των οπαδών της Club Brugge που θα επισκεφθούν αυτές τις μέρες την πόλη μας, είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Μέλημά μας είναι να εκτονώνουμε και να επιλύουμε προβλήματα, αντί να δημιουργούμε μεγαλύτερα.
Θα θέλαμε ωστόσο να σας εφιστήσουμε την προσοχή, να ζητήσετε και να αξιολογήσετε προσεκτικά τις καταγγελίες των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ευκαιρία γιορτής και ανταλλαγής εμπειριών και όχι οι φίλαθλοι εκ προοιμίου εγκληματίες. Θεωρούμε αυτονόητο πως θα πράξετε τα δέοντα προκειμένου να αποδοθούν ΕΥΘΥΝΕΣ, για όσα διαδραματίστηκαν στο Βέλγιο, εις βάρος των φιλάθλων του ΠΑΟΚ", καταλήγει η επιστολή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

UEFA: Πειθαρχική έρευνα για τα επεισόδια στο Μπριζ!

Έφερε αποτέλεσμα σε πρώτη φάση το διάβημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στον διορισμό ειδικού ερευνητή, προκειμένου να διεξάγει πειθαρχική έρευνα για τα όσα έλαβαν χώρα την Πέμπτη στο Μπριζ, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ Κλαμπ Μπριζ και ΠΑΟΚ, προχώρησε η UEFA, σε συνέχεια του διαβήματος που της απέστειλε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

«Σε σχέση με τον αγώνα των προημιτελικών του UEFA Europa Conference League 2023/2024 μεταξύ της Κλαμπ Μπριζ και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που διεξήχθη στις 11 Απριλίου 2024 στο Μπριζ του Βελγίου, ορίστηκε Επιθεωρητής Δεοντολογίας και Πειθαρχικής της UEFA για τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας σχετικά με εικαζόμενα πειθαρχικά περιστατικά. Πληροφορίες για αυτό το θέμα θα είναι διαθέσιμες σε εύθετο χρόνο» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ