Connect with us

ΕΥΡΩΠΗ

ΠΑΟΚ: Πρόβλημα με Βιεϊρίνια!

Τι συνέβη με τον Πορτογάλο

Αγάπη Γαβριηλίδου

ΠΑΟΚ: Πρόβλημα με Βιεϊρίνια!

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για τον ΠΑΟΚ, με τον Αντρέ Βιεϊρίνια να μην ξεκινάει τελικά στο βασικό σχήμα και τον Γιοάν Σάστρε να παίρνει θέση στα δεξιά.

Ο Πορτογάλος αισθάνεται ενοχλήσεις στη μέση και γι’ αυτό έμεινε εκτός, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να δίνει τελικά φανέλα βασικού στον Ισπανό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι απόντος του Λύρατζη ο Βιεϊρίνια επρόκειτο να μεταφερθεί στα δεξιά, ωστόσο, τελικά θα είναι ο Σάστρε αυτός που θα ξεκινήσει.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ο Κομπανί στον πάγκο της Μπράιτον, αν φύγει ο Ντε Τσέρμπι

Ο Ιταλός τεχνικός στις αρχές του μήνα άφησε την πόρτα ανοικτή για την αποχώρηση του από τους «γλάρους»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

H Λίβερπουλ και η Μπάγερν, που ψάχνουν για προπονητή, εξέτασαν τη λύση του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την Μπράιτον έως το 2026 και έχει ρήτρα εξαγοράς στα 25 εκατ. ευρώ.
Ο Ιταλός τεχνικός στις αρχές του μήνα άφησε την πόρτα ανοικτή για την αποχώρηση του από τους «γλάρους», αλλά μετά το ματς με την Μπρέντφορντ (0-0), άλλαξε στάση και δήλωσε πως θα παραμείνει στην ομάδα.
Τα αγγλικά ΜΜΕ αναφέρουν, όμως, πως τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί ξανά με τον πρόεδρο του συλλόγου, Τόνι Μπλουμ, και ίσως τελικά αποχωρήσει από την Μπράιτον το καλοκαίρι.
Σε αυτή την περίπτωση ο Μπλουμ δεν θα χρειαστεί να ψάξει για τον αντικαταστάτη του, καθώς ήδη έχει συμφωνήσει με τον Βενσάν Κομπανί. Ο 38χρονος Βέλγος κόουτς της Μπέρνλι θα είναι ο διάδοχος του Ντε Τσέρμπι, αν ο τελευταίος αποφασίσει να αποδεχθεί κάποια άλλη πρόταση και φύγει από το Μπράιτον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Στην Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα

Ο λόγος που η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να κινηθεί νομικά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η διαμάχη για το γκολ-φάντασμα του Λαμίν Γιαμάλ κατά τη διάρκεια του Clasico Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα την περασμένη Κυριακή, με το σκορ ισόπαλο (1-1), δεν δείχνει να υποχωρεί. Τελικά, στο τελευταίο σφύριγμα η νίκη πήγε στους «Μπλάνκος» του Κάρλο Αντσελότι (3-2), που πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο στην κατάκτηση της La Liga.

Όπως μετέδωσε το ισπανικό ραδιόφωνο RAC1, η «Μπάρτσα», αφού πληροφορήθηκε ότι η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έδωσε τη συγκατάθεσή της για την αποστολή των εικόνων και του ήχου VAR σχετικά με το επίμαχο επεισόδιο (η τεχνολογία Goal Line δεν υπάρχει στη La Liga), αποφάσισε να στραφεί στην Δικαιοσύνη.

Η προσφυγή του καταλανικού συλλόγου στην τακτική Δικαιοσύνη έχει ως στόχο να αναγκάσει την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με απόφαση δικαστή πια, να παραδώσει το υλικό που ζήτησαν οι «Μπλαουγκράνα».

Ο πρόεδρος του σωματείου, Ζοάν Λαπόρτα, δεν έκρυψε ποτέ ότι πρόθεσή του είναι να επαναληφθεί το παιχνίδι λόγω σοβαρού τεχνικού λάθους. Ένα ενδεχόμενο, όμως, που φαίνεται πολύ δύσκολο, δεδομένου ότι ήδη υπάρχει προηγούμενο στη La Liga για την ίδια υπόθεση και συνέβη την περασμένη περίοδο.

Κατά σύμπτωση, στην υπόθεση είχαν εμπλακεί τότε οι άλλες δύο ομάδες της Βαρκελώνης και της Μαδρίτης, η Εσπανιόλ και η Ατλέτικο. Οι Καταλανοί εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για ένα γκολ-φάντασμα, αφού αποδείχθηκε ότι το τέρμα για το 2-0 του σημείωσε ο Αντουάν Γκριεζμάν δεν ήταν έγκυρο, δεδομένου ότι η μπάλα δεν είχε περάσει εντελώς την γραμμή.

Από εκείνο το σημείο είχε προκύψει μια μακρά συζήτηση σχετικά με την ευκαιρία να εξοπλιστεί και η La Liga με την τεχνολογία Goal Line, αλλά επικράτησε η σκληρή γραμμή του προέδρου της κορυφαίας ισπανικής ποδοσφαιρικής Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, ενάντια στην τεχνολογία που διατίθεται από τη FIFA και η οποία εφαρμόζεται στα υπόλοιπα «μεγάλα» ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ακόμα και στην ιταλική Serie B.

Η υπόθεση θυμίζει επίσης τον αγώνα της Τότεναμ με τη Λίβερπουλ, με το κανονικό γκολ του Λουίς Ντίας που ακυρώθηκε.

Σε αυτή την περίπτωση οι «Κόκκινοι» δεν ζήτησαν να επαναληφθεί ο αγώνας, αλλά η Premier League μπόρεσε να ακούσει δημόσια τις συζητήσεις μεταξύ διαιτητή και VAR για τις αμφισβητούμενες φάσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Λίβερπουλ: Κατέληξε στον αντί – Κλοπ

Στα… χνάρια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παίρνει Ολλανδό τεχνικό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι πρώτες επαφές κρίνονται απόλυτα επιτυχημένες, αλλά θα υπάρξουν κι άλλες. Σλοτ και Λίβερπουλ έχουν σχηματίσει εξαιρετική άποψη για την πιθανή συνεργασία τους και το προσεχές διάστημα θα υπάρξει περαιτέρω ανάλυση του πλάνου από τους «κόκκινους» προς τον κόουτς της Φέγενορντ.

O 45χρονος προπονητής αυτή τη στιγμή φιγουράρει ως επικρατέστερος για να διαδεχθεί τον Γιούργκεν Κλοπ στο «τιμόνι» της Λίβερπουλ. Προσπέρασε ακόμα και την περίπτωση του Ρούμπεν Αμορίμ στη λίστα των προτεραιοτήτων των ανθρώπων του αγγλικού συλλόγου.

Όσα μεταφέρονται από τον διεθνή Τύπο και κυρίως τον έγκυρο και πασίγνωστο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, κάνουν λόγο για άκρως θετικές πρώτες επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές. Αυτό που τονίζεται είναι πως το προσεχές διάστημα θα υπάρξει ξανά ραντεβού για περαιτέρω ανάλυση του πλάνου από πλευράς «κόκκινων», για τους οποίους έχει σχηματίσει εξαιρετική άποψη ο Σλοτ.

Ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του με τη Φέγενορντ (λήγει το 2026) δεν υφίσταται, ωστόσο, ο ολλανδικός σύλλογος θ’ αξιώσει αποζημίωση, όπως το είχε επικοινωνήσει και στο ενδιαφέρον της Τότεναμ, προτού τα «σπιρούνια» προσλάβουν τελικά τον Ποστέκογλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ