Connect with us

ΕΥΡΩΠΗ

Εφιάλτης στη Σόφια…

Ένας κάκιστος ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τη Λέφσκι και θα ψάξει την ανατροπή

Αγάπη Γαβριηλίδου

Εφιάλτης στη Σόφια…

Ήταν ένα βράδυ που ξεκίνησε στραβά για τον ΠΑΟΚ, με τον Αντρέ Βιεϊρίνια να τίθεται νοκ άουτ και τον Σάστρε να παίρνει τελικά τη θέση του στο αρχικό σχήμα και συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο. Ο “Δικέφαλος” ήταν κακός στη Σόφια και γνώρισε την ήττα με 2-0 από τη Λέφσκι, κάνοντας πλέον το έργο του εξαιρετικά δύσκολο.

Σε ένα παιχνίδι που δεν διακρίθηκε κανείς, οι “ασπρόμαυροι” είδαν τη Λέφσκι να ανοίγουν το σκορ στα πρώτα δευτερόλεπτα, με τον Βέλτον να εκμεταλλεύεται το λάθος του Κάργα και την κακή συνεννόηση στην άμυνα, για να ανοίξει το σκορ, ενώ λίγο αργότερα και πέτυχε και δεύτερο τέρμα, μετά από μία γρήγορη αντεπίθεση. Ο Μπαρί βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι και σούταρε για το 2-0, βάζοντας ακόμη πιο δύσκολα στην ομάδα του Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο πρώτο μέρος με τον Σβαμπ και τον Ντάντας, με τον Μιχαϊλοφ να έχει απάντηση στο σουτ του τελευταίου, αλλά και με τον Κάργα που είδε την μπάλα μετά την κεφαλιά του, να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο “Δικέφαλος” είχε περισσότερο την μπάλα στα πόδια του, ωστόσο, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να πλησιάσει στην αντίπαλη περιοχή κι ήταν ακίνδυνος.

Ένα σουτ του Νάρεϊ, που μπήκε σαν αλλαγή έφερε ένα κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο, ενώ το επικίνδυνο γύρισμα του Κούρτιτς, που μπήκε κι αυτός σαν αλλαγή, δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς κανείς δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή.

Η Λέφσκι ήταν επικίνδυνη, βγαίνοντας ταχύτατα στην κόντρα, ο ΠΑΟΚ ήταν εντελώς ακίνδυνος και δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και κάπως έτσι, το 2-0 ήταν και το τελικό σκορ στη Σόφια, με τους οπαδούς της Λέφσκι να αποθεώνουν παίκτες και προπονητή και τον “Δικέφαλο” να έχει πλέον πολύ δύσκολο έργο, με φόντο τη ρεβάνς της Τούμπας την επόμενη Πέμπτη.

Ενδεκάδα με Ντάντας και Σβαμπ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε τον Αντρέ Βιεϊρίνια να τίθεται νοκ άουτ, με τον Σάστρε να ξεκινάει τελικά στα δεξιά στο παιχνίδι της Βουλγαρίας, ενώ από εκεί και πέρα, στο τέρμα ήταν ο Κοτάρσκι, με τους Κάργα και Ίνγκασον να είναι στο κέντρο της άμυνας και τον Ράφα Σοάρες στα αριστερά.

Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Σβαμπ και Αουγκούστο, με τους Α. Ζίβκοβιτς και Κουαλιάτα να είναι στα άκρα και τον Ντάντας πίσω από τον Κούτσια.

Ψυχρολουσία στο Γκιόργκι Ασπαρούχοφ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον ΠΑΟΚ, καθώς μετά από βολέ του Μιχαϊλοφ, ο Κάργας έκανε κακή εκτίμηση και κεφαλιά προς τα πίσω κι ο Βέλτον πρόλαβε τον Ίνγκασον και την έξοδο του Κοτάρσκι, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, πλασάροντας και να κάνει το 1-0 στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση μετά το κάκιστο ξεκίνημα και στο 8ο λεπτό, ο Σβαμπ έκανε ένα μακρινό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Μιχαΐλοφ έδιωξε σε κόρνερ. Οι “ασπρόμαυροι” έψαχναν λύσεις, αλλά ήταν ξεκάθαρο πως η Λέφσκι είχε και την ψυχολογία με το μέρος της και στο 19′ βρήκαν και δεύτερο γκολ!

2/2 η Λέφσκι

Οι Βούλγαροι βγήκαν πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση κι ο Μπαρί βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι, για να κερδίσει τον Κοτάρσκι, σουτάροντας με το αριστερό.

Στο 29′ ο Ντάντας έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μιχαΐλοφ είχε απάντηση και σε αυτή τη φάση, ενώ στο 31ο λεπτό, ο Αντρίγια εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κάργα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Μιχαΐλοφ.

Όσο περνούσε η ώρα, ο ΠΑΟΚ έμοιαζε όλο και πιο αγχωμένος και στο 37′ η Λέφσκι έχασε σημαντική ευκαιρία, όταν ο Μπαρί έκανε κεφαλιά-πάσα στον Ρονάλντο κι αυτός έκανε το σουτ, με τον Κοτάρσκι να αποκρούει. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους Βούλγαρους να προηγούνται με 2-0 και τον “Δικέφαλο” να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.

Ακίνδυνος ΠΑΟΚ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με τον Μιλάνοφ να σουτάρει στο 47′ και να στέλνει την μπάλα άουτ, ενώ στο 58′ ο Λουτσέσκου πέρασε τους Νάρεϊ και Κούρτιτς στις θέσεις των Κουαλιάτα και Ντάντας, σε μία προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Ο Αντρίγια πήγε στα αριστερά κι ο Νάρεϊ στα δεξιά, με τον Αουγκούστο να είναι πίσω από τον Κούτσια.

Ο ΠΑΟΚ άργησε πάρα πολύ να απειλήσει την εστία της Λέφσκι, ενώ στο 63′ ο Βέλτον ξεπέρασε με ευκολία το εμπόδιο του Σάστρε και σούταρε άουτ, με τον Ίνγκασον να φωνάζει σε έντονο ύφος στον Ισπανό. Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ, πέρασε στο παιχνίδι και τους Φιλίπε Σοάρες και Μπράντον Τόμας, ωστόσο, η εικόνα της ομάδας του δεν άλλαξε ουσιαστικά, καθώς ο “Δικέφαλος” δεν μπορούσε να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει με αξιώσεις.

Στο 77′, ο Νάρεϊ έκανε ένα σουτ από μακρινή απόσταση με το αριστερό και κέρδισε ένα κόρνερ, ενώ λίγο αργότερα, ο Κούρτιτς έκανε πολύ επικίνδυνο γύρισμα, αλλά κανένας συμπαίκτης του δε βρήκε τη μπάλα, για να τη σπρώξει στα δίχτυα. Η Λέφσκι, έχοντας και την στήριξη του κόσμου της στο πλευρό της, είχε την ψυχολογία και το υπέρ της σκορ και δεν απειλήθηκε μέχρι το φινάλε, με το 2-0 να είναι και το τελικό σκορ στη Σόφια.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Λέφσκι Σόφιας: Μιχαϊλοφ, Πετρίς, Σούντμπεργκ, Τσάμπερς, Γκάλτσεφ, Κράστεφ, Φαν Ντερ Κάαπ, Μιλάνοφ, Ρονάλντο, Ντε Μέλο και Μπαρί

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κάργας, Ίνγκασον, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Σβαμπ (Φιλίπε Σοάρες), Α. Ζίβκοβιτς (Κωνσταντέλιας), Κουαλιάτα (Νάρεϊ), Ντάντας (Κούρτιτς) και Κούτσιας (Μπράντον Τόμας)

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Οι οπαδοί της Μπάγερν θέλουν Τούχελ!

Οι Βαυαροί μαζεύουν υπογραφές για την παραμονή του προπονητή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι από καιρό γνωστό πως ο Τόμας Τούχελ θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου, με την ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Γερμανός τεχνικός χρεώνεται την αποτυχία της ομάδας να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Bundesliga, πέφτοντας από τον θρόνο της μετά από 11 σερί κατακτήσεις. Παράλληλα, είναι πολλά τα δημοσιεύματα που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς και θέλουν τον Τούχελ να μην έχει τον έλεγχο των αποδυτηρίων.

Αντίθετα με όλα αυτά, μια μερίδα των φιλάθλων της Μπάγερν Μονάχου θέλει να κρατήσει τον Τούχελ στην ομάδα, μαζεύοντας μάλιστα υπογραφές για να αλλάξει την γνώμη της διοίκησης.

«Παρά την αρνητική κριτική από τα Μέσα και τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, ο νικητής του Τσάμπιονς Λιγκ έχει καταφέρει να φτάσει την ομάδα του μέχρι τα ημιτελικά. Με όλο τον σεβασμό στους υποψήφιους Έμερι και Ράνγκνικ, οι συγκεκριμένοι προπονητές δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε το κερί του Τούχελ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο τελικός του 2025 θα γίνει στο Μόναχο, η Μπάγερν θα έπρεπε να νιώθει τυχερή με έναν τέτοιον προπονητή στον πάγκο της», αναφέρει η περιγραφή της αίτησης που έχουν φτιάξει οι οπαδοί της Μπάγερν για την παραμονή του Τούχελ, έχοντας ήδη ψηφίσει θετικά περισσότεροι από 10.000 φίλαθλοι των Βαυαρών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Τεσσάρα» της Κλαμπ Μπριζ στη Γκενκ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την τέταρτη νίκη της σε πέντε αγωνιστικές των play off του βελγικού πρωταθλήματος πέτυχε χθες η Κλαμπ Μπριζ, διαλύοντας στο "Γιαν Μπρέιντελ" την Γκενκ με 4-0!

Έτσι, ο Νίκι Χάγιεν και οι ποδοσφαιριστές του παρέμειναν στη 2η θέση της ειδικής βαθμολογίας και στο -2 από την πρωτοπόρο Άντερλεχτ, με τον Γιούτγκλα να ανοίγει το σκορ στο 6ο λεπτό, τον Σκόρας να πετυχαίνει το 2-0 στο 51΄ από ασίστ του Βανάκεν, τον Τιάγκο να εδραιώνει τη νίκη της ομάδας του στο 57΄ και τον Ντε Κάιπερ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 67΄ από ασίστ του Γιούτγκλα.

Αυτή, ήταν η έκτη διαδοχική νίκη της Κλαμπ Μπριζ σε Βέλγιο και Europa Conference League, με τον απολογισμό του Νίκι Χάγιεν από την ημέρα που αντικατέστησε τον Ρόνι Ντέιλα να είναι έξι νίκες, μία ισοπαλία και καμία ήττα!

Κάπως έτσι, η ομάδα που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ βρίσκεται σε τροχιά Champions League είτε απευθείας είτε μέσω προκριματικών καθώς απέχει τέσσερις βαθμούς από την 3η Ουνιόν Σεντ - Ζιλουάζ, ενώ ετοιμάζεται φυσικά για τις δύο αναμετρήσεις με την Φιορεντίνα με "φόντο" τον τελικό της 29ης Μαΐου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ