Connect with us

ΕΥΡΩΠΗ

Πρωτοχρονιάτικο δώρο στην Άρσεναλ έκανε η Έβερτον!

Σκόνταψε πάνω στην Έβερτον η Μάντσεστερ Σίτι.

PAOK24

Πρωτοχρονιάτικο δώρο στην Άρσεναλ έκανε η Έβερτον!

Γκέλα ολκής στην έδρα των «ζαχαρωτών» του Φρανκ Λάμπαρντ για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, η οποία ήρθε 1-1 εντός έδρας για τη 18η αγωνιστική της Premier League, κινδυνεύοντας πλέον να βρεθεί στο -7 από την κορυφή και την Άρσεναλ.

Οι «Πολίτες» ξεκίνησαν δυνατά στο πρώτο μέρος και κατάφεραν να προηγηθούν στο 24’, με τον Χάαλαντ να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι, έπειτα από μπούκα του Μαχρέζ, φτάνοντας τα 21 γκολ σε 15 ματς στο πρωτάθλημα. Στη συνέχεια έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει 2ο γκολ πριν την ανάπαυλα, με κορυφαία το δοκάρι του Στόουνς λίγο πριν την ανάπαυλα.

Οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη αξιοσημείωτή τους ευκαιρία στο 2ο ημίχρονο κατάφεραν να βρουν δίχτυα, με τον Γκρέι να πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό γκολ με βολίδα από τη γωνία της περιοχής στο 64’. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας πίεσε στην τελική ευθεία, είχε τις ευκαιρίες για το 2-1, το οποίο άγγιξε σε φάση διαρκείας στο 82’ με τον Πίκφορντ να κάνει εξαιρετική επέμβαση.

Απώλεια βαθμών και για την 3η της βαθμολογίας, Νιούκαστλ, η οποία έμεινε στο 0-0 εντός έδρας με τη Λιντς, προερχόμενη από την… παρέλαση στην έδρα της Λέστερ (0-3), με αποτέλεσμα να παραμείνει στο -2 από τους «Πολίτες», ενώ είδε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να την πλησιάζει στο -2. Πάντως, η λευκή ισοπαλία δεν αποτυπώνει δίκαια την εικόνα του αγώνα, αφού οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στην αναμέτρηση και έχασαν καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, κυρίως στο πρώτο μέρος.

Η Φούλαμ λύγισε με 2-1 την αντίσταση της Σαουθάμπτον εντός έδρας και έμεινε σε τροχιά Ευρώπης. Ο μέσος των φιλοξενούμενων, Γουόρντ Πράουζ, έστειλε δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα, με τον συνολικό απολογισμό να είναι 1-1, αφού στο 32’ σημείωσε αυτογκόλ, ενώ στο 56’ ρέφαρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο Παλίνια όμως έδωσε το δεύτερο προβάδισμα στους γηπεδούχους, που είναι στο -3 από την 6η Λίβερπουλ, με παιχνίδι περισσότερο.

Κάνοντας τη μισή και παραπάνω δουλειά από το πρώτο μέρος, η Κρίσταλ Πάλας επικράτησε 2-0 της Μπόρνμουθ εκτός έδρας. Ο Αγιού άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 19’ έπειτα από κόρνερ, ενώ με την ίδια σχεδόν συνταγή βρήκε δίχτυα ο Εζέ, πλασάροντας έπειτα από κόρνερ στο 37’.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 30/12
Γουέστ Χαμ-Μπρέντφορντ 0-2
(18′ Τόνεϊ, 43′ Ντασίλβα)

Λίβερπουλ-Λέστερ 2-1
(38′, 45′ Φάες-4′ Ντιούσμπερι-Χολ)

Σάββατο 31/1
Γουλβς-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1
(76′ Ράσφορντ)

Μπόρνμουθ-Κρίσταλ Πάλας 0-2
(19′ Αγιού, 36′ Εζέ)

Φούλαμ-Σαουθάμπτον 2-1
(32′ Γουόρντ Πράουζ αυτ, 89′ Παλίνια – 56′ Γουόρντ Πράουζ)

Μάντσεστερ Σίτι – Έβερτον 1-1
(24′ Χάαλαντ – 64′ Γκρέι)

Νιούκαστλ-Λιντς 0-0

Μπράιτον-Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή 1/1
Τότεναμ-Άστον Βίλα (16:00)
Νότιγχαμ Φόρεστ-Τσέλσι (18:30)

Η επόμενη (19η) αγωνιστική:

Δευτέρα 2/1
Μπρέντφορντ-Λίβερπουλ (19:30)

Τρίτη 3/1
Άρσεναλ-Νιούκαστλ (21:45)
Έβερτον-Μπράιτον
Λέστερ-Φούλαμ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπόρνμουθ

Τετάρτη 4/1
Σαουθάμπτον-Νότιγχαμ Φόρεστ (21:30)
Λιντς-Γουέστ Χαμ (21:45)
Άστον Βίλα-Γουλβς (22:00)
Κρίσταλ Πάλας-Τότεναμ

Πέμπτη 5/1
Τσέλσι-Μαντσεστερ Σίτι (22:00)

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Επίθεση στον Ντάνι Άλβες στη Βαρκελώνη: «Έχεις αρκετά λεφτά για να βιάζεις;»

Φραστική επίθεση δέχθηκε ο Βραζιλιάνος λίγες μέρες μετά την αποφυλάκισή του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής αποτελεί persona non grata για τους κατοίκους της Βαρκελώνης μετά την καταδίκη του για βιασμό. Ο Ντάνι Άλβες κατέβαλλε την εγγύηση αποφυλάκισης και το πρωί της Πέμπτης, βρέθηκε στο δικαστήριο της Βαρκελώνης, όπου δέχθηκε φραστική επίθεση από πολίτες, που εξέφρασαν την οργή τους.

«Έχεις αρκετά λεφτά για να βιάζεις, ε; Στη Βραζιλία θα σε είχαν σκοτώσει γρήγορα, μην φρικάρεις», ήταν μερικά από τα λόγια της φραστικής επίθεσης που δέχθηκε ο Βραζιλιάνος.

Ο Ντάνι Άλβες κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσε κατά της πρωτόδικης απόφασης, ωστόσο κάθε εβδομάδα θα πρέπει να δίνει το παρών στο δικαστήριο της Βαρκελώνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ζητά 120 εκ. Ευρώ για τον Γιόκερες

Τον απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι έναντι 17 εκ. Ευρώ…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Αρσεναλ θέλει το καλοκαίρι να βρει περισσότερες λύσεις στην επίθεση και φέρεται διατεθειμένη να πληρώσει μεγάλο ποσό για να αποκτήσει τον Βίκτορ Γκιοκέρες από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Και η Τσέλσι εξετάζει την περίπτωση του, αν τελικά δεν καταφέρει να πάρει τον Βίκτορ Οσίμεν από τη Νάπολι, καθώς τον διεκδικεί και η Παρί Σεν Ζερμέν, που τον θέλει στη θέση του Κιλιάν Μπαπέ.

Η διοίκηση όμως της ομάδα της Λισαβόνας αιφνιδίασε αρνητικά τον αθλητικό διευθυντή της Αρσεναλ, Εντου, που χτύπησε την πόρτα της για τον Γκιοκέρες, καθώς ζήτησε 120 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει τα δικαιώματα του, όπως σχετικά αποκάλυψε η αθλητική εφημερίδα της Λισαβόνας «Record». Να σημειωθεί πως τα «λιοντάρια» τον είχαν αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι από την Κόβεντρι με μόλις 17 εκατ. ευρώ, και η Ιπσουιτς από την Μπράιτον έναντι 1,5 εκ. Ευρώ το 2021...

Ο 24χρονος Σουηδός διεθνής φορ κάνει θραύση στην Πορτογαλία, καθώς φέτος έχει 22 γκολ και 10 ασίστ σε 24 παιχνίδια της Primeira Liga. Ο Μίκελ Αρτέτα έχει ξεχωρίζει τον διεθνή άσο και έχει εισηγηθεί την απόκτηση του, την οποία διεκδικούν ακόμη αρκετές ομάδες, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν κάποια από αυτές αποφασίσουν τελικά να βγάλουν αυτό το τεράστιο ποσό από τα ταμεία τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Απαλλαγή Ατσέρμπι από τις κατηγορίες για ρατσισμό

Επιστρέφει στη δράση ο 35χρονος Ιταλός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αθλητικός δικαστής, Γκεράρντο Μαστραντρέα, αποφάσισε την απαλλαγή του Φραντσέσκο Ατσέρμπι από τις κατηγορίες για ρατσισμό.
Ο αμυντικός της Ίντερ αθωώθηκε λόγω ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με την υπόθεση στην οποία ενεπλάκη από τον αμυντικό της Νάπολι, Ζουάν Ζεσούς, ο οποίος είχε παραπονεθεί ότι είχε δεχτεί προσβολές. Από τις έρευνες-όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ιταλικής εφημερίδας Gazzetta dello Sport- δεν προέκυψε άλλο αποδεικτικό υλικό πέραν της κατάθεσης του Βραζιλιάνου. Για το λόγο αυτό, στον 35χρονο δεν επιβλήθηκε ούτε τιμωρία ούτε αποκλεισμός και θα είναι στην αποστολή για τον αγώνα με την Έμπολι τη Δευτέρα 1 Απριλίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ