ΕΥΡΩΠΗ
Άμυνα vs Επίθεση: Σημειώσατε άσο!
Ο ΠΑΟΚ που βρίσκει λύσεις, τα πρώτα γκολ της σεζόν και η…άτυπη μάχη
Ο ΠΑΟΚ μετρά τρία επίσημα παιχνίδια για τη σεζόν 2024/25, με το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου να συνεχίζει την πορεία του στα προκριματικά του UEFA Champions League.
Σε μια περίοδο που σημασία έχει μόνο το αποτέλεσμα, η πρόκριση, οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου βρίσκουν λύσεις στο σκοράρισμα με αρκετούς ποδοσφαιριστές. Είναι χαρακτηριστικό πως σε δυο παιχνίδια με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα και στο πρώτο με τη Μάλμε, οι «ασπρόμαυροι» έχουν πετύχει έξι τέρματα με πέντε διαφορετικούς σκόρερ!
Αξιοσημείωτο και το γεγονός πως τα τέσσερα από τα έξι γκολ έχουν έρθει από τρεις αμυντικούς! Στο πρώτο παιχνίδι με τους Βόσνιους σκόραρε δις ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, ένα γκολ πέτυχε ο Γουίλιαμ Τρόοστ – Εκόνγκ ενώ την τριάδα συμπληρώνει ο Ράχμαν Μπάμπα που διαμόρφωσε το τελικό 2-2 με τη Μάλμε στη Σουηδία.
Το γκολ της νίκης στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα πέτυχε ο Τόμας Μουργκ ενώ και ο Τάισον άνοιξε λογαριασμό για τη φετινή χρονιά, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τη Μάλμε, στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Επομένως έχουμε ένα 4-2 των αμυντικών εναντίον των επιθετικών, σε ό,τι αφορά το έως τώρα σκοράρισμα.
Στις ασίστ τα πράγματα είναι πιο μοιρασμένα τα πράγματα. Δυο έχει ο Κίριλ Ντεσπόντοφ από το πρώτο επίσημο παιχνίδι, μια ο Μαγκομέντ Οζντόεφ από τον επαναληπτικό με τους Βόσνιους ενώ μια μετρά και ο Κουλιεράκης που σέρβιρε στον Μπάμπα και είναι πρώτος σε συνεισφορά γκολ + ασίστ, μέχρι τώρα.
23 Οκτωβρίου 2025. Σαν σήμερα, πριν από έναν ακριβώς χρόνο...
Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της League Phase του Europa League, o ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στη Γαλλία τη Λιλ και μαζί με τρεις και πλέον χιλιάδες φίλους του, γράφει μία ακόμα σπουδαία ιστορία στο ευρωπαϊκό βιβλίο του!
Στο 19ο λεπτό, ο Σουαλιό Μεϊτέ ανοίγει το σκορ για τον Δικέφαλο κόντρα στην πρώην ομάδα του με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και στο 23΄ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς δεν αφήνει να πάει χαμένη τη μακρινή μπαλιά του Γιάννη Μιχαηλίδη, με το "ασπρόμαυρο" σόου στο πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 43΄ με... γκολάρα του Γιάννη Κωνσταντέλια, από ασίστ του Φεντόρ Τσάλοφ με... τακουνάκι!
Οι Γάλλοι μείωσαν στο 57΄ με τον Αντρέ όμως στη συνέχεια ο Αντώνης Τσιφτσής κατέγραψε δύο σπουδαίες αποκρούσεις, για να φτάσουμε στο 68΄ όπου η Λιλ μείωσε σε 3-2 με τον Ιγκαμάνε. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Κωνσταντέλιας κέρδισε πέναλτι όμως ο Οζέρ είπε "όχι" στον Ζίβκοβιτς που το εκτέλεσε, με τον ΠΑΟΚ ωστόσο να πετυχαίνει το 4-2 στο 74΄, με γκολ του Ζίβκοβιτς ύστερα από ασίστ του Ντεσπόντοφ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ιγκαμάνε μείωσε ξανά για τη Λιλ, στο 85΄ ο Τσιφτσής έκανε άλλη μία σωτήρια επέμβαση, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Γάλλοι είχαν προσπάθεια στο δοκάρι και στο 97΄ το γκολ του Αντρέ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με το 4-3 να είναι και το τελικό σκορ!
Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Τσιφτσής, Κένι, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Καμαρά (14' Μπιάνκο), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (82' Πέλκας), Τσάλοφ (65' Γιακουμάκης).
ΕΥΡΩΠΗ
Γκολ με το… τσουβάλι στο Champions League! (vid)
Και τα 34 τέρματα της χθεσινής ημέρας συγκεντρωμένα σε ένα βίντεο!
Κάτι περισσότερο από... πλούσιο ήταν και χθες το θέαμα στο Champions League, με 34 γκολ σε 9 παιχνίδια!
Στο Κόμο, η ομώνυμη ομάδα "σκόρπισε" τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-1, σκορ με το οποίο κέρδισε και η Ρεάλ Μαδρίτης τη Λειψία, ενώ τέσσερα γκολ επιτεύχθηκαν και στο Μόναχο, στο ισόπαλο ντέρμπι μεταξύ Μπάγερν και Άρσεναλ.
Στη Λισαβόνα, η ΛΑΣΚ Λιντζ έκανε την έκπληξη και έφτασε σε ένα σπουδαίο διπλό επί της Σπόρτινγκ με σκορ 3-2, ενώ... ματσάρα έγινε και στο Λιλ, με την Γαλατάσαραϊ να παίρνει εμφατικό διπλό με σκορ 4-2, ενώ με "τρίποντα" προχώρησαν Άστον Βίλα, Ίντερ, Μπέτις και Κλαμπ Μπριζ!
Δείτε όλα τα γκολ της χθεσινής ημέρας στο παρακάτω βίντεο!
H Παρί Σεν Ζερμέν κέρδισε με το εντυπωσιακό 4-2 την Μπαρτσελόνα, ωστόσο, καλείται να διαχειριστεί μία τεράστια απώλεια.
Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν για τον Κβίτσα Κβαρατσκέλια, που αποχώρησε τραυματίας κι έχει υποστεί ρήξη χιαστού στο γόνατο του δεξιού του ποδιού.
Ο άσος της Παρί θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου και από εκεί και πέρα, θα ξεκινήσει η μακρά περίοδος της αποθεραπείας του, κάτι που σημαίνει πως χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.




