Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Λύγισε στο τέλος

Παρά την προσπάθεια που έκανε για 30 λεπτά και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, ο ΠΑΟΚ πλήρωσε μία κάκιστη τέταρτη περίοδο, καθώς και κάποιες αποφάσεις των διαιτητών που έφεραν εκνευρισμό. Παραμένει στα χέρια του η κατάσταση, όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL.

Νίκος Μοσχοβίτης

Λύγισε στο τέλος

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Κόνιαρη, Χάτσερ, Τζόουνς. Χρυσικόπουλο και Μαργαρίτη και μπαίνοντας στο παιχνίδι έμοιαζε εμφανώς επηρεασμένος από το φορτωμένο πρόγραμμα. Οι Γάλλοι πήραν τα ηνία του αγώνα από την αρχή, εκμεταλλευόμενοι την ξεκάθαρη υπεροχή τους στα ριμπάουντ και τα σουτ των Γουότερς και Σένγκλιν από μέση απόσταση. Το ελεύθερο τρίποντο του Κονατέ έκανε το 12-5 στο 5′ με τον ΠΑΟΚ να μην αντιδρά και τον Γουότερς να κάνει το 19-7 στο 7′. Η είσοδος του Γκάρετ και του Γκος στο παρκέ, έδωσε λύσεις στη ρακέτα και καθαρό μυαλό στην επίθεση. Ο Τέπιτς με 5 δικούς του πόντους έκανε το 19-14 ενώ ο Γκάρετ και το τρίποντο του Αθηναίου ισοφάρισαν σε 21-21. Το τέλος της 1ης περιόδου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 25-25 με τους Γκάρετ και Γκος να κάνουν τα πάντα.

Ο Δικέφαλος μπήκε μουδιασμένα και στη 2η περίοδο. Χωρίς να βρει σκορ στα πρώτα 03:30 και χάνοντας αρκετά αμυντικά ριμπάουντ έδωσε στου Γάλλους την ευκαιρία να ξεφύγουν για το 32-25. Τα λάθη των Γάλλων, το καλάθι και φάουλ του Γκάρετ και το τρίποντο του Γκος μείωσαν τη διαφορά στο 16′ σε 36-35. Το τρίποντο του Ινβερνίτζι για το 43-38 βρήκε απάντηση στο Buzzer Beater του Χάτσερ που με 6 πόντους στα τελευταία 2 λεπτά έδειξε να μπαίνει στο παιχνίδι. Παρά την ιδιαίτερα επιθετική άμυνα των Γάλλων η αντιμετώπιση των διαιτητών δεν ήταν ανάλογη καθώς τελείωσαν τη 2η περίοδο με μόλις 2 ομαδικά ενώ οι βολές στο ημίχρονο ήταν 14-3 υπέρ των Γάλλων που μάλιστα δεν έχασαν ούτε μία.

Στην 3η περίοδο ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αρκετά με τις δύο ομάδες να δίνουν περισσότερη προσοχή στην άμυνά τους. Ο Τζόουνς έδωσε στον ΠΑΟΚ το πρώτο προβάδισμα με 44-45. Τα επιθετικά ριμπάουντ τω Γάλλων, τα σουτ του Σένγκλιν κι οι ανεξήγητες αποφάσεις των διαιτητών έστειλαν τους γηπεδούχους στο +7 (55-48). Ο Δικέφαλος επέστρεψε και με τους Κόνιαρη και Χρυσικόπουλο μείωσε σε 55-54 ενώ με το τρίποντο του Χάτσερ πέρασε και πάλι μπροστά με 57-59 στο 28′. Οι Γάλλοι βρήκαν τις λύσεις και με τους Σένγκλιν και Γιουσκεβίτσιους πέρασαν μπροστά με 62-60 στο 30′.

Στην τελευταία περίοδο ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τους Χάτσερ, Κόνιαρη, Χρυσικόπουλος, Τέπιτς και Μαργαρίτη. Το τρίποντο του Χρυσικόπουλο και το καλάθι του Μαργαρίτη κράτησαν τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ με 64-65 μέχρι το 32′. Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Παπαθεοδώρου χωρίς καθαρό μυαλό σε άμυνα κι επίθεση έμειναν για 04:30 χωρίς σκορ δίνοντας στους Γάλλους την ευκαιρία να χτίσουν διαφορά ασφαλείας. Τα τρίποντα του Γιουσκεβίτσιους και του Σένγκλιν έστειλαν τη Ναντέρ στο +11 (76-65) με σερί 12-0. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι αλλά η διαφορά σε συνάρτηση με το χρόνο που απέμενε δεν του επέτρεψαν κάτι τέτοιο με τους Γάλλους να παίρνουν μια σημαντική νίκη με 79-70.

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε μια δυσκολότερη, απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ, ήττα κόντρα σε μια καλή ομάδα. Τίποτα δεν τελείωσε για τον Δικέφαλο καθώς ακόμη κρατά την τύχη του στα χέρια του. Τα πράγματα στον όμιλο θα γίνουν πιο σαφή με το πέρασμα των δύο επόμενων αγωνιστικών όπου η Χολόν θ’ αντιμετωπίσει τις Τενερίφη και Ναντέρ ενώ ο ΠΑΟΚ τις Οπάβα και Φριμπούργκ. Συνέχεια για την ομάδα υπάρχει το Σάββατο κόντρα σε μια ακόμη ομάδα, όπως αυτή του Ρεθύμνου, που πραγματικά “καίγεται” για νίκες όντας στη θέση του ουραγού μαζί με τον Κολοσσό και την Κύμη. Μετά το παιχνίδι κόντρα στο Χολαργό ο Δικέφαλος δείχνει ιδιαίτερη σοβαρότητα στο πρωτάθλημα κι αν δείξει την απαραίτητη συγκέντρωση κι ενέργεια θα πάρει ακόμη μια νίκη.

Δεκάλεπτα: 25-25, 43-41, 62-60, 79-70

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γράφει ιστορία με ΑΕΚ ο Μαργαρίτης

Μία συμμετοχή για να γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει γράψει τη δική του ιστορία όλα αυτά τα χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά όλα δείχνουν ότι την προσεχή Κυριακή, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καρδίτσα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, έφτασε τις 292 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, «πιάνοντας» στην κορυφή τον Γιάννη Πολίτη, ο οποίος κρατούσε αυτήν την κορυφή από το 1985.

Εφόσον ο Μαργαρίτης καταγράψει συμμετοχή στο επερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μία ακόμα ξεχωριστή πρωτιά για ένα αθλητή που έχει συνδυάσει το όνομα του με το «Δικέφαλο του Βορρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… σοκ του Πόρτερ Τζούνιορ

«Σκωτσέζικο ντους» για τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συναντήσει έναν ολόκληρο… καινούργιο κόσμο από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τώρα, θα βιώσει ξανά κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτόν.

Αφού βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε μαζί με τον Έλβαρ Φρίντρικσον από κοντά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, ζώντας από μέσα την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την Κυριακή θα ζήσει ξανά κάτι μοναδικό.

Ποιο θα είναι αυτό; Ένα παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αφού η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από τη Δ.Ε.Α.Β. στην Ένωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός, έζησε έντονα τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι άλλο το… δεσμό που έχει αποκτήσει με τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ