Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Όλοι οι Έλληνες παράγοντες δημιούργησαν προβλήματα»

O πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ εκ μέρους της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, παραχώρησε συνέντευξη τύπου σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ελένη Μπούντου

«Όλοι οι Έλληνες παράγοντες δημιούργησαν προβλήματα»

Σαφέστατα μηνύματα και προειδοποιήσεις έστειλε ο απεσταλμένος της FIFA στην Αθήνα, Χέρμπερτ Χούμπελ. Οι εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA συναντήθηκαν με τον κ. Βασιλειάδη και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γραμμένο.

Ο κ. Χούμπελ αναφέρθηκε στις πιθανότητες που υπάρχουν για Grexit, στις συζητήσεις που έγιναν με τον υφυπουργό Αθλητισμού και την ΕΠΟ χωρίς ωστόσο να… δώσει ειδήσεις, στα μέτρα τα οποία πρόκειται να ληφθούν, αλλά και στο αν θα πρέπει να εναρμονιστεί ο ελληνικός πειθαρχικός κώδικας με τον ευρωπαϊκό.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν είναι εδώ για να επιβάλλει τιμωρίες και να πάρει αποφάσεις, αφού αυτές θα ληφθούν από τα αρμόδια όργανα της FIFA.

Διαβάστε παρακάτω όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου:

Σε ερώτηση προς τον κ. Γραμμένο για το πότε θα είναι έτοιμη η αναφορά:

“Σε δέκα ημέρες και μετά θα δούμε πότε η FIFA θα επιληφθεί του θέματος” απάντησε ο κ. Γραμμένος.

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του κ. Χούμπελ.

– Ερώτηση για το αν συζητήθηκε εναρμόνιση του ελληνικού πειθαρχικού κώδικα με τον ευρωπαϊκό

” Δε θα σας αποκαλύψω τι συζητήσαμε. Αλλά αν με ρωτάτε ότι πρέπει να εναρμονιστεί η ελληνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή, αυτό το θεωρώ σωστό”.

– Ερώτηση για τη σφαίρα στον κ. Γραμμένο

” Όποιος το θεωρεί μία ευχάριστη είδηση χριστουγεννιάτικα, ας σηκώσει το χέρι. Εγώ δεν μπορώ να το θεωρήσω φιλική πράξη”.

– Ερώτηση για το αν θα συζητηθεί στο συμβούλιο της FIFA το ενδεχόμενο Grexit

“Είναι κοντά χρονικά το συμβούλιο (15-16 Μαρτίου), στην αναφορά μας θα πούμε τι βρήκαμε. Δε θα επιβάλλουμε κυρώσεις. Δεν ήταν απειλή το Grexit. Τα αρμόδια όργανα της FIFA θα αποφασίσουν”.

– Σε ερώτηση πέρα κάθε ορίου κατά του κ. Σαββίδη με υπόνοιες ότι η κυβέρνηση ελέγχει την ΕΠΟ και ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι βασικός υποστηρικτής της Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας η απάντηση ήταν η παρακάτω:

“Η συμπεριφορά σας δείχνει ότι κάτι γίνεται λάθος. Δε θέλω να σας προσβάλω. Η συμπεριφορά σας δείχνει τι δεν πάει καλά με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαστε εδώ να παρακολουθούμε όχι να απειλούμε την ΕΠΟ. Να ενημερώνουμε για πιθανούς κινδύνους. Η FIFA και η UEFA δεν μπορούν να αγνοήσουν τα όσα γίνονται. Με τέτοιες συμπεριφορές δε γίνεται να τα αγνοήσουν”.

– Ερώτηση σχετικά με το γιατί πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου, αφού δεν μπορεί να γίνει ενημέρωση για κάτι συγκεκριμένο

“Δεν με πληγώνεται αν δε με θέλετε εδώ. Μπορεί να ακολουθήσει και γραπτή δήλωση. Κρίναμε πως έπρεπε να σας μιλήσω σήμερα”

– Ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε ο Λούμπος Μίχελ, επειδή στο παρελθόν ήταν και διαιτητής.

“Θα ήταν άδικο να σχολιάσω κάτι συγκεκριμένο. Όλα όσα έγιναν ήταν ντροπή. Δεν είναι θέμα αν είσαι με το άσπρο, το μαύρο, το κίτρινο και όποια άλλη ομάδα. Δε θα σχολιάσω μεμονωμένα. Ήταν όλα απαράδεκτα για όποιον αγαπάει το ποδόσφαιρο. Πρέπει τα αρμόδια όργανα να πάρουν τις σωστές αποφάσεις”.

– Ερώτηση για το αν μπορεί η συγγνώμη του Σαββίδη να αμβλύνει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν και να αποφευχθεί ο κίνδυνος για Grexit:

“Αγαπάμε την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά συμπεριφερθείτε όπως πρέπει για να ανήκετε στην οικογένεια. Δε θα σχολιάσω συγκεκριμένα κάποιον παράγοντα. Οι πιθανές κυρώσεις είναι πολλές. Το Grexit σας επαναλαμβάνω ότι είναι πολύ πιθανό. Δεν είπα όμως ότι θα γίνει. Το λέω για να το κατανοήσει ο κόσμος. Αν στη Γερμανία κάποιος οπλοφορούσε στο γήπεδο θα είχε μεγάλες κυρώσεις”.

– Ερώτηση για το αν συμφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει το πρωτάθλημα. “Δεν είναι δουλειά μου να σχολιάζω αποφάσεις υπουργών ο οποίος έλαβε υπόψιν του τη δημόσια ασφάλεια. Πρωθυπουργός και υπουργός αποφάσισαν βάσει των δεδομένων που τους παρουσιάστηκαν. Κανείς δε θέλει να υπάρχει απραξία. Θέλουμε να γίνονται αγώνες”

– Ερώτηση για το πότε θα ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα. “Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Και ως δικηγόρο με ρωτάνε στο δικαστήριο στην Αυστρία, αλλά κάποια πράγματα δεν μπορούν να μεταφερθούν”.

– Η πρώτη ερώτηση που γίνεται είναι για τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν. “Η επιτροπή παρακολούθησης δε θα επιβάλει μέτρα. Όλοι οι Έλληνες παράγοντες δημιούργησαν προβλήματα στο ποδόσφαιρο. Εμείς θα κάνουμε τις αναφορές μας. Το συμβούλιο της FIFA θα πάρει αποφάσεις. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να πούμε ποια μέτρα θα πάρουμε”.

– Πρέπει πολιτεία και ΕΠΟ να αποφασίσουν από κοινού το πλαίσιο που θα υπάρξει για να βρεθεί λύση και να σταλθεί το μήνυμα για να σταματήσουν τα περιστατικά βίας.

– Λέμε πως οι εκβιασμοί θα φύγουν από το παιχνίδι. Η Λίγκα και οι παράγοντες πρέπει να το επικοινωνήσουν και να το ξεκαθαρίσουν. Δεν βολεύει κανέναν αυτή η κατάσταση. Να μην υπάρχουν οι θεατές στα γήπεδα. Η βία δεν έχει θέση. Θα πρέπει να υπάρξει δέσμευση και υπόσχεση από όλους ότι πρέπει να υπάρξει σεβασμός στο παιχνίδι. Δεν γίνεται να υπάρχουν όπλα και εκβιασμοί.

-Συζητήσαμε με τον υπουργό σχετικά με το πώς θα επιλυθεί το ζήτημα της βίας. Ξεκαθαρίστηκε ότι η Πολιτεία δεν έχει σκοπό να πάρει τον έλεγχο του ποδοσφαίρου. Σε αυτή την περίπτωση όμως διακυβεύτηκε η δημόσια ασφάλεια. Μιλήσαμε για το πώς μπορούν η ΕΠΟ και η Πολιτεία να λάβουν μέτρα. Μας υποσχέθηκαν ότι θα λάβουν μέτρα και πως θα βρουν τη λύση. Επαναλαμβάνω προτείνουμε, συμβουλεύουμε. Κάνουμε συστάσεις και βλέπουμε. Δεν θα σας πως τι είπαμε με τον υπουργό. Μη με ρωτήσετε. 

-Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, βλέπουμε τα περιστατικά βίας. Πώς μπορείς να βάζεις τα παιδιά σου στο γήπεδο, όταν υπάρχουν όπλα στον αγωνιστικό χώρο; Επίσης ξέρουμε για εκβιασμούς και απειλές έξω από τα γήπεδα. Αυτά είναι απαράδεκτα

-Θα ήθελα να επισημάνω ξανά πως εμείς δεν είμαστε εδώ για αποφάσεις ή κυρώσεις. Είμαστε εδώ για να παρακολουθούμε και να δίνουμε αναφορές στην FIFA για το τι έγινε και τι δεν έγινε. Kατόπιν η FIFA μέσω του συμβουλίου Εθνικών Ομοσπονδιών θα πάρει τις αποφάσεις ή για κυρώσεις ή ότι χρειαστεί ή εάν χρειαστεί. Δυστυχώς ήταν επιβεβλημένο να έρθουμε εδώ μετά από όσα έγιναν τις 2-3 τελευταίες αγωνιστικές. Όσα έγιναν ήταν απαράδεκτα.

-Ήρθαμε εδώ και βρήκαμε έναν νέο πρόεδρο. Γεμάτο ενέργεια να προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά καταλαβαίνουμε πως οι παράγοντες κοιτούν μεμονωμένα συμφέροντα και όχι την υποστήριξη της ΕΠΟ, το καλό του ποδοσφαίρου.

-Ήρθαμε να κατευθύνουμε και να παρακολουθήσουμε υποστηρικτικά. Έχω την αίσθηση πως αυτή η παρεξήγηση δεν ξεκαθάρισε άκομη.

– Πρώτη τοποθέτηση: Να ξεκαθαρίσω μια παρεξήγηση που έγινε όταν αναφερθήκαμε στην ΕΠΟ. Δεν ήρθαμε εδώ για να αναλάβουμε την διοίκηση της ΕΠΟ. Να είμαστε μια σκιώδης διοίκηση. Ήρθαμε εδώ για να υποστηρίξουμε και να δώσουμε ένα χέρι βοηθείας. 

Μετά τη συνάντηση με Βασιλειάδη και Γραμμένο, η αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου τοποθετείται για όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ