Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Ένας… άλλος Ντίμα

Για πρώτη φορά μετά τα 18 του, επέστρεψε στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη, για να φορέσει την φανέλα του ΠΑΟΚ, το περασμένο καλοκαίρι.

Ελένη Μπούντου

Ένας… άλλος Ντίμα

Ο διεθνής πασαδόρος του Δικεφάλου, Ντίμα Φιλίποφ μιλάει «Τετ Α Τετ» στη FORZA, παρουσιάζοντας τον εαυτό του σε μια διαφορετική συνέντευξη, μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους.

Πως ήρθε η πρώτη σου επαφή με το βόλεϊ; Έπαιξε ρόλο η ενασχόληση του πατέρα σου;
«Ξεκίνησα να παίζω βόλεϊ στο ίδιο αθλητικό σχολείο, που πήγαινε και ο πατέρας μου, από τα 13. Βέβαια, στο βόλεϊ είμαι από πιο μικρός κάνοντας καριέρα… ball boy».

Ασχολήθηκες και με κάποιο άλλο άθλημα;
«Πριν ξεκινήσω το βόλεϊ, ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Το ποδόσφαιρο ειδικά μου αρέσει πολύ γιατί έπαιζε και ο παππούς μου, Ανάτολι Κουκσόφ. Ήταν πρωταθλητής στην Σοβιετική ένωση και είχε βγει τρίτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο».

Θα σε έβλεπες στο ποδόσφαιρο;
«Δύσκολο, αλλά θα προσπαθούσα στο ποδόσφαιρο. Μάλλον σαν τερματοφύλακας».

Πότε κατάλαβες ότι θα ασχοληθείς επαγγελματικά με το βόλεϊ;
«Όταν μπήκα στο αθλητικό σχολείο κατάλαβα ότι ξεκίνησα κάτι σοβαρό. Διπλές προπονήσεις, ταξίδια, αγώνες μπήκαν δυναμικά στην ζωή μου. Δεν είχα χρόνο για φίλους και… νορμάλ ζωή, όμως το βόλεϊ μου αρέσει και με γεμίζει».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;
«Ανάλογα με τις προπονήσεις. Αν υπάρχει πρωινή, θα πάρω έναν καφέ στο αμάξι και θα πάω στο γήπεδο. Μετά, φαγητό, ύπνος και πάλι προπόνηση. Αν έχουμε μια προπόνηση, όλα αλλάζουν. Υπάρχει προσωπικός χρόνος».

Τι θες να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;
«Σίγουρα με την παρέα μου. Αν και δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο, προσπαθώ να τον περνάω όσο καλύτερα γίνεται. Θα πάω σινεμά, στο γήπεδο να δω έναν αγώνα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ. Συχνά μαζευόμαστε και σε κάποιο φιλικό σπίτι»

Αγαπημένες ταινίες;
«Δεν είμαι ο τύπος που θα κάτσει να δει την ίδια ταινία ξανά, άρα δεν έχω αγαπημένες. Τελευταία αφήσαμε τον κολλητό μου να διαλέξει ταινία, το “Mortal Engines”, δεν θα το ξανακάνουμε. Τώρα θέλω να δω το “Kursk”».

Σειρές παρακολουθείς;
«Περισσότερο ρώσικες, δεν τις ξέρει κανείς!»

Παίζεις video games;
«Ναι, αρκετά. Παλιότερα έπαιζα Counter Strike επαγγελματικά! Το τελευταίο διάστημα παίζω με την παρέα μου PubG, είναι ενδιαφέρον».

Τι μουσική ακούς;
«Από ελληνικά μου αρέσει πολύ ο Νίκος Μακρόπουλος. Μάλιστα είμαστε και φίλοι».

Αγαπημένος προορισμός διακοπών;
«Σίγουρα το σπίτι μου στο Λούγκανσκ. Εκεί ζει η οικογένεια μου, το σπίτι μου. Μου λείπουν και όταν έχω χρόνο πάω πάντα για να τους δω. Δεύτερη είναι η Χαλκιδική (σαν την Χαλκιδική δεν έχει). Τρίτη η Ρόδος, στο Κιόταρι όπου μένει ένας καλός φίλος. Πάω τέσσερα χρόνια συνεχόμενα και γεμίζω μπαταρίες».

Ζεις ξανά στην Θεσσαλονίκη, ποια τα συναισθήματα σου για την πόλη;
«Την Θεσσαλονίκη την αγαπάω. Έπαιζα στα 18 μου στον Επίκουρο και από τότε κράτησα τις πιο σημαντικές φιλίες της ζωής μου. Ο αδερφός μου, Κώστας Αυγητίδης και η οικογένεια μου μου στάθηκε πολύ. Δεν θα άλλαζα τίποτα στην πόλη. Μόνο ένα πρόβλημα έχει, στο κέντρο με το πάρκινγκ».

Είναι γνωστή η φιλική σου σχέση με τον Γιώργο Σαββίδη. Πως προέκυψε;
«Είναι από το Ροστόφ, είμαι από το Λουγκάνσκ. Μας χωρίζουν μόνο 50 χιλιόμετρα. Όταν έχω χρόνο πηγαίνω στο γήπεδο. Γενικότερα, βλέπουμε παιχνίδια και κάνουμε παρέα».

Πόσο σημαντική θεωρείς την παρουσία της οικογένειας Σαββίδη στον ΠΑΟΚ;
«Έχει κάνει πολλά για τον ΠΑΟΚ και θα κάνει ακόμα περισσότερα. Η οικογένεια αγαπάει την ομάδα και αυτό φαίνεται σε όλα τα αθλήματα».

Μια ευχή για το 2019 που έρχεται;
«Κάθε χρονιά φέρνει καινούριες εμπειρίες και από τα άσχημα έχουμε να μάθουμε. Για το 2019 θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλους που είναι το σημαντικότερο. Επίσης εύχομαι να πάρω το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Καλή χρονιά σε όλους».

Πηγή : FORZA

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Μιλενκόσκι: «Έτοιμοι να παλέψουμε!»

Το μήνυμα του προπονητή του ΠΑΟΚ για το Final-4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε ρυθμούς Final-4 κυπέλλου Ελλάδας κινείται η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ που βρίσκεται στη Λάρισα με στόχο να υπερασπιστεί το τρόπαιό της.

Οι «ασπρόμαυροι» το βράδυ της Παρασκευής στις 20:15 αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό.

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Γιόσκο Μιλενκόσκι, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Ερχόμαστε σαν 4η ομάδα του πρωταθλήματος. Δεν είμαστε αουτσάϊντερ, αλλά αφήνουμε τον τίτλο του φαβορί στους υπόλοιπους.

Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε. Θέλουμε να πάμε στον τελικό, αλλά για να το καταφέρουμε πρέπει να κερδίσουμε μια φοβερή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Δε θα είναι εύκολο. Πρέπει να παίξουμε το καλύτερο μας βόλεϊ και θα δούμε τι θα γίνει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Τακουρίδης: «Είναι μια νέα πρόκληση»

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ για τη συμμετοχή του Δικεφάλου στο Final-4 κυπέλλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Λάρισα χτυπάει η «καρδιά» του ανδρικού βόλεϊ εκεί όπου την Παρασκευή και το Σάββατο θα διεξαχθεί το φετινό Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας.

Ο κυπελλούχος Ελλάδας ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει την πρόκριση του στον τελικό το βράδυ της Παρασκευής στις 20:15 απέναντι στον Ολυμπιακό.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για το Final-4 ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Γιάννης Τακουρίδης, σχολίασε:

«Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρίσης για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση.

Εύχομαι να γίνει ένα καλό Final-4, δύο καλοί ημιτελικοί και ένας δυνατός τελικός.

Όλοι οι αθλητές να έχουμε την υγεία μας και να παρουσιάσουμε ένα ωραίο θέαμα για τον κόσμο που θα παρακολουθήσει τα παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις διεκδικεί κάθε τίτλο. Στο κύπελλο οι πιθανότητες είναι ίσες για όλες τις ομάδες. Εμείς ως περσινοί τροπαιούχοι θα υπερασπιστούμε τον τίτλο μας, αλλά δε μας δίνει κάποιο έξτρα άγχος αυτό. Είναι μια νέα πρόκληση, θα κάνουμε αυτό που μπορούμε, συγκεντρωμένοι να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον τελικό και αν όλα πάνε καλά το τρόπαιο για μια ακόμη φορά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Βόλεϊ: Αναχώρηση και γεμάτο πρόγραμμα με φόντο την κούπα

Ξεκάθαρος στόχος, μεγάλη μάχη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ αναχώρησε με προορισμό τη Λάρισα, με φόντο το Final4 του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα γίνει στις 29 και 30 Μαρτίου.

Οι "ασπρόμαυροι" καλούνται να αφήσουν πίσω τους ό,τι έγινε στον τέταρτο ημιτελικό του πρωταθλήματος και να τα δώσουν όλα ενόψει των δύο επόμενων στόχων, με το Κύπελλο και το League Cup να είναι σε πρώτο πλάνο πλέον.

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Παρασκευής στις 20:15 τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημιτελικό, ενώ ο πρώτος θα γίνει στις 17.00 μεταξύ Παναθηναϊκού και Μίλων, με τον Γιόσκο Μιλενκόσκι και τον Γιάννη Τακουρίδη να μιλούν σήμερα το μεσημέρι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ