Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Εξόρμηση των Θεσσαλονικέων για τα εξοχικά τους στη Χαλκιδική! (vid)

H πρώτη μαζική “έξοδος” και τα έργα (!) που προκάλεσαν μποτιλιάρισμα!

Ρεπορτάζ PAOK24

Εξόρμηση των Θεσσαλονικέων για τα εξοχικά τους στη Χαλκιδική! (vid)

«Ζωντανεύει» από σήμερα η Χαλκιδική, στις παραθεριστικές περιοχές όπου Θεσσαλονικείς ειδικότερα και Βορειοελλαδίτες γενικότερα, ενώ άμεσα αναμένονται και οι πρώτοι τουρίστες!

Ευρωπαϊκό χωρίς Έλληνες δεν γίνεται! Καθημερινές Euro προσφορές, πρωτότυπα στοιχήματα & EuroNovileague με 2.020.000€* *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

ΣΧΟΛΙΑ

ΓΕΝΙΚΑ

Ανακύκλωσε και κέρδισε μια ιστορική μπάλα ΠΑΟΚ

Δημότης του Παύλου Μελά παρέλαβε τη μπάλα με τις υπογραφές των κυπελλούχων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μία μπάλα του ΠΑΟΚ με τις υπογραφές όλων των ποδοσφαιριστών που κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό κληρώθηκε την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 μεταξύ των πολιτών που ανακυκλώνουν με Διαλογή στην Πηγή χωριστά υλικά στον Δήμο Παύλου Μελά και συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Tropaverde.org.

Τη μπάλα δώρισε στην αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δια μέσου του μέλους του τεχνικού τιμ και προέδρου της δημοτικής κοινότητας Πολίχνης, Μάκη Κοσμίδη και τυχερός μεταξύ 685 πολιτών ήταν ο Σάκης Καραγκιοζίδης.

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης παρέδωσε τη συλλεκτική μπάλα του ΠΑΟΚ στον τυχερό της κλήρωσης, ευχαριστώντας την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και το PAOK Action που υποστηρίζει το πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης  https://pavlosmelas.tropaverde.org/ τονίζοντας τη χρησιμότητα και τα οφέλη του στην αλλαγή φιλοσοφίας και ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξη Tύπου που πραγματοποίησε ο δήμος Παύλου Μελά την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 έγινε ένας πρώτος απολογισμός του πρωτοπόρου Προγράμματος Επιβράβευσης Ανακύκλωσης TropaVerde. Στο τέλος της συνέντευξης οι δύο αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Αθάνατος και Σάκης Λαζαρίδης επιφύλασσαν μια μικρή έκπληξη, καθώς ανέφεραν ότι την Παρασκευή 04/06/2021 θα δοθεί ως δώρο μετά από κλήρωση μια μπάλα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, υπογεγραμμένη από τους κυπελλούχους ποδοσφαιριστές. Στην κλήρωση θα μπορούσαν να πάρουν μέρος όλοι οι πολίτες που θα πραγματοποιούσαν την εγγραφή τους έως την Πέμπτη 03/06/2021 στο TropaVerde

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΓΕΝΙΚΑ

Ο δημοσιογραφικός κόσμος απεργεί

Το PAOK 24 συμμετέχει στην 24ώρη απεργία όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από 07/06/2021 συνεδρίασή τους αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, αντιτασσόμενα στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, που σκοπό έχει, να καταρρακώσει όσα εργασιακά κεκτημένα έχουν απομείνει.

Οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, οι οποίοι απεργούν την ίδια ημέρα μετά την κήρυξη γενικής απεργίας από την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα και ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ από τις 05.30 π.μ. της Πέμπτης 10 Ιουνίου έως τις 05.30 π.μ. της Παρασκευής 11 Ιουνίου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου.

Με τον προσχηματικό τίτλο: «Για την Προστασία της Εργασίας – Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρηση Εργασίας, Κυρώσεις Συμβάσεων και Ενσωματώσεις Οδηγιών», το  νομοσχέδιο ουσιαστικά θεσμοθετεί «νέα ήθη» επί τα χείρω στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τις υπερωρίες, τις απολύσεις και τις απεργίες.

Συγκεκριμένα

Με την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, στην ουσία επιβάλλεται μείωση των αποδοχών αφού η αυξημένη σε ώρες εργασία θα αμείβεται με ρεπό. Μέσω της υπέρβασης οκταώρου (χωρίς πρόσθετη αμοιβή για υπερεργασία, υπερωρία) και των ατομικών συμβάσεων ενισχύεται η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και επιχειρείται η ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου.

Επιχειρείται η σαφής υποβάθμιση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, με παράλληλη πριμοδότηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Με τη νέα ρύθμιση, αν δεν υπάρχει συλλογικός φορέας εκπροσώπησης των εργαζομένων της επιχείρησης ή δεν επέλθει συμφωνία μεταξύ αυτού και του εργοδότη, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα γίνεται με συμφωνία εργοδότη εργαζομένου (με ό,τι αυτό συνεπάγεται).

Προβλέπεται περιορισμός της επαναπρόσληψης μετά από ακύρωση απόλυσης.

Διευκολύνονται οι απολύσεις συνδικαλιστών. Διευρύνεται δηλαδή το δικαίωμα των εργοδότη να απολύει προστατευόμενο συνδικαλιστή.

Οι ρυθμίσεις περί διαιτησίας είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της εργοδοσίας, όπως άλλωστε και η ειδική προστασία των απεργοσπαστών, μια σαφώς αδόκιμη υποχρέωση εκ μέρους των συνδικάτων.

Θεσμοθετείται αυστηρότερο πλαίσιο κήρυξης και πραγματοποίησης των απεργιών, που ουσιαστικά οδηγεί στον σαφή περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, ενώ προστίθεται διάταξη περί «Αστικής ευθύνης συνδικαλιστών» σύμφωνα με την οποία τόσο οι συνδικαλιστές όσο και η συνδικαλιστική τους οργάνωση θα έχουν αστική ευθύνη, με αποτέλεσμα τον σαφή περιορισμό του συνδικαλιστικού δικαιώματος.

Καταργείται το ΣΕΠΕ που ουσιαστικά ήλεγχε τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και προβλέπεται η σύσταση της Επιθεώρησης Εργασίας ως Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής, με λειτουργική ανεξαρτησία, διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι επιχειρήσεις ραδιοφωνίας τηλεόρασης δεν λογίζονται πλέον ως κοινής ωφέλειας, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αφαιρείται το πλεονέκτημα της μονομερούς προσφυγής στην διαιτησία του ΟΜΕΔ, αλλά και να υποβαθμίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.

Το σύνολο των εργαζομένων απορρίπτει το νομοσχέδιο που πλήττει ακόμη και τα τελευταία κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα. Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, στηρίζοντας την αυτονομία του ΕΔΟΕΑΠ και των ΕΤΑΣ-ΤΕΑΣ.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων, υπογραμμίζουν εν μέσω της  συνεχιζόμενης  υγειονομικής κρίσης, με την επιδείνωση των καθημερινών προβλημάτων και της αβεβαιότητας για κάθε εργαζόμενο, τη σημασία της συλλογικής αλληλεγγύης και της μάχιμης εγρήγορσης απέναντι στις συνέπειες που φέρνει αυτή η «χαριστική βολή» αποδόμησης των δικαιωμάτων μας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καλούν όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία της 10ης Ιουνίου και τον κλάδο της ενημέρωσης σε αγωνιστική ετοιμότητα

Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι υπεράσπιση των αρχών της Δημοκρατίας, της  Ισότητας,  της Δικαιοσύνης, με απώτερο σκοπό την Ελευθεροτυπία, την αξιόπιστη κι ελεύθερη Ενημέρωση, με κανόνες δεοντολογίας, αξιοπιστίας και πλουραλισμού.

* Εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν την απεργία καθώς και οι συνάδελφοι που καλύπτουν την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πανδημία.

 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ – ΕΥΒΟΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΗΠΕΙΡΟΥ-ΝΗΣΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΓΕΝΙΚΑ

Αρκούδα προσπαθεί να ξαπλώσει σε αιώρα! (vid)

Όλοι έχουμε ανάγκη από έναν… υπνάκο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Παρακολουθείστε την προσπάθεια μιας αρκούδας να ξαπλώσει πάνω σε μια αιώρα στο Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Trending