Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι δεν πάει πουθενά

Το αποτέλεσμα είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο κι αυτός ο αυτοσκοπός είναι που αναγκάζει κάθε ομάδα να κοιτάζει μόνο το επόμενο παιχνίδι.

PAOK24

Έτσι δεν πάει πουθενά

Όσο απλά κι αν είναι αυτά τα παραπάνω τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, τόσο δύσκολα είναι στην πράξη για τα περισσότερα κλαμπ στη διάρκεια της σεζόν.

Κάτω από αυτό το πρίσμα η δουλειά για τον ΠΑΟΚ σήμερα έγινε. Κόντρα στις μαζεμένες απουσίες που μετρούσε, κατάφερε να μη χάσει τζάμπα βαθμούς σε ένα από τα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια απέναντι σε έναν υποδεέστερο αντίπαλο και να «κολλήσει» δεύτερο διαδοχικό τρίποντο μετά την πολύ δύσκολη, αλλά νίκη και πάλι, κόντρα στον Πανιώνιο.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πόσο σημαντικά είναι όλα αυτά για την καθημερινότητα της ίδιας της ομάδας.

Πόσο κομβικό είναι να μην υπάρχει στραβοπάτημα σε ένα παιχνίδι, όπως το σημερινό με την ΑΕΛ, πόσο αναγκαίο είναι να αποφεύγονται εσωτερικές κρίσεις για την ίδια την ομάδα.

Ωστόσο, αυτό αρκεί; Η απάντηση εννοείται πως είναι αρνητική.

Με τη σεζόν να φτάνει στην πιο κρίσιμη καμπή της, εκεί όπου θα κριθούν όλοι οι στόχοι, δε γίνεται στον ΠΑΟΚ να μην προβληματίζονται με την αδυναμία της ομάδας να ξεπεράσει την αγωνιστική κρίση στην οποία βρίσκεται εδώ κι 1,5 μήνα.

Την αδυναμία να παίξει και πάλι καλό ποδόσφαιρο, να «πνίγει» στο γήπεδο ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας, να μην αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης της κυριαρχίας της σε κανέναν και να αποτελεί φόβητρο και για τους μεγάλους της Αθήνας.

Και το πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ είναι πως όχι μόνο εδώ και 5-6 εβδομάδες αυτό δε συμβαίνει, αλλά κι η ίδια η ομάδα δε δείχνει αντίδραση στην πράξη, δεν αφήνει δηλαδή ελπίδες ότι στα μεγάλα «ραντεβού» που έρχονται θα φορτσάρει και θα είναι συνεπής.

Για μένα η βασική εξήγηση στην αδυναμία του ΠΑΟΚ να μειώσει χρονικά τη δεύτερη κακή περίοδο του στη σεζόν αφορά την έλλειψη προσωπικοτήτων.

Αυτών που θα μπορούσαν να τραβήξουν προς τα πάνω και τους υπόλοιπους τώρα στα δύσκολα, τώρα που η μπάλα καίει!

Ωστόσο, μία τέτοια διαπίστωση στην παρούσα φάση δεν έχει καμία σημασία, μόνο με φόντο τη νέα χρονιά μπορεί να αποδειχτεί χρήσιμη.

Το βασικό σήμερα είναι να μπορέσουν άπαντες εντός ΠΑΟΚ να αντιληφθούν την κρισιμότητα των σπουδαίων αγώνων που έρχονται και να δώσουν το 1000% των δυνατοτήτων τους για να πετύχουν τους στόχους της φετινής σεζόν, προστατεύοντας όλα αυτά για τα οποία μοχθούν μία ολόκληρη χρονιά.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν και δεν πρόκειται να υπάρξουν γιατί τα «καμπανάκια» όπως και η σημερινή μέτρια εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΛ παρά τη νίκη, ήταν πολλά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μπριζ: Η νέα βαθμολογία και η απόσταση απ’ την κορυφή

Πως διαμορφώνεται η κατάσταση και οι κρίσιμες μάχες των Βέλγων πριν τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, ξεκινά τώρα την διαδικασία των Play-Off στο βελγικό πρωτάθλημα.

Με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, πραγματοποιείται αναδιαμόρφωση της βαθμολογίας, με τις ομάδες να βλέπουν του βαθμούς που συνέλεξαν να διαιρούνται δια του δυο.

Έτσι, η διαφορά της Μπριζ από την πρώτη Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ «ψαλιδίστηκε» κατά 10 βαθμούς. Από τους 19 που είχαν στην κανονική διάρκεια, μπαίνουν με 9 στα Play-Off. Γεγονός που προσφέρει στην αντίπαλο του Δικεφάλου την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση.

Με τα νέα δεδομένα, η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ έχει 35 βαθμούς, η Άντερλεχτ ακολουθεί με 32 και στη συνέχεια είναι οι Άντβερπ και Κλαμπ Μπριζ με 26. Από 24 έχουν οι Σερλκ Μπριζ και Γκενκ.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ φιλοξενείται από την Σερκλ Μπριζ στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος (1/4) και στη συνέχεια υποδέχεται την Άντερλεχτ (7/4), τέσσερις μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Στο ενδιάμεσο από τα προημιτελικά παίζει και πάλι στην έδρα της με την Άντβερπ και αμέσως μετά τους «ασπρόμαυρους» πάει στην έδρα της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Επομένως, είναι πολύ πιθανό μαζί με τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια να φανεί σε μεγάλο βαθμό και το κατά πόσο θα καταφέρει -ή όχι- να διεκδικήσει κάτι καλύτερο η Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκαθαρίζει του Ράχμαν Μπάμπα

Ο Γκανέζος αριστερός μπακ και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των Play-Off του πρωταθλήματος.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου βλέπει σε όλο το διάστημα των εθνικών ομάδων τον Ράχμαν Μπάμπα να μην προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα και ο Γκανέζος μπακ παραμένει ερωτηματικό για το παιχνίδι της Κυριακής.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έχει συμπληρώσει 3 εβδομάδες εκτός δράσης, με την τελευταία του παρουσία να είναι στην επική πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τους "16" του Europa Conference League.

Έκτοτε δεν έχει λάβει μέρος σε καμία από τις προπονήσεις με το υπόλοιπο σύνολο του Λουτσέσκου, πραγματοποιώντας όλον αυτόν τον καιρόν ατομικό πρόγραμμα. Απομένουν δυο προπονήσεις, για να ανακοινώσει ο ΠΑΟΚ την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα, και σε αυτές θα φανεί το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος ο Μπάμπα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρωινός και πλήρης στην προπόνηση

Ο Λουτσέσκου συνεχίζει την προετοιμασία για Παναθηναϊκό, έχοντας όλο το γκρουπ του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στο «Απόστολος Νικολαΐδης» από τον Παναθηναϊκό (31/3, 18:00), στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής των Play-Off, στην Stoiximan Super League.

Παιχνίδι το οποίο, σε συνδυασμό και με το ΑΕΚ - Ολυμπιακός, μπορεί να διαμορφώσει νέες συνθήκες στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη, προκειμένου να «σβήσει» την ήττα της πρεμιέρας από τον Άρη.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου συνεχίζει την προετοιμασία της ομάδας του για το εν λόγω παιχνίδι, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να υπολογίζει σε όλους τους διεθνείς που απουσίασαν τις προηγούμενες μέρες με τις εθνικές τους ομάδες.

Η προπόνηση της Παρασκευής θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας και είναι προγραμματισμένη για τις 11:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ