Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η τρίτη «μάχη»

Με αφορμή το σπουδαίο αυριανό παιχνίδι στο «Παλατάκι» ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Παριζάν για το FIBA Champions League, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι προηγούμενες κόντρες δύο ομάδων με πολύ ιδιαίτερη σχέση.

PAOK24

Η τρίτη «μάχη»

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ θυμήθηκε τις συναντήσεις ΠΑΟΚ και Παρτιζάν στο παρελθόν, πριν από την αυριανή (21:00) τρίτη «μάχη» στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά:

«Την Τετάρτη (8/2, 21:00), ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την Partizan στο PAOK Sports Arena, για τον 1ο  αγώνα του 1ουγύρου των play offs του Basketball Champions League.

Αυτή θα είναι η 3η φορά που οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στη Θεσσαλονίκη σε επίσημο αγώνα, καθώς έχουν προηγηθεί οι κόντρες τους για το Κύπελλο Korac (1986-1987) και το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης (1989-1990).

Όταν «χαμογέλασε» η Partizan

Τη σεζόν 1986-1987, ΠΑΟΚ και Partizan συναντήθηκαν στον 2ο γύρο του Κυπέλλου Korac. Ο πρώτος αγώνας διεξήχθη στο Αλεξάνδρειο στις 29 Οκτωβρίου του 1986, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη με 79-69, έχοντας τον Delaney Rudd σε εκπληκτική μέρα. Ο 24χρονος, τότε, Αμερικανός είχε τελειώσει το παιχνίδι με 33 πόντους, ενώ ο Ζαχαρίας Κατσούλης πρόσθεσε άλλους 16. Στον επαναληπτικό, πάντως, η Partizan πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς επικράτησε στο ματς του Βελιγραδίου (5 Νοεμβρίου 1986) με 90-75. Όπως θα δείτε βεβαίως και από την σύνθεση της Partizan, προπονητής της ήταν ο 27χρονος τότε Dusko Vujosevic και στο ρόστερ της ένας πραγματικός γαλαξίας αστέρων όπως οι Zelimir Obradovic, Aleksandar Djordjevic, Vlade Divac, Zarko Paspalje…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων στον πρώτο αγώνα της Θεσσαλονίκης:

ΠΑΟΚ (Ορέστης Αγγελίδης): Rudd 33, Ζαχαρίας Κατσούλης 16, Μπακόπουλος, Φασούλας 11, Μάνθος Κατσούλης 5, Rogers 8, Καρατζουλίδης 3, Σταυρόπουλος 3.

PARTIZAN (Dusko Vujosevic): Djordjevic 7, Obradovic 16, Grbovic 7, Savovic 20, Divac 6, Paspalje 13.

Η… σειρά του ΠΑΟΚ

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν στον ίδιο προημιτελικό όμιλο του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης της σεζόν 1989-1990. Στις 16 Ιανουαρίου του 1990, ο ΠΑΟΚ νίκησε τους Σέρβους με 93-81 στη Θεσσαλονίκη για την 3ηαγωνιστική του ομίλου, με τον Bane Prelevic να έχει 26 πόντους και τον Anthony Cook 22. Η Partizan, έχοντας στη σύνθεσή της μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα του Σερβικού μπάσκετ, όπως ο Predrag Danilovic και ο Aleksandar Djordjevic επιβλήθηκε με 95-79 στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής στο Βελιγράδι (6 Φεβρουαρίου 1990), αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πήρε, για πρώτη φορά στην ιστορία του, την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής στο Αλεξάνδρειο:

ΠΑΟΚ (Κώστας Πολίτης): Prelevic 26, Σταυρόπουλος 14, Cook 22, Μακαράς 6, Φασούλας 18, Παπαχρόνης 7, Μπουντούρης.

PARTIZAN (Corkovic): Danilovic 19, Djordjevic 26, Ivanovic 14, Pecarski 5, Popovic 8, Mutavsiz 6, Nakic 3».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Έτσι το έζησε ο Πόρτερ Τζούνιορ (vid)

Ένα ξεχωριστό βίντεο για τον Αμερικανό άσο και την παρουσία του στο “Παλατάκι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έπαιξε για πρώτη φορά εντός έδρας, για μία ασίστ, έχασε το triple-double, ήταν μόνιμα με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του και δεν έκρυβε τη χαρά του για όσα έζησε.

Δείτε το ξεχωριστό βίντεο που ετοίμασε ο ΠΑΟΚ:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πήγε Παλατάκι, έφυγε με… 1800 ευρώ (vid)

Φίλος του ΠΑΟΚ το «έσταξε» από το κέντρο και κέρδισε!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έγιναν πολλά ωραία στο ντεμπούτο του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ στο Παλατάκι, στη χθεσινή αναμέτρηση με την Καρδίτσα, αλλά ένας φίλος του ΠΑΟΚ θα θυμάται πολύ καιρό το παιχνίδι αυτό και για έναν άλλο λόγο.

Ο διαγωνισμός που «έτρεχε» σε συνεργασία με τη «Winmasters» στο ημίχρονο κάθε εντός έδρας παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, με δύο φίλους της ομάδας, να δοκιμάζουν την τύχη τους από το κέντρο του γηπέδου, έλαβε τέλος χθες!

Ο Θοδωρής, το…. έβαλε άνετος από το κέντρο του γηπέδου και κέρδισε το χρηματικό έπαθλο το οποίο είχε φτάσει στα 1.800 ευρώ! Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Πάει Τούμπα ο Πόρτερ Τζούνιορ!

Ζήτησε να δει από κοντά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την υποδοχή που του έχει γίνει και σε πρώτη φάση, απολαμβάνει την παρουσία του στον οργανισμό του ΠΑΟΚ.

Ο Αμερικανός, ο οποίος έχει ενθουσιαστεί από τον τρόπο που του συμπεριφέρονται εντός και εκτός γηπέδου, αφού το χάρηκε πολύ με τον κόσμο χθες, στην αναμέτρηση με την Καρδίτσα, θέλει να ζήσει και την εμπειρία της Τούμπας.

Έτσι, ο νέος παίκτης του ΠΑΟΚ, αναμένεται να δει από κοντά την αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, μαζί με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Θανάση Χατζόπουλο, την προσεχή Πέμπτη, για να πάρει ακόμα καλύτερη… γεύση από την ατμόσφαιρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ