Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Χρόνια πολλά Στέφαν»

Τις ευχές της στον Στέφαν Σβαμπ με αφορμή τα 30α γενέθλιά του, έστειλε πριν από λίγο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Στέργιος Αναστασιάδης

«Χρόνια πολλά Στέφαν»

“Χρόνια Πολλά Στέφαν. Η οικογένεια του ΠΑΟΚ εύχεται ολόθερμα στον Στέφαν Σβαμπ, ο οποίος κλείνει σήμερα τα 30, χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες τόσο σε προσωπικό όσο και ομαδικό επίπεδο” ανέφερε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, παραθέτοντας στη συνέχεια και ένα μίνι βιογραφικό του Αυστριακού χαφ, το οποίο έχει ως εξής: 

“Ο Σβαμπ γεννήθηκε στο Σαάλφεντεν στις 27.09.1990. Από μικρός είχε έφεση στον αθλητισμό και πέρα από το ποδόσφαιρο ασχολήθηκε με το αλπικό δίαθλο, το σκι και τα άλματα με σκι. Η αγάπη του για τη στρογγυλή θεά υπερίσχυσε κι εν τέλει στα 13 του το πήρε απόφαση και αφιερώθηκε εκεί εξ ολοκλήρου.

Αρχικά στην τοπική ομάδα και από τα 14 του στις Ακαδημίες της Σάλτσμπουργκ, στην οποία έμεινε από το 2004 μέχρι το 2011, φτάνοντας το 2009 μέχρι τη Β’ Ομάδα με την οποία αγωνίστηκε στην δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος Αυστρίας, ενώ συμμετείχε και σε προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Το 2010 παραχωρήθηκε δανεικός στη Λουστενάου και μέτρησε 24 συμμετοχές, έξι γκολ και επτά ασίστ. Επέστρεψε αλλά δεν έμεινε για πολύ, καθώς έφυγε με νέο δανεισμό για την Άντμιρα Βάκερ Μόντλινγκ, με την οποία πανηγύρισε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Η Άντμιρα ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς που είχε μπει στη συμφωνία του δανεισμού κι ο Σβαμπ μετακόμισε μόνιμα εκεί. Έμεινε στο σύλλογο μέχρι το 2014 και πήρε από την αρχή ηγετικό ρόλο και πολλές αρμοδιότητες εντός των τεσσάρων γραμμών. Αγωνίστηκε συνολικά σε 114 παιχνίδια, σκόραρε 20 τέρματα, σέρβιρε άλλα 14 και προκάλεσε όπως ήταν φυσικό το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ομάδων.

Τον Ιούνιο του 2014 η Ραπίντ Βιέννης τον αγόρασε από την Άντμιρα, για μόλις 400.000 ευρώ κι εν τέλει στο πρόσωπό του βρήκε έναν από τους ηγέτες της για τα επόμενα έξι χρόνια.

Ο Σβαμπ στη Ραπίντ διέπρεψε στις εγχώριες, αλλά και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, έπαιξε σε 241 παιχνίδια, πέτυχε 51 γκολ και έδωσε άλλες τόσες ασίστ και έφτασε μέχρι και στην Εθνική ομάδα της χώρας του.

Το καλοκαίρι του 2020 το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε και αποδέχθηκε την πρόταση του ΠΑΟΚ”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η αποστολή του ΠΑΟΚ για τον «τελικό» με τη Μπριζ

Τα νεότερα από τη σημερινή προπόνηση των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ καλείται να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 του πρώτου αγώνα και να πάρει την μεγαλύτερη πρόκριση στην ιστορία του για τα ημιτελικά του UEFA Europa Conference League 2023-24.

Η τελευταία προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία περιλάμβανε δουλειά στην τακτική προσέγγιση του αγώνα και στις στατικές φάσεις.Οι Νάσμπεργκ και Μάρκος Αντόνιο δούλεψαν ατομικά στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και πρόγραμμα στο γυμναστήριο.

Οι παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του ο Ράζβαν Λουτσέσκου είναι οι: Κοτάρσκι, Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια, Όττο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Α.Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Μπράντον, Σαμάτα, Τζίμας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με προστατευτική μάσκα ο Σπίλερς στην Τούμπα

Προπονήθηκε κανονικά ο αμυντικός της Μπριζ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιόρνε Σπίλερς συμμετείχε κανονικά στην τελευταία προπόνηση των Βέλγων στο γήπεδο της Τούμπας, ωστόσο αποτελεί ερωτηματικό εάν θα συμμετέχει στο αυριανό παιχνίδι.

Ο κεντρικός αμυντικός της βελγικής ομάδας ωστόσο ήρθε στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα προπονείται με ειδική μάσκα, εξαιτίας της διάσεισης που αποκόμισε από το πρώτο παιχνίδι κόντρα στους «ασπρόμαυρους» και συγκεκριμένα μία σύγκρουση με τον Αλί Σαμάτα. Η συμμετοχή του ή μη στο παιχνίδι θα κριθεί την τελευταία στιγμή και πιο συγκεκριμένα μετά το τέλος της προπόνησης που διεξάγεται στο γήπεδο της Τούμπας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λήξη συναγερμού: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή στην Εθνική!

Δεν υπάρχει κρούσμα ντόπινγκ στην Εθνική Ομάδα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Διαψεύδεται η πληροφορία πως προέκυψε κρούσμα ντόπινγκ στην Εθνική ομάδα από τον αγώνα με την Γεωργία στην Τιφλίδα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που υπάρχουν από την UEFA δεν υπάρχει κάποιο θετικό δείγμα από το συγκεκριμένο παιχνίδι όπως αρχικά είχε διαρρεύσει,

Συγκεκριμένα, η UEFA έχει ενημερώσει επίσημα την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πως δεν υπάρχει κάποιο κρούσμα ντόπινγκ ποδοσφαιριστή στις τάξεις της Εθνικής ομάδας από τον «τελικό» πρόκρισης στο Euro 2024, που έγινε στα τέλη Μαρτίου. Νωρίτερα, η ίδια η ΕΠΟ είχε ανακοινώσει πως δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για θετικό δείγμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ