Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καλά νέα από αυτές τις ανανεώσεις

Το μυστικό των ανανεώσεων για Λύρατζη, Γαϊτανίδη και τους άλλους που ακολουθούν…

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Καλά νέα από αυτές τις ανανεώσεις

Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος αν οι σπουδαίοι νεαροί ποδοσφαιριστές της Κ19 του ΠΑΟΚ, θα κάνουν καριέρα. Το σίγουρο είναι ότι έχουν όλες τις προοπτικές, αρκεί να υπάρχει σχέδιο μετάβασής τους στον αντρικό ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ σίγουρα θα ήθελε να ελέγχει την κατάσταση και να έχει τους παίκτες στο δικό του δυναμικό, για να διαπιστώσει ή να δρομολογήσει εκείνος τις εξελίξεις της προώθησής τους. Γιατί να πάρουν αυτή την ευκαιρία άλλες Ελληνικές ομάδες για τόσο μεγάλα ταλέντα;  Θα ήταν και θα είναι πλήγμα αν χάσει κάποιον από τους ικανούς-ταλαντούχους και διεθνείς νέους παίκτες του.

Η αρχή των θετικών εξελίξεων καταγράφηκε με τον Λύρατζη, σήμερα συνέχισε ο Γαϊτανίδης και οι πληροφορίες του PAOK24 αναφέρουν ότι θετικά θα προχωρήσουν και άλλες τέτοιες υποθέσεις του Δικεφάλου.

Αλήθεια είναι ότι οι νεαροί (οι οικογένειες και οι εκπρόσωποί τους) είχαν τις αμφιβολίες τους για το πώς  ο ΠΑΟΚ θα τους αξιοποιήσει. Για πολλούς και διάφορους λόγους είχε διαμορφωθεί αρνητικό σκηνικό και μία δυσπιστία. Αυτό άλλαξε.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο αξιοποίησης-προώθησης στην πρώτη ομάδα και κυρίως δρομολογούν και τα εναλλακτικά πλάνα συνεργασιών που εκτιμούν ότι θα εγγυηθούν την σωστή μετάβαση του κάθε παίκτη σε αντρική ομάδα. Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για συνεργασίες στην Ελλάδα  αλλά και στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Πορτογαλία. Αυτά παρουσιάζει στις συναντήσεις που γίνονται.   

Αυτά (πέρα από τα οικονομικά δεδομένα) παρουσιάστηκαν στον Λύρατζη, στον Γαϊτανίδη και στους άλλους παίκτες και κάπως έτσι η μία σημαντική συμφωνία ακολουθεί την άλλη.

Μόνο μία περίπτωση από όλες αυτές παραμένει δύσκολη και αυτή είναι του Μάριου Σιαμπάνη. Οι λόγοι είναι πολλοί και θα αναλυθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: “Παιχνίδι ζωής το αυριανό, μας δίνει ενέργεια ο κόσμος”

Όλα όσα ανέφερε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ για την Μπριζ, την Τούμπα και τη συνέχεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε το δικό του στίγμα, με φόντο την αυριανή "μάχη" με την Κλαμπ Μπριζ και τοποθετήθηκε για όλα, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ:

Για το αυριανό ματς: "Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία και το αυριανό ματς θα είναι διαφορετικό. Η Μπριζ είναι μία καλή ομάδα, που αντιπροσωπεύει ένα ποδόσφαιρο που είναι στο top level. Είναι μία ομάδα υψηλού επιπέδου. Το πρώτο ματς ήταν δύσκολο και το γκολ που δεχθήκαμε σίγουρα μας επηρέασε κι έδωσε αυτοπεποίθηση στον αντίπαλο. Τους έσπρωξε και το κοινό τους, αλλά εμείς προσπαθήσαμε να παλέψουμε. Δεν πέσαμε κάτω, αντιδράσαμε. Θα μπορούσε να είναι και διαφορετικό το αποτέλεσμα. Θα μπορούσαμε και να είχαμε ισοφαρίσει. Σίγουρα δικαιούταν λίγο παραπάνω τη νίκη η Μπριζ, αλλά το ποδόσφαιρο κρίνεται στις στιγμές και τις λεπτομέρειες".

Για τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί: "Δε μου αρέσουν αυτού του είδους οι συζητήσεις. Κι εμείς είχαμε παίκτες εκτός αυτή την περίοδο. Δεν έχουν σημασία αυτά. Οι απουσίες πάντα υπάρχουν. Η Κλαμπ Μπριζ δεν έπαιξε την περασμένη εβδομάδα, ενώ εμείς παίξαμε τρία παιχνίδια. Δεν μπαίνουμε σε ζυγαριά. Ξέρουμε ότι θα έχουμε καλή στήριξη από τον κόσμο μας κι όπως έχω πει πολλές φορές, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ο φόβος που αισθάνεται ο αντίπαλος, αλλά η ενέργεια που δίνει ο κόσμος στη δική του ομάδα. Στις δύσκολες στιγμές που θα πιέζουμε την Μπριζ και θα κάνουμε το παιχνίδι μας, σίγουρα η ατμόσφαιρα της Τούμπας θα είναι πολύ σημαντική και μπορεί να προβληματίσει τους Βέλγους".

Για την Κλαμπ Μπριζ: "Δεν μπαίνω σε σύγκριση της Κλαμπ Μπριζ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Είναι δύο ομάδες με εμπειρία, αλλά δε μου αρέσει να συγκρίνω. Η Ντιναμό έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και τη δική της ποιότητα και η Μπριζ έχει κάτι διαφορετικό. Δεν μπορείς να συγκρίνεις τα δύο παιχνίδια. Σημαντικό για εμάς είναι να φτάσουμε σε αυτό που θέλουμε. Ήταν σημαντικό να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά μετά το πρώτο ματς. Στόχος είναι να μπούμε στο γήπεδο και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ξέρουμε ότι παίζουμε με μία δυνατή ομάδα, αλλά με λιγότερη πίεση για εμάς. Δεν είναι κάτι ακατόρθωτο. Το μόνο που μπορώ να συγκρίνω με την Ντιναμό, είναι ότι τότε ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα από άποψη ψυχολογίας, γιατί προερχόμασταν από μία ήττα με 2-0".

Για το αν θεωρεί πως αυτό είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη φέτος: "Συνολικά δεν έχουμε το πλεονέκτημα. Πριν από μία εβδομάδα παίξαμε με την Κλαμπ Μπριζ, είχαμε παίξει ντέρμπι στην Ελλάδα με ένταση. Παίξαμε με τη Λαμία που έπρεπε να πάρουμε το αποτέλεσμα, ενώ η Μπριζ δεν είχε παίξει ματς πριν από εμάς. Τώρα, για εμάς ήταν καλό που είχαμε αυτές τις ημέρες για να προετοιμαστούμε και είχαν το χρόνο να επανέλθουν και κάποιοι παίκτες, αλλά αύριο είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί ψυχολογική προετοιμασία. Για κάποιους είναι ένα παιχνίδι ζωής! Τι πιο ωραίο; Δεν μπορώ να πω ότι είναι το πιο σημαντικό, όλα τα ματς είναι σημαντικά. Για να φτάσουμε εδώ, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε πολλές άλλες ομάδες. Είχαμε και το πρωτάθλημα, όπου κανείς δε μας έδινε ελπίδες. Κάθε παιχνίδι μας έδινε ψυχολογία και ήταν σημαντικό. Το επίπεδο ποιότητας και εμπειρίας τώρα είναι διαφορετικό και γι' αυτό πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι".

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βιεϊρίνια: “Να είναι όλοι σίγουροι ότι θα δώσουμε το 150%”

Σημαντικές ατάκες από τον αρχηγό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ήταν αυτός που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου με φόντο το αυριανό παιχνίδι με την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Πορτογάλος αρχηγός του ΠΑΟΚ έδωσε το σύνθημά του και τόνισε πως άπαντες θα δώσουν το 150% για την πρόκριση.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αυριανό παιχνίδι: "Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία με αυτή την ομάδα. Έχουμε ακόμη μία ευκαιρία να βρεθούμε στον ημιτελικό. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε, για να συνεχίσουμε να γράφουμε τη δική μας ιστορία. Έχουμε φτάσει και πριν από 2 χρόνια σε αυτή τη φάση, αλλά δυστυχώς δεν προχωρήσαμε καθώς είχαμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Μάθαμε όμως τι σημαίνει το να παίζεις στα προημιτελικά του Europa Conference League. Έχουμε δείξει ότι στα δύσκολα φωνάζουμε "παρών". Το γκρουπ που έχουμε έχει έμπειρους παίκτες. Βρεθήκαμε σε αυτή τη θέση και πριν από 2-3 εβδομάδες με την Ντιναμό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να μπούμε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι για το αποτέλεσμα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχίσουμε στη διοργάνωση. Σίγουρα θα είναι δύσκολο, γιατί και η Μπριζ θα είναι καλά προετοιμασμένοι για το αυριανό παιχνίδι".

Για τον κόσμο και τη δίψα που υπάρχει: "Εισιτήρια δεν υπάρχουν... Αυτό που θέλω και σίγουρα θα το έχουμε, είναι η στήριξη του κόσμου για 90 ή για 120 λεπτά. Σίγουρα κι ο κόσμος έχει τη δίψα που έχουμε κι εμείς. Το θέλουμε πολύ! Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε μία ανατροπή, αλλά περιμένω να έχουμε την στήριξη του κόσμου για όσο χρειαστεί. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι όλοι θα δώσουμε το 150%, για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι".

Για το "κλειδί" που μπορεί να φέρει την πρόκριση: "Το θέμα είναι ότι πρέπει να μπούμε, όπως στο παιχνίδι με την Ντιναμό. Έχουμε έναν αντίπαλο καλά οργανωμένο, με καλούς παίκτες. Εμείς έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, που μας βοηθάει σε πολλές στιγμές. Αυτό που πρέπει να δείξουμε και δεν είχαμε πολύ στο πρώτο ματς, ήταν η ένταση που συνήθως έχουμε. Αυτό μας χαρακτηρίζει νομίζω μέχρι σήμερα. Στα δύσκολα παιχνίδια μπαίνουμε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι κι αυτό θέλουμε να κάνουμε κι αύριο".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Live Streaming: Η συνέντευξη Τύπου των Λουτσέσκου-Βιεϊρίνια

Ζωντανά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ κινείται σε ρυθμούς Ευρώπης και ο Ραζβάν Λουτσέσκου με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια θα τοποθετηθούν για όλα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, με φόντο το μεγάλο παιχνίδι με την Κλαμπ Μπριζ.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις τους μέσα από το PAOKTV:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ