Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι!

Ο ΠΑΟΚ φόρεσε και σήμερα το ευρωπαϊκό του κοστούμι και υποδέχθηκε την Τότεναμ για τα πλέι οφ του Youth League στην Τούμπα, η οποία είχε πάνω από 10.000 κόσμο, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει τους Λονδρέζους και με την ήττα με 0-1, αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι!

Το σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία, αντιμετώπισε μία σπουδαία ομάδα, με πλούσιο υλικό, που στην Αγγλία διαγράφει εκπληκτική πορεία, με τους Λονδρέζους να έχουν την υπεροχή στο ξεκίνημα, τον ΠΑΟΚ να έχει ένα κακό διάστημα από το 12 μέχρι και το 35 περίπου και να ισορροπεί σταδιακά.

Στο δεύτερο μέρος, ο “Δικέφαλος” ήταν αυτός που έμοιαζε να παίζει με… παίκτη παραπάνω, με τους “ασπρόμαυρους” να πιέζουν, να ψάχνουν το γκολ, αλλά να μην το βρίσκουν, “φωνάζοντας” παράλληλα για ένα σπρώξιμο εντός περιοχής στον Χατζηστραβό, με τον Γάλλο ρέφερι να μη δίνει το πέναλτι.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός, παρέταξε την ομάδα του με τον Παπαδόπουλο στο τέρμα και τους Λύρατζη, Μιχαηλίδη, Διαμαντή και Τσαούση στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Τσιγγάρας, Σαλαμούρας και Χατζηστραβός και στην επίθεση οι Δούμτσης, Γαϊτανίδης και Γκαργκαλατζίδης.

Ο “Δικέφαλος” ήταν αυτός που σημείωσε την πρώτη φάση στο παιχνίδι, με τον Γκαργκαλατζίδη να δοκιμάζει το πόδι του και την μπάλα να περνάει άουτ, ενώ στο 12ο λεπτό, η Τότεναμ βρήκε το γκολ που έψαχνε και άνοιξε το σκορ.

Ο Λίονς-Φόρστερ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, με τον στόπερ της Τότεναμ να κερδίζει στον αέρα τον Λύρατζη και να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, “παγώνοντας” την Τούμπα.

Στο 33′ ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες, με τον Γάλλο ρέφερι του αγώνα να αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Τσιγγάρα για φάουλ περίπου στο ύψος της μεσαίας γραμμής, σε μία ίσως αυστηρή απόφαση, με το σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία να δυσκολεύεται αρκετά, ωστόσο στη συνέχεια ισορρόπησε και στο τελευταίο δεκάλεπτο ισορρόπησε, “αγγίζοντας” το 1-1.

Στο 43′, το σουτ του Τσαούση πέρασε λίγο άουτ, σε μία φάση πάντως όπου ο άσος του ΠΑΟΚ βιάστηκε να κάνει το τελείωμα, ενώ στο 47′ Γαϊτανίδης και Γκαργκαλατζίδης συνεργάστηκαν άψογα, ο πρώτος πάτησε περιοχή, αλλά το τελείωμα του δεν ήταν καλό, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με την Τότεναμ να προηγείται με 0-1.

Το δεύτερο μέρος, ξεκίνησε με τον Πάμπλο Γκαρσία να ρίχνει στη “μάχη” τον Τζοβάρα, στη θέση του Δούμτση, με τον πρώτο να δίνει νέο… αέρα στον ΠΑΟΚ και να αλλάζει την εικόνα του αγώνα σε μεγάλο βαθμό.

Η πρώτη μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ, ήρθε στο 57′ με τον Λύρατζη να κάνει το σουτ, μετά από ωραία πάσα του Γαϊτανίδη, με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ, ενώ μόλις ένα λεπτό μετά, ο “Δικέφαλος” είχε νέα μεγάλη φάση, με τον Λύρατζη να κάνει τη σέντρα, τον Τζοβάρα να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα βρίσκει στην πλάτη παίκτη της Τότεναμ και να περνάει κόρνερ.

Η Τότεναμ, απείλησε στο 63′ με το σουτ του Ρόουλς να βρίσκει στο δοκάρι και τον Γουάιτ, να παίρνει το… ριμπάουντ, στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ ο ΠΑΟΚ “απάντησε” λίγο μετά με μία ακόμη σπουδαία φάση! Ο Μιχαηλίδης έκανε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, με τον Όστιν να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.

Οι Λονδρέζοι είχαν ένα ακόμη δοκάρι στο 70′, με τον Ρόουλς να φεύγει στην αντεπίθεση, να κάνει και το σουτ και την μπάλα να βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι, σε μία φάση πάντως, όπου οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ.

Στο 74′, ήρθε μία ακόμη “καυτή” φάση, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να “φωνάζουν” για σπρώξιμο στον Χατζηστραβό εντός περιοχής, ωστόσο ο Γάλλος διαιτητής έδωσε φάουλ εκτός περιοχής, στην εξέλιξη της φάσης.

Εμφανώς καταπονημένοι από την υπερπροσπάθεια σε όλο το παιχνίδι, οι παίκτες του Γκαρσία δεν κατάφεραν να σημειώσουν κάποια άλλη, μεγάλη φάση στη συνέχεια και το τελευταίο σφύριγμα του Γάλλου, βρήκε τους Λονδρέζους να πανηγυρίζουν την πρόκριση και τους παίκτες του ΠΑΟΚ να γνωρίζουν την αποθέωση από τον κόσμο τους.

Ο Πάμπλο Γκαρσία και οι παίκτες του, καταχειροκροτήθηκαν από τους 10.000 και πλέον φίλους του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στην Τούμπα και δημιούργησαν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα, με τον κόσμο να αναγνωρίζει την προσπάθεια της ομάδας.

Η πρόκριση μπορεί να μην ήρθε, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι είναι ικανός για… μεγάλα πράγματα, ανοίγοντας την όρεξη για τη συνέχεια, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή ήταν η πρώτη ήττα μετά από 14 μήνες για τον “Δικέφαλο”!

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ:

Παπαδόπουλος, Λύρατζης, Τσαούσης, Διαμαντής, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας, Σαλαμούρας (81′ Μανιώτης), Χατζηστραβός (84′ Πανίδης), Δούμτσης (46′ Τζοβάρας). Γαϊτανίδης (84′ Μελετίδης), Γκαργκατζίδης (76′ Πουρναράς).

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αγωνιστική που μπορεί να κρίνει πολλά

Δυο…εξάποντα ντέρμπι μεταξύ των τεσσάρων που διεκδικούν το πρωτάθλημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό για την δεύτερη αγωνιστική των Play-Off, στην Stoiximan Super League, και σε συνδυασμό με το άλλο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, μπορεί να διαμορφωθεί μια ολόκληρη κατάσταση στη βαθμολογία.

Φυσικά και οι 8 αγωνιστικές που θα απομένουν το βράδυ της Κυριακής, είναι πολλές, ωστόσο ανάλογα με τα αποτελέσματα αυτής της δεύτερης στροφής, μπορεί να έχουμε συγκεκριμένες συνθήκες.

Για παράδειγμα, σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ στην «OPAP Arena», οι «ερυθρόλευκοι» θα μείνουν στο -8 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Διαφορά που είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθεί στη συνέχεια, επομένως ο Ολυμπιακός πιθανότατα να μείνει εκτός διεκδίκησης τίτλου.

Άλλωστε, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν και τα προημιτελικά της Ευρώπης. Από δυο πολύ απαιτητικά και υψηλής έντασης παιχνίδια, που δεν θα έχουν οι άλλοι.

Ως προς την Κυριακή που έρχεται ωστόσο, για να μην προτρέχουμε, φυσικά και θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο και το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ. Τα δυο αυτά παιχνίδια είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Ο ΠΑΟΚ θέλει πάση θυσία τη νίκη, σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τη Μπριζ, ούτως ώστε παραμείνει στη διεκδίκηση του τίτλου μέχρι το φινάλε της σεζόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα τελευταία δευτερόλεπτα που τον πλήγωσαν

Ο Δικέφαλος στερήθηκε δις τον θρίαμβο στις τελευταίες στιγμές στη «Λεωφόρο»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, με το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για τη δεύτερη αγωνιστική των Play-Off.

Σε ένα γήπεδο που πληγώθηκε δυο φορές φέτος στις καθυστερήσεις, εκεί όπου στερήθηκε τον θρίαμβο για πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αρχικά, για την 7η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το προβάδισμα (1-2) μέχρι το φινάλε και τον Γερεμέγεφ να σκοράρει στην τελευταία φάση.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου. Ο Δικέφαλος του Βορρά, με την πλάτη στον τοίχο, έπρεπε να ανατρέψει το 0-1 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα. Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική και ολοκληρωτική εμφάνιση, για 120 λεπτά, κατάφερε να προηγηθεί με 0-2 και να έχει στα χέρια του σκορ πρόκρισης.

Ο τραυματισμός του Μπάμπα, διάσειση στο κεφάλι που έστειλε τον Γκανέζο στο νοσοκομείο, ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να παίξει με 10 παίκτες για τα τελευταία λεπτά της παράτασης και εκεί ο Λημνιός, πάλι στην τελευταία φάση, μείωσε σε 1-2 και έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι. Τα όσα απίστευτα συνέβησαν στη «ρώσικη ρουλέτα», έδωσαν την πρόκριση στον Παναθηναϊκό, με τον ΠΑΟΚ να πληγώνεται και πάλι στα...χασομέρια.

Σαν κάτι να χρωστάει η ποδοσφαιρική μοίρα στην ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου στο συγκεκριμένο γήπεδο. Κάτι που «καίγεται» να πάρει την ερχόμενη Κυριακή, για να διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μπριζ: Η νέα βαθμολογία και η απόσταση απ’ την κορυφή

Πως διαμορφώνεται η κατάσταση και οι κρίσιμες μάχες των Βέλγων πριν τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, ξεκινά τώρα την διαδικασία των Play-Off στο βελγικό πρωτάθλημα.

Με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, πραγματοποιείται αναδιαμόρφωση της βαθμολογίας, με τις ομάδες να βλέπουν του βαθμούς που συνέλεξαν να διαιρούνται δια του δυο.

Έτσι, η διαφορά της Μπριζ από την πρώτη Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ «ψαλιδίστηκε» κατά 10 βαθμούς. Από τους 19 που είχαν στην κανονική διάρκεια, μπαίνουν με 9 στα Play-Off. Γεγονός που προσφέρει στην αντίπαλο του Δικεφάλου την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση.

Με τα νέα δεδομένα, η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ έχει 35 βαθμούς, η Άντερλεχτ ακολουθεί με 32 και στη συνέχεια είναι οι Άντβερπ και Κλαμπ Μπριζ με 26. Από 24 έχουν οι Σερλκ Μπριζ και Γκενκ.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ φιλοξενείται από την Σερκλ Μπριζ στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος (1/4) και στη συνέχεια υποδέχεται την Άντερλεχτ (7/4), τέσσερις μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Στο ενδιάμεσο από τα προημιτελικά παίζει και πάλι στην έδρα της με την Άντβερπ και αμέσως μετά τους «ασπρόμαυρους» πάει στην έδρα της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Επομένως, είναι πολύ πιθανό μαζί με τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια να φανεί σε μεγάλο βαθμό και το κατά πόσο θα καταφέρει -ή όχι- να διεκδικήσει κάτι καλύτερο η Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ