Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Θέλουμε ξένους αρχιδιαιτητές…»

Συνέντευξη εφ’ ‘ολης της ύλης του Γιώργου Βασιλειάδη για την επόμενη ημέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ελένη Μπούντου

«Θέλουμε ξένους αρχιδιαιτητές…»

Διαβάστε ασπάσματα από τα όσα είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού στην εφημερίδα «Δημοκρατία»

Για τις εκλογές στην ΕΠΟ: «Είμαστε μπροστά σε μια ξεκάθαρη κατάσταση. Τόσα χρόνια και κάθε φορά που το ελληνικό κράτος προσπαθούσε να επιβάλει τη νομιμότητα, την εφαρμογή των ελληνικών νόμων δηλαδή, έβρισκε… πόρτα με την πρόφαση του αυτοδιοίκητου και τη μη παρέμβαση εκ μέρους της FIFΑ και της UEFA… 

Στόχος, λοιπόν, να υπάρχουν κανόνσε, να υπάρχει διαφάνεια και να δούμε και μια άλλη εικόνα: Να επιστρέψει αυτό που λέμε διασκέδαση, να επιστρέψει στον φίλαθλο η Κυριακή του χωρίς σκιές, χωρίς παιχνίδια πίσω από κλειστές πόρτες και, το κυριότερο, αυτό που θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι, ότι οι επιχειρηματικοί, ανταγωνισμοί δεν μπορούν να επηρεάζουν αυτό το άθλημα, δεν μπορούν να επηρεάζουν αυτή την πραγματικότητα και δεν μπορούν να οδηγούν τον κόσμο στα άκρα».

Για τη διαιτησία: «Πρέπει να σπάσει ο κύκλος σχέσης παραγόντων-διαιτητών. Η διαιτησία είναι τεράστιο πρόβλημα. Δεν μπορούμε ούτε να μένουμε άφωνοι ούτε άπραγοι. Και σε αυτό το κομμάτι βάλαμε τη FIFA και την UEFA στις συζητήσεις. Πετύχαμε να χρησιμοποιηθεί στο πρωτάθλημά μας η χρήση βίντεο. Μπορεί να ξενερώνει λίγο η εικόνα, αλλά θα δούμε ένα πρωτάθλημα που θα παίζεται επί ίσοις όροις. Με αυτόν τον τρόπο, ο φίλαθλος θα βλέπει τον καλύτερο ή τον πιο τυχερό να κερδίζει και δεν θα φοβάται ότι το παιχνίδι είναι στημένο. Θα φύγει η καχυποψία και θα επιστρέψουν η καζούρα και η πλάκα. Η διαιτησία πρέπει να αυτονομηθεί και πρέπει να σκεφτούμε και την περίπτωση να μην έχουμε καλούς διαιτητές. Παράλληλα, πρότασή μας είναι, και πιστεύω ότι το θέλουν και η ΕΠΟ αλά και οι διεθνείς οργανισμοί, να έρθουν ξένοι αρχιδιαιτητές που θα κάνουν ανενόχλητοι και χωρίς πιέσεις τη δουλειά τους. Περιμένω να δω τις αποφάσεις των διεθνών οργανισμών».

Για το χρόνο που βγάζει η δικαιοσύνη της αποφάσεις και τους τακτικούς δικαστές: «Νομίζω ότι οι τακτικοί δικαστές έκαναν πολύ καλή δουλειά. Για πρώτη φορά τιμωρήθηκαν όλοι, και μάλιστα αυστηρά. Οι δικαστές κάνουν ό,τι λέει ο νόμος, οι τακτικοί δικαστές είναι κατάκτηση. Θα εκλέγονται από το δικαστικό συμβούλιο και θα έχουν θητεία. Αρα δεν θα μπορεί να τους ενοχλήσει κανείς. Είναι η πρώτη φορά που δεν ήταν κανένας πάνω από κάποιον άλλον. Απέναντι στους τακτικούς δικαστές έχουμε το παρελθόν και ξέρουμε όλοι τι γινόταν».

Για το πως μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση στο θέμα της βίας: «Για να βελτιωθεί η κατάσταση, η Δικαιοσύνη θα ενεργεί άμεσα, οι αποφάσεις θα βγαίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι ποινές θα είναι βαριές. Θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο στο συγκεκριμένο θέμα και βάζουμε στο παιχνίδι επιτροπή με τη συμμετοχή της FIFA, της UEFA και του αθλητικού δικαστή. Θα πρέπει να ορίσουμε κανόνες ακόμα και για την παρουσία της Αστυνομίας και των οπαδών… Το ξέφραγο αμπέλι θα τελειώσει και κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του. Βέβαια, για να σταματήσει η βία πρέπει να σταματήσουν και οι επιχειρηματικές κοκορομαχίες που προκαλούν».

Για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και για τον λόγο που υπάρχει κωλυσιεργία: «Αυτά είναι θέματα της ελληνικής Δικαιοσύνης, πολλές φορές ενός κακού συστήματος Δικαιοσύνης. Για να μην είμαστε άδικοι, έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες και από τον Παρασκευόπουλο στην αρχή και τώρα από τον Κοντονή. Όλοι, λοιπόν, περιμένουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, που είναι σεβαστές».

Για την κατάσταση με τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Όσο οι μεγάλοι είναι στο απυρόβλητο και δεν νιώθουν την ανάσα της Δικαιοσύνης, δυστυχώς αυτά θα συμβαίνουν και θα διαιωνίζεται μια αρρωστη,ένη κατάσταση. Αυτή η ασυλία θα αλλάξει. Νομίζω ότι μετά τις ποινές στο Κύπελλο από τους δικαστές όλοι κατάλαβαν ότι δεν παίζουμε. Στόχος μας, η κάθαρση, η διαφάνεια και η Δικαιοσύνη… Πάντως, δεν κρύβω ότι είμαι απογοητευμένος από τους παράγοντες. Ειδικά από τους επιχειρηματίες, που λειτουργούν οπαδικά και μόνο.»

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ