Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Έτοιμοι για το διπλό στο Καραϊσκάκη»

Για την… γκολάρα που πέτυχε εις βάρος της Βασιλείας στην Τούμπα αλλά και για το μεθαυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης", μίλησε πριν από λίγο ο Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας.

Στέργιος Αναστασιάδης

«Έτοιμοι για το διπλό στο Καραϊσκάκη»

Ο Ισπανός μέσος, παρέλαβε το βραβείο για το καλύτερο “ασπρόμαυρο” γκολ των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου για το καταπληκτικό τέρμα που πέτυχε εις βάρος της Βασιλείας με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και δήλωσε: 

Για το αν περίμενε όταν σούταρε πως η μπάλα θα κατέληγε στα δίχτυα: “Φυσικά (σ.σ. γέλια). Όταν σούταρα, δεν ήξερα εάν η μπάλα έφευγε στο κόρνερ ή πήγαινε στην κερκίδα (σ.σ. γέλια), αλλά σκέφτηκα πως εάν πήγαινε προς την εστία θα ήταν γκολ. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα τεράστια χαρά για το γκολ, γιατί επιτεύχθηκε σε ένα σημαντικό παιχνίδι και σε ένα καλό χρονικό σημείο, ήταν πολύ καλό και για μένα και για την ομάδα και φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα αυτό το βραβείο”.

Για το ότι το τελευταίο διάστημα δοκιμάζει περισσότερο τα πόδια του: “Τα προηγούμενα χρόνια, πριν έρθω δηλαδή στον ΠΑΟΚ, δεν βρισκόμουν πολύ συχνά στο μισό γήπεδο του αντιπάλου. Η θέση μου είναι κεντρικός μέσος, έμενα περισσότερο στο δικό μου μισό γήπεδο. Με αυτόν τον προπονητή (σ.σ. τον Ράζβαν Λουτσέσκου), τα πράγματα είναι καλύτερα. Έχουμε περισσότερη κατοχή και κατ΄ επέκταση δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ. Έτσι, έχω και εγώ περισσότερες ευκαιρίες να σουτάρω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και είμαι χαρούμενος γι΄ αυτό”. 

Για το αν έχει να δώσει κάποιες… συμβουλές στους Πασχαλάκη και Κρέσπο: “Με προστατεύουν στον αγωνιστικό χώρο (σ.σ. γέλια), όταν βγαίνω πιο μπροστά. Τόσο εγώ όσο και οι Πόντους, Σάκχοφ και Μαουρίσιο ξέρουμε πως έχουμε καλυμμένα τα νώτα μας, όταν έχουμε πίσω μας τον Πασχαλάκη, τον Κρέσπο και τα υπόλοιπα παιδιά. Προσωπικά πάντως… φοβάμαι λίγο όταν βγαίνω μπροστά, γιατί δεν έχω μεγάλες επιθετικές ικανότητες. Είναι πολύ καλό που πίσω μου έχω τον Πασχαλάκη και τον Κρέσπο, είναι πολύ καλοί και οι δύο”. 

Για το ποιος κάνει τις περισσότερες πλάκες στα αποδυτήρια: “Δεν ξέρω, όλοι οι παίκτες έχουν τις… δημιουργικές τους στιγμές. Ο Κρέσπο για παράδειγμα είναι αστείος με έναν διαφορετικό τρόπο, αλλά είναι αστείος. Πολλοί παίκτες έχουν αυτή την ικανότητα. Έχω και εγώ τέτοια ικανότητα, όχι βέβαια μεγάλη”.

Για το αν ο ίδιος ψήφισε τον Κρέσπο ως τον MVP των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου: “Όχι (σ.σ. γέλια). Σοβαρά τώρα, είχε πέρσι μια πολύ καλή χρονιά και φέτος έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν. Είμαι Χαρούμενος και περήφανος που ο Άνχελ κατέκτησε αυτό το βραβείο. Τον γνώριζα και από το παρελθόν παρότι δεν είχαμε αγωνιστεί στην ίδια ομάδα, αλλά είχαμε παίξει αντίπαλοι. Αυτή τη στιγμή, η ομάδα έχει πολλούς καλούς αμυντικούς και αυτό είναι το σημαντικότερο”.

Για το αν αποδέχεται πως μαζί με τον Μαουρίσιο είναι σημεία αναφοράς για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ: “Είναι αλήθεια πως εγώ και ο Μαουρίσιο έχουμε αγωνιστεί πολλές φορές μαζί, έχουμε καλή χημεία και η επικοινωνία μας είναι εύκολη. Συμφωνώ και δεν συμφωνώ, για παράδειγμα πέρσι έπαιξα πολλά παιχνίδια και με τον Σάκχοφ, ενώ τώρα υπάρχει στην ομάδα και ο Βέρνμπλουμ”.

Για το πότε θα τον δούμε ξανά στα επίπεδα απόδοσης του τελικού στο ΟΑΚΑ: “Είναι λίγο δύσκολο, ο τελικός ήταν ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι καλά και στο χορτάρι και προσωπικά και εύχομαι να συνεχίσω έτσι”.

Για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στην τρίτη του επίσκεψη στο “Γ. Καραϊσκάκης”: Η ομάδα είναι έτοιμη γι΄ αυτό το παιχνίδι. Είναι ένα δύσκολο ματς, παίζουμε εκτός έδρας εναντίον του Ολυμπιακού, μια καλή ομάδα στην Ελλάδα. Είμαστε σε καλό επίπεδο από πλευράς εμφανίσεων, έχουμε καλή νοοτροπία να κερδίσουμε στο Καραϊσκάκης, εύχομαι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να επιστρέψουμε σπίτι. Αυτή είναι η νοοτροπία μας, αυτή είναι η νοοτροπία του κλαμπ, αυτό είναι που θέλουμε σε όλα τα παιχνίδια”. 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Έμφαση στην τακτική και αποφόρτιση για Σπόραρ – Σένκεφελντ

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των Πρασίνων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μεσημεριανή προπόνηση στο «Γ. Καλαφάτης» συνεχίστηκε την Παρασκευή η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον Kυριακάτικο αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν με προθέρμανση και rondo, αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης σε τακτική μέσα από παιχνίδι στο μισό γήπεδο και ολοκλήρωσαν με εξάσκηση στα τελειώματα. Αποφόρτιση ακολούθησαν οι Σπόραρ, Σένκεφελντ, ενώ το δικό τους πρόγραμμα συνέχισαν οι Μάγκνουσον, Πάλμερ – Μπράουν.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο Τερίμ έχει δουλέψει πολύ στην επιθετική και την αμυντική τακτική, θέλοντας να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει πρόβλημα στο build up του ΠΑΟΚ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμφαση στην τακτική ενόψει Λεωφόρου – Τα νεότερα για Μπάμπα!

Όσα έγιναν στην πρωινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δύο μέρες πριν τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου δουλεύει πάνω στο πλάνο που θα φέρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (29.03) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής, ασκήσεις τακτικής, ενώ στο τελευταίο κομμάτι διεξήχθη κι οικογενειακό δίτερμα. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Το Σάββατο (30.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία και το απόγευμα θα αναχωρήσει για Αθήνα από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Μπλόκο» της Μπριζ στους ΠΑΟΚτσήδες! (pic)

Το κάλεσμα των Βέλγων στους φιλάθλους τους και το…στοπ στον κόσμο του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ ενημερώνει τον κόσμο της πως η διάθεση των εισιτηρίων για την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στα προημιτελικά του Conference League, συνεχίζεται.

Οι Βέλγοι καλούν τον κόσμο τους να προμηθευτούν από νωρίς το εισιτήριο που θα τους εξασφαλίσει θέση στο γήπεδο ενώ παράλληλα μπλοκάρουν τους ΠΑΟΚτσήδες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στην σελίδα των εισιτηρίων, σε ελληνικές ip.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ