Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δυο χρόνια από τη πιο ξεδιάντροπη κλοπή

Η ιστορική αναμέτρηση ΠΑΟΚ – ΑΕΚ του 2018

Αντώνης Τσακαλέας

Δυο χρόνια από τη πιο ξεδιάντροπη κλοπή

Σαν σήμερα, στις 11 Μαρτίου 2018, γράφτηκε η πρώτη σελίδα του βιβλίου με τίτλο «ο χάρτινος πρωταθλητής». Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την ΑΕΚ στην κατάμεστη Τούμπα, λίγες ώρες μετά την οριστική απόφαση της τύχης της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, που δεν είχε ξεκινήσει ποτέ. Η αθλητική δικαιοσύνη καθυστέρησε αλλά ως όφειλε, εξέδωσε απόφαση πριν την αναμέτρηση των δυο Δικεφάλων, καθώς θα έπρεπε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ο Ολυμπιακός κέρδισε το ματς στα χαρτιά, χωρίς να επιβληθεί αφαίρεση βαθμών στον ΠΑΟΚ καθώς η αναμέτρηση δεν διεκόπη, αλλά δεν ξεκίνησε.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μονομάχησαν μέχρι τελικής πτώσης, με τον ΠΑΟΚ να σκοράρει με τον Βαρέλα λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90 λεπτών. Ο διαιτητής Κομίνης και ο βοηθός του κινούνται στη σέντρα και λίγο αργότερα αρχίζουν και έχουν δεύτερες σκέψεις για την εγκυρότητα του τέρματος. Η ΑΕΚ προσπαθεί να εφεύρει οφ σάιντ στη φάση, με τον Μαουρίσιο να είναι πίσω από τον Μπάρκα και να μην εμποδίζει ΟΥΤΕ το οπτικό του πεδίο ΟΥΤΕ τη κίνησή του προς τη μπάλα. Ο Κομίνης αρχίζει να αμφιταλαντεύεται μετά τις πιέσεις των «κιτρινόμαυρων» και δείχνει έτοιμος να αλλάξει την απόφασή του.

Ο Ιβάν Σαββίδης κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο και ζητά από τους ποδοσφαιριστές να αποχωρήσουν, εμφανώς εκνευρισμένος από τις παλινωδίες του Κομίνη με τον Βιεϊρίνια να προσπαθεί να τον ηρεμήσει. Η αναμέτρηση διακόπτεται και αρχίζει να εξυφαίνεται το σενάριο της «τρομοκρατίας» καθώς μέσω φωτογραφιών που είδαν στα αποδυτήρια οι άνθρωποι της ΑΕΚ, στις οποίες φαίνεται πως ο Ιβάν Σαββίδης «φοράει» στη ζώνη του παντελονιού του το προσωπικό του περίστροφο.

Το σόου Κομίνη, που τα έχει χάσει, ξεκινά. Ο Έλληνας ρέφερι έχει, με κίνησή του, ακυρώσει το γκολ του Βαρέλα, καλεί μετά από μια ώρα τις ομάδες να βγουν αλλά η ΑΕΚ δηλώσει τρομοκρατημένη. Στο φύλλο αγώνα ο Κομίνης γράφει οτι το γκολ του Βαρέλα το μέτρησε και ως η αναμέτρηση διεκόπη με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 1-0.   

Η συνέχεια δίνεται στις δικαστικές αίθουσες, εκεί που η ΑΕΚ, την ώρα που υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν τους ανθρώπους της ήρεμους και χαμογελαστούς, επικαλείται φωτογραφία για να δηλώσει πως υπήρχε κλίμα τρομοκρατίας στην Τούμπα.

Η ΑΕΚ παίρνει το ματς στα χαρτιά, από τον ΠΑΟΚ αφαιρούνται τρεις βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα και άλλοι δυο από το επόμενο, ενώ στον Ιβάν Σαββίδη επιβάλλεται ποινή απαγόρευσης παρουσίας στα γήπεδα για τρία χρόνια. Η ιστορία κατέγραψε την απονομή ενός πρωταθλήματος στα χαρτιά, με τον ΠΑΟΚ να απαντά στο γήπεδο με τον πλέον εμφατικό τρόπο καθώς τσαλαπάτησε την «πρωταθλήτρια» ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου, κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς, και πήγε ξανά στον τελικό του κυπέλλου, και πάλι με την ΑΕΚ και την τσαλαπάτησε ξανά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόκκαλης: «Μακάρι τελικός ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στο ΕCL» (vid)

Ο Πέτρος Κόκκαλης εξέφρασε την ευχή του τηλεοπτικά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, Πέτρος, ο οποίος εξελέγη ευρωβουλευτής με το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ./Προοδευτική συμμαχία και πλέον είναι επικεφαλής του κόμματος «Κόσμος» με τηλεοπτική του συνέντευξη στο «Action 24» εξέφρασε την ευχή του ο φετινός τελικός του Εuropa Conference League, ο οποίος διεξάγεται στην «Αγιά Σοφιά» να έχει φιναλίστ τον αγαπημένο του Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και οι Νιγηριανοί… περιμένουν τον Εκόνγκ!

Μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το πως έχει η κατάσταση, όσον αφορά την αποζημίωση του ΠΑΟΚ, μετά το σοβαρό τραυματισμό του Γουΐλιαμ Τροστ-Εκόνγκ στο πρόσφατο Κύπελλο Εθνων Αφρικής με την εθνική ομάδα της Νιγηρίας, ενημερωθήκατε μέσα από το PAOK24.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του, έκαναν τους συμπατριώτες του, να τον… περιμένουν να επιστρέψει στις αρχές Ιουνίου και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Στη Νιγηρία υπάρχει δημοσίευμα που χρησιμοποιεί τις πρόσφατες δηλώσεις του, στις οποίες ανέφερε ότι ο ίδιος πιστεύει πως θα έχει ξεπεράσει το σοβαρό τραυματισμό του ως το τέλος της σεζόν, ενώ την επόμενη, θα είναι στο 100%.

Ο συντάκτης σημειώνει ότι στις 5 Ιουνίου, η Νιγηρία αντιμετωπίζει τη Νότια Αφρική και στις 8 το Μπενίν και υπάρχει ελπίδα ότι ο Εκόνγκ θα είναι ξανά διαθέσιμος τότε, για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ